top deco

Andries Stevensz

Mannelijk ca. 1552 - Ja, datum echter onbekend  (< 66 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Andries Stevensz is geboren circa 1552; en is gestorven; is begraven vóór 10 mrt 1618 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Goudsmid
    • Feit: van 14 apr 1590; Borgstelling
    • Feit: van 18 mrt 1595; Attestatie
    • Feit: van 17 jun 1597; Attestatie
    • Feit: van 6 nov 1604; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 1 dec 1609; Attestatie
    • Feit: van 28 aug 1610; Verkoopakte
    • Feit: van 23 sep 1613; Testament
    • Feit: van 15 feb 1619; Schuldbekentenis
    • Feit: van 13 mrt 1620; Machtiging
    • Feit: van 24 mrt 1621; Machtiging
    • Feit: van 13 mrt 1630; Verkoopakte
    • Feit: van 3 okt 1635; Machtiging
    • Feit: van 3 okt 1635; Machtiging

    Aantekeningen:

    Feit:
    IJsbrandt Adriaensz stelt zich borg voor de boete die Huijbrecht Leenaerts, schuijtvoerder, moet betalen aan Andries Stevensz, goutsmit.

    Feit:
    Andries Stevensz, goutsmit, 42 jr, op verzoek van Arent Jansz, wonend te Utrecht. Betreft het feit dat hij nooit door een brief aan Henrick Craeijevanger, muntmeester bij Arent Jansz is aanbevolen.

    Feit:
    Verklaring op verzoek van Claes Willemsz, goudsmid.
    Andries Stevensz, 47 jaar; Jacob Jansz, 30 jaar; en Pieter Jansz, 27 jaar, allen goudsmeden. Inzake een gebroken tandestoker. Genoemd wordt ook Gillis Marchandt, goudsmit, wonend naast de brouwerij de Oliphant.

    Feit:
    Oluff Roelandtss, zeemvercooper, en Tanneken Anthonisdr Picquolet, weduwe van Jan Evertss, wonende in Sgravenhage, geassisteerd door haar zwager Andries Stevenss, goutsmit.
    Andries Stevenss woont in de Hoochstraet.

    N.B. Tanneken tekent met Tanneken Pycolet.

    Feit:
    Andries Steevensz, goutsmit, verklaart op zijn verzoek en dat van Trijntgen Jansdr Meester, moeder van Pouwels Boudaen, goutsmit, dat
    Gijsbrecht Pijl laatstgenoemde uitstel van betaling heeft gegeven voor betaling van een bedrag van 600 gulden, waartoe Boudaen door het gerecht alhier is veroordeeld, mits hij hierover rente betaald.
    Hij stelt zich hiervoor borg en Pijl verstrekt als onderpand verschillende sieraden aan Andries Stevensz.

    Feit:
    Andries Stevensz, goutsmit, draagt een obligatie van 50 gulden ten laste van Jan van Coulster, notaris, over aan zijn zoon Lourens Andriesz.

    Feit:
    Andries Stevensz, goutsmit, en zijn vrouw Emerentia Anthonisdr benoemen elkaar tot erfgenaam.
    Zij nemen verschillende bepalingen op betreffende de gelden die hun kinderen Lijntgen Andries, Barbara Andries, Anneken Andries(ongehuwd), en Ploentgen Andries, Laurens Andries, en Marie Andries(gehuwd) van hen zullen krijgen en bij hun huwelijk al gekregen hebben.

    Feit:
    Op verzoek van Laurens Andriesz, en Jan Jacobsz, man en voogd van Maritgen Andriesdr, beiden erfgenamen van Andries Stevensz goutsmit hun vader, resp. schoonvader wordt akte gemaakt van een obligatie groot 200 ponden vlaams ten gunste van genoemde Andries Stevensz en ondertekend door Gillis van Luffel de Jonghe

    Feit:
    Laurens Andriesz zilversmit, Jan Jacobsz goutsmit, man van Maycken Andriesdr, en Henrick Huygen de Haen machtigen Pieter Adriaensz Smout, wonende te Gravenhage,'s, man van hun mede-erfgename Anneken Andriesdr om henzelf en hun mede-erfgenamen: Lijntgen Andriesdr en de kinderen van Ploentgen Andriesdr, vrouw van Jan Jansz van Berevelt te vertegenwoordigen voor het Hof van Holland in alle zaken betreffende de nalatenschap van Andries Stevensz goutsmit hun vader, resp. grootvader en schoonvader

    Feit:
    Laurens Andriesz goutsmit machtigt Lowijs Jansz te Amsterdam om van de kamer van de Oost-Indische Compagnie te Amsterdam uit de gage, enz. verdiend door de in Oost-Indie overleden Abraham de Rosier, en bij testament toegevallen aan Laurens de Rosier het aan Abraham de Rosier geleende bedrag terug te vorderen. Comparant treedt op mede namens zijn zwager Jan Jacobsz goutsmit, gehuwd met Maritgen Andriesdr, ook namens zijn zuster Lijntgen Andriesdr en als voogd over de weeskinderen van zijn zuster Ploontgen Andriesdr, daarin tevens namens zijn mede-voogd Henrick Huygensz de Haen. Alle genoemde personen zijn erfgenamen van Andries Stevensz goutsmit hun vader, resp. grootvader, die bedoelde lening heeft verstrekt. Oost-Indische Compagnie Amsterdam

    Feit:
    Jan Jacobsz, man van Maritgen Andriesdr goutsmit verklaart te hebben verkocht aan mede-comparant Johan Franchoys Tortarolis of Johan Franchoys Tartarolis, cassier in de Bancke van Leeninge te Leyden een obligatie d.d. 12.02.1605 verleden door Jan Franchoys de Susio en Jan Kelffken, ten behoeve van Jan Vleynshooving of Jan Vleynshoorum, pro resto groot 960 gulden voor de som van 528 gulden. Jan Jacobsz handelt als erfgenaam van wijlen zijn schoonvader, Andries Stevensz, goutsmit en tevens namens zijn mede-erfgenamen.

    Feit:
    Andries Willemsz Cantier en Evert Maertensz van den Bosch, schoonzoons en Baertgen Jansdr Pijck, weduwe van Abraham Joosten de Heer, allen kinderen van Jan Gijsbertsz Pijck, machtigen Adriaen Lievensz van Haemstede, coopman en Joris Lievensz van Haemstede, coopman te Amsterdam, om van de Oost-Indische Compagnie, als participant in de Magellanische Compagnie waar generael van is Olivier van Oort, 366 gld en 13 stuivers te eisen.
    Dit geld is geinvesteerd in de voorn. Magellanische Compagnie, evenals geld van Lieven Jopgen, van Heyndrick de Coningh van Hellemont en van Andries Stevensz za. Dit blijkt uit brieven van Huyge Gerritsz za., bewinthebber van voorn. compagnie. Zwager van voorn. Gerritsz is Pieter Eewoutsz van der Horst.

    Feit:
    Jan Jacobsz, goudtsmit, man van Mayken Andriesdr, Pieter Uuttenbroeck, man van Geertgen Jansdr, dochter van Pleuntgen Andriesdr en Pieter Cornelisz, gaerntwijnder, man van Neeltgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, mede optredend voor Pieter Jorisz Balck, man van Jannetgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, die in het buitenland is, de voorn. Jacobsz is oom en voogd over Grietgen Laurensdr, kind van Laurens Andriesz za. en van de nagelaten kinderen van Barbara Andriesdr en van de kinderen van Annetgen Andriesdr za. allen erfgenamen van Andries Stevensz, goutsmit, machtigen Adriaen Lievensz van Haemstede, coopman en Joris Lievensz van Haemstede, coopman te Amsterdam, broers, om hun deel te krijgen van het kapitaal dat is ingelegd in de Magellanische Compagnie, waar generael van is Olivier van Oirt.
    Geld is verder ingelegd door voorn. Stevens, Jan Ghijsbrechtsz Pijck en Lieven Jobsz, vader van Adriaen en Joris Lievensz voorn. en door Hendrick de Coninck wonend te Helmont.
    Dit blijkt uit de brieven van Huich Gerritsz za., bewinthebber van voorn. compagnie.

    Begraven:
    Begraven in het graf dat in 1642 stond op naam van Gerrit Jansz Verschuyer; Datum is fictief, de werkelijke datum ligt in de week daaraan voorafgaand.

    Gezin/Partner: Emerentia Anthonisdr. Emerentia (dochter van Anthonie Pycolet) en is gestorven; is begraven vóór 25 jul 1614 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Maeijken Andriesz van der Burch  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is begraven op 1 mei 1661 in Rotterdam.
    2. 3. Lourens Andriesz van der Burch  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven vóór 3 okt 1635.
    3. 4. Annitgen Andriesdr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven vóór 15 aug 1626.
    4. 5. Barbara Andriesdr van der Burch  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven; is begraven op 18 jun 1625 in Delft, Oude kerk.
    5. 6. Apolonia Andriesdr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven; is begraven op 10 okt 1609 in Rotterdam.
    6. 7. Catalina Andriesdr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven na 15 aug 1626.


Generatie: 2

  1. 2.  Maeijken Andriesz van der Burch Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) is begraven op 1 mei 1661 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 1 jul 1618; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 22 nov 1621; Testament
    • Feit: van 15 aug 1626; Testament
    • Feit: van 28 sep 1646; Testament Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Feit:
    Pieter Adriaensz Smout, den Haag, geassisteerd door zijn ouders Adriaen Henricxz Smout, en Emmetgen Pietersdr, Den Haag, sluit een contract van huw. voorwaarden met Anneken Andriesdr, jd. geassisteerd door Laurens Andriesz, haar broer alias Laurens Stevens goutsmit, Jan Jacobsz, haar zwager, goutsmit Hoochstraet, Pauwels de Schepper, haar swager Delft, Jacob Cornelisz van Hooghwegen, haar voogd backer

    Feit:
    Jan Jacobsz, en zijn vrouw Mayken Andriesdr goutsmit, Mutueel testament

    Feit:
    Catalina Andriesdr jongedochter, legateert gelden aan de armen, aan het pesthuis, aan Andries Scheppers, Margrite en Emerentia Scheppers en de nagelaten kinderen van Barber Andriesdr haar zuster, verwekt bij Paulus Scheppers en aan Emerentia Pietersdr en Maria Pietersdr, nagelaten kinderen van Annetgen Andriesdr haar zuster, verwekt door Pieter Adriaensz Smout. Jan Jacobsz, goutsmit, haar zwager, wordt tot voogd benoemd.

    Feit:
    Jan Dircx van Ravesteyn, kousseverwer, en zijn vrouw Emmerensken Jans maken hun testament.
    Zij legateren aan zijn voorkinderen 5000 gld.
    Hij benoemt tot zijn erfgenamen zijn vrouw, zijn voor- en nakinderen.
    Zij benoemt haar man tot haar erfgenaam.
    Zij legateert aan haar ouders, Jan Jacobs Ketelaer en Marijken Andriesdr, 2500 gld.

    Overleden:
    woonde in De Vergulde Ketel
    Grafschrift (Noorderpand/Middelpand): Hier leggen begraven J.J. en M.A.
    Wapens: Rechts: een ketel tusschen de letters J.J.; Links: een burg tusschen de letters M.A.

    Maeijken is getrouwd met Jan Jacobs Ketelaer circa 1606 (civil). Jan (zoon van Jacob Ketelaer) en is gestorven; is begraven op 15 jul 1668 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 8. Annetie Jansdr Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 7 nov 1649 in Rotterdam.
    2. 9. Andries Jansz Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 25 apr 1666 in Rotterdam.
    3. 10. Appolonia Ketelaers  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 20 dec 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    4. 11. Emmerensken Jans Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven; is begraven op 5 okt 1664 in Rotterdam.
    5. 12. Abraham Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    6. 13. Dijna Jans Ketelaers  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1622 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 17 nov 1692 in Rotterdam.

