top deco

Elisabeth Jans van der Cloot

Vrouwelijk


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Elisabeth Jans van der Cloot is geboren in Turnhout.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Lid van de Doopsgezinde gemeente Rotterdam
    • vermelding: van 12 jan 1617; Huwelijksvoorwaarden
    • vermelding: van 4 okt 1618; Testament
    • vermelding: van 23 mei 1619; Testament
    • Beroep: van 1633; Koopvrouw
    • vermelding: van 24 feb 1633; Insinuatie of aanzegging
    • vermelding: van 25 sep 1636; Attestatie
    • vermelding: van 28 sep 1646; Machtiging
    • vermelding: van 23 jun 1647; Boedelscheiding
    • vermelding: van 6 apr 1650; Arbitrage
    • vermelding: van 4 nov 1650; Machtiging
    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • vermelding: van 20 jun 1651; Boedelscheiding
    • vermelding: van 26 jun 1652; Machtiging
    • vermelding: van 2 okt 1652; Testament
    • vermelding: van 23 jun 1653; Machtiging
    • vermelding: van 9 feb 1661; Testament
    • vermelding: van 12 sep 1664; Testament
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Dochter van Hans Jans van de Cloot

    vermelding:
    Pieter Verschueren of Pieter van der Schueren sluit een contract van huwelijkse voorwaarden met Elisabeth van der Cloot geassisteerd door haar oom Henrick van der Cloot Westnyeuwelant

    vermelding:
    Elysabet Jansdr van der Cloot vrouw van Pieter Verschuyren, robijnsnijder Lombardstraet, benoemt tot erfgenamen haar man en haar dochter Lysbet Pietersdr Verschure. Dit testament vervangt de akte van huw. voorwaarde gepasseerd op 12.01.1617.

    vermelding:
    Heynrick van de Cloot coopman, vermaakt een legaat aan zijn vrouw Luytgen Aryensdr van Eckermont, en benoemt tot erfgenamen Elybeth van de Cloot vrouw van Pieter Verschuyren, goutwercker, dochter van zijn overleden broer
    Hans Jansz van de Cloot en de kinderen van zijn broer Isaack Jansz van de Cloot, legateert aan Jan Jansz van de Cloot en zijn zus Mayken Jansdr van de Cloot, kinderen van zijn voornoemde broer Hans Jansz van de Cloot Wouter Theunnemans, Ambrosius Theunnemans, Cathalina Theunnemans, kinderen van zijn overleden zuster Mayke van de Cloot en Ambrosius Teunnemans, Joost van de Cloot, wonende in Ouffle in Westvalen, natuurlijke zoon van zijn broer Wouter van de Cloot en aan de kinderen van Govert Teunning.

    vermelding:
    Elisabet Verschuren, coopvrouw, en huisvrouw van Pieter Verschuren, gout,- en silversmit alhier verzoekt een notaris te Dordrecht bij Pieter Sebastiaensz Visser, wonend te Dordrecht te protesteren tegen het verzuim 2800 pricken aan haar te leveren waardoor zij grote schade heeft geleden.

    vermelding:
    Lijsbet Verschuyr, vrouw van Pieter Verschuyr, silversmit verklaart op verzoek van Anthonette Jaspersdr, weduwe van Jacob van de Hulst, dat haar man kort nadat zij getrouwd waren bij hen twee zilveren zoutvaatjes bestelde en betaalde.
    Uiteindelijk werden de vaatjes geschonken omdat twee andere vaatjes die reeds in hun bezit waren, maar niet mooi gevonden, werden teruggegeven.
    N.B.: Lijsbet tekent als Lijsbet van der Schueren.

    vermelding:
    Abraham van der Cloot, namens Isaac van der Cloot, zijn broer, wonend te Turnout, voor een derde part, Pieter Verschuyre, man van Lijsbet van der Cloot, en Johan van der Cloot, wonend in Sgravenhage, evenals Maria van der Cloot voor een derde part, en domine Ambrosius Teunemans, predicant te Warmont, Cathalijna Teunemans, weduwe van Coenradus Marquinius, wonend te Leyden voor het resterende derde part erfgenamen van Hendrick van der Cloot, coopman alhier, machtigen Hendrick Jansz van der Plas, coopman alhier, om de boedel en goederen van Hendrick van der Cloot te administreren en beredderen, gelden te innen, etc.

