top deco
Bartgen Quiten

Bartgen Quiten

Vrouwelijk ca. 1602 - vóór 1661  (< 59 jaar)

Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Bartgen QuitenBartgen Quiten is geboren circa 1602; is gestorven vóór 27 okt 1661.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 31 mei 1626; Overdracht huis en hof te Beesel
    • vermelding: van 13 jun 1626; Overdracht land
    • vermelding: van 1629; Overdracht land te Rijkel en Beesel
    • vermelding: van 4 mrt 1629; Overdracht van een half huis
    • vermelding: van 22 feb 1638; Vermelding te Beesel Ouddorp
    • vermelding: van 29 jan 1646; Erfruil te Beesel
    • vermelding: van 27 okt 1661; Overdracht samlle tienden te Beesel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Beesel 31-5-1626: Ten overstaan van Goerdt Quiten, richter, Heinrich Ingels en Paulus in der Hoven, schepenen te Beesel, dragen Wilhelm Kessels c.s. 2 morgen en 1 vierdel akkerland met huis, boomgaard en moeshof gelegen in het dorp Biesel, zoals zij deze hebben geërfd van wijlen Peter Mereels, voor een bedrag van in totaal 162 gulden 10 stuiver over aan Jan Schlousen en Barttgen, echtelieden.
    - Tevens draagt Wilhelm Frelichs zijn aandeel over.
    - Gerart Poelen en diens vrouw Elisabet dragen hun aandeel in voornoemd land en huis c.a. over, inclusief een obligatie van 25 gouden rijders, gevestigd op het erf van Rutger Scherers.
    - Op 30 mei 1626 heeft Peter Reutzen de kerkelijke bekendmaking van deze vererving 'geschrektt' ten overstaan van voornoemde richter en schepenen.

    vermelding:
    Reuver-Leeuwen:
    13-6-1626: Ten overstaan van Goerdt Quiten, dagelijks richter, Heincken Eingels en Paulus in der Hoven, schepenen te Beesel, draagt Peter, zoon van Thiss Eingels, ongeveer 3 morgen erf met houtgewas in de Wilder Hoeven gelegen voor een bedrag van 300 gulden Roermonds over aan Jan Schlousen en Bartten, echtelieden.

    10-1-1627: Ten overstaan van Goerdt Quiten, dagelijks richter, Heinrich Eingels en Paulus in der Hoeven, schepenen, draagt kremer Herman van Biesel met toestemming van zijn vrouw Grietgen 1 morgen land in de Wilder Hoeven gelegen tussen Jan Schloussen en het erf van jonker Dursdal, voor een bedrag van 53 daalder over aan Johan Schloussen en Bartt Quiten, echtelieden.

    vermelding:
    December 1629:
    RIJKEL Ten overstaan van Jan op den Bongardt, Matthijs Engels, Dirick Lienen, Hendrick Engels en Peeter Quijten dragen Wullem aen die Beck en Itgen, echtelieden, bij opbod met brandende kaars 1 bunder land in den Rijckelervelde gelegen tussen Paulus Slabbers en Thonis van Chruchten, met beide korte zijden grenzend aan de openbare weg, belast met ½ malder rogge aan de pastorie, voor een bedrag van 800 gulden over aan Jan Sluijsen en Bartt Quiten, echtelieden.

    BEESEL Ten overstaan van Jan op den Bongardt, Matthijs Engels, Dirick Lienen, Hendrick Engels en Peeter Quijten draagt Matthijs Stams, als aangesteld voogd van het nagelaten kind van Matthijs Scherers en Encken Thissen Vergoedtzschalx dochter, bij opbod met brandende kaars ½ bunder land op de Steijl gelegen tussen Sluisen en landerijen van de kerk, met de korte zijden grenzend aan de maas en de Rijckelerwegh, plus ½ morgen in de Schoeldt gelegen tussen Peeterken IJten en Itgen t'Genops, over aan Jan Sluijsen en Bardt Quiten, echtelieden.

