top deco

Johanna (Janneken) van Balen

Vrouwelijk 1599 - 1688  (~ 89 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Johanna (Janneken) van Balen is gedoopt op 1 sep 1599 in Dordrecht; is gestorven op 16 dec 1688 in Arnemuiden.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 11 jun 1639; Vermeld in de boedelverdeling van Maerten van Baelen en Hester Willems
    • vermelding: van 8 dec 1639; Vermeld bij afhandeling nalatenschap
    • vermelding: van 18 mrt 1656; Testament bij Notaris Melanen te Dordrecht
    • vermelding: van 31 jul 1656
    • vermelding: van 31 jul 1656; Kwitantie inzake testament
    • vermelding: van 13 okt 1656; Ontvangst geld uit vaderlijk erfdeel
    • vermelding: van 23 dec 1656; Overdracht erfdeel aan moeder
    • vermelding: van 16 aug 1658; Openbare verkoop van tuin en huis te Dordrecht
    • vermelding: van 16 aug 1658; Verkoopt huis 'den Gapert' en erf te Dordrecht
    • vermelding: van 5 aug 1659; Betrokken bij afhandeling nalatenschap Grietgen Jacobs Cotermans
    • vermelding: van 5 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag
    • vermelding: van 30 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag

    Aantekeningen:

    Dochter van Hester Willemsdr Predon en van Marten van Balen
    Na het overlijden van Adriaen Franssen gehuwd met Dirck van Delen, oud burgemeester van Arnemuiden in Zeeland

    vermelding:
    Adriaen Fransz van Dorsten als man ende voocht van Janneken van Baelen 300:0:0 ...

    vermelding:
    Jan en Lambrecht Hulsthout, als voogden van hun kinderen, verwekt bij resp. Elisabeth en Maijken van Balen, Adriaen Fransz. van Dorsten, als man van Janneken van Balen, voor zichzelf en tevens vervangende Jasper van Balen en Govert inde Betou, als man van Wilhelmina van Balen, hun zwagers, allen erfgenamen van Maerten van Balen en Hester Willemsdr., verkopen voor 700 gl. aan Gerrit Cornelisz. Weijman een huis op de HNS, staande tussen het huis van Janneken Thonis, weduwe van Wouter Bastiaensz., en het huis, dat is gekocht door Jochum Lambrechtsz. De erfgenamen verkopen tevens voor 700 gl. aan Jochum Lambrechtsz. Timme een huis, staande tussen het voorgaande en dat van mr. Blasius Oem. (ORA 1608 (nieuw), f. 69v e.v.)

    vermelding:
    Arijen Franszn van Dorsten, koopman, ziek op bed liggend, maar zeer goed van verstand, maakt zijn testament. Als erfgenamen worden genoemd zijn vrouw Jannichien van Balen, zijn zonen Frans en Maerten van Dorsten en zijn dochter Hester van Dorsten.
    Ook wordt genoemd Hester Willemsdr Breden, haar moeder zaliger.
    Als voogden: Bartholomeeus Leenderts van Steijn, Thielman van Bracht, goede bekenden
    Hendrick Francken is getuige

    vermelding:
    Frans van Dorsten geeft de kennen dat hij Anna van Balen, weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, zijn moeder, had betrokken om aan hem te leveren behoorlijke staat van de inventaris van de goederen bij zijn vader zaliger achtergelaten om daaruit te mogen genieten zijn legitieme portie. Vermeld wordt het testament dat zijn vader gemaakt heeft op 18-3-1656. etc.

    vermelding:
    Dr. Frans A. van Dorsten, geeft te kennen dat hij zijn moeder Anna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, kwitantie verleent inzake het testament van zijn vader, met zijn zwager Fredrick van Switen

    vermelding:
    13-10-1656: Maerten Arijensz van Dorsten, burger van Dordrecht, heeft ontvangen van zijn moeder Anna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, geld en obligatie ten behoeve van schulden ad 2.000 car. gulden ter voldoening van zijn vaderlijke goederen.