  2. 3.  Lourens Andriesz van der Burch Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) is gestorven vóór 3 okt 1635.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Goudsmid
    • Feit: van 30 sep 1612; Testament
    • Feit: van 1 jul 1618; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 31 mei 1622; Machtiging

    Aantekeningen:

    Feit:
    Laurens Andriesz, goutsmit, en zijn vrouw Cathelijna Lucasdr de Lalaing, wonend op de Hoochstraet in 't Oostvierendeel, benoemen elkaar tot erfgenaam. Als zij de eerststervende is, dient hij een bedrag van 200 gulden te vermaken aan de kinderen van haar overleden broer Jacques de Lalaing.

    Feit:
    Pieter Adriaensz Smout, den Haag, geassisteerd door zijn ouders Adriaen Henricxz Smout, en Emmetgen Pietersdr, Den Haag, sluit een contract van huw. voorwaarden met Anneken Andriesdr, jd. geassisteerd door Laurens Andriesz, haar broer alias Laurens Stevens goutsmit, Jan Jacobsz, haar zwager, goutsmit Hoochstraet, Pauwels de Schepper, haar swager Delft, Jacob Cornelisz van Hooghwegen, haar voogd backer

    Feit:
    Laurens Andriesz silversmit, machtigt zijn zwager Jan Jacobsz silversmit, om de goederen van hem, die hij onder zijn beheer heeft, te verkopen.

    Lourens is getrouwd met Cathelijna Lucasdr de Lalaing op 10 okt 1604 (civil) in Rotterdam. Cathelijna en is gestorven; is begraven op 13 okt 1612 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 14. Margareta Lourensdr van den Burch  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is begraven op 8 jan 1668 in Rotterdam.

  3. 4.  Annitgen Andriesdr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) is gestorven vóór 15 aug 1626.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 1 jul 1618; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 15 aug 1626; Testament

    Aantekeningen:

    Feit:
    Pieter Adriaensz Smout, den Haag, geassisteerd door zijn ouders Adriaen Henricxz Smout, en Emmetgen Pietersdr, Den Haag, sluit een contract van huw. voorwaarden met Anneken Andriesdr, jd. geassisteerd door Laurens Andriesz, haar broer alias Laurens Stevens goutsmit, Jan Jacobsz, haar zwager, goutsmit Hoochstraet, Pauwels de Schepper, haar swager Delft, Jacob Cornelisz van Hooghwegen, haar voogd backer

    Feit:
    Catalina Andriesdr jongedochter, legateert gelden aan de armen, aan het pesthuis, aan Andries Scheppers, Margrite en Emerentia Scheppers en de nagelaten kinderen van Barber Andriesdr haar zuster, verwekt bij Paulus Scheppers en aan Emerentia Pietersdr en Maria Pietersdr, nagelaten kinderen van Annetgen Andriesdr haar zuster, verwekt door Pieter Adriaensz Smout. Jan Jacobsz, goutsmit, haar zwager, wordt tot voogd benoemd.

    Annitgen is getrouwd met Pieter Adriaensz Smout circa 1 jul 1618 (civil) in Rotterdam. Pieter is geboren circa 1595 in Den Haag; is gestorven vóór 16 nov 1633. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 15. Maria Pieters Smout  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    2. 16. Emmerentia Pieters Smout  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1620 in Den Haag; en is gestorven; is begraven op 11 apr 1649 in Rotterdam.

  4. 5.  Barbara Andriesdr van der Burch Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) en is gestorven; is begraven op 18 jun 1625 in Delft, Oude kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 1 jul 1618; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 15 aug 1626; Testament
    • Feit: van 25 mei 1644 tot 21 dec 1647; Vermeld in weeskamer Rotterdam

    Aantekeningen:

    Achternaam vermeld bij doop kind in 1619

    Feit:
    Pieter Adriaensz Smout, den Haag, geassisteerd door zijn ouders Adriaen Henricxz Smout, en Emmetgen Pietersdr, Den Haag, sluit een contract van huw. voorwaarden met Anneken Andriesdr, jd. geassisteerd door Laurens Andriesz, haar broer alias Laurens Stevens goutsmit, Jan Jacobsz, haar zwager, goutsmit Hoochstraet, Pauwels de Schepper, haar swager Delft, Jacob Cornelisz van Hooghwegen, haar voogd backer

    Feit:
    Catalina Andriesdr jongedochter, legateert gelden aan de armen, aan het pesthuis, aan Andries Scheppers, Margrite en Emerentia Scheppers en de nagelaten kinderen van Barber Andriesdr haar zuster, verwekt bij Paulus Scheppers en aan Emerentia Pietersdr en Maria Pietersdr, nagelaten kinderen van Annetgen Andriesdr haar zuster, verwekt door Pieter Adriaensz Smout. Jan Jacobsz, goutsmit, haar zwager, wordt tot voogd benoemd.

    Feit:
    3093 611/316v 21-12-1647 scheiding wk.: 25-5-1644
    Paulus de Schepper (ov) Barbara Andriesdr. (ov)
    (vgdn.: Jan Jacobsz. Ketelaer goutsmit en Willem Viruly)
    - Emnerentia Paulusdr. de Schepper (aanwezig 21-12-1647)
    - meerderjarige broeder nn.

    Begraven:
    Weduwe van Pouwels Schepper in de Choorstraat

    Gezin/Partner: Pauwels de Schepper. Pauwels en is gestorven; is begraven op 4 dec 1622 in Delft, Oude kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 17. Margrieta de Schepper  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 feb 1618 in Delft; en is gestorven; is begraven op 28 mrt 1618 in Delft, Oude kerk.
    2. 18. Andries Schepper  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 30 dec 1618 in Delft; en is gestorven; is begraven op 17 jun 1668 in Rotterdam.
    3. 19. Margareta de Schepper  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 29 aug 1619 in Delft; is gestorven vóór 3 okt 1642.
    4. 20. Amerensje Paulusdr Schepper  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 21 apr 1622 in Delft; en is gestorven; is begraven op 5 dec 1649 in Rotterdam.

  5. 6.  Apolonia Andriesdr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) en is gestorven; is begraven op 10 okt 1609 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 12 dec 1609; Verkoopakte
    • Feit: van 1 jul 1618; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 22 okt 1618; Machtiging
    • Feit: van 15 aug 1626; Testament

    Aantekeningen:

    Feit:
    Andries Stevensz goutsmit als voogd over de weeskinderen van zijn dochter Pluentgen Andriesdr en diens overleden man Jan Jansz van Barnevelt verkoopt aan Jan Damisz cruienier een huis gelegen aan de Huybrugge belend ten westen van de Heerestraet ten noorden Cornelis Jansz van Schagen en ten oosten Cornelis Adriaensz corencooper Het huis is in 1584 gekocht door Gerrit Petersz van Willygen afkomstig van Bergen op Zoom

    Feit:
    Pieter Adriaensz Smout, den Haag, geassisteerd door zijn ouders Adriaen Henricxz Smout, en Emmetgen Pietersdr, Den Haag, sluit een contract van huw. voorwaarden met Anneken Andriesdr, jd. geassisteerd door Laurens Andriesz, haar broer alias Laurens Stevens goutsmit, Jan Jacobsz, haar zwager, goutsmit Hoochstraet, Pauwels de Schepper, haar swager Delft, Jacob Cornelisz van Hooghwegen, haar voogd backer

    Feit:
    Pauwels de Schepper, man van Baycken Andriesdr Delft, Pieter Adriaensz Smout, man van Anneken Andriesdr Sgravenhage, machtigen hun zwager Laurens Andriesz goutsmit. Opdracht om aan de weesmeesters rekening en verantwoording af te leggen over het beheer, dat hun vader Andries Stevensz, goutsmit als voogd en grootvader heeft gehad over de kinderen van Ploontgen Andriesdr zijn overleden dochter. Voorts om voor het gerecht aan Johan Franchois de Susio, tafelhouder van de bank van lening bewijs van eigendom te geven van een huis staande in de Raemstraat. Belend door Cornelis Jacobsz, cleyschieter, de erfgenamen van Dirck Willemsz Vastrick en Philips Adriaensz

    Feit:
    Catalina Andriesdr jongedochter, legateert gelden aan de armen, aan het pesthuis, aan Andries Scheppers, Margrite en Emerentia Scheppers en de nagelaten kinderen van Barber Andriesdr haar zuster, verwekt bij Paulus Scheppers en aan Emerentia Pietersdr en Maria Pietersdr, nagelaten kinderen van Annetgen Andriesdr haar zuster, verwekt door Pieter Adriaensz Smout. Jan Jacobsz, goutsmit, haar zwager, wordt tot voogd benoemd.

    Begraven:
    Datum is fictief, de werkelijke datum ligt in de week daaraan voorafgaand

    Apolonia is getrouwd met Jan Jansen Barnevelt op 17 jan 1599 (civil) in Rotterdam. Jan en is gestorven; is begraven op 23 mei 1604 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 21. Jan Jansz Barnevelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    2. 22. Jannetje Jansdr Barnevelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    3. 23. Geertgen Jansdr Barnevelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    4. 24. Neeltgen Jansdr Barnevelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.

  6. 7.  Catalina Andriesdr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Andries1) is gestorven na 15 aug 1626.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 15 aug 1626; Testament

    Aantekeningen:

    Feit:
    Catalina Andriesdr jongedochter, legateert gelden aan de armen, aan het pesthuis, aan Andries Scheppers, Margrite en Emerentia Scheppers en de nagelaten kinderen van Barber Andriesdr haar zuster, verwekt bij Paulus Scheppers en aan Emerentia Pietersdr en Maria Pietersdr, nagelaten kinderen van Annetgen Andriesdr haar zuster, verwekt door Pieter Adriaensz Smout. Jan Jacobsz, goutsmit, haar zwager, wordt tot voogd benoemd.



Generatie: 3

  1. 8.  Annetie Jansdr Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 7 nov 1649 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 12 mei 1662; Vermeld in weeskamer Rotterdam
    • Feit: van 8 nov 1664; Vermeld in weeskamer Rotterdam

    Aantekeningen:

    Feit:
    3972 fo. 318 12-5-1662
    Gerrit Jansz. Verscheuren, ovl. X Anna Ketelaers, ovl.
    vgdn. Jan Jacobsz. Ketelaer en Jan van Beveren de Jonge. Scheiding 27-7-1661.
    Kinderen:
    weeskinderen: PetronelIa Verschueren, meerderjarig. Emmerentia Verschueren, minderjarig, X Jasper van Helden, tinnegieter, present.

    Feit:
    4103 fo. 353v 8-11-1664
    Gerrit Jansz. Verschuere, ovl. X Anna Ketelaers, ovl.
    Vgdn. Jan Jacobsz. Ketelaer en Jan van Beveren de Jonge.
    Scheiding 27-7-1661.
    Kinderen een legaat van PetronelIa Verschuere vlgs. test. nots. Pieter van der Licht Rtd. 27-6-1662.
    Kind: Abraham Verschuere, present.

    Annetie is getrouwd met Gerrit Jansz Verschuur op 2 dec 1629 (civil) in Rotterdam. Gerrit (zoon van Jan Dircxse Verschuren en Nelleken Gerarts) is geboren circa 1606 in Heusden (Noord-Brabant); en is gestorven; is begraven op 28 nov 1649 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 25. Dirck Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven circa 1669 in Rotterdam.
    2. 26. Johannes Verschuieren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    3. 27. Maria Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1635 in Rotterdam; is gestorven na 24 dec 1697.
    4. 28. Petronelle Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1636; en is gestorven; is begraven op 17 sep 1662 in Rotterdam.
    5. 29. Jacobus Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1637 in Schiedam; is gedoopt in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.
    6. 30. Emmerentie Verschueren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1641; is gestorven vóór 11 mrt 1711.
    7. 31. Abraham Gerrijtse Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1643 in Schiedam; en is gestorven; is begraven op 5 feb 1711 in Rotterdam, Prinsenkerk.

