top deco
Michiel Jacobs Cotermans

Michiel Jacobs Cotermans

Mannelijk 1571 - 1640  (69 jaar)

Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Michiel Jacobs CotermansMichiel Jacobs Cotermans is geboren in 1571; is gestorven op 1 mei 1640 in Dordrecht; is begraven op 2 mei 1640 in Dordrecht.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 apr 1601; Koopt huis tegenover de Visbrug in Dordrecht
    • vermelding: van 29 dec 1603; Verdeling boedel Jacob Jacobs Cotermans
    • Beroep: van 1604 tot vóór 1640; Brouwer
    • vermelding: van 13 apr 1604; Koopt huis, brouwerij en mouterij, genaamd "het Witte Hert" te Dordrecht
    • vermelding: van mei 1607; Afhandeling nalatenschap van Isack Otten van Eeuwijck
    • vermelding: van 31 jul 1607; Erfgenaam in nalatenschap van Grietgen Jacob Cotermans (de jonge)
    • vermelding: van 19 jun 1608 tot 1640; Eigenaar van korenwindmolen de 'Hoogenmoet' te Dordrecht
    • vermelding: van 4 mrt 1609; Koopt brouwerij De Moriaen
    • vermelding: van 10 apr 1613; Verkoopt hofstede in Breda
    • vermelding: van 17 aug 1623; Afhandeling en verkoop uit de erfenis van Jacob Jacobs (de oude)
    • vermelding: van 15 jun 1625; Vermeld als schuldeiser bij afdoening nalatenschap van Jacob Anthoniszoon
    • vermelding: van 1626; Betaalt bij de heffing van de 1000e penning 100 ponden aan de stad Dordrecht
    • vermelding: van 4 okt 1639; Geschil tussen Zara Jacobsdr Vos en Michiel Cotermans
    • vermelding: van 6 feb 1640; Testament bij Notaris Dirck Sijmons te Dordrecht

    Aantekeningen:

    Als eigenaar van "Het Witte Hert" heeft Michiel plafonds laten aanbrengen in het (nu nog) monumentale pand. Bij een recente verbouwing werd een toen aangebracht stempelversiering met het jaartal 1618 teruggevonden in het plafond.
    Michiel woonde daar met zijn vrouw, 9 kinderen en 6 personeelsleden. In 1622 werd hij aangeslagen voor een hoofdgeld (belasting) van 40 pond, wat een aanzienlijk bedrag was.

    vermelding:
    - 3 april 1601: Pijeter Andrijesz. Waelen verkoopt aan Michiel Jacobsz. Cotermans brouwer een huis, staande tegenover de Visbrug tussen het huis van Emer Jansz. vleeshouwer en het huis of de brouwerij van Thonis Thonisz., in welk huis Cotermans tegenwoordig woont. Het pand is verkocht voor 2600 gl., waarvan 684 gl contant. Waarborg: Dirck Gerritsz. bakker. Koper kent schuldig aan verkoper 1916 gl., te betalen met jaarlijkse termijnen van 300 gl. Borg: Thonis Thonisz. zijdekramer. (ORA Dordrecht inv. 746, f. 16v)