    BEESEL-RIJKEL ‑ Erfruil.
    Ten overstaan van Jan op den Bongardt, Matthijs Engels, Dirick Lienen, Hendrick Engels en Peeter Quijten vindt een ruiling plaats tussen Peeter Quijten en Jan Sluisen.
    Peeter Quijten geeft 1½ morgen in twee stukken aan de Rijckeler Benden gelegen, waarvan 3 vierdel tussen land van de kerk en de erfgenamen van Thijs Prinsbergh, en 3 vierdel op de Steijll gelegen tussen Gordt Cruitzbergh en Harmen van Bleerick en consorten.
    Jan Sluisen geeft ½ bemd aan de maas naast het Fluttershuisken gelegen [vgl. 20-10-1740], plus 1 vat rogge pacht gevestigd op Struijcken goed.

    vermelding:
    Beesel 4-3-1629: Ten overstaan van Peter Quiten, dagelijks richter, en Johan up den Bongardt en Heinrich Eingels, schepenen, dragen Jan Schlousen en Barth Quiten, echtelieden, een half huis, groot 3 vierdel, gelegen binnen Biesell tussen het erf van Jan Schlousen en 'des vaders burgers tott Ruremundt', met de korte zijden grenzend aan het erf van Marcelis Coxs en aan de openbare weg, belast met 1 malder aan de kerk te Biesel, voor een bedrag van 100 daalder over aan Jacob up den Boeckesdriesch.

    vermelding:
    Beesel-Ouddorp, 22-2-1638: Bij een overdracht van huis en hof op de Platz wordt vermeld dat het goed is belast met een erfpacht van 1 malder rogge ten behoeve van de nagelaten kinderen van wijlen Jan Sluijsen en Bart Quijten, plus een jaarlijkse pacht van 2 vat rogge ten behoeve van de kerk van Beesel.

    vermelding:
    Beesel, 29-1-1646: Ten overstaan van scholtis Dijck, Jan op den Bongardt en Matthijs Engels, schepenen, vindt een ruiling plaats tussen Wullem Quijten tot Overkessell namens de kinderen van Beatrix Quiten, weduwe van wijlen Jan Sluijsen, enerzijds, en Hendrick Sluisen en Neesken Quiten, echtelieden, anderzijds.
    Wullem Quijten geeft aan Hendrick Sluisen 2½ morgen akkerland aan de Obrocker Beeck gelegen tussen Catarina Steijnen en burgemeester Peeter van Wessum, zoals voornoemde Hendrick Sluijsen deze in 1645 van Jan Quijten te Assell heeft 'bij'gekocht (?).
    Beatrix Quijten en de kinderen van wijlen Jan Sluijsen ontvangen in ruil hiervoor ca. ½ morgen hofstad tot moeshof tussen de kerk[hof]muren en Wullem Schroers gelegen, belast met jaarlijks 1 vat haver en 1 hoen aan het huis Monfort plus 1 stuiver herenschat, plus 1 morgen akkerland over de Maas in het Buggenumerveld gelegen.

    vermelding:
    Beesel, 27-10-1661: Ten overstaan van Willem Quijten en Gordt Cruijsbergen, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, draagt Peeter Stoffers, burger te Ruremunde, met toestemming van zijn vrouw Grietgen Sluijsen hun aandeel van de lammer‑, baggen‑ en vlastiende genaamd de smael tiende onder Biesel gelegen, zoals Grietgen deze heeft geërfd van wijlen haar ouders Jan Sluijsen en Bertien Quijten, voor een bedrag van 50 rijksdaalder plus 1 dukaat als vertegenispenning, over aan Jan Cruijsbergen en Anna Buerskens, echtelieden, alles volgens onderhandse akte van 22 oktober 1661.