  2. 9.  Andries Jansz Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 25 apr 1666 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 17 sep 1635 tot 12 jan 1652; Testament Notaris Willem Jacobsz
    • Beroep: van 17 sep 1635; Goudsmid
    • Beroep: van 1642; Koopman
    • Feit: van 21 jul 1642; Overeenkomst bij notaris Balthasar Bazius
    • Feit: van 15 okt 1649; Attestatie bij notaris Adriaan Kieboom
    • Feit: van 19 jun 1651; Borgstelling Notaris Balthasar Bazius
    • Feit: van 3 jul 1653; Attestatie bij notaris Balthasar de Gruyter
    • Feit: van 16 aug 1658; Attestatie bij notaris Gerrit van der Hout

    Aantekeningen:

    Feit:
    Andries Jansz, goutsmit, en zijn vrouw Ida van Dijck, benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam, met een legaat van 400 gulden aan haar broer Pieter van Dijck, en eveneens 400 gulden aan haar zuster Maria van Dijck,
    en nog een legaat van 800 gulden aan zijn ouders, resp. aan zijn broers en zussen indien zijn ouders eerder overleden zijn.
    Comparant tekent als Andries Jansz Ketelaer.

    28-1-1638: Andries Jansz Ketelaer, voormalig smit, en Ida van Dijck, zijn vrouw, herroepen hun huwelijkse voorwaarden en hun op 17-09-1635 voor Willem Jacobsz, notaris, gepasseerde testament. Zij maken een nieuw testament op van eerststervende aan langstlevende.

    14-3-1640: Andries Jans Ketelaer, goutsmit, en zijn vrouw, Ida van Dijck, benoemen elkaar tot erfgenaam. Hij benoemt tot toeziend voogden zijn vader, Jan Jacobs, en Hendrick Verdonck en zij benoemt voorn. Verdonck en Jan Brant. Indien zij zonder kinderen overlijden, legateert hij aan zijn ouders 600 gulden, en bij hun vooroverlijden aan zijn zusters ieder 100 gulden en aan zijn broer A.. Jans 200 gulden. Zij legateert dan de 600 gulden aan haar broer Pieter van Dijck en haar zuster Maria van Dijck.

    10-06-1650 bij notaris Arent van der Graeff:
    Andries Jansz Ketelaer en zijn vrouw Ida van Dyck benoemen elkaar tot erfgenaam en tot voogd over de kinderen. Als toeziende voogden wijst testateur zijn vader Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zwager Jan van Beveren de Jonge aan, en testatrice Hendrick Verdonck en Jop Huybrechtsz Meelman.
    In de marge: op 12-01-1652 herroepen echtelieden dit testament. Zij willen dat hun goederen "ab intestato" zullen gaan, dus volgens het algemeen geldend recht.

    Beroep:
    Was op 24-6-1652 reder van het schip "de Crabbe"
    Was op 11-6-1660 met zijn vader Jan Jacobsz en anderen reders van het verongelukte schip De Vergulde Engel

    Feit:
    Hendrick Verdonck en Jan Jacobs Ketelaer, cooplieden, ter ene zijde, en Thomas Waerdenier, jonggesel, te Dordrecht, geassisteerd door Tijs Tijssen, schoenmaker, zijn couzijn, ter andere zijde, sluiten een overeenkomst. Waerdenier zal van Texel varen naar Brasilien of Parnambuco en daar in dienst treden bij Andries Ketelaer en David Verdonck, zoons van de comparanten, voor de tijd van 2 jaar en voor 100 gulden per jaar. Hij zal dienst doen als silversmid.

    Feit:
    Allert Adriaens van de Wiel, schipper op het schip 'den Engel', en Andries Ketelaer, coopman op hetzelfde schip, verklaren op verzoek van Jacob Symons van Venroy c.s. dat zij in de haven van Reciff bij Fernabucque van Adriaen van Duynen 6 kisten suiker hebben ingenomen, die zij gelost hebben in 't Westindische huys van de Westindische Compagnie.
    Zij hebben gezien dat de naam van genoemde Van Duynen in de lijst van suyckeren en andere koopmanschappen, gescheept in genoemd schip, voor kwam.

    Feit:
    Cornelis Coningh, raidt en vroetschap en president-schepen, en Jan Jacobsz Ketelaer stellen zich borg Allert van der Wiel en Andries Ketelaer voor wat de afhandeling van de bevrachtingsovereenkomst tussen hen en Dirck Cornelisz Gorter betreft, die in Parnambuco in Westindien gemaakt is.

    Feit:
    Verklaring van Andries Ketelaer, koopman, voor Daniel Bos, nu wonend te Brussel.
    Onderwerp is het overlijden van Bos' zwager Emanuel Kemp in Brazilie.
    Aangehaald wordt een brief van Willem Pietersz Smith in Fort Margrieta te Paryba, aan Bos die naast zakelijke informatie over de prijs van kisten suiker en vermelding van zijn goede gezondheid, ook dit overlijden vermeldt.
    Kemp sterft in 1647 te Recife; is begraven door Ketelaer, die met Paulus van Campen als curator de afsluitende financien afgewikkeld heeft.
    Er is sprake dat een copie daarvan en testament met het schip Huis te Merwe zijn meegezonden; de nagelaten goederen met het schip Goude Leeuw.

    Feit:
    Andries Ketelaer, Augustijn van den Heuvel en Abraham Verschuyr, hooftluyden van 't Silversmitsgilde alhier, verklaren op verzoek van de hooftluyden van 't Silversmitsgilde te Gouda dat zij gedurende vele jaren de visite (inspectie) op 't gout en silver over de steden Schiedam en Vlaerdingen hebben gehad en dat deze visite op de Kermissen, Jaarmarkten 3 tot 5 of meermaal in het jaar plaatshad, zonder enige tegenwerking van de Magistraten.
    Alleen in de jaren 1650 of 1651 hebben de hooftluyden van het Silversmitsgilde te Delft te Vlaerdingen getracht het werk van de hooftluyden van deze stad te beletten.
    De hooftluyden van Delft zijn echter zonder enige resultaat vertrokken.

    Andries is getrouwd met Ida Willems van Dijck op 16 jul 1634 (civil) in Rotterdam. Ida is geboren in Utrecht; en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 32. Maeijken Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 dec 1650 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 33. Rijckie Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 22 jul 1653 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 34. Jacobus Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 16 apr 1659 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 25 feb 1713 in Rotterdam.
    4. 35. Catharina Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 feb 1662 in Rotterdam; en is gestorven.
    5. 36. Aplonia Ketelaer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 feb 1662 in Rotterdam; en is gestorven.

  3. 10.  Appolonia Ketelaers Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 20 dec 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 17 jan 1662; Attestatie
    • Feit: van 21 jun 1668; Testament

    Aantekeningen:

    Feit:
    Johannes Brugman, Adrijaen van der Graeff, gerechtsbode, en Pieter Lambrechtsz Schinck, exploijtier van des gemeenelandts middelen, verklaren op verzoek van Adrijaen van Bleijswijck, pachter van de impost op de Waech, dat zij in de ochtend van 6 januari jongstleden een meebael zagen liggen voor de deur van Jan van Beveren de jonge, wonende in de Oppert, daar uit hangt Den Blaeuwen Haen. Toen zij 's middags de woning van Van Beveren bezochten, troffen zij deze meebael aan. Desgevraagd verklaarde deze, dat hij de meebael eergisteren van een herder had gekocht, die de baal bij hem had afgeleverd. Aangezien de baal niet was gewogen werd Van Beveren bekeurd. Toen zij later zijn vrouw in het voorhuis aantroffen, verklaarde zij echter dat de meebael die dag was gekocht.
    NB: Het gaat hier waarschijnlijk om een baal van meekrap. Meekrap werd vroeger gebruikt als grondstof voor rode kleurstoffen, die door verwers werd gebruikt. Jan van Beveren was een verwer (ambachtsman in het verven van stoffen)

    Feit:
    Annetgen Jansdr, weduwe van Jacob Cornelisz van Eijck, wonende in het Oude Vrouwenhuijs herroept alle eerder testamenten, speciaal de testamenten van 30-12-1662 verleden bij notaris Pieter van der Licht en die van 11 juni 1666 verleden bij deze notaris.
    Zij legateert haar kleinzoon Jacob Joostensz van Eijck, zoon van Joost Cornelisz van Eijk en Neeltgen Jacobsdr.
    Zij legateert ook aan Aeltgen Saeckens, wonende in Vrieslant, aan Catarina van Beveren, dochter van Jan van Beveren de Jonge en Dina Ketelaer, Dina van Beveren, Maria van Beveren, Abraham Ketelaer, IJdam van Dijck, en de kinderen van haar oom Zieckert Reijnders die gewoond heeft in het dorp Noortwijck in't Greuningerlant. Obligaties worden genoemd op naam van Lambert van Thooren en Dirck van Lier.
    Tot executeurs benoemt zij Johan van Beveren en zijn vrouw Apolonia Ketelaer. Voorts beschijft zij haar begrafenis nauwkeurig.

    Begraven:
    Prijntsse kerck; overledene liet na 3 meerderjarige kinderen; Slijckvaert in de Blauen Haen achter Domene Orsijnets

    Appolonia is getrouwd met Jan Jansz (de jonge) van Beveren op 15 nov 1643 (civil) in Rotterdam. Jan is geboren circa 1619 in Rotterdam; en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 37. Catarina van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.
    2. 38. Jacobus van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 mei 1651 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 5 jan 1653 in Rotterdam.
    3. 39. Cuniertgen van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 apr 1653 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 27 jul 1653 in Rotterdam.
    4. 40. Anna van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 mei 1654 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 31 mei 1654 in Rotterdam.
    5. 41. Abraham van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 jul 1655 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 aug 1655 in Rotterdam.
    6. 42. Isaac van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 mei 1657 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 jun 1657 in Rotterdam.
    7. 43. Diena van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 sep 1659 in Rotterdam; en is gestorven.
    8. 44. Dina van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 jul 1661 in Rotterdam; en is gestorven.
    9. 45. Jacob van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 mei 1663 in Rotterdam; en is gestorven.
    10. 46. Anna van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 jun 1664 in Rotterdam; en is gestorven.
    11. 47. Amarensje van Beveren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 aug 1667 in Rotterdam; en is gestorven.

  4. 11.  Emmerensken Jans Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) en is gestorven; is begraven op 5 okt 1664 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 28 sep 1646; Testament Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Feit:
    Jan Dircx van Ravesteyn, kousseverwer, en zijn vrouw Emmerensken Jans maken hun testament.
    Zij legateren aan zijn voorkinderen 5000 gld.
    Hij benoemt tot zijn erfgenamen zijn vrouw, zijn voor- en nakinderen.
    Zij benoemt haar man tot haar erfgenaam.
    Zij legateert aan haar ouders, Jan Jacobs Ketelaer en Marijken Andriesdr, 2500 gld.

    23-2-1662 bij Jacobus Delphius:
    Jan Dircxs Ravesteijn en zijn vrouw Emmerentia Ketelaers, wonende in de Lombertstraet, benoemen elkaar tot erfgenaam. Zij legateren aan hun zoon Johannes en dochter Anna Ravesteijn. Er wordt ook een bepaling opgenomen ten aanzien van de voorkinderen van Jan Dircxz Ravesteijn.

    Emmerensken is getrouwd met Jan Dircx Ravesteijn op 17 jun 1646 (civil) in Rotterdam. Jan is gestorven na 3 nov 1677. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 48. Johannes (de Oude) (van) Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven na 8 jun 1707.
    2. 49. Anna Jans van Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven na 23 sep 1704.