    vermelding:
    29-12-1603: afhandeling nalatenschap van Jacob Cotermans en Anneken Jan Jacobsdr zijn huisvrouw;
    In de akte worden de volgende personen vermeld:
    Jan Jacobs Cotermans, Isaack Jacobs Cotermans, Jacob Jacobs Cotermans, Franchois Adrieansse sijdenlaeckencooper tot Dordrecht, als man ende borght van Margrietie Jacobs Cotermans, Dirck Otto van Eeuwijcksone als man ende borght van Marne Jacobs Cotermans; Jenneken Jacobs Cotermans, wettige huisfrouwe van Henrick Cornelis Dyrven geassisteert metten voorss. Dircken Heuren Swaeger als heuren gecoren vooght; De voorss. Jan Jacob Cotermans noch inden name van Michielen Jacobs Cotermans zijn broeder, ende de voorss. Jan inden naeme van Aechthen Adriaen Joosten van Bergen, omberade .. ende moeder aff van? Anneken Jacob Cotermans dr. De voorss. Franchois Adriaenss als tesaamente vooght inden naeme vande kinderen Geeraerts van Bijlaer daer moeder aff was wijlen Cathelijn Jacob Cotermansdr ende Dirck dirckss als behoude zoon ende borght inden name van Cornelie Jacobs Cotermans sijn huisfrouwen moeder,
    kinderen en aanverwanten van wijlen Jacob Cotermans en Anneken Jan Jacobsdr zijn huisfrouw;
    Gedeeld en als onderpand genoemd zijn de huijsinge ende erve twee wooningen met toebehoorte genaemt De Son, gestaen ende gelegen inde Veterstrate genaemt Sint Jansstrate. En op te helft van een huijs ende erve met sijn toebehoorte ende metten stal ende hove daer achter aen gelegen, genaemt den Prince van Oraenjen, gestaen ende gelegen opten Haechdijck alhier. Een huijs ende erve met zijn toebehoorte genaemt het Hamerken, gestaen ende gelegen opt Chinnekenseijnde alhier etc.

    Beroep:
    in't Witte Hert te Dordrecht

    vermelding:
    - 13 april 1604: Mariken Jansdr., weduwe van Anthonis Anthonisz., geassisteerd met haar zoon Anthonis Anthonisz., verkoopt aan Michijel Jacobsz. Cotermans brouwer, haar schoonzoon, een huis, brouwerij en mouterij, genaamd "het Witte Hert", staande tegenover de Visbrug aan de poortzijde [Groenmarkt] tussen het huis van verkoopster, genaamd "den Grooten Jesus" en het huis van Emer Jansz. vleeshouwer. Koper verklaart verkocht te hebben aan verkoopster een jaarlijkse losrente van 100 gl., verzekerd op dit huis, brouwerij en mouterij. In margine: comp. ter secretarie van Dordrecht Marijken Jansdr., weduwe van Anthonis Anthonisz. en verklaart volledig betaald te zijn van deze hypotheek. Schuldbrief derhalve geroyeerd op 10 mei 1608. (ORA Dordrecht inv. 747, f. 93v en 94)

    vermelding:
    Jan Jacobsz Cotermans en Michiel Jacobsz Cotermans, brouwers, zijn genoemd als voogden van de weeskinderen van zaliger Mariken Jacop Cotermans, hun zus, geprocureert bij Dirck Otten van Eeuwijck bij de afhandeling van de nalatenschap, waarbij de weeskinderen 2/3 deel erven en Cornelis Pieterssz 1/3 deel. Het betreft onroerend goed in de Kerckstrate te Breda.

    vermelding:
    De molen stond binnen de stad "de stede vesten van het Bagijnhoff"
    f 3600.
    De molen is tussen 1642 en 1649 verplaatst naar een plek buiten de Vriesepoort en is nu verdwenen.

    vermelding:
    04-03-1609: Isaack Jacop Cotermans verkoopt aen Michielen Jacop Cotermans zijn broer en aan Dirck Dircxzn, huis, erf, brouwhuis, hove, genaamd de Moriaen, krachtens het codicil van Anna Jan Jacobs weduwe wijlen Jacop Cotermans
    Voorts verklaart Isaack als propretaris huis en brouwerij genaamd Het Havenkeijn op dorstzijde van het verkochte huis en brouwhuis, dat daaraan niets getimmerd mag worden

    vermelding:
    10-4-1613: Dirck Dircxzn, brouwer in de Moriaen in naam van Michiel Jacop Cotermans wonend in Dordrecht in het Witten Hart. Beiden verkopen de hofstede, waar eertijds een huis en boomgaard op stond, met het erf, tesamen ongeveer 2 bunder. Een deel kwam van de erfenis van de ouders van Michiel, en een ander deel had zijn zus Jenneken bij koop verkregen (1576).