    Bartgen is getrouwd met Jan Sluijsen vóór 3 mei 1625 (civil). Jan (zoon van Mathijs Sluijsen en Bartien Slabbers) is geboren circa 1600; is gestorven vóór 27 dec 1649. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Beertien Sluijsen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 3. Neesken Sluijsen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 4. Margaretha Sloesen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    4. 5. Trincken Sluisen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven


Generatie: 2

  1. 2.  Beertien Sluijsen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Bartgen1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 9 dec 1656 tot 24 nov 1611; Overdracht onroerend goed

    Aantekeningen:

    vermelding:
    9-12-1656 RIJKEL ‑ Overdracht akkerland
    Ten overstaan van Matthijs Enggels en Willem Quijten, schepenen, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerit Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenotes, krachtens volmacht van 9 december 1656 gepasseerd voor schepenen van Maesniel, 3 vierdel plaats akkerland in het Rijckelsche Velt gelegen tussen de erfgenamen van Hendrick Sluijsen en Jelis van Oist, met de korte zijden grenzend aan de maasoever en de openbare Rickelschen weg, belast met jaarlijks 1 3/4 kop rogge, schatting en tiende, voor een bedrag van 140 gulden over aan Dierck Stams en Neesken Quijten, echtelieden.
    De koopsom is afkomstig van de patrimoniale goederen te Swalmen die door Stams zijn verkocht en moet na zijn overlijden weer terugvallen op zijn erfgenamen.

    24-11-1661 RIJKEL ‑ Overdracht hooiland.
    Ten overstaan van Willem Quijten en Gordt Cruijsbergen, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerart Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenoten Beertien Sluijsen en Neesken Sluijsen een hooiland in de Rickelsche Benden gelegen tussen de erfgenamen Juth Bosmans en Neesken Quijten, met de korte zijden grenzend aan de Maas en de weg, voor een bedrag van 260 gulden Roermonds en anderhalf malder rogge, drie Carlijen à 5 gulden 5 stuiver en een halve dukaat als vertegenispenning en eenmalig een fles, over aan Jan Cruijsbergen en Anna Buerskens, alles volgens onderhandse akte van 14 november 1661.

    Beertien is getrouwd met Gerardus Hansen vóór 1656 (civil). [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 6. Arnioldus Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 22 feb 1663 in Maasniel, RK Kerk; is gestorven op 30 apr 1743 in Maasniel; is begraven op 2 mei 1743 in Maasniel.

  2. 3.  Neesken Sluijsen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Bartgen1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 9 dec 1656 tot 24 nov 1611; Overdracht onroerend goed
    • vermelding: van 13 apr 1659; Overdracht huisplaats te Rijkel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    9-12-1656 RIJKEL ‑ Overdracht akkerland
    Ten overstaan van Matthijs Enggels en Willem Quijten, schepenen, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerit Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenotes, krachtens volmacht van 9 december 1656 gepasseerd voor schepenen van Maesniel, 3 vierdel plaats akkerland in het Rijckelsche Velt gelegen tussen de erfgenamen van Hendrick Sluijsen en Jelis van Oist, met de korte zijden grenzend aan de maasoever en de openbare Rickelschen weg, belast met jaarlijks 1 3/4 kop rogge, schatting en tiende, voor een bedrag van 140 gulden over aan Dierck Stams en Neesken Quijten, echtelieden.
    De koopsom is afkomstig van de patrimoniale goederen te Swalmen die door Stams zijn verkocht en moet na zijn overlijden weer terugvallen op zijn erfgenamen.