  5. 12.  Abraham Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 6 nov 1686; Lid van de Doopsgezinde gemeente Rotterdam

    Aantekeningen:

    Abraham was blind

    Feit:
    1686, 6 novemb, Abraham Ketelaer is hier gekomen met attestatie van Dansich in dato den 25 aug 1686, is den 10 novemb de broederen voorgelesen


  6. 13.  Dijna Jans Ketelaers Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1622 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 17 nov 1692 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 5 sep 1647; Legt een verklaring af
    • Feit: van 25 sep 1650; Bestolen?
    • Feit: van 23 feb 1660; Attestatie bij notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Feit:
    Notaris Gerrit van der Hout
    Dijnae Ketelaers, vrouw van Pieter Waerts, goutsmit, en Machteltge Aerts, jongedochter, verklaren op verzoek van Willem van Son, mede goutsmit alhier, dat zij onlangs gehoord hebben dat de vrouw van de laatste, die met haar kraam op de markt stond, haar dienstmaecht vroeg hoeveel onderriemen en zilveren bekers zij aan haar had meegegeven om bij haar man thuis te brengen; volgens de dienstmaecht waren het 6 onderriemen met 5 zilveren bekers, terwijl zij volgens de vrouw van Van Son slechts 5 onderriemen en 5 zilveren bekers bij haar man heeft thuisgebracht, terwijl zij 6 zilveren bekers heeft meegekregen.

    Feit:
    Emmitgen Jans Burchgraeff, jongedochter, wollenayster, wonende bij de weduwe Jannitgen Maertens bij de Spijkerbrugge in Middelburch in Zeelant,
    bekent t.w.v. 10 ponden vlaems aan sieraden te hebben gehaald uit de goud- en zilverwinkel van de weduwe van Pieter Waerts, op naam van Marytgen Jacobs weduwe van Jan Pietersz Nieuwpoort, en die voor zichzelf te hebben verkocht. Zij belooft naar Middelburg te gaan en aan Pieter van der Tombe schipper, kledingstukken mee te geven, die de weduwe van Pieter Waerts
    op waarde zal schatten en in mindering zal brengen op de 10 ponden vlaems

    Feit:
    Abraham Verschueren, tegenwoordig deken, Gabriel de Molijn, oud-deken en Phillipus van den Heuvel, tegenwoordig keurmeester van het Gout- en Silversmitsgilde van Rotterdam, verklaren op verzoek van Andries Ketelaar en van de 7 mannen van het gilde, dat op 26 januari j.l. Abraham Bommersen was ontboden om boetes te voldoen die hij wegens scheldwoorden en anderszins schuldig was, ook zijn vrouw Dina Ketelaers verscheen. Zij verzocht haar man naar huis te gaan en heeft ter voldoening van zijn boete in plaats van van 1 rijcksdaalder 1 zilveren ducaton in de armbos gestort. Verder memoreerde zij dat Yda van Dijck, huisvrouw van Andries Ketelaers, 16 jaar geleden boeleerde met Jan Drappentier, die ook nog een dochter bij haar heeft. Ook noemt zij nog haar overleden vader Jan Jacobs Ketelaer en Pieter Waerts, overleden man van Yda van Dijck.

    Begraven:
    Vrouijenhuijt

    Dijna is getrouwd met Pieter Jaspersz Waerts op 21 jun 1643 (civil) in Rotterdam. Pieter (zoon van Jaspar Weerts en Macheltgen Fransdr van Polanen) is geboren circa 1613 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 27 jun 1649 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 50. Machteltie Weerts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren vóór jun 1649; en is gestorven; is begraven op 23 mrt 1684 in Rotterdam.

    Dijna is getrouwd met Abraham Bommersen op 7 mei 1652 (civil) in Rotterdam. Abraham is gedoopt op 27 apr 1622 in Rotterdam; is begraven op 25 mei 1653 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Dijna is getrouwd met Cornelis Gerritsz Barendrecht op 8 jul 1682 (civil) in Rotterdam. Cornelis en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  7. 14.  Margareta Lourensdr van den Burch Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Lourens2, 1.Andries1) is begraven op 8 jan 1668 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 okt 1635; Testament
    • Feit: van 3 okt 1642; Testament Notaris Vranck Jacobsz
    • Feit: van 9 dec 1649; Testament bij Notaris Arent van der Graeff
    • Feit: van 13 okt 1658; Testament Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Feit:
    Margareta Laurensdr nagelaten dochter van Laurens Andriesz, goutsmit, bepaalt dat haar oom en voogd Jan Jacobsz, die voor haar zekere bedragen heeft belegd bij derden, geen schade zal mogen lijden indien door insolvabiliteit van deze personen op deze beleggingen enig verlies mocht ontstaan. Dergelijke verliezen zullen door haar, comparante, of door haar erfgenamen moeten worden gedragen. Comparante legateert aan Abraham Jansz zoon van Jan Jacobsz voornoemd, een bedrag van 100 gulden en aan haar nicht Emerentia Jansdr, dochter van Jan Jacobsz, een bedrag van 30 gulden. Voorts bevestigt zij haar opdracht aan Jan Jacobsz om een bedrag van 150 gulden uit te keren aan door haar reeds eerder aangewezen personen. De rest van comparantes na te laten goederen vermaakt zij aan haar bloedverwanten van vaderszijde. Alles op voorwaarde dat zij kinderloos overlijdt.

    Feit:
    Margareta Lourensdr, ongehuwde dochter van Lourens Andriesz, goutsmit, bevestigt het testament dat zij eerder maakte, gepasseerd voor notaris Willem Jacobsz op 11 oktober 1635.
    Aan een legaat van 60 gulden voor haar nicht van vaderszijde, Neeltgen Jansdr Bernevelt is een voorwaarde verbonden. Van het geld moet een gaerentwijnmolen worden gekocht waarmee haar man kan werken; als hij dit weigert dan is het legaat voor Neeltgens kinderen en heeft Neeltgen de rente daarvan.
    Gelden of goederen zijn er voor Emerentia Smoutten, dochter van haar tante Annitgen Andriesdr, voor Emmerentia Schepper en Andries Schepper, kinderen van haar tante Barbara Andriesdr, voor Barbara Andriesdr, voor Dina en Appolonia, dochters van Jan Jacobsz Ketelaer en haar tante Maeycken Andriesdr, voor Susanna Galeynsdr, Nellitgen Jansdr, die een dochter is van Susanna Galeynsdr, voor Lijsbet Herpersdr en voor Barentge Jansdr.
    Margareta Lourensdr wil begraven worden in het graf van haar grootvader Andries Stevensz dat nu onder de naam van Gerrit Jansz Verschuyer staat genoteerd.
    Mocht Gerrit Verschuyer dit niet toestaan dan wil zij begraven worden in het graf onder de sarck van Jan Jacobsz Ketelaer in de Princekerck en hiervoor betalen met het geld van de verkochte sarck van haar grootvader.
    n.b. Margareta Lourensdr tekent als Grietgen Louwerens.

    Feit:
    Grietje Lourensdr van der Burcht, jongedochter, herroept voorgaande testamenten en benoemt thans haar oom Jan Jacobsz Ketelaer tot haar universele erfgenaam.
    Zij schenkt legaten aan:
    de bedienaars van de Remonstrantse gemeente, ten behoeve van de armen aldaar, het weeshuis, de erfgenamen van Jan Janss van Bernevelt, waar Apolonia Andriesdr de moeder van is, Andries de Schepper, zoon van Barber Andries, de kinderen van Emmerensje Pietersdr Smouts, de kinderen en kindskinderen van genoemde Jan Jacobss Ketelaer,
    Johannes Verschuieren, zoon van Gerrit Janss Verschuieren en aan diens jongste zoon Isaac Verschuieren, Martyntje van Krimpen, Hendrickje Cornelisdr, weduwe van Meeus Wouterss, Lysbet Harbertsdr, gewezen dienstmaegt van voornoemde Jan Jacobss Ketelaer en aan diens tegenwoordige dienstmaegt Mayke Cornelisdr en Jannetje Jansdr van Barnevelt, dochter van voornoemde Jan Janss van Barnevelt en Aplonia Andriesdr.

    Feit:
    De zieke Grietge Lourensdr van der Burch, jongedochter, verwerpt haar testament zoals op 01-12-1649 gepasseerd voor notaris Arent van der Graeff en benoemt tot haar erfgenamen haar oom Jan Jacobsz Ketelaer en diens vrouw Mayken Andriesdr. Legaten zijn bestemd voor de armen van de Remonstrantsch Gesinde Gemeijnte en het weeshuys. Voorts zijn legaten bestemd voor Jan Jansz van Bernevelt waarvan Apolonia Andriesdr de moeder is, voor Andries de Scheppers die de zoon is van Barber Andriesdr, voor de kinderen van Emmerentia Pietersdr Smout waarvan Dirck Ovelinck de vader is en voor de kinderen van het echtpaar Gerrit Jansz Verschuyren en Anneken Jansdr.

    Overleden:
    Overledene was jongedochter


  8. 15.  Maria Pieters Smout Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Annitgen2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 16 nov 1633; Schuldbekentenis

    Aantekeningen:

    Feit:
    Isaac van Waesbergen, bouckvercooper, als principael schuldenaar, en Catrina van Waesbergen, weduwe van Jan van Waesbergen den ouden, zijn moeder, en Abraham van Waesbergen, coopman, als borgen bekennen een bedrag van 600 gulden schuldig te zijn aan de 2 nagelaten weeskinderen van Pieter Adriaensz Smout.


  9. 16.  Emmerentia Pieters Smout Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Annitgen2, 1.Andries1) is geboren circa 1620 in Den Haag; en is gestorven; is begraven op 11 apr 1649 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 16 nov 1633; Schuldbekentenis
    • Feit: van 24 okt 1641; Huwelijksvoorwaarden
    • Feit: van 13 okt 1658; Vermelding in testament (notaris Jacobus Delphius)

    Aantekeningen:

    Feit:
    Isaac van Waesbergen, bouckvercooper, als principael schuldenaar, en Catrina van Waesbergen, weduwe van Jan van Waesbergen den ouden, zijn moeder, en Abraham van Waesbergen, coopman, als borgen bekennen een bedrag van 600 gulden schuldig te zijn aan de 2 nagelaten weeskinderen van Pieter Adriaensz Smout.

    Feit:
    Dirck Lambrechtsz, passementwercker, a.s. bruidegom, en Emmerentia Smout, dochter van Pieter Smout, a.s. bruid, sluiten een huwelijk onder voorwaarden. De bruid wordt geassisteerd met Jan de Geusch en Cornelis de Geusch, haar ooms van vaderszijde, wonende in 's Gravenhage, Jan Jacobsz Geus, smit, en Willem Viruli, beiden wonende alhier.

    Feit:
    De zieke Grietge Lourensdr van der Burch, jongedochter, verwerpt haar testament zoals op 01-12-1649 gepasseerd voor notaris Arent van der Graeff en benoemt tot haar erfgenamen haar oom Jan Jacobsz Ketelaer en diens vrouw Mayken Andriesdr. Legaten zijn bestemd voor de armen van de Remonstrantsch Gesinde Gemeijnte en het weeshuys. Voorts zijn legaten bestemd voor Jan Jansz van Bernevelt waarvan Apolonia Andriesdr de moeder is, voor Andries de Scheppers die de zoon is van Barber Andriesdr, voor de kinderen van Emmerentia Pietersdr Smout waarvan Dirck Ovelinck de vader is en voor de kinderen van het echtpaar Gerrit Jansz Verschuyren en Anneken Jansdr.

    Emmerentia is getrouwd met Dirck Lambertsz Oveling op 10 nov 1641 (civil) in Rotterdam. Dirck is geboren circa 1618 in Groningen; is gestorven vóór 14 jun 1668. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  10. 17.  Margrieta de Schepper Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Barbara2, 1.Andries1) is gedoopt op 1 feb 1618 in Delft; en is gestorven; is begraven op 28 mrt 1618 in Delft, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Andere doopgetuige: Martijna Kijens


  11. 18.  Andries Schepper Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Barbara2, 1.Andries1) is gedoopt op 30 dec 1618 in Delft; en is gestorven; is begraven op 17 jun 1668 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 20 mei 1648; Zilversmid
    • Feit: van 29 sep 1650; Testament
    • Feit: van 16 mei 1652; Attestatie
    • Feit: van 9 sep 1652; Attestatie
    • Feit: van 14 okt 1652; Attestatie
    • Beroep: van 1 sep 1653; Keurmeester
    • Feit: van 8 nov 1657; Machtiging
    • Feit: van 14 mrt 1669; Schuldbekentenis

    Aantekeningen:

    Beroep:
    Andries Scheppers, silversmith, verklaart schuldig te zijn aan Pieter Uyttenbrouck, silversmith, de somma van 1000 gulden t.z.v. geldlening.

