top deco

Neesken Sluijsen

Vrouwelijk


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Neesken Sluijsen

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 9 dec 1656 tot 24 nov 1611; Overdracht onroerend goed
    • vermelding: van 13 apr 1659; Overdracht huisplaats te Rijkel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    9-12-1656 RIJKEL ‑ Overdracht akkerland
    Ten overstaan van Matthijs Enggels en Willem Quijten, schepenen, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerit Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenotes, krachtens volmacht van 9 december 1656 gepasseerd voor schepenen van Maesniel, 3 vierdel plaats akkerland in het Rijckelsche Velt gelegen tussen de erfgenamen van Hendrick Sluijsen en Jelis van Oist, met de korte zijden grenzend aan de maasoever en de openbare Rickelschen weg, belast met jaarlijks 1 3/4 kop rogge, schatting en tiende, voor een bedrag van 140 gulden over aan Dierck Stams en Neesken Quijten, echtelieden.
    De koopsom is afkomstig van de patrimoniale goederen te Swalmen die door Stams zijn verkocht en moet na zijn overlijden weer terugvallen op zijn erfgenamen.

    24-11-1661 RIJKEL ‑ Overdracht hooiland.
    Ten overstaan van Willem Quijten en Gordt Cruijsbergen, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, dragen Gerart Hanssen en Lindert van Kessel met toestemming van hun echtgenoten Beertien Sluijsen en Neesken Sluijsen een hooiland in de Rickelsche Benden gelegen tussen de erfgenamen Juth Bosmans en Neesken Quijten, met de korte zijden grenzend aan de Maas en de weg, voor een bedrag van 260 gulden Roermonds en anderhalf malder rogge, drie Carlijen à 5 gulden 5 stuiver en een halve dukaat als vertegenispenning en eenmalig een fles, over aan Jan Cruijsbergen en Anna Buerskens, alles volgens onderhandse akte van 14 november 1661.

    vermelding:
    Ten overstaan van Matthijs Enggels en Willem Quijten, schepenen van Beesel en Belfeld, en Gordt Quijten, bode in plaats van de scholtis, draagt Lindert van Kessel met toestemming van zijn vrouw Neesken een huisplaats gelegen te Rijckel, groot ca. 1 morgen, gelegen tussen het Weijklooster en de openbare weg, met de korte zijden grenzend aan Neesken Quijten en Gerart Peulen, met de helft van de put en het bakhuis en met de greppel ('graeff') beginnend aan Gerart voornoemd, voor een bedrag van 200 gulden plus 2 rijksdaalder vertegenispenning over aan Lindert aen gen Eijndt en Mercken Deijckers, echtelieden.
    De greppel wordt gedeeld met het Weijklooster. De landerijen zijn belast met 3 schelling herfschat aan het huis Montfort en jaarlijks een vierdel pond was aan de kerk van Biesel.

    Gezin/Partner: Lindert van (den) Kessel. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.