    vermelding:
    Maerten Arijensz van Dorsten, kuiper en burger van Dordrecht, draagt over aan zijn moeder Johanna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, zijn portie en derdedeel ten bedrage van 1.850 gulden, berustende bij de weeskamer van Dordrecht. Welke Hester Willems Predon, zijn grootmoeder aan zijn moeder had gelegateerd.

    vermelding:
    Johanna van Baalen weduwe van Adriaen Franszn van Dorsten verkoopt openbaar "eenen thuijn met een huijsken daer op staende gelegen buijten de Speuijspoort deser Stede, inden geldeloosen padt tusschen den thuijn van Willem Weijers.. ende den thuijn vande wed.e van Jasper Claeszn"

    vermelding:
    Betreft een openbare verkoop van het huis is gelegen in de Voorstraat tegenover de Groote Speuijestraet op de hoek van de Speuijsteijgert.
    Aan de openbare verkoop zijn vele voorwaarden verbonden.

    vermelding:
    5-8-1659: akte bij notaris Johannes Melanen te Dordrecht
    De heer Dirck van Delen, oud burgemr. van Arnemuijden in Zeeland, als man en voogt van Johanna van Balen, eerst weduwe en boedelhoudster van wijlen Adriaen Fransz van Dorsten, zoon en erfgenaem van Grietgen Jacobs Cotermans, zaliger, zijn moeder, wil een compromis met Jan en Cornelis Fransz van Dorsten als excecuteurs over de boedel van Grietgen Jacobs Cotermans. De excecuteurs waren de dag daarvoor gedagvaard voorde commissarissen van het Gerecht Dordrecht. Cornelis Fransz was (moedwillig) niet verschenen. Jan Fransz van Dorsten wilde zijn broer Cornelis Fransz vervangen. Nu wordt Cornelis Fransz van Dorsten verzocht om een gemeld compromis voor de schepenen van Dordrecht te passeren, zoals bij de andere gezamelijke erfgenamen is gedaan. etc.

    vermelding:
    Op huyden den 5e January 1669 compareerden voor mij adriaen van adrichem openbaer notaris bij den Hove van Hollant geadt in ‘s-Gravenhage residerende ende de getuygen naer genoemt d’eersame Sr. Dirck Tegelberch inwonende alhier in den Hage mij notaris bekent Ende heeft ten versoucke ende requisitie van de kinderen en erffgenamen van Joffe.Johanna van Balen za : in haer leven laest Huysvrou van de hr Dirck van Dcelen burgemr en Licentmr tot arnemuyden getuyght verclaert en geattesteert waerachtigh te wesen. Dat eenige jaren geleden tusschen de deserhant ende de gemelte heer Dirck van Deelen discours is gevallen ende dat onder andere de weer gemelte hr Dirck van Deelen dese seyde dat hem leet was, dat de kinderen syne requiranten in dese niet seer veel vanhaer moeder hielden ende dat hem oock leet was dat sijn huysvrouw van haer kinderen mede niet veel hielt off werck maeckte. Ende dat deselve kinderen wel machte verseekert sijn dat bij afflijvicheyt van sijn vrouw hij niets van haer middelen soude profiteren off verbetert sijn, maer sij (deuterende (2) sijn huysvrouw) wel van hem off van sijn middelen. Ende alst al quame te gebeuren dat sijn huysvrouw erst mocht comen te overlijden hij aen haer kinderen int scheyden eerlijck ende genereus soude handelen ja selffs tot syn eygen schade de wyll hy geen kinderen hebbende om niemants van sijn vrinde willen deselve kinderen niets soude willen vercorten. Eyndigende hier mede syn verclaring, enz.”