    24-11-1661 RIJKEL ‑ Overdracht hooiland.
    Ten overstaan van Willem Quijten en Gordt Cruijsbergen, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerart Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenoten Beertien Sluijsen en Neesken Sluijsen een hooiland in de Rickelsche Benden gelegen tussen de erfgenamen Juth Bosmans en Neesken Quijten, met de korte zijden grenzend aan de Maas en de weg, voor een bedrag van 260 gulden Roermonds en anderhalf malder rogge, drie Carlijen à 5 gulden 5 stuiver en een halve dukaat als vertegenispenning en eenmalig een fles, over aan Jan Cruijsbergen en Anna Buerskens, alles volgens onderhandse akte van 14 november 1661.

    vermelding:
    Ten overstaan van Matthijs Enggels en Willem Quijten, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, draagt Lindert van Kessel met toestemming van zijn vrouw Neesken een huisplaats gelegen te Rijckel, groot ca. 1 morgen, gelegen tussen het Weijklooster en de openbare weg, met de korte zijden grenzend aan Neesken Quijten en Gerart Peulen, met de helft van de put en het bakhuis en met de greppel ('graeff') beginnend aan Gerart voornoemd, voor een bedrag van 200 gulden plus 2 rijksdaalder vertegenispenning over aan Lindert aen gen Eijndt en Mercken Deijckers, echtelieden.
    De greppel wordt gedeeld met het Weijklooster. De landerijen zijn belast met 3 schelling herfschat aan het huis Montfort en jaarlijks een vierdel pond was aan de kerk van Biesel.

    Gezin/Partner: Lindert van (den) Kessel. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 4.  Margaretha Sloesen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Bartgen1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 27 okt 1661; Overdracht samlle tienden te Beesel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Beesel, 27-10-1661: Ten overstaan van Willem Quijten en Gordt Cruijsbergen, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, draagt Peeter Stoffers, burger te Ruremunde, met toestemming van zijn vrouw Grietgen Sluijsen hun aandeel van de lammer‑, baggen‑ en vlastiende genaamd de smael tiende onder Biesel gelegen, zoals Grietgen deze heeft geërfd van wijlen haar ouders Jan Sluijsen en Bertien Quijten, voor een bedrag van 50 rijksdaalder plus 1 dukaat als vertegenispenning, over aan Jan Cruijsbergen en Anna Buerskens, echtelieden, alles volgens onderhandse akte van 22 oktober 1661.

    Margaretha is getrouwd met Petrus Stoffers op 8 okt 1652 (religious) in Roermond, RK kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 5.  Trincken Sluisen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Bartgen1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van dec 1649; Overdracht hooiland te Beesel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Beesel, voor 27-12-1649: Ten overstaan van Jan op den Bongardt en This Ingels, schepenen van Beesel en Belfeld, en Derick Leenen namens de scholtis, draagt Encken Beumers, met toestemming van haar kinderen, ½ bunder hooiland in de Rijckelter Bemden gelegen tussen de begijnen in de Weijde en Peter van Wessem, met de korte zijden grenzend aan de Maas en het Ryckelssevelt, voor een bedrag van 580 gulden over aan de 'jonghe doghter' Trincken Sluisen, dochter van wijlen Jan Sluisen.



Generatie: 3

  1. 6.  Arnioldus Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 22 feb 1663 in Maasniel, RK Kerk; is gestorven op 30 apr 1743 in Maasniel; is begraven op 2 mei 1743 in Maasniel.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 2 jun 1693; Eigenaar van huis De Laplader een aan de Elmpterweg te Swalmen
    • vermelding: van 2 jun 1693; Overdracht huis en hof (Laplender) te Swalmen
    • vermelding: van 9 sep 1699; verpanding huis (Laplender) te Swalmen
    • vermelding: van 8 apr 1706; Vermeld in beestenschat Swalmen
    • vermelding: van 21 mei 1727; Vermeld in hoofd- en beestenschat Swalmen en Asselt

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doopgetuigen Joannes Spaeren en Arriaen Surestz

    vermelding:
    Zij waren eigenaar van het huis genaamd Laplander aan de huidige Elmpterweg gelegen (smabers-1/115), dat op 2-6-1693 door Aret was gekocht. Dochter Bertien en haar man Coen Smeedts verpandden dit huis op 1-2-1760 (zie akte 17-3-1766).