    11-3-1614: Michiel Jacop Cotermans geeft een garantie op een hofstede enz, buiten Breda in de Kiensdijck? aan de Donk. door hem verkocht aan Anthonis Cornelis Adriaenssen en zijn vrouw Marie Jacops Verbaten. Borg hiervoor staat Dijrck Dijrckxssen.

    vermelding:
    Geschat vermogen 100.000 pond. Hij wordt dan vermeld als brouwer.

    vermelding:
    Zara Jacobsdr Vos, weduwe van capiteyn Bartholomeus Reyniersz den Jongenboer, machtigt Jan van Aller, notaris en procureur, om namens haar en haar zwager ( = schoonzoon ) Andries van Aller, man van haar dochter Jannetgen Bartholomeusdr, universele erfgenaam van haar overleden man, te voldoen aan de uitspraak van het Hof van Holland in de zaak tussen haar en haar zwager enerzijds en Michiel Cotermans te Dordrecht anderzijds.

    13-4-1641:
    Grietge Claesdr, 66 jaar, weduwe van Cornelis Schot, en Sijtge (Sijcken)Pieters, 54 jaar, weduwe van Abram Franssen de Bot, wonende in Dordrecht, verklaren op verzoek van Sara Jacobs de Vos, weduwe van kapitein Bartholomeus Reyniersen de Jongeboer, dat jaren geleden bij hen nu intussen wijlen Michiel Cotermans, brouwer in het Hart aldaar, gekomen is met het verzoek naar Sara in Rotterdam te gaan in verband met een kwestie tussen Sara en Michiel. Het betreft obligaties die Sara ten behoeve van Michiel heeft verleden

    vermelding:
    In het testament van Michiel Jabobs Cotermans worden de zonen Abraham en David benoemd tot voogden over de minderjarige kinderen en over Jan Michiels Cotermans zijn innocente zoon

    Overleden:
    Michiel Jacopsz. Cotermans, sterf hier den eersten meyje 1640
    Een baer bij de Vismart voor Miggiel Coterman, vier mael Luijens

    Gezin/Partner: Neelten Toonis Toonissen. Neelten is geboren in Dordrecht; is gestorven vóór 6 aug 1626. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Abraham Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Dordrecht.
    2. 3. David Michielsz Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven vóór 13 jul 1657.
    3. 4. Jan Michiels Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    4. 5. Anna Michiels Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Dordrecht; is begraven op 31 jul 1662 in Dordrecht.
    5. 6. Adriana Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1606 in Dordrecht; is gedoopt op 1 okt 1627 in Barendrecht; is begraven op 27 okt 1660 in Dordrecht.
    6. 7. Jacob Michiels Cotermans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1608 in Dordrecht; is begraven op 14 feb 1638 in Dordrecht.

    Gezin/Partner: Catharina Willemsdr. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Michiel is getrouwd met Maeijcken Michiels Deijlman op 17 sep 1634 (religious) in Dordrecht. Maeijcken is geboren in Zevenbergen; is gestorven op 25 jun 1644 in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 2

  1. 2.  Abraham Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1) is geboren in Dordrecht.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Brouwer
    • vermelding: van 13 okt 1628; Koopt brouwerij "de Osch" tegenover de Kleine Kraan in de Wijnstraat te Dordrecht
    • vermelding: van 6 feb 1640; Testament bij Notaris Dirck Sijmons te Dordrecht
    • vermelding: van 3 dec 1655; Geschil over akte
    • vermelding: van 6 dec 1655; Machtiging
    • vermelding: van 16 mei 1656; Machtiging voor het voeren van zaak tegen Abraham Cotermans