    vermelding:
    ,,Op huyden den 30 January 1669 compareerde voor mij” enz. ,,d’eerbare Ariaentie Cornelis Huysvrouwe van Maerten van Dorsten, tegenwoordich synde alhier, Ende heeft op hare vrouwe waerheyt Ende in goder conscientie getuijght verclaert ende geattesteert waerachtich te wesen dat naer dat haer schoonmoeder Joffr Johanna van Balen eenige weynich (wellcke was getrouwt met d’Heer Dirck van Deelen Burgemr en licentmr tot arnemuyden) onder anderen deselve hare schoonmoeder bij haer overlijden den vooren. Hr van Deelen haer man uyt haer middelen gelden niets soude wesen gebeneficieert mair sij wel uyt syn middelen off goederen.
    Daer op de deposante wederom antwoorde soo heeft moder dan ende buyten twijffel houwelijckse voorwaerden gemaeckt daer op sij wederom antwoorde Ja. Verclarende deposant verder dat nopende eerste discours de voorn. hare schoonmoeder staende haer houwehjck sulcx strativelijck heeft geseght ende verclaert. Eyndigende hiermede hare verclaringe”,

    Johanna is getrouwd met Adriaen Franssen van Dorsten op 16 nov 1620 (civil) in Dordrecht. Adriaen (zoon van Frans Adriaensen van Dorsten en Grietgen Jacobs Cotermans) is geboren circa 1597; is gestorven op 1 mei 1656 in Dordrecht; is begraven op 1 mei 1656 in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Frans Arijensz van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Dordrecht; is begraven op 30 mrt 1685 in Den Haag, Grote kerk.
    2. 3. Maerten Arijensz van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 4. Hester Arijensdr van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven vóór 8 jan 1669.

    Johanna is getrouwd met Dirck van Delen op 8 dec 1658 (religious) in Dordrecht. Dirck is geboren circa 1605 in Heusden; is gestorven op 16 mei 1671 in Arnemuiden. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 2

  1. 2.  Frans Arijensz van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Johanna1) is geboren in Dordrecht; is begraven op 30 mrt 1685 in Den Haag, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 18 mrt 1656; Testament bij Notaris Melanen te Dordrecht
    • vermelding: van 31 jul 1656; Kwitantie inzake testament
    • vermelding: van 8 jan 1659; Vermeld als schuldeiser in de boedel van Johan Heijdeblock
    • vermelding: van 26 aug 1660
    • vermelding: van 12 aug 1665; Vermeld als borg voor zijn schoonvader
    • vermelding: van 8 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag
    • Beroep: van 1674; Concierge en kastelein van het Hof van Holland

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Arijen Franszn van Dorsten, koopman, ziek op bed liggend, maar zeer goed van verstand, maakt zijn testament. Als erfgenamen worden genoemd zijn vrouw Jannichien van Balen, zijn zonen Frans en Maerten van Dorsten en zijn dochter Hester van Dorsten.
    Ook wordt genoemd Hester Willemsdr Breden, haar moeder zaliger.
    Als voogden: Bartholomeeus Leenderts van Steijn, Thielman van Bracht, goede bekenden
    Hendrick Francken is getuige

    vermelding:
    Dr. Frans A. van Dorsten, geeft te kennen dat hij zijn moeder Anna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, kwitantie verleent inzake het testament van zijn vader, met zijn zwager Fredrick van Switen

    vermelding:
    Franchoijs van Dorsten, wonende in 's-Gravenhage, machtigt Dirck Tegelberch, zijn schoonvader, te vorderen van de weestmeesters te Dordrecht, ... lijfftochte beseten van joffr. Johanna van Baelen zijn moeder tot de trouwdag van hem. Transport op 20-10-1660.

    vermelding:
    ORA Dordrecht inv. 784, f. 41v e.v.: op 12 aug. 1665 verklaart Dirck Tegelberch, burger van Dordrecht, schuldig te zijn aan Maurice de Castiliers, voormalig kapitein-luitenant, een bedrag van 400 gl., daarvoor verbindende een huis in de Grotekerksbuurt, genaamd de Drije Vergulde Kelcken, staande tussen het huis van Leendert van Sorgen en dat van Maerten Romeijn. Compareert mede Adriaen van Reijt, als procuratie hebbende van Berbera Tegelberch, bejaarde ongehuwde dochter, Abraham Tegelberch, Adriaen Beeldemaecker en Franchois van Dorsten en verklaart, dat de constituanten zich borg stellen voor Dirck Tegelberch, resp. hun vader en schoonvader