    vermelding:
    Ten overstaan van Johan Swaken, scholtis, Frans Gerets en Areth Meuter, schepenen van de heerlijkheden Swalmen en Asselt, bekennen de gezamenlijke erfgenamen van wijlen Henderick Daemen, te weten:
    Michel Diricx, zich mede sterk makend voor zijn broer Aret Diricx, Werner Landtmeter, als voogd van Marie Hendericx, en Maes Janissen, zich mede sterk makend voor Trijneken en Encken Janssen, Peter Brouwers, zich ook mede sterk makend voor Jan Janssen, Hermen Niclaes en de erfgenamen van Arnoldus Daemen, Peter Geurts als voogd van Neulken Janssen, Derick Sillen en Lenard Craenen, twee laatstgenoemden zich mede sterk makend voor Agnes Peters,

    dat zij een bedrag van 450 gulden Roermonds hebben ontvangen van Aret Hanssen en Sophia Rutten, echtelieden, waartegen zij in onberekend geven het huis en moesgaard met de kamp daarbij gelegen tussen de kapitein Everard en de gemeente, met al het houtwerk aanwezig in dit huis en alle pachtlanderijen volgens pachtcontract daarvan opgemaakt, voor een periode van 33 jaar met ingang van St.-Remigius aanstaande. Comparanten zijn bij aflossing gehouden de noodzakelijke reparaties en 'noodtbouw' te voldoen, evenals de kosten van herbouw bij onverhoopte brand. De kosten van deze akte komen ten laste van de comparanten en zullen worden gekort op voornoemd bedrag.

    RHCL Maastricht, SA Swalmen en Asselt, magazijnlijst nr. 19 fol. 168-168vs.

    vermelding:
    Ten overstaan van Johan Swaken, scholtis, Frans Gerardts en Areth Meuter, schepenen van de heerlijkheden Swalmen en Asselt, bekennen Areth Hanssen en Sophia Rutten, echtelieden, dat zij een bedrag van 50 rijksdaalder tegen een jaarlijkse rente van 3 rijksdaalder, te volstaan met 2½ rijksdaalder indien de rente wordt betaald binnen een maand na de vervaldag, eerstmaals te betalen op 9 september 1700 met een opzegtermijn van drie maanden, hebben opgenomen van Geurt Coolen, borger te Ruremonde, en Windel Janssen, echtelieden, met als onderpand hun huis, moesgaarde en camp zoals de comparanten deze hebben aangekocht van de erfgenamen van Henderick Daemen, gelegen naast de kapitein Everard en met een korte zijde grenzend aan de gemeente, belast met 1 hoen aan het huis Hillenraedt. Met deze akte komt de obligatie dd. 9 juni 1693 groot ten laste van de comparanten, welke is inbegrepen in de eerdergenoemde 50 rijksdaaler, te vervallen.

    RHCL Maastricht, SA Swalmen en Asselt, magazijnlijst nr. 20 fol. 1vs-2vs

    vermelding:
    Aret Hanssen: 2 kuyen; 2 kaer bijen

    vermelding:
    Aret Hanssen met vrouwe, een koeye, dry bijen

    Overleden:
    Het is niet zeker of het om deze Arnoldus (Areth) gaat

    Arnioldus is getrouwd met Sophia Rutten op 1 feb 1693 (religious) in Maasniel, RK Kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 7. Gerardus Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 nov 1693 in Swalmen, RK kerk; is gestorven vóór 4 mei 1718.
    2. 8. Hermanus Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 jul 1695 in Swalmen, RK kerk; is gestorven vóór 5 mrt 1701.
    3. 9. Catharina Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 mei 1697 in Swalmen, RK kerk; is gestorven op 2 nov 1712.

    Arnioldus is getrouwd met Catharina Willems op 3 jun 1700 (religious) in Asselt, RK kerk. Catharina is gestorven op 10 apr 1708 in Asselt. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 10. Hermannus Hanssen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 mrt 1701 in Asselt, RK kerk; is begraven op 19 jul 1783 in Asselt.
    2. 11. Sophia Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 31 dec 1703 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 18 mei 1715 in Asselt.
    3. 12. Bertha Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 mrt 1705 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 14 mei 1715 in Asselt.