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Op 13 oktober 1628 verkoopt Jan Mathijsz Balen, brouwer en burger van Dordrecht, aan Abraham Cotermans een huis, brouwerij, rosmolen, en alle bedsteden, die in het huis staan en alle overige toebehoren en gereedschappen, maar met uitzondering van de brandewijnketels.
    De brouwerij is genaamd "de Osch".
    f 4.000
    ORA Dordrecht inv. 770, f. 95v: op 8 sept. 1635 verklaart Cornelis Matthijsz. Balen, zijdelakenverkoper en burger van Dordrecht, dat hij zich borg stelt voor het huis, de brouwerij, de mouterij en de rosmolen, staande tegenover de Kleine Kraan, genaamd "den Hengst", staande tussen het huis van mr. Coenraet Ruijsch, oudraad van Dordrecht, en het huis van Evert Willemsz. Prins, welk huis, brouwerij etc. Jan Mattijsz. Balen aan Abraham Cotermans brouwer heeft verkocht op 13 okt. 1628.

    vermelding:
    In het testament van Michiel Jabobs Cotermans worden de zonen Abraham en David benoemd tot voogden over de minderjarige kinderen en over Jan Michiels Cotermans zijn innocente zoon

    vermelding:
    3-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghbroot, verklaarde dat haar broer Abraham Cotermans in 1645 en enige jaren daaropvolgend, verscheidene keren aan haar heeft verzocht om een akte te ondertekenen. Betreft een akte van donatie in onbekend handschrift en die zou zijn ondertekend door Michiel Cotermans haar vader, d.d. 12 februari zonder jaar. In die akte wordt aan Abraham Cotermans 8.000 gulden met intrest gedoneerd, die hij aan zijn vader schuldig was. Adriana wilde die akte niet ondertekenen. Zij heeft hierover contact gehad met Adam van Ruijckhoven, haar zwager, die haar adviseerde haar broer te helpen. Hierna was Abraham bij haar gekomen, en nadat zij goed was getrakteerd op een glas wijn, had zij de akte ondertekend. Zij gelooft nog steeds niet dat de ondertekening door haar vader is gedaan.
    Davidt Michiels Cotermans, verklaarde dat Abraham hem sinds 1645 ook meerdere keren heeft verzocht de akte te ondertekenen. Hij wilde de akte niet ondertekenen, omdat deze volgens hem niet door zijn vader was ondertekend. Hij heeft de akte toch ondertekend toen hij ziek op bed lag, na belofte van Abraham dat ondertekening hem geen schade zou bezorgen, zonder dat Abraham hem de akte had voorgelezen. etc.

    vermelding:
    6-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Davidt Cotermans en Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghboet, machtigen Dr. Gerrit de Roodre, procureur voor de Hove van Hollandt, naast de kinderen van Jacob Cotermans, hun broer, in een zaak jegens Abraham Cotermans, brouwer en burger van Dordrecht

    vermelding:
    16-5-1656: David Cotermans; Anna Cotermans als moeder en voogdes van haar minderjarige kinderen bij haar eerste man zaliger, Jacob Cotermans; Adriana Cotermans, wed. van Jacob Droogbroot; Jonkheer Wolgangh Cloben getrouwd met Cornelia Cotermans Jacob (Michiels)dr; allen wonend in Dordrecht, machtigen Jacob Mierboom, procureur voor de Hove van Hollandt, om uit hun naam een zaak te voeren tegen Abraham Cotermans, brouwer te Dordrecht.

    Abraham is getrouwd met Sibilla Pauli op 25 okt 1626 (civil) in Dordrecht. Sibilla is geboren circa 1605 in Den Haag. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  David Michielsz Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1) is gestorven vóór 13 jul 1657.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 6 feb 1640; Testament bij Notaris Dirck Sijmons te Dordrecht
    • vermelding: van 3 dec 1655; Geschil over akte
    • vermelding: van 6 dec 1655; Machtiging
    • vermelding: van 16 mei 1656; Machtiging voor het voeren van zaak tegen Abraham Cotermans
    • vermelding: van 13 jul 1657; Verkoop huis uit boedel David Cotermans