    Feit:
    Andries Schepper, silversmit, en zijn vrouw Wietjen Hendricxdr van Deuren benoemen elkaar tot erfgenaam.

    Feit:
    Abraham Verschuer en Andries Schepper, beiden hoofden van het goud- en zilversmedengilde alhier en tevens Daniel de Coninck als zevenman van hetzelfde gilde verklaren dat zij van de hoofden van het gilde van goud- en zilversmeden van Gouda een roosring met een claeuring ter bezichtiging hadden gekregen die door een goudsmid in Gouda was gemaakt.
    Zij hebben geconstateerd dat er lood gebruikt is onder de stenen en dat is tegen de regels van het gilde en tegen het plakkaet van Keyser Carell en van de Staten van Hollant. De gildebroeder die zoiets heeft gemaakt is een dief en een oplichter.

    Feit:
    Abraham Verschuyr en Andries Schepper, hooftluyden van het goudt- en silversmitsgilde, verklaren op verzoek van de hoofdlieden van het goud- en zilversmidsgilde te 's Gravenhage dat het gebruikelijk is en ook in de ordonnantien is opgenomen, dat boscolen (houtskool) dat hier wordt aangevoerd, aan het bestuur van het gilde ter verkoop moet worden aangeboden. Indien er meer is dan de gildebroeders afnemen, dan zal dat aan andere beroepsgroepen worden verkocht.

    Feit:
    Andries Schepper, keurmeester, Pieter Uijttenbrouck, Jan Jacobs, ketelaer, Augustijn van den Heuvel, overmannen of Sevenmannen van het Gout en siversmithsgilde, leggen een verklaring af op verzoek van Abraham Verschuijren, oud-deecken en overman van het voorn. gilde. Het betreft de kwestie tussen Macchelijn Mackelijns, goutsmith, en Jan Dircx Ravesteijn, over het leren van het vak door de zoon van Ravesteijn bij Mackelijn. Voor de vreedemakers werd Mackelijn geassisteerd door Cornelis Slaets en Lucas Stelder (of Stender) en Ravesteijn door Daniel Waesbergen en Hendrick Ravesteijn, alle vier gildebroeders.

    Feit:
    Andries Ketelaer en Andries Scheppers, beiden voogd over de kinderen van Vincent Uyttermeer, apotheker, machtigt Poieter Jacobus van Brackel, om de schilden te vorderen die nog open staan volgens de boekhouding van Uyttermeer en om de boeken ter hand te stellen aan de Vredemakers.

    Feit:
    Cornelis Wijckmans, schilder, bekent een schuld van 191 gulden te hebben aan de erfgenamen van Tanneke Jans van Riel, weduwe van Jan Claes Bellemans, ter zake van huishuur en kostgeld.
    De schuld is voldaan op 11-06-1671 aan Jan de Vries, man van Maria van Driel, Cornelis van Riel, voogd over de kinderen van Metge van Riel, en Willem Beije, voogd over de nagelaten kinderen van Andries Schepper, allen erfgenamen van Tanneken Jans van Riel

    Begraven:
    Overledene was weduwnaar

    Andries is getrouwd met Aeltgen Hendricxdr van Duijren op 29 mrt 1648 (civil) in Rotterdam. Aeltgen en is gestorven; is begraven op 13 mei 1668 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  12. 19.  Margareta de Schepper Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Barbara2, 1.Andries1) is gedoopt op 29 aug 1619 in Delft; is gestorven vóór 3 okt 1642.

    Aantekeningen:

    Overleden:
    Op basis van vermelding in testamenten: overleden tussen 30-3-1626 en 3-10-1642


  13. 20.  Amerensje Paulusdr Schepper Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Barbara2, 1.Andries1) is gedoopt op 21 apr 1622 in Delft; en is gestorven; is begraven op 5 dec 1649 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doopgetuigen: Pieternelle de Scheppere en Pieter Francois Ottel


  14. 21.  Jan Jansz Barnevelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Apolonia2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 3 okt 1635; Machtiging

    Aantekeningen:

    Feit:
    Jan Jacobsz, goudtsmit, man van Mayken Andriesdr, Pieter Uuttenbroeck, man van Geertgen Jansdr, dochter van Pleuntgen Andriesdr en Pieter Cornelisz, gaerntwijnder, man van Neeltgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, mede optredend voor Pieter Jorisz Balck, man van Jannetgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, die in het buitenland is, de voorn. Jacobsz is oom en voogd over Grietgen Laurensdr, kind van Laurens Andriesz za. en van de nagelaten kinderen van Barbara Andriesdr en van de kinderen van Annetgen Andriesdr za. allen erfgenamen van Andries Stevensz, goutsmit, machtigen Adriaen Lievensz van Haemstede, coopman en Joris Lievensz van Haemstede, coopman te Amsterdam, broers, om hun deel te krijgen van het kapitaal dat is ingelegd in de Magellanische Compagnie, waar generael van is Olivier van Oirt.
    Geld is verder ingelegd door voorn. Stevens, Jan Ghijsbrechtsz Pijck en Lieven Jobsz, vader van Adriaen en Joris Lievensz voorn. en door Hendrick de Coninck wonend te Helmont.
    Dit blijkt uit de brieven van Huich Gerritsz za., bewinthebber van voorn. compagnie.


  15. 22.  Jannetje Jansdr Barnevelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Apolonia2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 3 okt 1635; Machtiging

    Aantekeningen:

    Feit:
    Jan Jacobsz, goudtsmit, man van Mayken Andriesdr, Pieter Uuttenbroeck, man van Geertgen Jansdr, dochter van Pleuntgen Andriesdr en Pieter Cornelisz, gaerntwijnder, man van Neeltgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, mede optredend voor Pieter Jorisz Balck, man van Jannetgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, die in het buitenland is, de voorn. Jacobsz is oom en voogd over Grietgen Laurensdr, kind van Laurens Andriesz za. en van de nagelaten kinderen van Barbara Andriesdr en van de kinderen van Annetgen Andriesdr za. allen erfgenamen van Andries Stevensz, goutsmit, machtigen Adriaen Lievensz van Haemstede, coopman en Joris Lievensz van Haemstede, coopman te Amsterdam, broers, om hun deel te krijgen van het kapitaal dat is ingelegd in de Magellanische Compagnie, waar generael van is Olivier van Oirt.
    Geld is verder ingelegd door voorn. Stevens, Jan Ghijsbrechtsz Pijck en Lieven Jobsz, vader van Adriaen en Joris Lievensz voorn. en door Hendrick de Coninck wonend te Helmont.
    Dit blijkt uit de brieven van Huich Gerritsz za., bewinthebber van voorn. compagnie.

    Gezin/Partner: Pieter Jorisz Balck. Pieter en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  16. 23.  Geertgen Jansdr Barnevelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Apolonia2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 3 okt 1635; Machtiging

    Aantekeningen:

    Feit:
    Jan Jacobsz, goudtsmit, man van Mayken Andriesdr, Pieter Uuttenbroeck, man van Geertgen Jansdr, dochter van Pleuntgen Andriesdr en Pieter Cornelisz, gaerntwijnder, man van Neeltgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, mede optredend voor Pieter Jorisz Balck, man van Jannetgen Jansdr, ook een dochter van Pleuntgen Andriesdr, die in het buitenland is, de voorn. Jacobsz is oom en voogd over Grietgen Laurensdr, kind van Laurens Andriesz za. en van de nagelaten kinderen van Barbara Andriesdr en van de kinderen van Annetgen Andriesdr za. allen erfgenamen van Andries Stevensz, goutsmit, machtigen Adriaen Lievensz van Haemstede, coopman en Joris Lievensz van Haemstede, coopman te Amsterdam, broers, om hun deel te krijgen van het kapitaal dat is ingelegd in de Magellanische Compagnie, waar generael van is Olivier van Oirt.
    Geld is verder ingelegd door voorn. Stevens, Jan Ghijsbrechtsz Pijck en Lieven Jobsz, vader van Adriaen en Joris Lievensz voorn. en door Hendrick de Coninck wonend te Helmont.
    Dit blijkt uit de brieven van Huich Gerritsz za., bewinthebber van voorn. compagnie.

    Gezin/Partner: Pieter Uuttenbroeck. Pieter en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  17. 24.  Neeltgen Jansdr Barnevelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Apolonia2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Gezin/Partner: Pieter Cornelisz. Pieter en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 4

  1. 25.  Dirck Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gestorven circa 1669 in Rotterdam.

    Dirck is getrouwd met Marijtje Hendricks van der Knap op 7 feb 1662 (civil) in Rotterdam. Marijtje en is gestorven; is begraven op 9 jul 1699 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 51. Gerrit Verschueren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 mrt 1663 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 52. Maria Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 16 nov 1664 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 53. Gerrit Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 mrt 1666 in Rotterdam; en is gestorven.

  2. 26.  Johannes Verschuieren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 9 dec 1649; Testament bij Notaris Arent van der Graeff

    Aantekeningen:

    Feit:
    Grietje Lourensdr van der Burcht, jongedochter, herroept voorgaande testamenten en benoemt thans haar oom Jan Jacobsz Ketelaer tot haar universele erfgenaam.
    Zij schenkt legaten aan:
    de bedienaars van de Remonstrantse gemeente, ten behoeve van de armen aldaar, het weeshuis, de erfgenamen van Jan Janss van Bernevelt, waar Apolonia Andriesdr de moeder van is, Andries de Schepper, zoon van Barber Andries, de kinderen van Emmerensje Pietersdr Smouts, de kinderen en kindskinderen van genoemde Jan Jacobss Ketelaer,
    Johannes Verschuieren, zoon van Gerrit Janss Verschuieren en aan diens jongste zoon Isaac Verschuieren, Martyntje van Krimpen, Hendrickje Cornelisdr, weduwe van Meeus Wouterss, Lysbet Harbertsdr, gewezen dienstmaegt van voornoemde Jan Jacobss Ketelaer en aan diens tegenwoordige dienstmaegt Mayke Cornelisdr en Jannetje Jansdr van Barnevelt, dochter van voornoemde Jan Janss van Barnevelt en Aplonia Andriesdr.

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 54. Isaac Verschuieren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven en is gestorven.

  3. 27.  Maria Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1635 in Rotterdam; is gestorven na 24 dec 1697.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 25 feb 1674; Testament Notaris Philips Basteels

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Oudste dochter in het gezin

    Feit:
    Wouter van Toeren, silversmit, ondertrouwde bruidegom van Maria Verschueren, weduwe van Lambert van der Toorn benoemen elkaar over en weer tot erfgenamen met legaten voor Emmerentia Verschueren, weduwe van Jasper van Helden, haar zuster met plaatsvervulling, voor Gerrit Verschueren, zoon van haar overleden broer Dirk Verschueren en haar moeder Maria van der Knap.