    Arnioldus is getrouwd met Maria Schoenmaeckers op 21 okt 1708 (religious) in Melik. Maria is gedoopt op 20 aug 1672 in Melick, RK kerk; is gestorven op 30 okt 1711 in Asselt. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Arnioldus is getrouwd met Joanna Reugels vóór 2 nov 1712 (civil). Joanna is gestorven op 9 mrt 1713 in Asselt. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 13. Catharina Hanssen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 nov 1712 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 20 apr 1717 in Asselt.

    Arnioldus is getrouwd met Sibilla van der Kitsen vóór 14 apr 1714 (civil). Sibilla is begraven op 13 jul 1758 in Swalmen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 14. Anna Hanssen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 apr 1714 in Swalmen, RK kerk; is gestorven op 23 jul 1714 in Asselt.
    2. 15. Bertha Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 jun 1715 in Asselt, RK kerk; is begraven op 13 feb 1766 in Swalmen, RK begraafplaats.
    3. 16. Catharina Hanssen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 mei 1718 in Swalmen, RK kerk.
    4. 17. Gerardus Hanssen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 mei 1718 in Swalmen, RK kerk.
    5. 18. Godefridus Hansen  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 apr 1721 in Asselt, RK kerk.


Generatie: 4

  1. 7.  Gerardus Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 2 nov 1693 in Swalmen, RK kerk; is gestorven vóór 4 mei 1718.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Bartholomeus Hinderix, Gertrudis Heuskens en Bertha Hansen


  2. 8.  Hermanus Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 28 jul 1695 in Swalmen, RK kerk; is gestorven vóór 5 mrt 1701.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Henricus Rutgens en Sijbilla Hansen


  3. 9.  Catharina Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 28 mei 1697 in Swalmen, RK kerk; is gestorven op 2 nov 1712.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Johannes Rutten en Catharina Boedt


  4. 10.  Hermannus Hanssen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 5 mrt 1701 in Asselt, RK kerk; is begraven op 19 jul 1783 in Asselt.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Bernardus Peters en Gertrud Coonen

    Hermannus is getrouwd met Anna Sillen op 4 mei 1724 (religious) in Neer, RK kerk. Anna is geboren circa 1703; is begraven op 28 nov 1724 in Asselt. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  5. 11.  Sophia Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 31 dec 1703 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 18 mei 1715 in Asselt.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Petrus Geurts en Sophia Hansen


  6. 12.  Bertha Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 10 mrt 1705 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 14 mei 1715 in Asselt.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Johannes Koenen en Catharina Hoedts


  7. 13.  Catharina Hanssen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 2 nov 1712 in Asselt, RK kerk; is gestorven op 20 apr 1717 in Asselt.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Cornelius Clumpkens, Joannes Reugels en Anna Reugels

    Overleden:
    Dochter van Arnoldus Hanssen en Joanna Reugels


  8. 14.  Anna Hanssen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 14 apr 1714 in Swalmen, RK kerk; is gestorven op 23 jul 1714 in Asselt.

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doopgetuigen Petrus Buijs, Joannes Cranen en Joanna van der Kitsen

    Overleden:
    Dochter van Arnoldus Hanssen en Sibilla van der Kitsen


  9. 15.  Bertha Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 27 jun 1715 in Asselt, RK kerk; is begraven op 13 feb 1766 in Swalmen, RK begraafplaats.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 29 nov 1757; Overdracht obligatie
    • vermelding: van 17 mrt 1766; verpanding huis eertijds genaamd Laplander aan de huidige Elmpterweg te Swalmen