    Aantekeningen:

    vermelding:
    In het testament van Michiel Jabobs Cotermans worden de zonen Abraham en David benoemd tot voogden over de minderjarige kinderen en over Jan Michiels Cotermans zijn innocente zoon

    vermelding:
    3-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghbroot, verklaarde dat haar broer Abraham Cotermans in 1645 en enige jaren daaropvolgend, verscheidene keren aan haar heeft verzocht om een akte te ondertekenen. Betreft een akte van donatie in onbekend handschrift en die zou zijn ondertekend door Michiel Cotermans haar vader, d.d. 12 februari zonder jaar. In die akte wordt aan Abraham Cotermans 8.000 gulden met intrest gedoneerd, die hij aan zijn vader schuldig was. Adriana wilde die akte niet ondertekenen. Zij heeft hierover contact gehad met Adam van Ruijckhoven, haar zwager, die haar adviseerde haar broer te helpen. Hierna was Abraham bij haar gekomen, en nadat zij goed was getrakteerd op een glas wijn, had zij de akte ondertekend. Zij gelooft nog steeds niet dat de ondertekening door haar vader is gedaan.
    Davidt Michiels Cotermans, verklaarde dat Abraham hem sinds 1645 ook meerdere keren heeft verzocht de akte te ondertekenen. Hij wilde de akte niet ondertekenen, omdat deze volgens hem niet door zijn vader was ondertekend. Hij heeft de akte toch ondertekend toen hij ziek op bed lag, na belofte van Abraham dat ondertekening hem geen schade zou bezorgen, zonder dat Abraham hem de akte had voorgelezen. etc.

    vermelding:
    6-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Davidt Cotermans en Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghboet, machtigen Dr. Gerrit de Roodre, procureur voor de Hove van Hollandt, naast de kinderen van Jacob Cotermans, hun broer, in een zaak jegens Abraham Cotermans, brouwer en burger van Dordrecht

    vermelding:
    16-5-1656: David Cotermans; Anna Cotermans als moeder en voogdes van haar minderjarige kinderen bij haar eerste man zaliger, Jacob Cotermans; Adriana Cotermans, wed. van Jacob Droogbroot; Jonkheer Wolgangh Cloben getrouwd met Cornelia Cotermans Jacob (Michiels)dr; allen wonend in Dordrecht, machtigen Jacob Mierboom, procureur voor de Hove van Hollandt, om uit hun naam een zaak te voeren tegen Abraham Cotermans, brouwer te Dordrecht.

    vermelding:
    Notaris Gijsbert de Jager, als curator in de boedel van David Cotermans, verkoopt op 13 juli 1657 aan Hartman Willemsz., burger dezer stede "domum cum suis staende ende gelegen achter int Steechoversloot tussen het huis van bakker Joris Claesz. aan ene zijde en de woning van Pieter van Slingelant aan de andere zijde." Over dit huis, genaamd 'In den Wolfskop' is door Angenetha Balm-Kok een boek geschreven. Het is het best bewaard gebleven 17e-eeuws huis aan de Steegoversloot.

    Overleden:
    David is insolvent (niet vermogend) gestorven. Op 13-7-1657 werd uit zijn boedel een huis verkocht, dat eers aan zijn vader Michiel had toebehoord.


  3. 4.  Jan Michiels Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 6 feb 1640; Genoemd in testament van zijn vader

    Aantekeningen:

    vermelding:
    In het testament van Michiel Jabobs Cotermans worden de zonen Abraham en David benoemd tot voogden over de minderjarige kinderen en over Jan Michiels Cotermans zijn innocente zoon


  4. 5.  Anna Michiels Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1) is geboren in Dordrecht; is begraven op 31 jul 1662 in Dordrecht.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 7 jul 1626; Anna Michiels Cotermans geschaakt door Hendrick Waggens
    • vermelding: van 30 jul 1627; Langstlevende testament bij Notaris Mr Jacob van Rijck te Dordrecht