    vermelding:
    -Abraham van der Cloot te Turnhout en Isaacq van der Cloot te 's-Hertogenbosch zijn kinderen en erfgenamen voor 1/3 deel van Isaacq van der Cloot, de broer van de overleden Hendrick van de Cloot, koopman.
    -Catharina Theunemans, weduwe van Dominus Coenradus Mirquinius te Leijden, handelt mede voor haar broer Dominus Ambrosius Theunemans te Warmondt. Zij zijn kinderen en enige erfgenamen voor 1/3 deel van Maria van der Clooth, de zuster van de voornoemde Henrick van der Clooth.
    -Maria van der Clooth, het laatst weduwe van Joan Verhaven te Haerlem, Joan van der Clooth te 's-Gravenhage en Pieter Verschuijre/van der Schuijer, man en voogd van Elizabeth van der Cloot, zijn kinderen en erfgenamen voor 1/3 deel van Joan van der Clooth, de broer van de voornoemde Henrick van der Clooth.
    Zij zijn samen de erfgenamen van Henrick van der Cloot en verdelen zijn erfenis.
    De helft van het huis en erf op het Westnieuwelant, waar Henrick Jansz van der Plass tegenwoordig woont en waarvan hij de eigenaar is van de andere helft, geregistreerd op nr.4517, is toegevallen aan Verschuijer en door hem aangenomen voor 7500 gulden. Verschuijer heeft de andere erfgenamen volledig betaald.
    Aan Verschuijer is ook een schuld van 1450 gulden toegevallen, die Aerd Willemsz nog moet betalen als rest van kooppenningen voor een huis en erf op de Zijl bij 't Hang, dat door Henrick van der Cloot nagelaten is.
    Allen verklaren tevreden te zijn met de verdeling van de nalatenschap.

    vermelding:
    Elisabet van den Cloot, weduwe van Pieter Verschueren, komt met de andere erfgenamen overeen om het geschil over de verdeling van diens erfenis voor te leggen aan NN arbiters van de Hoge en Provinciale raad te 's-Gravenhage. Voor hen worden Maurits van Sterevelt (voor Elisabet) en Martin Groenling voor de anderen als gemachtigden benoemd.

    Voor de andere erfgenamen treden op: a) uit 1e huwelijk van Pieter met Elisabet van Emmersael: Willem Henrixsen Rotshoek-voogd over zijn nagelaten kinderen met Catharina Verschueren; Abraham Verschueren, zilversmid; Nicolaes Claessen de Jong, man van Sara Verschueren. b) uit huwelijk met Elisabet van den Cloot: Henrick Janssen van der Planck, man van Elisabet Verschueren; Gillis van der Clancq, man van Lucretia Verschueren; Cornelis Bloncq, man van Jannitgen Verschueren; Adriaen Meeusen, man van Maria Verschueren, uit den Briel; en Abraham die optreedt voor de minderjarigen: Joost, Catharina, Pieter, Joannes en Jacobus Verschueren.

    vermelding:
    Lijsbet Verschuier, weduwe van Pieter Verschuier, machtigt haar zwager Claes Claesz de Jongh, koopman, om voor het gerecht aan te horen wat de preferentie is op de desolate boedel van Jan Vergage, en haar aanspraken op de boedel naar voren te brengen.

    vermelding:
    Catrina Verschuier/Verschuren, jongedochter, benoemt haar moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verschuier, tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Johannis Verschuier/Verschuer, jongman, benoemt zijn moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verschuier, tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Pieter Verschuier/Verschueren, jongman, benoemt zijn moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verchuier, tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Elisabet van der Cloot, weduwe van Pieter Verschueren, komt met de andere erfgenamen van Pieter een boedelverdeling overeen. Dit in plaats van een arbitrage. Elisabet behoudt 4.000 gulden; verder zal o.a. ieder van de getrouwde voorkinderen 1.400 gld. ontvangen. Getrouwde nakinderen, die uitzet en bruiloft hebben gehad, betalen een bedrag terug; eveneens zullen de voorkinderen die gedeeld hebben in de erfenis van hun grootmoeder een bedrag terugbetalen. De geschillen worden hiermede bijgelegd. Het testament d.d. 24-11-1647 voor notaris van der Graaf wordt hiermede tenietgedaan.
    Genoemde erfgenamen, naast Elisabet van der Cloot, zijn: a) voor-kinderen van Pieter met Elysabet van Emmersael: Willem Henriksen Rotshoek, vader en voogd van minderjarige kinderen met wijlen Catharina Verschueren; Agnita Rotshoek, dochter van deze Catharina; Abraham Verschueren, zilversmid; Niclaes Claesz de Jong, man en voogd van Sara Verschueren. b) nakinderen met Elisabet v.d.C.: Henrick Jansz van der Plasch, man en voogd van Elisabet Verschueren; Gillis van der Clancq, man en voogd van Lucretia Verschueren; Cornelis Bloncq, als man en voogd van Jannetge Verschueren; Adriaen Meeusen de Haes, man en voogd van Maria Verschueren- uit den Briel-; Joost Verschueren. en c) Elisabet, voogd en moeder van de onmondige nakinderen: Catharina -,Pieter -, Joannis -, en Jacobus Verschueren.

