Sitenieuws

December 2016 De site heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Nu is de site meer geschikt om op mobiele apparaten bekeken te worden.

Juli 2016 Op zoek naar hele andere gegevens trof ik een link aan naar uittreksels van transportregisters van 's-Gravenzande. Met die gegevens heb ik eindelijk de link kunnen vinden tussen de familienaam Alsemgeest en het ontstaan van de buitenplaats Alsemgeest. Maar terwijl de ene genealogische puzzel wordt opgelost, is de andere weer ontstaan: In de Laduk-tak komt een familie Verschuren voor, die heel veel overeenkomsten en relaties heeft met een andere familie Verschuren in Rotterdam. Een verwantschaps-link heb ik echter nog niet kunnen vinden. Nu meer dan 19.000 personen in de database.

Maart 2013 De site blijft groeien. Meer dan 16.500 personen in de database nu. Veel informatie komt binnen via reacties op de site. Er is veel waardering voor de lay-out.
Heb nu ook voor hobbyclubs presentaties gegeven over het bouwen van een site met TNG.

Januari 2011 De site is in de afgelopen maanden totaal gewijzigd: een nieuwe lay-out met een andere indeling van de pagina's, zoals de geschiedenis-pagina's, de foto's en de documenten.

Oktober 2010 In de tak van de familie Laduk een voorouder gevonden, die in 1631 is geschilderd door Rembrandt: Nicolaes Ruts.

September 2010 Via de site van het gemeentearchief Haarlem in een trouwakte 'eindelijk' een link gevonden naar de voorouders van de familie Laduk in Amsterdam. Het aantal personen in de database groeit hiermee al snel naar meer dan 14.000.

Maart 2010 De site is nummer 3 (van de 77) geworden bij de publieksprijs voor Genealogisch goed.

Januari 2010 Het afgelopen jaar toch weer 'even' bezig geweest. De genealogie bevat nu meer dan 13.000 personen en onder extra info zijn enkele artikelen toegevoegd.

April 2008 De database bevat nu meer dan 10.000 personen. De website is opnieuw opgezet met een nieuwe lay-out. Het ontwerp is gebaseerd op een template van Andreas Viklund.

Mei 2007 Op de in augustus vernieuwde site heb ik veel enthousiaste reacties gekregen. Ook heb ik veel leuke mailwisseling gehad met diverse personen. Nogmaals dank aan alle mensen die op deze manier hun steentje bijdragen om de gegevens te verbeteren en de site ook leuker te maken.
NB: de site deed mee aan de "MOOISTE genealogie website van NEDERLAND 2007" en is daarbij tiende geworden. De site is daarbij voornamelijk beoordeeld op het grafische gedeelte en minder op de inhoud.

Augustus 2006 Het genealogiebestand bestaat nu uit ruim 6500 records. Met de foto's die Leon en ik onder een andere URL publiceren wordt de ruimte op de server te klein. We schakelen over op een andere provider. Op dat moment moet ik ook overschakelen naar een ander pakket (TNG) waarmee de databasegegevens raadpleegbaar gemaakt kunnen worden.
Hierdoor krijgt de site weer een ander uiterlijk.

2006 De eerste archieven met afbeeldingen van de aktes van de Burgerlijke stand komen on-line. Zo heb ik veel gegevens verzameld van de Virtuele studiezaal in Den Haag en van SchiedamGen. Van familie krijg ik ook oude foto's toegestuurd, die aan de site worden toegevoegd.

2005 De database groeit verder. Er worden gegevens toegevoegd van de families Laduk, Lekkerkerker, Brems en de Bock. Bijzonder is dat in dit jaar ook de 1000e Alsemgeest geregistreerd wordt en dat ik een gemeenschappelijke voorouder van mijn vader (Toon Alsemgeest) en mijn moeder (Riek Zuidwijk) heb gevonden. Die gemeenschappelijke voorouder is Baerthout Cornelisz van der Claeuw, geboren in 1569.

Augustus 2005 De site wordt vernieuwd en is voortaan terug te vinden onder https://alsemgeest.hele.nl.
Ook is voor het eerst een koppeling van de genealogie-bestanden met PHP (PHPGedView) gemaakt. Dit maakt het benaderen van persoonsgegevens heel makkelijk en het neemt veel minder ruimte in beslag op de server.

2004 Van een relatief klein bestand groeit het genealogiebestand met gegevens van de families Neerscholten en Zuidwijk

2002 Eerste publicatie van de site gebaseerd op de webtool van Aldfaer

Naar boven