    vermelding:
    Sr Francois van Dorsten wincooper en borger alhier ende Maerten van Dorsten wonende tot Rotterdam beyde voor haer selffs ende noch de voorn. Sr. Francois van Dorsten als speciaele last ende procuratie hebbende van den Here Derck van Deele burgemr ende licentmr tot Arnemuyde, ende Johan van Cuylenburgh, als vooghden van Martinus van Swieten zoon van Frederick van Swieten in sijn leven secretaris der voorsn. Stadt Arnemuyden, ende Hester van Dorsten za. Ende verclaerden in de voorsn. respective qualiteiten te constitueren ende volmachtich te maeken soe sij doen bij desen Wolther Welthry notaris tot Dordrecht ende dat specialyck inne te vorderen ende te ontfangen soe danige 290 guld. als de Comparanten wegens de voorsn. weese van Swieten competerende sijn in seeckere twaelff hondert guld. bij anna fransse van haer leven is beseten, ende gemaeckt door haer moeder grietie Jacobs Coltermans, doch van het voorsn. capitael heeft berust, oft noch berust in de boedel van Franchois Gerwen (TErwen?) breder bij de respectieve bewijsen de geconstitueerde hun nevens ter hant gestelt deselve plange ontfangende quitantie in forme te passeeren. Ende bij soo verre buyten vermoeden de voorsn. betalinge van 290 guld. metter mynne niet conde
    werden betomen. die geen die de selve schuldich syn by middel van rechte datter te bedwinge te dienen hier aller geschrifte libellen ende mimuente in rechte over te doen sententie waerachtige ende deselve ten gerechte. enz.

    Beroep:
    op 25-1-1674 vraagt Francois erkenning van zijn functie als Concierge en Kastelein daar hij het Hof al voor 21.200 gulden bediend had.

    Frans is getrouwd met Geertruijd Dirksdr Tegelbergh op 23 nov 1659 (religious) in Dordrecht. Geertruijd is gedoopt op 1 feb 1636 in Dordrecht; is begraven op 2 mrt 1699 in Den Haag. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 5. Johanna van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 jan 1662; is gestorven vóór 1700.
    2. 6. Sara van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 jul 1664 in Den Haag; is begraven op 30 jan 1727 in Den Haag.
    3. 7. Adriaen van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 feb 1667 in Den Haag; is begraven op 22 jun 1716 in Den Haag.
    4. 8. Dirk van Dorsten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 apr 1676 in Den Haag, Kloosterkerk; is begraven op 27 dec 1696 in Den Haag.

  2. 3.  Maerten Arijensz van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Johanna1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1656; Kuiper
    • vermelding: van 18 mrt 1656; Testament bij Notaris Melanen te Dordrecht
    • vermelding: van 13 okt 1656; Ontvangst geld uit vaderlijk erfdeel
    • vermelding: van 23 dec 1656; Overdracht erfdeel aan moeder
    • vermelding: van 23 nov 1659; Vermeld als getuige in testament
    • vermelding: van 19 dec 1661; Leent 400 gulden van Dirck Schijvelbergh
    • vermelding: van 8 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag
    • vermelding: van 30 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Arijen Franszn van Dorsten, koopman, ziek op bed liggend, maar zeer goed van verstand, maakt zijn testament. Als erfgenamen worden genoemd zijn vrouw Jannichien van Balen, zijn zonen Frans en Maerten van Dorsten en zijn dochter Hester van Dorsten.
    Ook wordt genoemd Hester Willemsdr Breden, haar moeder zaliger.
    Als voogden: Bartholomeeus Leenderts van Steijn, Thielman van Bracht, goede bekenden
    Hendrick Francken is getuige

    vermelding:
    13-10-1656: Maerten Arijensz van Dorsten, burger van Dordrecht, heeft ontvangen van zijn moeder Anna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, geld en obligatie ten behoeve van schulden ad 2.000 car. gulden ter voldoening van zijn vaderlijke goederen.

    vermelding:
    Maerten Arijensz van Dorsten, kuiper en burger van Dordrecht, draagt over aan zijn moeder Johanna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, zijn portie en derdedeel ten bedrage van 1.850 gulden, berustende bij de weeskamer van Dordrecht. Welke Hester Willems Predon, zijn grootmoeder aan zijn moeder had gelegateerd.