    vermelding:
    Elisabet van der Cloot, weduwe van Pieter Verschueren, moeder en voogdes van Pieter, Joannes en Jacobus Verschueren, onmondige nakinderen van haar man, machtigt Arnoudt Lansbergen, advocaat, om namens haar haar zaken te behartigen en met de mede erfgenamen
    - Willem Henricxsz Rotshoek, vader en voogd van zijn kinderen, van wie wijlen Catharina Verschueren de moeder is,
    - Agneta Rotshoek, meerderjarige dochter van genoemde Catharina,
    - Nicolaes Claesse de Jong, man van Sara Verschueren,
    - Bernart Swaerdecroon, advocaat, die een machtiging van Abraham Verschueren, zilversmid, heeft, die d.d. 17 mei 1652 voor deze notaris is opgemaakt,
    allen voorkinderen van Pieter Verschueren, van wie de moeder wijlen Elisabet van Emmersael is,
    - Henrick Jansse van der Plasch, man van Elisabet,
    - Gillis van der Clancq, man van Lucretia,
    - Cornelis Bloncq, man van Jannetie,
    - Adriaen Meusen de Haes uit Brielle, man van Maria Verschueren,
    - Joost Verschueren,
    - Dirk Anijs uit Gouda, man van Catharina Verschueren,
    allen meerderjarge nakinderen van Pieter Verschueren,
    de nalatenschap van Pieter af te handelen.

    vermelding:
    Elisabet van der Cloot, weduwe van Pieter Verschueren, prelegateert aan Joannes en Jacobus Verschueren, haar 2 jongste kinderen, elk 1.200 gulden.
    Tot voogd benoemt zij Cornelis Bloncq, haar comparantes zwager en Joost Verschueren, haar zoon.

    vermelding:
    De erven Pieter Verschuer machtigen Elisabeth van der Cloot, weduwe / boedelhoudster van Pieter Verschuer om de eigendom over te dragen van een huis, buiten de Goutse Poort, genaamd de Cingelhouck, grenzend ten westen Pieter Pietersz, ten oosten de Goutse Wech, voor van de Vest tot achter het erf van Tomas Govertsz van Houte, binnenvaer van 't Gasthuis. De kooppenningen bedragen 3.750 gulden, waarvan 1.750 nu wordt betaald en het restant op rentebrief ten voordele van Elisabeth.
    Het huis is verkocht door Cornelis Claes aan Joost Jansz van der Mij.
    De erven van Pieter Verschuer zijn: Willem Heindricksz Rotshouck-gehuwd geweest met Catharina Verschuer; Cornelis Claes Claesz de Jongh-gehuwd met Sara Verschuer; Heindrick Jans van der Plas; Lijsbeth Verschuer; Gillis van der Clanck-gehuwd met Lucrettsia Verschuer; Cornelis Blonck-gehuwd met Jannetge Verschuer; Aryen Meusz-gehuwd met Maria Verschuer; Joost Verschuer en Dirck Amijs-gehuwd met Catharina Verschuer.
    NB: Abraham tekent als Abraham Verschuyren, Cornelis als Nicolaes Claes de Jongh.

    vermelding:
    Elysabeth van der Cloot, weduwe van Pieter Verschuir den Ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elysabeth, Jannetge, Maria, Joost, Catharyna, Pieter, Johannes en Jacobus Verschuir. Tot haar mede-erfgenamen rekent zij ook haar dochter Lucretia Verschuir, weduwe van Gillis van der Clancq, en haar kinderen Quiringh en Trijntge van der Clancq. Tot voogden benoemt ze haar zoon Joost Verschuir en Henrick Jans van der Play, echtgenoot van Elysabeth Verschuir.

