top deco
Pierre de Moucheron

Pierre de Moucheron

Mannelijk 1508 - 1567  (59 jaar)

Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Pierre de MoucheronPierre de Moucheron is geboren in 1508 in Roussy le Farque (Normandie); is gestorven in 1567 in Antwerpen.

    Aantekeningen:

    Pierre stamt uit een adellijk normandisch geslacht met bezittingen tussen Dreux en Evreux. Hij vestigde zich in 1530 te Middelburg, maar keerde in 1545 naar Antwerpen terug. Zoon van Jean de Moucheron, heer van Boulay en Marguerite de Cononos. Pierre kwam uit een katholiek gezin maar is overtuigd Calvinist geworden.
    In 1530 vestigde hij zich als koopman in Middelburg, waar hij 10 jaar later tot de rijkste burgers behoorde. Door verzanding van de Arne (verbinding met Antwerpen), de oorlogen met Spanje en Frankrijk en de opkomst van Antwerpen, verplaatste hij in 1545 zijn toen reeds beroemde handelshuis naar Antwerpen, waar hij in 1567 overleed.

    Geboorte:
    Geboortedorp ligt vlakbij Verneuil (sur Avre) in Normandië

    Pierre is getrouwd met Isabeau de Gerbier in 1535 (civil) in Middelburg. Isabeau is geboren in 1518; is gestorven in 1569. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Gaspard de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 3. Francois de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 4. Pieter de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1545 in Middelburg; is gestorven vóór 3 apr 1619 in Amsterdam.
    4. 5. Magdalena de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1551.
    5. 6. Balthasar de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1552 in Antwerpen; is gestorven na 1609.
    6. 7. Melchior de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1557 in Antwerpen; is gestorven na 1617 in Amsterdam.
    7. 8. Thomas de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1561.


Generatie: 2

  1. 2.  Gaspard de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1)

  2. 3.  Francois de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1)

  3. 4.  Pieter de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1) is geboren circa 1545 in Middelburg; is gestorven vóór 3 apr 1619 in Amsterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1603; Jacob Cats trekt bij hem en zijn vrouw Janneke de Grave in

    Aantekeningen:

    Pieter verhuisde met zijn ouders naar Antwerpen. Met zijn derde echtgenote, Catharina verhuisde hij naar Arnemuiden waar hij toezicht hield op de bouw en onderhoud van de zeeschepen van de firma, die in Middelburg was gevestigd. Eind mei 1589 was Pieter deskundig adviseur voor Zeeland in een gezantschap naar koningin Elisabeth. Doel was om een eind te maken aan de zeeroverij door Engelse kapers. Het resultaat was dat ca. twintig Hollandse en Zeewse koopvaarders veilig binnengebracht konden worden. Maar omdat de Engelsen doorgingen met het kapen van schepen, werd Pieter nog eens naar Londen afgevaardigd. Hij slaagde erin een overeenkomst tot stand te brengen, waarbij Hollandse gezagvoerders een vrijgeleide verleend werd op voorwaarde dat zij geen contrabande aan boord zouden hebben. Pieter onderzocht in Londen de schepen op contrabande en woor de gewenste verklaring mocht hij per schip een minimum van 250 gld. in rekening brengen. In 1595 verbleef hij nog in Londen waar hij vriend aan huis was bij Sir Walter Raleigh.
    Toen hij eindelijk zijn zaken te Londen aan kant gedaan had, keerde hij naar Middelburg terug en trok in het woonhuis van zijn broer Balthasar, die naar Veere verhuisd was. Jacob Cats, de dichter en latere raadpensionaris, nam in 1603 bij hem zijn intrek. Na de val van het beroemde handelshuis de Moucheron verliet hij Zeeland en sleet zijn verdere levensdagen in Amsterdam waar hij overleden is.

    vermelding:
    Het huis aan de Noordstraat in Middelburg werd gehuurd van zijn broer Balthasar de Moucheron.

    Pieter is getrouwd met Maria Adriaansdr (civil) in Antwerpen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Pieter is getrouwd met Beatrix van Berchem (civil) in Antwerpen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Pieter is getrouwd met Catharina Legillom (Segillow) (civil) in Antwerpen. Catharina is gestorven vóór 1603. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 9. Balthasar de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1587 in Arnemuiden.