    Overleden:
    Maria had op 29-1-1701 nog een codicil opgemaakt te Rotterdam

    Maria is getrouwd met Lambert van der Toorn op 23 mrt 1664 (civil) in Overschie. Lambert is geboren circa 1641 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 21 jan 1670 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Maria is getrouwd met Wouter van Toeren op 25 feb 1674 (civil) in Rotterdam. Wouter is geboren circa 1630 in Kunrade; en is gestorven; is begraven op 14 sep 1679 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 28.  Petronelle Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1636; en is gestorven; is begraven op 17 sep 1662 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 28 apr 1659; Testament Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Feit:
    Pieternella Verschueren, dochter van Gerrit Jansz Verschueren, die op de Hoochstraet woont en ziek ligt,benoemt haar broer en zusters tot haar erfgenamen. Als prelegaat krijgt haar jongste zuster Emmerentie Verschueren 100 gulden en wat zilver en haar zalmboucken met zilveren sloten. Haar oudste zuster Maria Verschueren krijgt 50 gulden, zilver en een diamanten ring. Haar nicht Grietge Louweris krijgt 50 gulden en de vierkante penning die ze bij haar grootvaders guldenfeest heeft gekregen. Voor Rensie Symons, de dienstmaecht van Jan Jacobsz Ketelaer haar grootste boek met zilver beslag.

    8-8-1661:
    Pieternella Verschueren, dochter van Gerrit Jansz Verschueren, wonende in de Lombertstraet, benoemt haar broers en zusters tot haar erfgenamen. Een legaat van 100 gulden is voor haar grootvader Jan Jacobsz Ketelaer.


  5. 29.  Jacobus Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1637 in Schiedam; is gedoopt in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Meesterzilversmid
    • Feit: van 14 apr 1656; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • Feit: van 14 dec 1675; Testament
    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    14-4-1656: Jacobus Verschuijren (tekent met Jocobus Verschueren), jongman van Rotterdam, gezond van lichaam, benoemt zijn broers en zussen tot erfgenamen, mits zij eerst 400 gulden uitkeren aan Jan Jacobsz Ketelaer, zijn voogd.

    Feit:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Jacobus is getrouwd met Magteld Jans Weerts op 9 mrt 1660 (civil) in Rotterdam. Magteld (dochter van Johannes Jaspers Weerts (Waerts) en Anna Jans van Toornvliet) is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 26 mrt 1723 in Grote kerk in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 55. Gerrit Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jun 1661 in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.
    2. 56. Pieter Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 mrt 1662 in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.
    3. 57. Anna Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 jan 1663 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 14 okt 1724 in Rotterdam.
    4. 58. Elizabeth (Lijsbeth) Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 26 dec 1663 in Rotterdam; is gestorven na 1723.
    5. 59. Petronella Jacobs Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam; is gestorven vóór 28 jun 1723 in Vianen.
    6. 60. Johannes Jacobs Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1667 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.
    7. 61. Maria Jacobs Verschuren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 mei 1671 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 23 jun 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    8. 62. Francoeis Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 jul 1673 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 5 aug 1673 in Rotterdam.
    9. 63. Aeltje Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 jan 1675 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 16 mei 1678 in Rotterdam.
    10. 64. Jacobus Jacobsz Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 feb 1677 in Rotterdam; is gestorven na 12 mrt 1730.
    11. 65. Machteltie Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 aug 1680 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 9 sep 1680 in Rotterdam.
    12. 66. Jasper Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 16 nov 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 14 jan 1682 in Rotterdam.

  6. 30.  Emmerentie Verschueren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1641; is gestorven vóór 11 mrt 1711.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 21 sep 1721; Vermeld in getuigenverklaring

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Jongste dochter in het gezin

    Feit:
    ONA Delft 21-9-1721: Monsr. Francois Koppens en de suffr. Anna Koppens beide van competenten ouderdom en wonend te Delft getuigen op verzoek van Jannetje van Helden, meerderjarige dochter. Zij hebben de moeder van Jannetje gekend: Amerentia Verschuijr, getrouwd geweest met Jasper van Helden. Amerentia heeft geen kind of kinderen gehad, die Jan of Jantje heetten, maar dus wel een dochter Jannetje.

    Emmerentie is getrouwd met Jasper Frans van Helden op 10 apr 1662 (civil) in Hillegersberg. Jasper is geboren circa 1639 in Delft; en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 67. Anna van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 jan 1663 in Delft; en is gestorven; is begraven op 17 mrt 1663 in Delft, Oude kerk.
    2. 68. Anna van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 29 apr 1664 in Delft; en is gestorven; is begraven op 8 nov 1719 in Rotterdam.
    3. 69. Francois van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 jul 1665 in Delft; en is gestorven; is begraven op 2 nov 1673 in Delft, Oude kerkhof.
    4. 70. Jannetje van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 dec 1666 in Delft; en is gestorven; is begraven op 20 feb 1742 in Delft, Oude kerk.
    5. 71. Gerrit van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 jun 1668 in Delft; en is gestorven; is begraven op 28 jun 1668 in Delft, Oude kerk.
    6. 72. Cornelia van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 aug 1669 in Delft; en is gestorven; is begraven op 21 feb 1719 in Den Haag.
    7. 73. Maria van Helden  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 26 mrt 1671 in Delft; en is gestorven; is begraven op 2 aug 1743 in Rotterdam.

  7. 31.  Abraham Gerrijtse Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1643 in Schiedam; en is gestorven; is begraven op 5 feb 1711 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 26 jun 1662; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • Feit: van 24 apr 1690; Borgstelling

    Aantekeningen:

    Feit:
    Abraham Gerritsz Verschueren, jongeman, geboren te Schiedam, benoemt zijn broers en zusters tot erfgenamen. Hij legateert aan zijn grootvader Jan Jacobsz Ketelaer. Tot voogden over zijn minderjarige erfgenamen benoemt hij zijn grootvader en Jan Jansz van Beveren de jonge.

    Feit:
    Jan Sijmonsz. Tromp en Abraham Verschuer stellen zich borg voor Pieter Willemsz. Stoop, die schipper is geweest op "De Willem", ten behoeve van Johan Schoppens, koopman tot Londen. Het betreft een bedrag van 600 pont sterlings die laatstgenoemde te Londen heeft betaald voor de borgtocht van de schipper.

    Begraven:
    Prinsenkerk eigen; overledene liet na 2 meerderjarige kinderen; Kerkstraat

    Abraham is getrouwd met Adriana Jans Tromp op 1 aug 1666 (civil) in Rotterdam. Adriana is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 5 nov 1695 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 74. Anna Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 feb 1668 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 75. Johannis Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 apr 1669 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 3 jun 1669 in Rotterdam.
    3. 76. Johannes Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 apr 1670 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 29 mei 1670 in Rotterdam.
    4. 77. Anna Verschueren  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 jul 1671 in Rotterdam; en is gestorven.
    5. 78. Jannetje Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 feb 1674 in Rotterdam; en is gestorven.
    6. 79. Johannes Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 30 jun 1675 in Rotterdam; en is gestorven.
    7. 80. Abraham Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 aug 1677 in Rotterdam; en is gestorven.
    8. 81. Gerrit Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 aug 1677 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 2 jul 1678 in Rotterdam.
    9. 82. Gerrit Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 apr 1683 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 jun 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.

  8. 32.  Maeijken Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Andries3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 27 dec 1650 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  9. 33.  Rijckie Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Andries3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 22 jul 1653 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  10. 34.  Jacobus Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Andries3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 16 apr 1659 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 25 feb 1713 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 10 aug 1686 tot 6 aug 1687; Lid van de Doopsgezinde gemeente Rotterdam

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants

    Feit:
    1686, 10 aug, Jacob Ketelaer is heden hier door den Waterdoop ingelyft 6 aug 1687 met attestatie na Amsterdam vertrocken

    Begraven:
    over het Weeshuijs, Westerkerkhof

    Jacobus is getrouwd met Maria van Helden op 2 mei 1706 (religious) in Rotterdam. Maria (dochter van Jasper Frans van Helden en Emmerentie Verschueren) is gedoopt op 26 mrt 1671 in Delft; en is gestorven; is begraven op 2 aug 1743 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  11. 35.  Catharina Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Andries3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 14 feb 1662 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants; tweeling met Aplonia


  12. 36.  Aplonia Ketelaer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Andries3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 14 feb 1662 in Rotterdam; en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 5 feb 1685; Attestatie bij notaris Gerrit Post

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Tweeling met Catharina

    Feit:
    Apolonia Ketelaer, dienstmaecht, jongedochter 22j., wonend te Rotterdam, verklaart op verzoek van Joan van der Smissen, wonend te Rotterdam, dat Joan Reynier de Wit, fabricquer of manufactuerwercker te Rotterdam haar verleidt heeft, waardoor zij zwanger is geraakt; toen hij dit bericht vernam wilde hij het kind niet als vader erkennen, omdat hij getrouwd was.

    Overige genoemde personen:
    Nicolaes Constant, wijntapper op de Leuvehaven te Rotterdam, en later in de Kipstraet, Dirck Groothuysen, wonend buiten de Delfshavense Binnenweghspoort, Trijntje Wassenaer, tapster in de Gouden Wagen, wonend op Schoonderloo, Celia van Beveren, tapster, wonend in de Broederslaen in de ambacht Cool, en Josijntje Jacobs, dochter van Trijntje Wassenaer.


  13. 37.  Catarina van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) en is gestorven.

  14. 38.  Jacobus van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 23 mei 1651 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 5 jan 1653 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants; andere doopgetuige Lijntie Dirks


  15. 39.  Cuniertgen van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 27 apr 1653 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 27 jul 1653 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  16. 40.  Anna van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 14 mei 1654 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 31 mei 1654 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  17. 41.  Abraham van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 2 jul 1655 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 aug 1655 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  18. 42.  Isaac van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 13 mei 1657 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 jun 1657 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants; Doopgetuigen Lijntgen Dirx en Abraham van Beveren


  19. 43.  Diena van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 14 sep 1659 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  20. 44.  Dina van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 17 jul 1661 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  21. 45.  Jacob van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 13 mei 1663 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  22. 46.  Anna van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 15 jun 1664 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  23. 47.  Amarensje van Beveren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Appolonia3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 3 aug 1667 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants


  24. 48.  Johannes (de Oude) (van) Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gestorven na 8 jun 1707.

    Johannes is getrouwd met Aaltje (Aeltge) Jans Weerts (Waerts) op 28 okt 1674 (civil) in Rotterdam. Aaltje (dochter van Johannes Jaspers Weerts (Waerts) en Anna Jans van Toornvliet) is geboren in Rotterdam; is gestorven na 8 jun 1707. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 83. Johannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.
    2. 84. Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 85. Iemant (van) Ravestein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.
    4. 86. Emmerensia van Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.
    5. 87. Emmerentie (van) Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam; en is gestorven.

  25. 49.  Anna Jans van Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gestorven na 23 sep 1704.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 29 dec 1670; Testament
    • Feit: van 23 sep 1704; Testament

    Aantekeningen:

    Na het overlijden van Baerthout is Anna op 22-8-1694 getrouwd met Pieter Basius

    Feit:
    Yeman de Visscher, Neurenburgse winkelhouder, en Anna van Ravesteijn, echtgenoten, maken een testament op de langstlevende op. Er zijn de gebruikelijke regelingen voor hun kinderen. Ze krijgen bovendien 400 gulden uitgekeerd als ze 20 zijn of trouwen. De acte is opgemaakt in hun huis aan de noordzijde van de Hoogstraat.

    Feit:
    Elisabeth Willems Lansingh, weduwe van scheepstimmerman Jan Aernoudsz Moorenhout, wonend aan de zuidzijde van de Raemstraet in deze stad, wil het voorgaande testament van Philips Basteels en getuigen op de 13e mei 1698 bekrachtigen, en noemt de volgende erfgenamen:
    Henrik Pauw wonend alhier;
    Jannetie Cornelis Garnaet wonend alhier;
    Clasina Cornelis Kroes, enig kind van haar overleden dochter Huybertie Hubrechts Brouwer en haar vader Cornelis Kroes haar huis en erf gelegen aan de oostzijde van de Schiedamsen Dijk op de zuidwesthoek van Soetensteegh tegenover het nieuwe gemeend land van Schielandshuijs in deze stad;
    Belijtie Jans en Jacob Jans, kinderen van Louis Willems Lansingh;
    Barent Jacobs Everaer, borstelmaker;
    Daniel Bazius, meester advocaat voor het hof van Holland, wonend te 's Gravenhage;
    de dochter van juffrouw Anna van Ravesteijn, weduwe van Pieter Bazius, hier wonend;
    Barbara Leenderts, huisvrouw van Arij Willems van Rhijn, bouwman, wonend in Krooswijk, het Paradijs;
    Mesie Jans, dochter van Niesie Jacobs en Jan Thijsz, brouwer, hier wonend;
    Beurik Pauw en Jacobus Slacque;
    Verder worden nog vermeld:
    Willemma Bout, dochter van Maria Lansingh, wonend te 's Gravenhage;
    Marijtie Ariens en Willem Ariens, kinderen van Barbara Leenderts.