    vermelding:
    Elisabet van der Cloot, weduwe van Pieter Verschuer den ouden, herziet vorige testamenten, o.a. het testament d.d. 2-10-1652 bij notaris Joan van Weel en d.d. 9-2-1661 bij deze notaris.
    Zij benoemt nu tot universele erfgenamen haar kinderen Elisabeth, Jannetie, Joost, Catharina, Pieter, Joannes en Jacobus Verschuer, de kinderen van haar dochter Lucretia Verschuer, weduwe van Gillis van der Clanck, en de kinderen van haar dochter Marija Verschuer, gehuwd met Jacob van Heul in den Briel.
    Zij maakt daarbij voorwaarden als Lucretia haar portie versoept en verteerd en omdat schoonzoon Jacob niet wel huishoudt.
    Zij legateert haar kleding aan Lucretia.
    Zoon Joost Verschuer en zwager Henrik Jansz van der Plas, gehuwd met Elisabeth verschuer, worden benoemd tot administrateur en voogd.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    Elisabeth is getrouwd met Pieter Joosten (den ouden) Verschuyr op 19 jan 1617 (civil) in Rotterdam. Pieter (zoon van Joost Verschuyr en Lysbet Palmaes) is geboren in Antwerpen; is gestorven op 16 dec 1648 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Joost Pietersz Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 3. Catharina Pietersdr Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam.
    3. 4. Johannes Pietersz Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    4. 5. Elisabeth Pietersdr Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 26 dec 1617 in Rotterdam.
    5. 6. Lucretia Pieters Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 29 sep 1619 in Rotterdam.
    6. 7. Janneken Pietersdr Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 okt 1621 in Rotterdam.
    7. 8. Maria Pieters Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 okt 1623 in Rotterdam; is begraven op 21 mei 1704 in Rotterdam.
    8. 9. Pieter Pietersz Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 feb 1628 in Rotterdam; is gestorven op 28 sep 1664 in Rotterdam.
    9. 10. Jacobus Pietersz Verschuyr  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1638.


Generatie: 2

  1. 2.  Joost Pietersz Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr
    • functie: van 1676; Raad en vroedschap van Gouda

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.


  2. 3.  Catharina Pietersdr Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is geboren in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • vermelding: van 16 okt 1651; Huwelijksvoorwaarden
    • vermelding: van 29 jun 1654; Testament
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 12 dec 1663; Machtiging
    • vermelding: van 10 sep 1664; Machtiging
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr
    • vermelding: van 2 jan 1669; Testament
    • vermelding: van 10 jan 1669; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Catrina Verschuier/Verschuren, jongedochter, benoemt haar moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verschuier, tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Dirck Isaacxsz Hamijs, jongman, wonend te Gouda, en Catrina Verschuier, jonge dochter, maken voorwaarden voor hun a.s. huwelijk.
    Als Catrina eerst overlijdt gaat haar kleding naar Dircks moeder Lijsbet Verschuier.

    vermelding:
    Dirk Hamijs en Catharina Verschuer, zijn vrouw, uit Gouda maken een testament op van eerststervende aan langstlevende.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Catharina de Carpentier, weduwe van Arnoult Sonnemans, in zijn leven heer van Rijsoort en schepen van Dordrecht, machtigt Balthasar Basius, advocaat, om van Catharina Verschuijre, weduwe van Dirck Anijs, 292 gulden te ontvangen, volgens de obligatie van 23-02-1662.

    vermelding:
    Catarina Verschuer of Verscheure,weduwe van Dirck Hamijs, machtigt mr. Harmans Colde, advocaat te Leeuwarden, om bij de weduwe van Hendrick Jeuriaens of bij haar huidige man aldaar 799 gld. te innen.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    vermelding:
    Elisabeth Hamijs, jongedochter, wonende in de Houttuijnen, ziekelijk, ongehuwd, benoemt als zij ongehuwd en kinderloos komt te sterven tot erfgenaam haar moeder Catarina Verschuijr, die tegenwoordig getrouwd is met Abraham Basel.

    vermelding:
    Abraham Basel en zijn vrouw Catharina Verschuijr wonend in de Houttuijn, benoemen elkaar tot erfgenaam.
    Er worden bepalingen genoemd betreffende haar voorkinderen Aechten en Elisabets Hamijs, verder wordt er bepaald dat alle kinderen 500 gld krijgen, zij beloven dat ze alle kinderen eerlijk zullen opvoeden en behandelen.
    Er is een legaat voor de nakomelingen van Jacob en Pieter Basel, zijn halfbroer Jan Basel en zijn broer Jacobus Pietersz Basel.
    Tot voogden over haar voorkinderen benoemt zij Hendrick Jansz van der Plas en capiteijn Cornelis Blonck, haar zwagers.