    Pieter is getrouwd met Janneke de Grave circa 1603 (civil). [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 10. Daniël Peters de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Antwerpen; is gestorven circa 1606 in Santiago de Arroyo, Venezuela.

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 11. Cosmo de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 12. Cornelis de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven

  4. 5.  Magdalena de MoucheronMagdalena de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1) is geboren circa 1551.

    Gezin/Partner: Francois le Fort. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  5. 6.  Balthasar de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1) is geboren in 1552 in Antwerpen; is gestorven na 1609.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1589; Testament

    Aantekeningen:

    Vierde zoon uit het huwelijk tussen Pierre de Moucheron en Isabeau de Gerbier.
    Tijdens het beleg van Antwerpen in 1585 was Balthasar de Moucheron een trouw aanhanger van de verdediger van de stad, Marnix van St. Aldegonde. Hij behoorde op 17. Aug. van dat jaar tot de onderhandelaars in het spaanse kamp. Na de capitulatie vestigden de Moucherons zich te Middelburg, waar hun vader eens als koopman begonnen was en spoedig behoorde ook hier hun handelshuis tot de allervoornaamste. Balthasar had al jong een sterke belanstelling voor de zeevaart. Hij werd als hoofd van de familie erkend en was leider van vooraanstaande Middelburgse kooplieden, wegens zijn grote bekwaamheden, zijn scherpe, vooruitziende blik, zijn energie en doortastendheid.
    Op zijn initiatief werd het ‘Consulaat of college der consuls’ opgericht, bestaande uit 24 kooplieden. Een college ter bescherming van de belangen van de koopvaardij. De Hollandse en de Zeeuwse scheepvaart werd toen bedreigd door verscherpte verbodsbepalingen van de Spanjaarden en ook de Engelsen veroorzaakten problemen voor de Hollandse scheepvaarders. De Konvooien, door de Staten van Zeeland uitgezonden, bleken bij de steeds aangroeiende drukke scheepvaart niet voldoende. Het was Balthasar de Moucheron die er op aandrong, dat de kooplieden zichzelf zouden helpen.
    Aanvankelijk strekte de vaart op het westen en het zuiden zich niet verder uit dan de Canarische en de Kaap-Verdische Eilanden. Nu werden ook tochten naar de Westkust van Afrika en naar Amerika ondernomen. De Moucherons behoorden tot degenen, die het groote belang van de tochten om de Noord, speciaal de verkenning van de Tartaarsche Zee, inzagen (zie bij Melchior de Moucheron). Balthasar was de hoofdaanlegger van deze tochten. Steeds drong hij aan op een onderzoek naar de bevaarbaarheid van de Noordsche Zee, wat ook heeft geleid tot de beroemde expeditie van Willem Barentsz in 1596 die op Nova Zembla strandde. Met grote ijver werkte hij mee aan de organisatie van een expeditie in de zomervan 1594 (landtong Moucheronshoek).
    In 1597 was het Cornelis de Houtman in de zogenaamde Eerste Schipvaart gelukt om via Kaap de Goede Hoop naar Indië te zeilen, en De Moucheron richtte zich vanaf dat moment op die route. De Moucheron werd vennoot in de door hem opgerichte Veerse Compagnie. De Veerse Compagnie zond in 1598 twee schepen, De Leeuw en de Leeuwin, onder leiding van de broers Cornelis en Frederik de Houtman naar Oost-Indië. De vloot zou in 1600 zonder de gebroeders de Houtman terugkeren. Cornelis was gedood en Frederik was op Atjeh gevangengenomen. De reis was financieel geen succes.
    In 1598 zond De Moucheron nog vijf schepen, bemand met 100 matrozen en 150 soldaten, uit om het eiland Principe voor de West-Afrikaanse kust te veroveren, met de bedoeling een verversingsplaats voor zijn vloot in te richten.[3] Door list en geweld slaagden ze er in om het eiland op de Portugezen te veroveren, maar voordat versterking op kwam dagen werd het eiland weer terugveroverd.
    Joris van Spilbergen voer in mei 1600 in opdracht van De Moucheron met een viertal schepen uit maar hij keerde, zonder Indië te hebben bereikt, in hetzelfde jaar terug na een Spaans schip te hebben veroverd.
    Uit de Veerse compagnie en de Middelburgse Compagnie (Compagnie van Ten Haeff) is in november 1600 de Verenigde Zeeuwse Compagnie ontstaan, maar De Moucheron was daarvan geen vennoot meer, mogelijkerwijze omdat er onenigheid ontstond over de grootte van de inlegsom en het bewindvoerderschap. De Moucheron wilde wel meewerken aan de oprichting van de VOC, maar eiste vrije vaart op de oostkust van Afrika en uitstel van betaling.
    In 1601 zond hij Joris van Spilbergen met drie schepen opnieuw uit, die vervolgens een succesvolle reis uitvoerde en betrekkingen met de koning van Kandy aanknoopte, en vervolgens Atjeh bereikte. Toen echter Van Spilbergen in 1604 in Zeeland terugkeerde, waren de afzonderlijke compagnieën in Holland en Zeeland in de nieuw opgerichte Vereenigde Oostindische Compagnie opgegaan. Balthazar de Moucheron was het jaar daarvoor voor zijn schuldeisers naar Frankrijk gevlucht.
    Enkele jaren later heeft Balthazar de Moucheron kortstondig hand-en-spandiensten verleend aan koning Hendrik IV van Frankrijk, die een Franse Oostindische Compagnie wilde oprichten.
    Van zijn latere leven is weinig of niets bekend. Hij overleed waarschijnlijk in armoede.