    Anna is getrouwd met Iemand Jansz de Visscher op 7 apr 1670 (civil) in Rotterdam. Iemand is geboren in Rotterdam; is begraven op 28 aug 1679 in Rotterdam, Schotse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Anna is getrouwd met Baerthout Weerts op 8 dec 1680 (civil) in Rotterdam. Baerthout (zoon van Franchoijs Jaspersdr Weerts en Burgie Baerthouts Burghoorn) is gedoopt op 3 okt 1655 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 aug 1691 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 88. Emmerencije Weerts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 22 aug 1683 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 26 mrt 1761 in Rotterdam, Grote kerk.

    Anna is getrouwd met Pieter Basius op 22 aug 1694 (civil) in Rotterdam. Pieter is geboren in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 17 mei 1697 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  26. 50.  Machteltie Weerts Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren vóór jun 1649; en is gestorven; is begraven op 23 mrt 1684 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Geboren tussen juni 1643 en juni 1649

    Begraven:
    Kerck; Lommerstraet; overledene werd begraven met haar kijndt in de armen

    Machteltie is getrouwd met Adriaen Mechielse van Koesvelt (Coesvelt) op 18 mrt 1674 (civil) in Rotterdam. Adriaen is geboren in Rotterdam; en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 89. Dijna van Koesvelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 aug 1675 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 90. Pieter van Koesvelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 feb 1678 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 26 jul 1679 in Rotterdam.
    3. 91. Michiel van Koetsvelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 aug 1679 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 29 apr 1750 in Delft, Oude kerk.
    4. 92. Pieter van Koesvelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jan 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 13 nov 1681 in Rotterdam.
    5. 93. Pieter van Koesvelt  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 apr 1682 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 jul 1683 in Rotterdam.


Generatie: 5

  1. 51.  Gerrit Verschueren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (25.Dirck4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 4 mrt 1663 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Maartjen Hendricks van der Knap


  2. 52.  Maria Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (25.Dirck4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 16 nov 1664 in Rotterdam; en is gestorven.

  3. 53.  Gerrit Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (25.Dirck4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 7 mrt 1666 in Rotterdam; en is gestorven.

  4. 54.  Isaac Verschuieren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (26.Johannes4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) en is gestorven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 9 dec 1649; Testament bij Notaris Arent van der Graeff

    Aantekeningen:

    Feit:
    Grietje Lourensdr van der Burcht, jongedochter, herroept voorgaande testamenten en benoemt thans haar oom Jan Jacobsz Ketelaer tot haar universele erfgenaam.
    Zij schenkt legaten aan:
    de bedienaars van de Remonstrantse gemeente, ten behoeve van de armen aldaar, het weeshuis, de erfgenamen van Jan Janss van Bernevelt, waar Apolonia Andriesdr de moeder van is, Andries de Schepper, zoon van Barber Andries, de kinderen van Emmerensje Pietersdr Smouts, de kinderen en kindskinderen van genoemde Jan Jacobss Ketelaer,
    Johannes Verschuieren, zoon van Gerrit Janss Verschuieren en aan diens jongste zoon Isaac Verschuieren, Martyntje van Krimpen, Hendrickje Cornelisdr, weduwe van Meeus Wouterss, Lysbet Harbertsdr, gewezen dienstmaegt van voornoemde Jan Jacobss Ketelaer en aan diens tegenwoordige dienstmaegt Mayke Cornelisdr en Jannetje Jansdr van Barnevelt, dochter van voornoemde Jan Janss van Barnevelt en Aplonia Andriesdr.


  5. 55.  Gerrit Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 12 jun 1661 in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 5 mrt 1694; Borgstelling

    Aantekeningen:

    Feit:
    Joannes Kaff, pachter (van belastingen, GAR), en zijn echtgenote Maria van Rossen; Willem Sonhoff, borge en mede-stander, en zijn echtgenote Elisabeth Verschuyr; en Gerard Veschuyr, simpel borge, verklaren zich garant voor de te pachten gemeene lands impositien en stads accijnsen door Joannes Kaff.
    NB: Joannes tekent met Jan Kaff, Maria met Maritye van Rossen; Willem Sonhoff met Willem Som Hoff; Gerard Verschuyr met Gerridt Verschuer.


  6. 56.  Pieter Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 10 mrt 1662 in Rotterdam; is gestorven vóór 11 mrt 1711.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Andere doopgetuigen: Annetje Gerrits de Haes, huisvrouw van Mr. Evert van Leerswijck.


  7. 57.  Anna Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 7 jan 1663 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 14 okt 1724 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    overledene liet na 3 meerderjarige kinderen; Santstraet b.d. Raemstraet

    Anna is getrouwd met Nicolaas Jansz van der Alst op 11 apr 1683 (civil) in Rotterdam. Nicolaas en is gestorven; is begraven op 11 mei 1700 in Rotterdam, Franse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 94. Macheltie van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 jan 1684 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 95. Baertie van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 apr 1685 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 96. Johannes van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jul 1686 in Rotterdam; en is gestorven.
    4. 97. Jakobus van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 24 jul 1689 in Rotterdam; en is gestorven.
    5. 98. Maria van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 mrt 1691 in Rotterdam; en is gestorven.
    6. 99. Baertje van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 sep 1692 in Rotterdam; en is gestorven.
    7. 100. Elisabeth van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 dec 1693 in Rotterdam; en is gestorven.
    8. 101. Johannis van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 mrt 1696 in Rotterdam; en is gestorven.
    9. 102. Jacoba van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 aug 1697 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 30 jul 1774 in Rotterdam, Zuiderkerkhof.
    10. 103. Johannis van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 okt 1699 in Rotterdam; en is gestorven.
    11. 104. Klasina van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 dec 1700 in Rotterdam; en is gestorven.

    Anna is getrouwd met Hermannus Schuilenburgh op 7 mrt 1703 (religious) in Rotterdam. Hermannus is gedoopt op 26 dec 1673 in Den Haag; en is gestorven; is begraven op 4 apr 1704 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  8. 58.  Elizabeth (Lijsbeth) Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 26 dec 1663 in Rotterdam; is gestorven na 1723.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 14 dec 1675; Testament
    • Feit: van 5 mrt 1694; Borgstelling
    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en
    Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen
    van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    Feit:
    Joannes Kaff, pachter (van belastingen, GAR), en zijn echtgenote Maria van Rossen; Willem Sonhoff, borge en mede-stander, en zijn echtgenote Elisabeth Verschuyr; en Gerard Veschuyr, simpel borge, verklaren zich garant voor de te pachten gemeene lands impositien en stads accijnsen door Joannes Kaff.
    NB: Joannes tekent met Jan Kaff, Maria met Maritye van Rossen; Willem Sonhoff met Willem Som Hoff; Gerard Verschuyr met Gerridt Verschuer.

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Elizabeth is getrouwd met Willem Somhof op 11 apr 1689 (civil) in Rotterdam. Willem is geboren circa 1666 in Schiedam; en is gestorven; is begraven op 30 apr 1723 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 105. Maria Sonhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 okt 1691 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 106. Machteltje Sonhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 feb 1693 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 107. Jakobus Somhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 dec 1695 in Rotterdam; en is gestorven.
    4. 108. Dirck Somhoff  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 okt 1697 in Rotterdam; en is gestorven.
    5. 109. Machteltje Somhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 apr 1699 in Rotterdam; en is gestorven.

  9. 59.  Petronella Jacobs VerschuurPetronella Jacobs Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam; is gestorven vóór 28 jun 1723 in Vianen.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 25 mrt 1710; Schuldbekentenis
    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop
    • Feit: van 28 jun 1723; Overdracht huis en erf uit nalatenschap

    Aantekeningen:

    Feit:
    Adrianus de Wildemans en Petronella Verschuer zijn als schuldenaar vermeld voor f 4500,- vanwege lening met 3 obligaties ten laste van generaliteit, als onderpand. Schuldeiser is Catharina Hermans tot Zuydwyck

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Feit:
    ORA Vianen (FS 338/545) 28-6-1723: Francois de Wildemans, Martinus Ruijghaver getrouwd met Clementia de Wildemans, Jacobus de Wildemans met macht om goederen te transporteren (alienneeren) van de heere regeerende Grave der der Lippe, souvrain van Vianen, d.d. 4-6-1723, gezamenlijke erfgenamen van Adrianus de Wildemans en Petronella Verschuur, in leven echtelieden. Zij transporteren aan Mathijs Berg Frans kostschoolhouder te Vianen een huijsinge, erve en stalling met alle bepoting en beplanting, aan de westzijde van de Voorstraat te Vianen ... strekkend van de Voorstraat tot aan de eerste West Agterstraet. De kooppenningen zijn voldaan.

    Petronella is getrouwd met Adrianus (de) Wildemans op 6 jun 1691 (civil) in Rotterdam. Adrianus (zoon van Franchois de Wildemans en Meijnsgen Dircksz de Montenegro) is geboren in Hagestein; is gestorven vóór 28 jun 1723 in Vianen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 110. Fransois de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 mei 1692 in Vianen, NH kerk; en is gestorven; is begraven op 23 jul 1692 in Rotterdam.
    2. 111. François Adriaans de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jun 1693 in Vianen, NH kerk; en is gestorven; is begraven in Vianen, NH kerk.
    3. 112. Magheltjen de Wildeman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 jan 1695 in Vianen, NH kerk; is gestorven vóór 28 jun 1723.
    4. 113. Clementia Adriaans de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 okt 1698 in Vianen, NH kerk; is gestorven op 9 mei 1770 in Den Haag.
    5. 114. Jacobus Adriaans Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 okt 1700 in Vianen; is gestorven op 6 jan 1734 in Azie.
    6. 115. Maria de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jan 1703 in Vianen; is gestorven vóór 28 jun 1723.

  10. 60.  Johannes Jacobs Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is geboren circa 1667 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: tot 1705; Goud- en zilversmid
    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    Eijge; overledene liet na 5 minderjarige kinderen; Kaesmardt

    Johannes is getrouwd met Sijburgie Michiels van der Heij op 2 okt 1690 (civil) in Rotterdam. Sijburgie is gedoopt op 14 nov 1666 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 2 jun 1730 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 116. Machteltje Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 nov 1691 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 jun 1739 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    2. 117. Josina Jans Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 aug 1693 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 15 nov 1755 in Rotterdam, Grote kerk.
    3. 118. Jacobus Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 nov 1695 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 mei 1742 in Rotterdam, Grote kerk.
    4. 119. Bijatrix Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 nov 1697 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 15 jun 1716 in Rotterdam, Grote kerk.
    5. 120. Johanna Jans Verschuijer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 dec 1699 in Rotterdam; en is gestorven.
    6. 121. Johannis Verschuijer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 okt 1701 in Rotterdam; en is gestorven.

  11. 61.  Maria Jacobs Verschuren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 17 mei 1671 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 23 jun 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    eigen; overledene liet na 2 minderjarige kinderen; Bagijnenstraat boven Jan Portael

    Maria is getrouwd met Willem Stoop op 30 dec 1691 (civil) in Rotterdam. Willem is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 20 jan 1671 in Rotterdam, Remonstr. kerk; is gestorven vóór 11 mrt 1711. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 122. Katarina Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 dec 1693 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 aug 1695 in Rotterdam.
    2. 123. Jacobus Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 jun 1695 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 18 aug 1695 in Rotterdam.
    3. 124. Catarina Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 jan 1697 in Rotterdam; en is gestorven.
    4. 125. Jacobus Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 feb 1699 in Rotterdam; en is gestorven.
    5. 126. Magteltie Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 21 jul 1701 in Rotterdam; en is gestorven.
    6. 127. Pieter Willems Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 dec 1707 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 22 apr 1753 in Amsterdam, Noorderkerk en Kerkhof.

