Al wandelend en puzzelend langs locaties die te maken hebben met de voorouders. Onderstaande vooroudertochten leiden je langs historische plekken en geven een beeld van de tijd waarin de voorouders hebben gewoond.

Een toeristisch en historisch aantrekkelijk uitje...

Voorouders Laduk in Dordrecht

Voorouders van Marie Laduk in Dordrecht. Tocht door het prachtige oude ccentrum van Dordrecht met een lengte van 3,7 km. Deze tocht is goed te lopen in een paar uur en is ook interessant gebleken voor mensen die niet van Marie Laduk afstammen.

QRcode-Dordrecht

Instructies algemeen

Gebruik voor deze tochten een smart-phone waarop de app "izi.TRAVEL' is geïnstalleerd.

Als de QR-code bij de tour wordt gescand opent de tour vanzelf in de app izi.TRAVEL. Controleer of de tour inderdaad in de app en niet in de browser wordt geopend. Anders open je eerst de app en gebruik je de functie QR code lezer.

izi.TRAVEL is eigenlijk gemaakt voor luistertochten. Maar bij een eerste test van een vooroudertocht bleek dat de tocht beter werkt via het scherm dan als luistertocht. Wel zal je vaak een geluid horen als je van richting moet veranderen of als je in de buurt bent van een voorouder-bezienswaardigheid.

Lees, voordat je de tocht start, even de algemene toelichting op de tocht.

Per tocht kun je op verschillende punten quiz-vragen doen. Doe zo’n vraag nadat je de bijzonderheden van dat punt gelezen hebt. Soms heeft zo’n vraag daar betrekking op.

In iedere toelichting staan links naar meer gegevens over de voorouders. Soms zie je dan een pagina waarop je kunt zien hoe de verwantschap is van Oma Marie Zuidwijk-Laduk met de desbetreffende voorouder, maar de link kan ook andere informatie bevatten.
De links kun je tijdens de tocht gebruiken, maar je kunt ook achteraf nog eens wat informatie op te zoeken.

Iedere bezienswaardigheid heeft één of meer afbeeldingen. Je kunt die afbeelding aanklikken om een grotere versie te zien. Je kunt na aanklikken ook swipen om een volgende te zien.

Instructies Android

Om een rondje te doen zet je de GPS locatie aan op je mobieltje.
Met de offline kaartmodus kunt u mobiel internetverkeer (3G of 4G) vermijden door de gewenste gids vooraf te downloaden.
Check wel op udates als je de tour eerder hebt gedownload.

Instructies I-phone

Ten slotte

Als je de tocht met meerdere personen hebt gedaan, dan kun je achteraf de puntentelling vergelijken. De telling wordt bepaald op basis van de gelopen route en van de gegeven antwoorden.

Graag ontvang ik een berichtje als er vragen zijn of er iets verbeterd moet worden!

Ik wens je heel veel plezier met de tocht in het verleden!

Henny van den Broek-Alsemgeest