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Archiefnr. 27 Nederlands Hervormde gemeente van Dordrecht, inv.nr. 6 Egidius Betius predicant f.
    148v acta van 7 juli 1626: "Alsoomen verstaet, dat voor desen de dochter van Michiel Kotermans, brouwer int Hert [brouwerij in Dordrecht] tegen danck vanden vader met den sone van Hans Waggens doorgegaen is, ende noch daerenboven van Ds. Aegidio Becio in Swijndrecht gedoopt is, sonder kennisse van eenige predicanten hier binnen, so is goetgevonden, dat Ds. Buijtendijck, de Heere Beverwijck ende Jan Mathijssen Ds. Aegidium

    Begraven:
    Een baer voor de vrou van Adam van Kuijckhove omtrent de Nijen Bruijgh, viermael luijens

    Gezin/Partner: Hendrick Waggens. Hendrick is geboren in Maaseik, België; is gestorven vóór 10 jul 1629 in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Anna is getrouwd met Bartholomeus Gerrits van Loo op 15 jun 1636 (civil) in Dordrecht. Bartholomeus is geboren in Dordrecht; is gestorven vóór 1646. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Gezin/Partner: Adam van Kuijckhoven. Adam is gedoopt op 1 aug 1601 in Dordrecht; is begraven op 4 apr 1668 in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  5. 6.  Adriana Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1) is geboren circa 1606 in Dordrecht; is gedoopt op 1 okt 1627 in Barendrecht; is begraven op 27 okt 1660 in Dordrecht.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 dec 1655; Geschil over akte
    • vermelding: van 6 dec 1655; Machtiging
    • vermelding: van 16 mei 1656; Machtiging voor het voeren van zaak tegen Abraham Cotermans
    • vermelding: van 26 okt 1660; Nalatenschap Adriana Cotermans

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Naer behoorlijck examen en belijdenisse des Geloofs is Adriana Cotermans Michielsdr ondertrouwt zijnde met Jacob Drooghbroot, den Christenlijcken doop toegelaten en voorders tot het gebruick des H. Avontmaels ontfangen te werden. En is daerop in Barendrecht gedoopt en heeft den tienden Octobris op Swijndrecht gecommuniceert

    vermelding:
    3-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghbroot, verklaarde dat haar broer Abraham Cotermans in 1645 en enige jaren daaropvolgend, verscheidene keren aan haar heeft verzocht om een akte te ondertekenen. Betreft een akte van donatie in onbekend handschrift en die zou zijn ondertekend door Michiel Cotermans haar vader, d.d. 12 februari zonder jaar. In die akte wordt aan Abraham Cotermans 8.000 gulden met intrest gedoneerd, die hij aan zijn vader schuldig was. Adriana wilde die akte niet ondertekenen. Zij heeft hierover contact gehad met Adam van Ruijckhoven, haar zwager, die haar adviseerde haar broer te helpen. Hierna was Abraham bij haar gekomen, en nadat zij goed was getrakteerd op een glas wijn, had zij de akte ondertekend. Zij gelooft nog steeds niet dat de ondertekening door haar vader is gedaan.
    Davidt Michiels Cotermans, verklaarde dat Abraham hem sinds 1645 ook meerdere keren heeft verzocht de akte te ondertekenen. Hij wilde de akte niet ondertekenen, omdat deze volgens hem niet door zijn vader was ondertekend. Hij heeft de akte toch ondertekend toen hij ziek op bed lag, na belofte van Abraham dat ondertekening hem geen schade zou bezorgen, zonder dat Abraham hem de akte had voorgelezen. etc.

    vermelding:
    6-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Davidt Cotermans en Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghboet, machtigen Dr. Gerrit de Roodre, procureur voor de Hove van Hollandt, naast de kinderen van Jacob Cotermans, hun broer, in een zaak jegens Abraham Cotermans, brouwer en burger van Dordrecht

    vermelding:
    16-5-1656: David Cotermans; Anna Cotermans als moeder en voogdes van haar minderjarige kinderen bij haar eerste man zaliger, Jacob Cotermans; Adriana Cotermans, wed. van Jacob Droogbroot; Jonkheer Wolgangh Cloben getrouwd met Cornelia Cotermans Jacob (Michiels)dr; allen wonend in Dordrecht, machtigen Jacob Mierboom, procureur voor de Hove van Hollandt, om uit hun naam een zaak te voeren tegen Abraham Cotermans, brouwer te Dordrecht.