    Catharina is getrouwd met Dirck Hamijs op 14 nov 1651 (civil) in Rotterdam. Dirck is geboren in Gouda; is gestorven vóór 12 dec 1663. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Catharina is getrouwd met Abraham van Basel op 30 nov 1666 (civil) in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 4.  Johannes Pietersz Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Johannis Verschuier/Verschuer, jongman, benoemt zijn moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verschuier, tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.


  4. 5.  Elisabeth Pietersdr Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is gedoopt op 26 dec 1617 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Lid van de Doopsgezinde gemeente Rotterdam
    • vermelding: van 14 okt 1636; Testament
    • vermelding: van 1 jun 1640; Testament
    • vermelding: van 20 apr 1650; Testament
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr
    • vermelding: van 23 mrt 1694; Attestatie

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doop Luthers: Doopgetuigen Hendrik van de Kloten

    vermelding:
    Hendrick Jansz van der Plas en zijn vrouw Elisabeth Pieters Verschuijre benoemen elkaar tot universeel erfgenaam.

    vermelding:
    Hendrick Jansz van der Plas en zijn vrouw Elisabeth Pietersdr Verschuyre benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam.

    Comparanten herroepen hun testament op 14-10-1636 gepasseerd t.o.v. notaris Anthonij Hysman.

    vermelding:
    Henrik Janssen van der Plasch, coopman, en Elisabet Pieters Verschueren, benoemen elkaar tot erfgenaam en voogd.
    Bij vooroverlijden van de testateur zal zijn vrouw uit moeten keren als legaat, een bedrag van 6.000 gulden in geld of effecten, aan Geertgen Jans van der Plasch, zijn zuster, vrouw van Frans Jacobsen Trip, en de kinderen tesamen. En dat zijn vrouw er op mag inhouden hetgeen nog verschuldigd is. Van dit bedrag worden aan hen jaarlijks de vruchten uitgekeerd.
    Bij vooroverlijden van testatrice zal er een legaat uitgekeerd worden aan de kinderen van haar broers en zusters van vaders kant, mits Elisabeth van der Clooth, haar testatrices moeder, haar leven lang de vruchten en inkomsten zal genieten van het bedrag van 5.000 gulden.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    vermelding:
    Lijsbet Verschuijre, 76 jaar, weduwe van koopman Hendrick van der Plats
    en koopman Johannis Lagendael, 64 jaar, leggen verklaring af op verzoek van: Maria van Gorckum, gehuwd met Gerrit van den Bergh - Jan van Gorckum (in Oostindien verblijvend) - Hendrick van Gorckum (op zee a/b oorlogsschip) - Catharina van Gorckum, gehuwd met Walraven van der Hout - Elisabet van Gorckum, weduwe van Cornelis Winckelman - Cornelia van Gorckum, gehuwd met Willem van Deuijveren, chirurgijn te Dirxlant
    en Aletta van Gorckum. Allen zijn kinderen van wijlen Hendrick van Gorckum en Aeltje Bos. Beiden zijn reeds in 1673 overleden. Vader's broer was wijlen Pieter van Gorkum, in Oostindien overleden.
    Hendrick van der Plats is voogd over genoemde kinderen geweest.
    Lijsbet Verschuijre en Johannis Lagendael verklaren dat zij de kinderen zeer goed kennen.

