top deco

Kwartierstaten

Kwartierstaat Alsemgeest

Kwartierstaat Neerscholten

Kwartierstaat Zuidwijk

Kwartierstaat Laduk

Kwartierstaat Van den Broek

Kwartierstaat Bellekom

Relatie tussen de verschillende kwartierstaten

(Klik op onderstaande vakjes om naar een kwartierstaat te gaan)
 
Kwartierstaat Bellekom Kwartierstaat Van den Broek Kwartierstaat Alsemgeest Kwartierstaat Neerscholten Kwartierstaat Zuidwijk Kwartierstaat Laduk

Toelichting op de kwartierstaten

Voor verschillende familietakken is een kwartierstaat opgesteld, waarin van alle vermelde voorouders de gevonden gegevens zijn vermeld, zoals doop-, trouw- en overlijdensgegevens. Elke voorouder (zowel man als vrouw) die tijdens het onderzoek is gevonden, is in de onderhavige familietak in numerieke volgorde opgenomen. In een kwartierstaat, die de voorouders van vaders- en van moederszijde omvat, heeft elke voorouder zijn of haar eigen kwartierstaatnummer. Voor de mannen is dat altijd een even nummer en voor de vrouwen een oneven nummer. De generaties zijn - van het heden naar het verleden - genummerd : 1, 2, 3, enz.

Een kwartierstaat (te vergelijken met een meetkundige reeks) begint met de kwartierdrager (hij of zij is de eerstgenoemde, dus de nummer een in de kwartierstaat), gevolgd door de twee ouders, de vier grootouders, de acht overgrootouders, zestien betovergrootouders, enz. Er treedt dus steeds een verdubbeling op van het aantal te vinden voorouders. We tellen b.v. in de 10e generatie nog slechts 512 voorouders, echter in de 20e generatie is het aantal voorouders op 524.288 te stellen. En uitgaande van drie generaties per eeuw praten we in de tijd van Karel de Grote over miljarden voorouders, terwijl er in de toenmalige Westerse wereld hooguit een tiental miljoen mensen woonde.

Naar bovenOver deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.