    vermelding:
    Aert Jacobszn Cuijpers en Marija Balthasars van Balen, echtelieden, burgers van Dordrecht, maken een langstlevende testament. Als mede-erfgenamen worden genoemd: de mogelijke kinderen (dan nog niet geboren)

    vermelding:
    Op het huis en erf, genaamd 'Den gaper'; belend door de Spuisteiger. (Eerder openbaar verkocht door zijn moeder)

    vermelding:
    Sr Francois van Dorsten wincooper en borger alhier ende Maerten van Dorsten wonende tot Rotterdam beyde voor haer selffs ende noch de voorn. Sr. Francois van Dorsten als speciaele last ende procuratie hebbende van den Here Derck van Deele burgemr ende licentmr tot Arnemuyde, ende Johan van Cuylenburgh, als vooghden van Martinus van Swieten zoon van Frederick van Swieten in sijn leven secretaris der voorsn. Stadt Arnemuyden, ende Hester van Dorsten za. Ende verclaerden in de voorsn. respective qualiteiten te constitueren ende volmachtich te maeken soe sij doen bij desen Wolther Welthry notaris tot Dordrecht ende dat specialyck inne te vorderen ende te ontfangen soe danige 290 guld. als de Comparanten wegens de voorsn. weese van Swieten competerende sijn in seeckere twaelff hondert guld. bij anna fransse van haer leven is beseten, ende gemaeckt door haer moeder grietie Jacobs Coltermans, doch van het voorsn. capitael heeft berust, oft noch berust in de boedel van Franchois Gerwen breder bij de respectieve bewijsen de geconstitueerde hun nevens ter hant gestelt deselve plange ontfangende quitantie in forme te passeeren. Ende bij soo verre buyten vermoeden de voorsn. betalinge van 290 guld. metter mynne niet conde
    werden betomen. die geen die de selve schuldich syn by middel van rechte datter te bedwinge te dienen hier aller geschrifte libellen ende mimuente in rechte over te doen sententie waerachtige ende deselve ten gerechte. enz.

    vermelding:
    ,,Op huyden den 30 January 1669 compareerde voor mij” enz. ,,d’eerbare Ariaentie Cornelis Huysvrouwe van Maerten van Dorsten, tegenwoordich synde alhier, Ende heeft op hare vrouwe waerheyt Ende in goder conscientie getuijght verclaert ende geattesteert waerachtich te wesen dat naer dat haer schoonmoeder Joffr Johanna van Balen eenige weynich (wellcke was getrouwt met d’Heer Dirck van Deelen Burgemr en licentmr tot arnemuyden) onder anderen deselve hare schoonmoeder bij haer overlijden den vooren. Hr van Deelen haer man uyt haer middelen gelden niets soude wesen gebeneficieert mair sij wel uyt syn middelen off goederen.
    Daer op de deposante wederom antwoorde soo heeft moder dan ende buyten twijffel houwelijckse voorwaerden gemaeckt daer op sij wederom antwoorde Ja. Verclarende deposant verder dat nopende eerste discours de voorn. hare schoonmoeder staende haer houwehjck sulcx strativelijck heeft geseght ende verclaert. Eyndigende hiermede hare verclaringe”,

    Maerten is getrouwd met Ariaentje Cornelis Keijsers op 3 sep 1656 (religious) in Sliedrecht. Ariaentje is geboren in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 4.  Hester Arijensdr van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Johanna1) is gestorven vóór 8 jan 1669.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 18 mrt 1656; Testament bij Notaris Melanen te Dordrecht
    • vermelding: van 31 jul 1656; Kwitantie inzake testament
    • vermelding: van 8 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Arijen Franszn van Dorsten, koopman, ziek op bed liggend, maar zeer goed van verstand, maakt zijn testament. Als erfgenamen worden genoemd zijn vrouw Jannichien van Balen, zijn zonen Frans en Maerten van Dorsten en zijn dochter Hester van Dorsten.
    Ook wordt genoemd Hester Willemsdr Breden, haar moeder zaliger.
    Als voogden: Bartholomeeus Leenderts van Steijn, Thielman van Bracht, goede bekenden
    Hendrick Francken is getuige