    Elisabeth is getrouwd met Henrick Jans van der Plas op 6 mei 1636 (civil) in Rotterdam. Henrick is geboren in Rotterdam; is gestorven vóór 23 mrt 1694. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  5. 6.  Lucretia Pieters Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is gedoopt op 29 sep 1619 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 30 dec 1653; Testament
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doop Luthers; Andere doopgetuige: Evertie Ariaensz

    vermelding:
    Gillis van der Clancq en zijn vrouw Lucretia Verschuer, won. bij de Roode Brugge, maken een wederkerig testament.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    Gezin/Partner: Gillis van der Clanck. Gillis is gestorven vóór 7 jul 1668. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 7.  Janneken Pietersdr Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is gedoopt op 27 okt 1621 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 10 jul 1647; Huwelijksvoorwaarden
    • vermelding: van 25 nov 1652; Voogdij
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • functie: van 18 mei 1656; Weesmoeder van het weeshuis
    • vermelding: van 17 mei 1657; Testament
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doop Luthers

    vermelding:
    Cornelis Blonck, coopman alhier, weduwnaar van Heyltgen Aeryens Verhaven, sluit een contract van huwelijksvoorwaarden met Jannetgen Verschuyren, jongedochter, geassisteerd door Pieter Verschuyren, haar vader.

    vermelding:
    Cornelis Blonck, coopman, en zijn echtgenote Janneken Verschuyren, benoemen elkaar tot voogd van hun kinderen en beheerder van de nalatenschap; daarnaast benoemt Cornelis zijn naaste familieleden van vaderskant tot voogd van zijn kinderen uit de eerdere verbintenis met Heyltgen Aeryens Verhaven.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Cornelis Blonck, kruidenier, prelegateert aan de kinderen, verwekt bij Jannetje Verschuer, zijn vrouw, elk 2.000 gulden.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    Janneken is getrouwd met Cornelis Thonis Blonck op 7 aug 1647 (civil) in Rotterdam. Cornelis is geboren in Dordrecht. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  7. 8.  Maria Pieters Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is gedoopt op 1 okt 1623 in Rotterdam; is begraven op 21 mei 1704 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr
    • vermelding: van 28 jul 1702; Attestatie

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doop Luthers; andere doopgetuige Kresje Lodewijx

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    vermelding:
    Op verzoek van nakomelingen van Elsje Hendriks, in haar leven gehuwd met Siere Cornelis van Banken, leggen Pieter Jans van (H)oldenburgh (85) wonend op de Singel, zijn vrouw Maria Verschuere (78) en Pieter van Elkenen (72) wonend op het Quakernaet verklaring af. Comparanten hebben Cornelis Hendriksen, genaamd Cees Cooper, vader van wijlen Nicolaes Cornelissen Verdoes goed gekend. De laatste is onlangs te Crooswijck overleden.

    Begraven:
    Weduwe van Pieter Jantsz van Oldenburgh, kerk sark; Nieuwehaven n/ Juffr. v. Lier

    Maria is getrouwd met Arien Meese de Haes op 11 jul 1646 (civil) in Rotterdam. Arien is geboren in Den Briel; is gestorven vóór 12 sep 1664. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Maria is getrouwd met Jacob van Heul vóór 12 sep 1664 (civil). Jacob is gestorven vóór 31 mrt 1669. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Maria is getrouwd met Pieter Jansz van Oldenburg op 31 mrt 1669 (civil) in Rotterdam. Pieter is geboren in 1617. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  8. 9.  Pieter Pietersz Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is gedoopt op 10 feb 1628 in Rotterdam; is gestorven op 28 sep 1664 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 31 jan 1651; Testament
    • Opleiding: van 1652; Student in Utrecht
    • Beroep: van 1655; Advocaat
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • Beroep: van 1658 tot 1664; Secretaris van de stad Rotterdam
    • vermelding: van 14 mei 1659; Boedelscheiding
    • vermelding: van 18 aug 1660; Testament
    • vermelding: van 2 feb 1663; Testament
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doop Luthers:

    vermelding:
    Pieter Verschuier/Verschueren, jongman, benoemt zijn moeder Elisabeth Verschuier, weduwe van Pieter Verchuier, tot universeel erfgenaam.