    vermelding:
    Balthasar en Jacqueline maken in het najaar van 1589 een testament op bij notaris Simon van Broekhoven. Uit het testament bleek dat het echtpaar zeer vermogend was.

    Balthasar is getrouwd met Jacqueline Durinchant de la Croix (civil) in Antwerpen. Jacqueline is gestorven in dec 1589. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 13. Elisabeth de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 dec 1585 in Middelburg, Franse kerk.
    2. 14. Balthasar de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 jul 1587 in Middelburg, Franse kerk.

    Balthasar is getrouwd met Elisabeth Berwouts van Cromvliet op 2 jul 1591 (civil) in Delft. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 7.  Melchior de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1) is geboren in 1557 in Antwerpen; is gestorven na 1617 in Amsterdam.

    Aantekeningen:

    Melchior was een succesvol handelaar-diplomaat. Hij had in 1584 de leiding over een door zijn broer Balthasar geplande expeditie naar het hoge noorden. De expeditie was gefinancierd door de familie en gesteund door prins Willem. Tijdens de expeditie werd een brede, diepe riviermond ontdekt die door de zeelui de Moucheronrivier werd gedoopt. Het ging hier om een monding van de Dwina. Men vestigde daar een nederzetting voor de handelsmaatschappij (factorij). De tocht heeft veel opgeleverd voor het handelshuis in een tijd dat de handel op de spaanse havens steeds moeilijker werd.
    Melchior werd aan het hof van Moskou een geziene persoonlijkheid. Zijn agenten mochten overal vrij handel drijven en aan hen werden kosteloof paspoorten verstrekt. In 1595 sloot hij een nieuw handelsverdrag met Rusland. Nadat hij dit verdrag op 18 april 1596 had toegelicht in de vergadering der Staten werd vrijstelling van inkomende rechten verleend voor alle uit Rusland in Zeeland in te voeren prodcuten.
    Melchior verbleef veel in Rusland, maar vergat zijn vaderland niet. Hij schonk Arnemuiden een levende arend (het dier dat in het wapen van Arnemuiden voorkwam) en De Leidse hogeschool ontvnag van hem een geneeskrachtige steen.

    Overleden:
    Waarschijnlijk te Amsterdam overleden

    Melchior is getrouwd met Lucretia de Montigny vóór 1585 (civil) in Antwerpen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 15. Balthasar de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1586.

  7. 8.  Thomas de MoucheronThomas de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pierre1) is geboren circa 1561.


Generatie: 3

  1. 9.  Balthasar de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Pieter2, 1.Pierre1) is geboren in 1587 in Arnemuiden.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1619; Schilder
    • vermelding: van na 1619; Vluchtte om geloofsredenen naar Emden in Duitsland

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    De vader van Pieter woonde in Arnemuiden

    Balthasar is getrouwd met Cornelia van Brouckhoven op 21 apr 1619 (civil) in Delft. Cornelia is geboren in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 16. Frederik de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1633 in Emden; is begraven op 5 jan 1686 in Amsterdam, Heiligewegs- en Leidsche Kerkhof.