    vermelding:
    Dr. Frans A. van Dorsten, geeft te kennen dat hij zijn moeder Anna van Balen weduwe van Arijen Fransz van Dorsten, kwitantie verleent inzake het testament van zijn vader, met zijn zwager Fredrick van Switen

    vermelding:
    Sr Francois van Dorsten wincooper en borger alhier ende Maerten van Dorsten wonende tot Rotterdam beyde voor haer selffs ende noch de voorn. Sr. Francois van Dorsten als speciaele last ende procuratie hebbende van den Here Derck van Deele burgemr ende licentmr tot Arnemuyde, ende Johan van Cuylenburgh, als vooghden van Martinus van Swieten zoon van Frederick van Swieten in sijn leven secretaris der voorsn. Stadt Arnemuyden, ende Hester van Dorsten za. Ende verclaerden in de voorsn. respective qualiteiten te constitueren ende volmachtich te maeken soe sij doen bij desen Wolther Welthry notaris tot Dordrecht ende dat specialyck inne te vorderen ende te ontfangen soe danige 290 guld. als de Comparanten wegens de voorsn. weese van Swieten competerende sijn in seeckere twaelff hondert guld. bij anna fransse van haer leven is beseten, ende gemaeckt door haer moeder grietie Jacobs Coltermans, doch van het voorsn. capitael heeft berust, oft noch berust in de boedel van Franchois Gerwen breder bij de respectieve bewijsen de geconstitueerde hun nevens ter hant gestelt deselve plange ontfangende quitantie in forme te passeeren. Ende bij soo verre buyten vermoeden de voorsn. betalinge van 290 guld. metter mynne niet conde werden betomen. die geen die de selve schuldich syn by middel van rechte datter te bedwinge te dienen hier aller geschrifte libellen ende mimuente in rechte over te doen sententie waerachtige ende deselve ten gerechte. enz.

    Gezin/Partner: Frederick van Swieten. Frederick is geboren in Leiden; is gestorven vóór 8 jan 1669. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 9. Martinus van Swieten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 10. Cornelia van Swieten  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 dec 1650 in Dordrecht, Augustijnenkerk; is gestorven vóór 8 jan 1669.


Generatie: 3

  1. 5.  Johanna van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Frans2, 1.Johanna1) is gedoopt op 4 jan 1662; is gestorven vóór 1700.

  2. 6.  Sara van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Frans2, 1.Johanna1) is gedoopt op 15 jul 1664 in Den Haag; is begraven op 30 jan 1727 in Den Haag.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen: Dirck Tegelenbergh ende Apolonia Tegelenbergh

    Sara is getrouwd met Adriaan van Molenhouck op 11 jan 1685 (religious). [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 7.  Adriaen van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Frans2, 1.Johanna1) is gedoopt op 6 feb 1667 in Den Haag; is begraven op 22 jun 1716 in Den Haag.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Advocaat bij het Hof van Holland
    • Opleiding: van 1 mei 1685 tot 1688; Juridisch student aan de universiteit te Leiden
    • vermelding: van 5 jul 1710; Voert een procedure namens het timmerlieden- en schrijnwerkersgilde te Breda

    Aantekeningen:

    Opleiding:
    Promoveerde op proefschrift "de herdibus Instituendis"

    vermelding:
    Diverse vertegenwoordigers van het timmerlieden- en schrijnwerkersgilde te Breda machtigen Mr. Adriaen van Dorsten en Pieter Roskam, advocaat en procureur om voor de Ed. Mog. Rade van Brabant te procederen tegen Christiaen Princen, mr. timmerman te Breda, over het maken en leveren van houden doodkisten te Breda.
    Op 18-10-1710 wordt de hierboven vermelde akte voorgelezen aan en geratificeerd door (de weduwen van) andere leden van het timmerlieden- en schrijnwerkersgilde.