    Opleiding:
    Henrick Jansse van der Plasch (Plas), koopman van haring en gezouten vis, machtigt zijn zwager Pieter Verschueren, studiosus (student) in Utrecht, om namens hem daar of elders van ieder het geld te innen dat hem nog schuldig is, in het bijzonder van Egbert Harberts, schipper te Rhenen, en zijn borg Jacob Jansse Knijff uit Wijk bij Duurstede. Het betreft geleverde haring en vis.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    Beroep:
    In 1662 ook vermeld bij doop

    vermelding:
    Govert van Muijen, Bartholomeus van Muijden, kapitein van een compagnie burgers, en Pieter Verschuer, stadssecretaris, als gehuwd zijnde met Maria van Muijden, tezamen kinderen en erfgenamen van de overleden Rijck Adriaensen van Muijden, koopman, verklaren dat hen bij provisionele verdeling onder andere een drietal rentebrieven zijn toegewezen.

    vermelding:
    Pieter Verschuer, secretaris alhier, en zijn vrouw Maria van Muyen benoemen elkaar tot hun erfgenaam.
    Bij overlijden van Maria is er een legaat van 500 gulden voor de Remonstrantse Gemeente alhier.

    vermelding:
    Pieter Verschuer, secretaris, en zijn vrouw Maria van Muijen keuren het testament d.d. 17-8-1660 bij notaris Jacobus Delphius goed.
    Maria verandert de periode van 6 weken na haar overlijden in een jaar en 6 weken waarin haar man de kinderen de legitieme portie moet uitkeren.
    Zij voegen toe dat de erfenis van de kinderen zal gaan volgens het landrecht van Haerlem, Leijden, Amsterdam en andere steden in Hollant en Westfrieslant volgens het plakkaat van 18-12-1599.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.

    Overleden:
    Man van Maritje van Meuyen, overledene was secretaris

    Pieter is getrouwd met Maria Rijcke van Muijden op 26 dec 1658 (civil) in Rotterdam. Maria is gestorven na 30 dec 1692. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 11. Richard Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 okt 1659 in Rotterdam.
    2. 12. Paulus Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 sep 1661 in Rotterdam.
    3. 13. Ewoutie Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 mei 1663 in Rotterdam; is begraven op 10 jun 1752 in Rotterdam, Franse kerk.

  9. 10.  Jacobus Pietersz Verschuyr Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Elisabeth1) is geboren in 1638.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 6 aug 1652; Testament
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 7 jul 1668; Testament bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jacobus Verschueren, 14 jaar of ouder, benoemt zijn moeder, Elisabet van der Cloot, weduwe van Pieter Verschueren, tot zijn enige erfgenaam.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Elisabet van der Kloot, weduwe van Pieter Verschuyr den ouden, benoemt tot haar erfgenamen haar kinderen Elisabeth Pietersdr Verschuyr, Janneken Pietersdr Verschuyr, Joost Pietersz Verschuyr, Catrina Pietersdr Verschuyr, Johannes Pietersz Verschuyr, Jacobus Pietersz Verschuyr, de kinderen van haar overleden zoon Pieter Pietersz Verschuyr, advocaet en secretaris van de stad Rotterdam, de kinderen van Lucretia Verschuyr, weduwe van Gillis van der Clanck en Maria Verschuyr. Elisabet woont naast deze notaris op het Westnieuwlant.



Generatie: 3

  1. 11.  Richard Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Pieter2, 1.Elisabeth1) is gedoopt op 7 okt 1659 in Rotterdam.

  2. 12.  Paulus VerschuerPaulus Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Pieter2, 1.Elisabeth1) is gedoopt op 15 sep 1661 in Rotterdam.

  3. 13.  Ewoutie Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (9.Pieter2, 1.Elisabeth1) is gedoopt op 6 mei 1663 in Rotterdam; is begraven op 10 jun 1752 in Rotterdam, Franse kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 10 apr 1709; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Eweta Verschuer, weduwe van mr. Abraham van Gherwen vertoont aan deze notaris brief met zegel, opgesteld door wijlen haar dochter Elisabeth van Gherwen. Aanwezig is ook Hendrik Selkert, weduwnaar van Elisabeth.
    15/03/1703 heeft Elisabeth aan notaris Johan van de Pavort alhier het verzegeld document, zijnde haar testament, overhandigd, waarin zij haar moeder tot universeel erfgename benoemt.

    Begraven:
    Franse kerk eigen; van Zuidwijk hier gebracht bij nacht bijgezet

    Ewoutie is getrouwd met Abraham van Gerven op 16 feb 1684 (civil) in Rotterdam. Abraham is gedoopt op 22 jun 1655 in Rotterdam; is gestorven vóór 10 apr 1709. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Ewoutie is getrouwd met Gualterus Hennequin op 6 feb 1713 (civil) in Rotterdam. Gualterus is geboren op 24 dec 1653 in Rotterdam; is gestorven op 15 jun 1738 in Rotterdam; is begraven op 21 jun 1738 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.