  2. 10.  Daniël Peters de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Pieter2, 1.Pierre1) is geboren in Antwerpen; is gestorven circa 1606 in Santiago de Arroyo, Venezuela.

    Aantekeningen:

    Daniël de Moucheron, de zoon van Pieter, werd als knaap door Walter Raleigh te Londen ingewijd in de geheimen van Guiana, waar hij later zou werken en ook zou sterven.

    Overleden:
    In 1606 met meerder zeilen uitgevaren van Middelburg en ten anker gekomen onder Punto del Rey. Zijn kleine vloot werd daar overvallen door de geduchte scheepsmacht van de Spaanse admiraal don Luis de Fasciardo. De bemanning die aan wal was om zout te halen werd omgebracht. De ongelukkige kapitein Daniel de Moucheron die met weinigen nog aan boord was gebleven, verd aan de ra van zijn schip opgehangen.
    De moord op de Moucheron en zijn metgezellen werd op bloedige wijze gewroken door Reijnier Claeszen.

    Daniël is getrouwd met Hillegont Joriaens van Geldermalsen op 20 jan 1599 (civil) in Utrecht. Hillegont is gestorven na 17 okt 1639. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 11.  Cosmo de MoucheronCosmo de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Pieter2, 1.Pierre1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van vóór 1603; Heeft de leiding bij een reis naar Oost-Indië
    • vermelding: van 1624; Architect die de Russen hielp met de fortificatie van Astrakan
    • vermelding: van 1624; Stukken Staten Generaal e.a.

    Aantekeningen:

    Cosmo ging door voor een zeer bekwaam man, wiens vroegtijdig afsterven algemeen werd betreurd.
    Cosmo staat afgebeeld op een schilderij uit 1613 gemaakt door Jan Tengnagel (Collecite Rijksmuseum Amsterdam)

    vermelding:
    Onder de leiding Cosmo de Moucheron en Michiel Leynssen wordt een reis gemaakt "met opdracht bovendien om en passant aan de baai van Saldanha met de aldaar woonachtige Kaffers vriendschaps- en handelsbetrekkingen aan te knoopen."

    vermelding:
    In de Russische archieven wordt op het jaar 1624 in April de overkomst vermeld van den architect Koezma of Cosmo de Moucheron, een der zonen van Pieter, die tegelijk met den fluweelwerker Kasper Frederiksz. met een aanbevelingsbrief van prins Maurits aan den czaar werd gezonden. Bij moest den Russen met zijne kunst en wetenschap ten dienste staan bij de fortificatie van Astrakan, waarrnede zich ook een andere Nederlandsche ingenieur, Cornelis Klaaszen, heeft bezig gehouden, die aan Olearius later de behulpzame hand heeft geboden bij het maken der eerste kaart van de Wolga.

    vermelding:
    Cosmo volgde later het voorbeeld van zijnen vader, den oud-consul te Londen, en verzocht den 6en Februari 1624 aan de Staten-Generaal, „gefavoriseert te werden met het consulaetschap van Algiers ofte Thunis, daertoe hem verrscheydene coopluyden tot Amsterdam by haere geannexeerde ende geteyckende requesten recommanderen". Toen de beschikking daarop werd aangehouden „tot dat geordonneert sal syn , waeruyt de costen van 't consulaetschap te vervullen", gaf hij de voorkeur aan de plaatsing in Rusland, en werd door Hun Groot Mogenden, den 14en Mei van datzelfde jaar, „het versochte voorschriven voor Cosmo de Moucheron geaccordeert aen den
    grootvorst van Muscovien, ten eynde by by den selven in de dienst moge werden genomen als ingenieur".
    Door de weduwe en erfgenamen van Pieter de Moucheron, die dus omstreeks 1621 is overleden, werd ook eene memorie overgegeven, waaruit blijkt dat Cosmo de erfenis van zijnen vader onder beneficie van inventaris had aanvaard.