    vermelding:
    Adam van Kuijckhoven man van Joffr. Anna Cotermans is executeur inzake de nalatenschap van Adriana Cotermans.
    Extract van het testament d.d. 26-10-1660 is gemaakt op 8-12-1660

    Overleden:
    Een baer bijde Nieubrugh tot Hr. Adam van Kuijckhoven (zwager) voor Adrijana Kotermans, weduwe van Hans Drooghbroot

    Gezin/Partner: Jacob Droogbroot. Jacob is geboren in Antwerpen; is gestorven vóór 6 dec 1655. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 7.  Jacob Michiels Cotermans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Michiel1) is geboren circa 1608 in Dordrecht; is begraven op 14 feb 1638 in Dordrecht.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1631; Brouwer
    • vermelding: van 6 dec 1655; Machtiging
    • vermelding: van 16 mei 1656; Machtiging voor het voeren van zaak tegen Abraham Cotermans
    • vermelding: van 26 jun 1656; Machtiging in afhandeling nalatenschap Jacob Cotermans
    • vermelding: van 28 jun 1656; Machtiging in afhandeling nalatenschap Jacob Cotermans
    • vermelding: van 23 jun 1657; Vermelding van vordering schuld

    Aantekeningen:

    Beroep:
    Int Hart

    vermelding:
    6-12-1655 voor notaris Johannes Melanen te Dordrecht:
    Davidt Cotermans en Juffr. Adriana Cotermans, weduwe van Jacob Drooghboet, machtigen Dr. Gerrit de Roodre, procureur voor de Hove van Hollandt, naast de kinderen van Jacob Cotermans, hun broer, in een zaak jegens Abraham Cotermans, brouwer en burger van Dordrecht

    vermelding:
    16-5-1656: David Cotermans; Anna Cotermans als moeder en voogdes van haar minderjarige kinderen bij haar eerste man zaliger, Jacob Cotermans; Adriana Cotermans, wed. van Jacob Droogbroot; Jonkheer Wolgangh Cloben getrouwd met Cornelia Cotermans Jacob (Michiels)dr; allen wonend in Dordrecht, machtigen Jacob Mierboom, procureur voor de Hove van Hollandt, om uit hun naam een zaak te voeren tegen Abraham Cotermans, brouwer te Dordrecht.

    vermelding:
    Anthonij van den Broeck, voogt over de twee onmondige zonen van wijlen Jacob Cotermans, machtigt Johan Schoormans, notaris, bij zijn afwezigheid, opzicht te hebben als voogd over de onmondige kinderen. Tevens een machtiging om te helpen bij de afhandeling van de nalatenschap van Jacob.

    vermelding:
    Jonckheer Wolfganck Cloben getrouwd met Cornelia Jacobs Cotermans machtigt Johan Schoormans, notaris, om te helpen bij de afhandeling van de nalatenschap van Jacob Cotermans.

    vermelding:
    Dordrecht 23-6-1657: Jonkheer Wolfganck van Cloben getrouwd met joffr. Cornelia (Jacobs) Cotermans; Heer Anthonij van der Broeck als voogd over de twee minderjarige zonen van Jacob Cotermans zaliger
    hebben geprocedeerd tegen jr. Sijmon Corneliss de Vries, brouwer int Witte Hart te Dordrecht, wegens een vordering van rente van 900 gulden op de brouwerij. Er is hem te officieel gesommeerd te betalen.

    Overleden:
    Brouwer int Hart;
    Overleden toen er een pestepidemie heerste in Dordrecht

    Gezin/Partner: Anneken Jans Cotermans. Anneken (dochter van Jan Jacobs Cotermans en Tanneken Carels van Bouckstaven) is geboren circa 1610 in Dordrecht; is begraven op 31 jul 1662 in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.