  12. 62.  Francoeis Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 23 jul 1673 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 5 aug 1673 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    kind (waarschijnlijk Francois) van Jacobes Verschuer
    kerk, Hoechstraet


  13. 63.  Aeltje Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 10 jan 1675 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 16 mei 1678 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Kind (waarschijnlijk Aeltje) van Jacobus Verschuer
    kerk, Hoechstraet bij de Martstech

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...


  14. 64.  Jacobus Jacobsz Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 14 feb 1677 in Rotterdam; is gestorven na 12 mrt 1730.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Gezin/Partner: Elisabeth Claas. Elisabeth en is gestorven; is begraven op 22 okt 1704 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Jacobus is getrouwd met Jacoba van Roijen op 11 jan 1705 (civil) in Rotterdam. Jacoba is gestorven na 16 apr 1737. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 128. Magheltje Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 jan 1706 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 11 apr 1789 in Rotterdam.
    2. 129. Sijtie Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 apr 1707 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 130. Gerardus Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 apr 1709 in Rotterdam; en is gestorven.
    4. 131. Jacobus Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 21 feb 1710 in Rotterdam; en is gestorven.

  15. 65.  Machteltie Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 18 aug 1680 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 9 sep 1680 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    kind (waarschijnlijk Machteltie) van Jacobes Verschur
    kerck, Hooghstraet


  16. 66.  Jasper Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (29.Jacobus4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 16 nov 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 14 jan 1682 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Elisabeth Andries

    Begraven:
    Kind (waarschijnlijk Jasper) an Jacobijts Verschuer
    Hoechstraet bij de Mart


  17. 67.  Anna van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 11 jan 1663 in Delft; en is gestorven; is begraven op 17 mrt 1663 in Delft, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Cornelis Coppens en Maritje van Held

    Begraven:
    Op het Marktveld


  18. 68.  Anna van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 29 apr 1664 in Delft; en is gestorven; is begraven op 8 nov 1719 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Jasper van Helden en Jannetge Koppens

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    Partner van Jan Wannop, Prinsenkerk eige kelder, Houttuijn aan 't ende

    Anna is getrouwd met Jan Wannop op 3 mei 1705 (religious) in Rotterdam. Jan is geboren circa 1665 in Grave, NB; is gestorven na 1732. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  19. 69.  Francois van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 19 jul 1665 in Delft; en is gestorven; is begraven op 2 nov 1673 in Delft, Oude kerkhof.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Maria van Helden en Cornelis Koppens

    Begraven:
    Kind van Jasper van Helden Tinnegieter in de Kromstraatsteeg, kerkhof


  20. 70.  Jannetje van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 3 dec 1666 in Delft; en is gestorven; is begraven op 20 feb 1742 in Delft, Oude kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop
    • Feit: van 21 sep 1721; Vermeld in getuigenverklaring

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Geertruijt Koppens en Cornelis Koppens

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Feit:
    ONA Delft 21-9-1721: Monsr. Francois Koppens en de suffr. Anna Koppens beide van competenten ouderdom en wonend te Delft getuigen op verzoek van Jannetje van Helden, meerderjarige dochter. Zij hebben de moeder van Jannetje gekend: Amerentia Verschuijr, getrouwd geweest met Jasper van Helden. Amerentia heeft geen kind of kinderen gehad, die Jan of Jantje heetten, maar dus wel een dochter Jannetje.

    Begraven:
    Jannetje van Helden in de Jacob Gerritsestraat met 12 dr(ager)s kerkegraf, bejaarde dochter


  21. 71.  Gerrit van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 23 jun 1668 in Delft; en is gestorven; is begraven op 28 jun 1668 in Delft, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Evert van Helden en Neeltje van Helden

    Begraven:
    Marktveld


  22. 72.  Cornelia van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 19 aug 1669 in Delft; en is gestorven; is begraven op 21 feb 1719 in Den Haag.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Jaspar van Helden en Cornelia Koppens

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    Pro Deo

    Cornelia is getrouwd met Julius de Vries op 9 jan 1707 (religious) in Den Haag. Julius is geboren circa 1667 in Leeuwarden; is gestorven na 11 mrt 1711. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  23. 73.  Maria van Helden Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (30.Emmerentie4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 26 mrt 1671 in Delft; en is gestorven; is begraven op 2 aug 1743 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Feit: van 11 mrt 1711; Akte van scheiding of uitkoop

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Jaspar van Helden en Cornelia Koppens

    Feit:
    ONA Delft 11-3-1711: Scheiding of akte van uitkoop tussen Juffr. Judith van Eenhoorn, weduwe en boedelhoudster van de heer Adriaan Cocxter, wonend te Delft ter eenre en de erfgenamen van Maria Verscheur, weduwe van Wouter van Thoeren, zilversmid, gewoond hebbend en overleden te Rotterdam ter andere zijde.
    De erfgenamen van Maria zijn:
    - Magtelt Waarts, weduwe van Jacobus Verschuijre wonend te Rotterdam, ook voor haar 5 kinderen met namen: Anna Verschuijre, laatst weduwe van Hermanus Schuijlenburgh; Wilhem Somhoff getrouwd met Elisabeth Verschuijre; Sijtie van der Heij voormaals weduwe en erfgenaam van Johannes Verschuijre en laatst weduwe van Joris Crooswijk; Pieter Stoop als voogd over de kinderen van Maria Verschuijre in huwelijk geprocreërt bij Wilhem Stoop; en Jacobus Verschuijre alle wonende tot Rotterdam;
    - Johannes Wannop getrouwd met Anna van Helden mede wonend tot Rotterdam met procuratie voor: Adrianus Wildemans getrouwd met Petronella Verschuijre wonend te Vianen; Jacob Ketelaar getrouwd met Maria van Helden wonend tot Rotterdam; Jannetie van Helden, meerderjarige dochter wonend te Delft; Julius de Vries getrouwd met Cornelia van Helden wonend te Den Haag.
    Verdeling volgens een testament van 24-12-1697 te Rotterdam en een codicil van 29-1-1701. En een testament van 24-12-1702 van Maria Verschuijre.
    Zij verklaren dat Aartge Baarsenburgh weduwe van Melchior van der Burgh ter eenre en de heer Adriaan Cocks zalr. en Barent Vonck gewoond hebben en overleden zijn te Dordrecht en getrouwd waren met Helena Cromstrijen, beide erfgenamen van Melchior van der Burgh. Adriaan Cocx en Barent Vonck zouden de meubelen, goederen en inboedel alsmede goud en zilver overnemen nagelaten door de voorn. Van der Burgh en daartegenover de lasten en schulden op zich nemen. De effecten zouden naar de weeskamer gaan. In de nalatenschap diverse obligaties.
    De executeur van het testament van Maria Vonck - Johannes Speijers - en Barent Vonck, troffen en regeling voor 800 gulden door Barent aan de boedel van Maria verschuldigd.
    van het bedrag van 1316 gld en 11 st. gaat de helft naar Judith en de andere helft naar de erfgenamen van Maria...

    Begraven:
    Weduwe van Jacob Ketelaar;
    overledene liet na 2 meerderjarige kinderen, G. Wagestraat over Weeshuijs

    Maria is getrouwd met Francois Willems Huis op 1 nov 1693 (religious) in Rotterdam. Francois is gedoopt op 23 aug 1674 in Rotterdam; is gestorven vóór 18 apr 1706. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Maria is getrouwd met Jacobus Ketelaer op 2 mei 1706 (religious) in Rotterdam. Jacobus (zoon van Andries Jansz Ketelaer en Ida Willems van Dijck) is gedoopt op 16 apr 1659 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 25 feb 1713 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  24. 74.  Anna Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 28 feb 1668 in Rotterdam; en is gestorven.

  25. 75.  Johannis Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 28 apr 1669 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 3 jun 1669 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    kerk; Kerckstraet tot den eersten tijnnegijetter


  26. 76.  Johannes Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 20 apr 1670 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 29 mei 1670 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    kerck; Kerckstraet tot de tijnnegijetter


  27. 77.  Anna Verschueren Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 19 jul 1671 in Rotterdam; en is gestorven.

  28. 78.  Jannetje Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 11 feb 1674 in Rotterdam; en is gestorven.

  29. 79.  Johannes Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 30 jun 1675 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Jan Sijmonse Tromp


  30. 80.  Abraham Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 15 aug 1677 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Tweeling met Gerrit


  31. 81.  Gerrit Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 15 aug 1677 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 2 jul 1678 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Tweeling met Abraham

    Begraven:
    kerk; Kerckstraet tot de tijnnegietter


  32. 82.  Gerrit Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (31.Abraham4, 8.Annetie3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 19 apr 1683 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 10 jun 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Prijntsse kerck; Kerckstraet tot de tijnnegietter


  33. 83.  Johannes van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (48.Johannes4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.

  34. 84.  Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (48.Johannes4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam; en is gestorven.

    Johannes is getrouwd met Levina Blaeuwvoet op 31 mrt 1700 (civil) in Rotterdam. Levina is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 17 jul 1678 in Rotterdam; en is gestorven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 132. Joannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 sep 1700 in Rotterdam; en is gestorven.
    2. 133. Aeltie van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 sep 1701 in Rotterdam; en is gestorven.
    3. 134. Aaltje van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 aug 1705 in Rotterdam; is gestorven na 27 mrt 1740.
    4. 135. Elijsabeth van Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 8 jun 1707 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 17 jul 1773 in Rotterdam.

  35. 85.  Iemant (van) Ravestein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (48.Johannes4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Christiaen van Ravestein, Anna van Ravestein en Geertruit Jans de Visser

    Begraven:
    Kerck; Lamstech, in 't huijs van den Haen


  36. 86.  Emmerensia van Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (48.Johannes4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Lamstech


  37. 87.  Emmerentie (van) Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (48.Johannes4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam; en is gestorven.

  38. 88.  Emmerencije Weerts Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (49.Anna4, 11.Emmerensken3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 22 aug 1683 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 26 mrt 1761 in Rotterdam, Grote kerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    G.K.H. eigen; overledene liet na 1 meerderjarig kind; Leuvehaven bij de Brandsteeg

    Emmerencije is getrouwd met Bruno de Wit op 28 nov 1705 (civil) in Rotterdam. Bruno is gedoopt op 28 apr 1675 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 29 nov 1717 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  39. 89.  Dijna van Koesvelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (50.Machteltie4, 13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 18 aug 1675 in Rotterdam; en is gestorven.

    Aantekeningen:

    Zij is doopgetuige in 1704 en 1707.


  40. 90.  Pieter van Koesvelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (50.Machteltie4, 13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 6 feb 1678 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 26 jul 1679 in Rotterdam.

  41. 91.  Michiel van Koetsvelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (50.Machteltie4, 13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 27 aug 1679 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 29 apr 1750 in Delft, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Maertie Ariens Verduin

    Begraven:
    in de Kortebreedsteeg; eijge graft; 1 meerd. zoon

    Michiel is getrouwd met Johanna van der Velde op 25 apr 1706 (civil) in Delft. Johanna en is gestorven; is begraven op 17 okt 1737 in Delft, Oude kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  42. 92.  Pieter van Koesvelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (50.Machteltie4, 13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 12 jan 1681 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 13 nov 1681 in Rotterdam.

  43. 93.  Pieter van Koesvelt Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (50.Machteltie4, 13.Dijna3, 2.Maeijken2, 1.Andries1) is gedoopt op 12 apr 1682 in Rotterdam; en is gestorven; is begraven op 1 jul 1683 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Andere getuige doop: Johan van Koesvelt

    Begraven:
    Lommerstraet in De Kroen





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.