    Gezin/Partner: Heindrickje Pijl. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 17. Maria de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 18. Sara de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 24 mei 1615 in Amsterdam, Oude kerk; is begraven op 17 mei 1650 in Amsterdam, Oude kerk.

  4. 12.  Cornelis de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Pieter2, 1.Pierre1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Cornelis, die aan het handelshuis (de Moucheron) belangrijke diensten in Afrika bewezen.


  5. 13.  Elisabeth de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Balthasar2, 1.Pierre1) is gedoopt op 23 dec 1585 in Middelburg, Franse kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: "Hubert le Vasseur et la femme de Tibère le Peletier"

    Gezin/Partner: Peter Hustaert. Peter is geboren in 1576; is begraven op 21 jan 1645 in Amsterdam, Westerkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 14.  Balthasar de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Balthasar2, 1.Pierre1) is gedoopt op 25 jul 1587 in Middelburg, Franse kerk.

  7. 15.  Balthasar de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Melchior2, 1.Pierre1) is geboren circa 1586.

    Aantekeningen:

    In 1614 was Balthasar de begeleider van de gezanten van tsaar Michaël III (1613-45) naar Prins Maurits en de Staten-Generaal. Hij heeft daarvoor van de Staten een gouden medaille ontvangen ter waarde van 100 gld. Later vestigde hij zich weer in Moskou. Ook Balthasar was bekend als een voornaam koopman, bereid om anderen te helpen.



Generatie: 4

  1. 16.  Frederik de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Balthasar3, 4.Pieter2, 1.Pierre1) is geboren in 1633 in Emden; is begraven op 5 jan 1686 in Amsterdam, Heiligewegs- en Leidsche Kerkhof.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Kunstschilder en -tekenaar

    Aantekeningen:

    In Amsterdam opgeleid in het schildersvak door Jan Asselijn. Ging in 1655 naar Parijs en daarna naar Antwerpen om zijn studie te voltooien.
    Zijn schilderijen hangen in verschillende musea over de hele wereld.
    Frederik is vooral bekend als landschapsschilder.

    Frederik is getrouwd met Maria Magdalena de Jouderville op 13 jun 1659 (civil). Maria is begraven op 22 feb 1719 in Amsterdam, Zuiderkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 19. Isack de Moucheron  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 nov 1667 in Amsterdam, Zuiderkerk; is begraven op 31 jul 1744 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel.

  2. 17.  Maria de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (11.Cosmo3, 4.Pieter2, 1.Pierre1)

    Aantekeningen:

    Dochter van Cosmo de Moucheron (Ingenieur overleden te Moskou)

    Maria is getrouwd met David Ruts in 1627 (civil) in Moskou (Rusland). David (zoon van Nicolaes Ruts en Cornelia Huybrechtsdr Ranson) is gedoopt op 1 nov 1595 in Keulen, Nederlands ger. kerk; is gestorven in 1659. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 20. Maria Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 21. Georg Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 22. Isaak Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    4. 23. David Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    5. 24. Anna Maria Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1627.
    6. 25. Susanna Catharina Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren op 10 aug 1634; is gestorven op 3 okt 1657.

  3. 18.  Sara de Moucheron Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (11.Cosmo3, 4.Pieter2, 1.Pierre1) is gedoopt op 24 mei 1615 in Amsterdam, Oude kerk; is begraven op 17 mei 1650 in Amsterdam, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Begraven met haar kraamkind

    Gezin/Partner: Isaac Ruts. Isaac (zoon van Nicolaes Ruts en Cornelia Huybrechtsdr Ranson) is geboren op 25 okt 1606 in Keulen; is gedoopt op 3 nov 1606 in Keulen, Nederlands ger. kerk; is begraven op 23 sep 1684 in Amsterdam, Oude kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 26. Isaack de Jonge Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 30 apr 1645 in Amsterdam, Nieuwe kerk; is begraven vóór 17 mei 1735.
    2. 27. Niclaes Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 feb 1647 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel; is begraven op 10 okt 1663 in Amsterdam, Nieuwe Zijds Kapel.
    3. 28. Cosmo Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 jun 1648 in Amsterdam, Oude kerk.
    4. 29. N.N. Ruts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in mei 1650 in Amsterdam; is begraven op 17 mei 1650 in Amsterdam, Oude kerk.




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.