top deco

Sitenieuws

Mei 2024
De database is het aantal van 30.000 personen gepasseerd en het onderzoek gaat steeds verder terug in het verleden.
Onlangs is een vooroudertocht in het oude centrum van Leiden gemaakt. Totaal zijn er nu 6 vooroudertochten ontwikkeld.

December 2020
In tijden van Corona / Covid-19 veel tijd om aan de genealogie te werken. Een mijlpaal van meer dan 25.000 personen in de database.

Februari 2020
Inmiddels is het bestand gegroeid naar meer dan 23.500 personen. En het uiterlijk van de site is weer gemoderniseerd. Voor het ontwerp is gewerkt met het template van Genealogy Web Templates.

Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de steeds toenemende digitale informatie van de archieven. Met die informatie was het bijvoorbeeld mogelijk om meer te weten te komen over de plekken waar voorouders hebben gewoond. Daarmee zijn in de afgelopen twee jaar vooroudertochten uitgezet in Dordrecht en Amsterdam.

December 2016
De site heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Nu is de site meer geschikt om op mobiele apparaten bekeken te worden.

Juli 2016
Op zoek naar hele andere gegevens trof ik een link aan naar uittreksels van transportregisters van 's-Gravenzande. Met die gegevens heb ik eindelijk de link kunnen vinden tussen de familienaam Alsemgeest en het ontstaan van de buitenplaats Alsemgeest. Maar terwijl de ene genealogische puzzel wordt opgelost, is de andere weer ontstaan: In de Laduk-tak komt een familie Verschuren voor, die heel veel overeenkomsten en relaties heeft met een andere familie Verschuren in Rotterdam. Een verwantschaps-link heb ik echter nog niet kunnen vinden. Nu meer dan 19.000 personen in de database.

Maart 2013
De site blijft groeien. Meer dan 16.500 personen in de database nu. Veel informatie komt binnen via reacties op de site. Er is veel waardering voor de lay-out.
Heb nu ook voor hobbyclubs presentaties gegeven over het bouwen van een site met TNG.

Januari 2011
De site is in de afgelopen maanden totaal gewijzigd: een nieuwe lay-out met een andere indeling van de pagina's, zoals de geschiedenis-pagina's, de foto's en de documenten.

Oktober 2010
In de tak van de familie Laduk een voorouder gevonden, die in 1631 is geschilderd door Rembrandt: Nicolaes Ruts.

September 2010
Via de site van het gemeentearchief Haarlem in een trouwakte 'eindelijk' een link gevonden naar de voorouders van de familie Laduk in Amsterdam. Het aantal personen in de database groeit hiermee al snel naar meer dan 14.000.

Maart 2010
De site is nummer 3 (van de 77) geworden bij de publieksprijs voor Genealogisch goed.

Januari 2010
Het afgelopen jaar toch weer 'even' bezig geweest. De genealogie bevat nu meer dan 13.000 personen en onder extra info zijn enkele artikelen toegevoegd.

April 2008
De database bevat nu meer dan 10.000 personen. De website is opnieuw opgezet met een nieuwe lay-out. Het ontwerp is gebaseerd op een template van Andreas Viklund.

Mei 2007
Op de in augustus vernieuwde site heb ik veel enthousiaste reacties gekregen. Ook heb ik veel leuke mailwisseling gehad met diverse personen. Nogmaals dank aan alle mensen die op deze manier hun steentje bijdragen om de gegevens te verbeteren en de site ook leuker te maken.
NB: de site deed mee aan de "MOOISTE genealogie website van NEDERLAND 2007" en is daarbij tiende geworden. De site is daarbij voornamelijk beoordeeld op het grafische gedeelte en minder op de inhoud.

Augustus 2006
Het genealogiebestand bestaat nu uit ruim 6500 records. Met de foto's die Leon en ik onder een andere URL publiceren wordt de ruimte op de server te klein. We schakelen over op een andere provider. Op dat moment moet ik ook overschakelen naar een ander pakket (TNG) waarmee de databasegegevens raadpleegbaar gemaakt kunnen worden.
Hierdoor krijgt de site weer een ander uiterlijk.

2006
De eerste archieven met afbeeldingen van de aktes van de Burgerlijke stand komen on-line. Zo heb ik veel gegevens verzameld van de Virtuele studiezaal in Den Haag en van SchiedamGen. Van familie krijg ik ook oude foto's toegestuurd, die aan de site worden toegevoegd.

2005
De database groeit verder. Er worden gegevens toegevoegd van de families Laduk, Lekkerkerker, Brems en de Bock. Bijzonder is dat in dit jaar ook de 1000e Alsemgeest geregistreerd wordt en dat ik een gemeenschappelijke voorouder van mijn vader (Toon Alsemgeest) en mijn moeder (Riek Zuidwijk) heb gevonden. Die gemeenschappelijke voorouder is Baerthout Cornelisz van der Claeuw, geboren in 1569.

Augustus 2005
De site wordt vernieuwd en is voortaan terug te vinden onder https://alsemgeest.hele.nl.
Ook is voor het eerst een koppeling van de genealogie-bestanden met PHP (PHPGedView) gemaakt. Dit maakt het benaderen van persoonsgegevens heel makkelijk en het neemt veel minder ruimte in beslag op de server.

2004
Van een relatief klein bestand groeit het genealogiebestand met gegevens van de families Neerscholten en Zuidwijk

2002
Eerste publicatie van de site gebaseerd op de webtool van AldfaerOver deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.