    Adriaen is getrouwd met Jacoba Thierens op 28 mei 1700 (religious) in Utrecht. Jacoba is gedoopt op 19 aug 1668 in Delft; is begraven op 11 apr 1733 in Den Haag. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 8.  Dirk van Dorsten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Frans2, 1.Johanna1) is gedoopt op 1 apr 1676 in Den Haag, Kloosterkerk; is begraven op 27 dec 1696 in Den Haag.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Ongehuwd


  5. 9.  Martinus van Swieten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Hester2, 1.Johanna1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 8 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag
    • Beroep: van 10 jun 1673; Notaris

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Sr Francois van Dorsten wincooper en borger alhier ende Maerten van Dorsten wonende tot Rotterdam beyde voor haer selffs ende noch de voorn. Sr. Francois van Dorsten als speciaele last ende procuratie hebbende van den Here Derck van Deele burgemr ende licentmr tot Arnemuyde, ende Johan van Cuylenburgh, als vooghden van Martinus van Swieten zoon van Frederick van Swieten in sijn leven secretaris der voorsn. Stadt Arnemuyden, ende Hester van Dorsten za. Ende verclaerden in de voorsn. respective qualiteiten te constitueren ende volmachtich te maeken soe sij doen bij desen Wolther Welthry notaris tot Dordrecht ende dat specialyck inne te vorderen ende te ontfangen soe danige 290 guld. als de Comparanten wegens de voorsn. weese van Swieten competerende sijn in seeckere twaelff hondert guld. bij anna fransse van haer leven is beseten, ende gemaeckt door haer moeder grietie Jacobs Coltermans, doch van het voorsn. capitael heeft berust, oft noch berust in de boedel van Franchois Gerwen breder bij de respectieve bewijsen de geconstitueerde hun nevens ter hant gestelt deselve plange ontfangende quitantie in forme te passeeren. Ende bij soo verre buyten vermoeden de voorsn. betalinge van 290 guld. metter mynne niet conde
    werden betomen. die geen die de selve schuldich syn by middel van rechte datter te bedwinge te dienen hier aller geschrifte libellen ende mimuente in rechte over te doen sententie waerachtige ende deselve ten gerechte. enz.

    Beroep:
    Benoemd op recommandatie van de Magistraat van Middelburg


  6. 10.  Cornelia van Swieten Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Hester2, 1.Johanna1) is gedoopt op 28 dec 1650 in Dordrecht, Augustijnenkerk; is gestorven vóór 8 jan 1669.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 8 jan 1669; Vermeld in notariële akte te Den Haag

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    NH gedoopt

    vermelding:
    Sr Francois van Dorsten wincooper en borger alhier ende Maerten van Dorsten wonende tot Rotterdam beyde voor haer selffs ende noch de voorn. Sr. Francois van Dorsten als speciaele last ende procuratie hebbende van den Here Derck van Deele burgemr ende licentmr tot Arnemuyde, ende Johan van Cuylenburgh, als vooghden van Martinus van Swieten zoon van Frederick van Swieten in sijn leven secretaris der voorsn. Stadt Arnemuyden, ende Hester van Dorsten za. Ende verclaerden in de voorsn. respective qualiteiten te constitueren ende volmachtich te maeken soe sij doen bij desen Wolther Welthry notaris tot Dordrecht ende dat specialyck inne te vorderen ende te ontfangen soe danige 290 guld. als de Comparanten wegens de voorsn. weese van Swieten competerende sijn in seeckere twaelff hondert guld. bij anna fransse van haer leven is beseten, ende gemaeckt door haer moeder grietie Jacobs Coltermans, doch van het voorsn. capitael heeft berust, oft noch berust in de boedel van Franchois Gerwen breder bij de respectieve bewijsen de geconstitueerde hun nevens ter hant gestelt deselve plange ontfangende quitantie in forme te passeeren. Ende bij soo verre buyten vermoeden de voorsn. betalinge van 290 guld. metter mynne niet conde
    werden betomen. die geen die de selve schuldich syn by middel van rechte datter te bedwinge te dienen hier aller geschrifte libellen ende mimuente in rechte over te doen sententie waerachtige ende deselve ten gerechte. enz.





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.