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Wilhelmus Willems en Sibilla Hanssen

    vermelding:
    SA Swalmen 29-11-1757: Ten overstaan van Hermen Ramakers, voorzittend schepen in de plaats van de [aanwezige] scholtis, Cornelis van Keeken en Jochem op den Camp, schepenen van de heerlijkheid Swalmen en Asselt, draagt Johan Jurgen Kijeser, gerechtsbode aldaar, krachtens toestemming heden op hem verleend, een obligatie groot 50 pattacons zoals bij openbare executoriale verkoop d.d. 4 en 5 oktober 1757 ten laste van de eerwaarde heer Le Jeune, vicarius van de kathedraal, op de laatste zitdag verbleven aan de echtelieden Coen Smeets en Bertien Hansen bij gebrek aan andere bieders, voor een gelijk bedrag van 50 pattacons over aan Carolus Egidius Henderickx c.s. Het bedrag is in handen gesteld van de secretaris aldaar tot betaling van de kosten gerezen in het vonnis d.d. 18 januari 1757 uitgesproken tegen de voornoemde vicarius en de kosten van de openbare verkoop. De scholtis wordt namens zijn ouders in de obligatie geërfd.

    vermelding:
    17-3-1766: SWALMEN-BOUKOUL - Verpanding huis en hof achter Mouthagen (Laplander).
    Ten overstaan van Nicolaes Joseph Henderickx, scholtis, Cornelis van Keken en Joannes Mewessen, schepenen van de heerlijkheid Swalmen en Asselt, bekent Jurgen Kyesers, als gevolmachtigde aan toonder namens Coen Smeedts en Bertien Hansen krachtens akte d.d. 1 februari 1760, dat zij een bedrag van 50 gulden Roermonds tegen een jaarlijkse rente van 4% eerstmaal te betalen op 3 februari 1761 [sic] en met een opzegtermijn van een half jaar, hebben opgenomen van C.E. Hendrickx en diens echtgenote met als onderpand hun huis en moeshof achter de Moethagen aan het Haembroeck gelegen met het daarbij gelegen land, samen groot ongeveer 2 morgen, tussen het Haembroeck en de gemeente, met de korte zijden grenzend aan de gemeente en de Moethagenswegh. De schepen Willem Heijnen wordt namens het echtpaar Hendrickx in de onderpanden geërfd.
    Dit huis is in eerder akten vermeld op 2-6-1693 (Overdracht door erfgenamen van Handerick Daemen aan Aret Hanssen en Sophia Rutten), 9-9-1699 (huis in bezit van Areth Hanssen en Sophia Rutten) en 13-3-1708 (huis in bezit van Areth Hanssen).

    Begraven:
    Lamberta Hansen vrouw van Conrardus Smeets

    Bertha is getrouwd met Conrardus Smets op 21 apr 1739 (religious) in Asselt, RK kerk. Conrardus (zoon van Jacobus Smets en Sophia Getseler) is gedoopt op 23 mrt 1716 in Swalmen, RK kerk; is begraven op 14 okt 1766 in Swalmen, RK begraafplaats. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 19. Jacobus Smeets  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 jan 1740 in Swalmen, RK kerk; is gestorven op 8 sep 1788 in Swalmen; is begraven op 10 sep 1788 in Swalmen, RK kerkhof.
    2. 20. Arnoldus Smeets  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 29 apr 1743 in Swalmen, RK kerk.
    3. 21. Sophia Smeets  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 nov 1748 in Swalmen, RK kerk; is begraven op 26 mei 1778 in Swalmen, RK begraafplaats.

  10. 16.  Catharina Hanssen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 4 mei 1718 in Swalmen, RK kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Godefridus en Catharina Arts
    Als moeder staat Petronella i.p.v. Sibilla Citsen vermeld
    Tweeling met Gerardus


  11. 17.  Gerardus Hanssen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 4 mei 1718 in Swalmen, RK kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Tweeling met Catharina
    Doopgetuigen: Joannes Hillen, Ignatius en Maria


  12. 18.  Godefridus Hansen Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Arnioldus3, 2.Beertien2, 1.Bartgen1) is gedoopt op 10 apr 1721 in Asselt, RK kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen Nicolaus Hansen en Joanna Roulofs





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.