top deco

Jan Dircx Ravesteijn

Mannelijk - na 1677


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Jan Dircx Ravesteijn is gestorven na 3 nov 1677.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 28 sep 1646; Testament Notaris Jacob Duyfhuysen jr
    • Beroep: van 28 sep 1646; Kousenverwer
    • vermelding: van 11 feb 1649; Verkoopakte
    • vermelding: van 7 jan 1650; Verkoopakte
    • vermelding: van 14 okt 1652; Attestatie bij notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 22 nov 1652; Verkoopakte
    • vermelding: van 1 feb 1658; Akte van verhuur
    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 1 nov 1668; Testament Notaris Philips Basteels

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jan Dircx van Ravesteyn, kousseverwer, en zijn vrouw Emmerensken Jans maken hun testament.
    Zij legateren aan zijn voorkinderen 5000 gld.
    Hij benoemt tot zijn erfgenamen zijn vrouw, zijn voor- en nakinderen.
    Zij benoemt haar man tot haar erfgenaam.
    Zij legateert aan haar ouders, Jan Jacobs Ketelaer en Marijken Andriesdr, 2500 gld.

    vermelding:
    Elisabeth Dircx, weduwe van Jan Jans van Cleeff, verkoopt aan Jan Dircx van Ravesteyn voor 8150 gld een huis aan de westzijde van de Lombaertstraat, waar 'St. Pieter's Scheepgen' uithangt, met de halve steeg aan de zuidzijde daarvan.

    N.B. zie ook akte 177.

    Belendingen:
    - Jan Davids Volbloet, Adriaen Fransz Pieck en de Rotte.

    vermelding:
    Jan Dircxsz van Ravesteyn, verwer, Jan Cornelisz Dorrestam, compasmaker en Jan Waertsen, met last van Ariaentge Crijnendr, weduwe van Jan Cornelisz Barregast verkopen aan Anneken Stevensdr, weduwe van Pieter Maertensz, een huis en erf aan de oostzijde van de Schrijnwerckersstege, belendende noord: Gerrebrant Maertensz en strekkende tot aan het Sijl. Koopsom: 575 gulden.

    vermelding:
    Andries Schepper, keurmeester, Pieter Uijttenbrouck, Jan Jacobs, ketelaer, Augustijn van den Heuvel, overmannen of Sevenmannen van het Gout en siversmithsgilde, leggen een verklaring af op verzoek van Abraham Verschuijren, oud-deecken en overman van het voorn. gilde. Het betreft de kwestie tussen Macchelijn Mackelijns, goutsmith, en Jan Dircx Ravesteijn, over het leren van het vak door de zoon van Ravesteijn bij Mackelijn. Voor de vreedemakers werd Mackelijn geassisteerd door Cornelis Slaets en Lucas Stelder (of Stender) en Ravesteijn door Daniel Waesbergen en Hendrick Ravesteijn, alle vier gildebroeders.

    1-9-1653 bij Notaris Leonard van Zijl:
    Lucas Stender, 32 jaar en Cornelis Slaets, 31 jaar, beiden goud of zilversmeden, leggen een verklaring af op verzoek van Michiel Maqueleijn, goudsmid. Ze zijn op zijn verzoek op de Oostpoort geweest, bij de 7 mannen van het goud- en zilversmidsgilde wegens een geschil dat hij had met Jan Dircxsz van Ravesteijn. Eén van die 7 mannen was Abram Verschuijren, zilversmid. Deze greep, buiten de vergader zaal, Maquelijn bij de keel en schudde hem heen en weer, zeggende "mannetje, wat wil je nu eigenlijk". Maquelijn werd kwaad en noemde hem dief. Het verschil van mening is ontstaan, toen op 19/10/1652 voor notaris Jacob Delphius een verklaring werd afgelegd door Andries Schepper, keurmeester,
    Pieter Uijttenbrouck, Jan Jacobsz Ketelaer en Augustijn van den Heuvel, als overmannen of de 7 mannen van het goud- en zilversmidsgilde, op verzoek van Abram Verschuijren, als oud deken en overman. Ze zouden een uitspraak doen over de kwestie tussen Michiel Macquelijn, goudsmid, en Jan Dircksz Ravesteijn. De laatste had zijn zoon bij Macquelijn in de leer gedaan en daar was onenigheid over ontstaan, die was voorgelegd aan de vredemeesters. Deze hadden Macquelijn in het ongelijk gesteld en hem veroordeeld tot de kosten en een gift voor de armen.

    vermelding:
    Steven Puckel, Engels coopman wonend in Engelant, verkoopt aan Jan Dircx van Ravestein, kousseverwer, een tuin met een tuinhuisje buiten de Goutse Poort aan de westzijde van de Rijwech voor 1.100 gulden.
    De koper moet een deel van de koopsom betalen aan Leendert Spaen.
    Belendingen: ten westen Job Jacobs, backer en Arien Willems, backer,
    ten oosten Lijsbet Crijnen strekkend tot de scheytsloot van het Gasthuis.

    vermelding:
    Jan Dircxsz van Ravesteyn, verhuurt aan zijn zoon Dirck Jansz van Ravesteyn, zijn huis en erf aan de westzijde van de Lombardstraat; het grenst tN aan Jan Adryaensz Besaen- met een gezamenlijke muur- en tZ aan Sybrant Suyrvelt en Claes Jorisz Antoni en strekt tot achter aan de Rotte. De huurperiode zal lopen zaolang de vader leeft, tegen een huur van 240 gulden p.j. Bij diens overlijden kan zoon Dirck het pand overnemen voor 6.000 gulden (eventueel met lening op rente), en dit in mindering op zijn erfdeel.
    Als teken van instemming tekenen de andere erfgenamen (kinderen van Jan): Leendert Poth, echtgenoot van Heindrickgen van Ravesteyn, en Cristiaen - en Adryaen van Ravesteyn.

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    13-10-1667:
    Jan Dircxsz Ravesteijn die ziek ligt, onderschrijft het testament dat hij op 20/11/1664 voor deze notaris heeft verleden, en wil het volgende toevoegen. Hij prelegateert aan zijn dochter Claesken Jans Ravesteijn 2 zilveren lepels met haar naam en nog 100 gulden, en aan zijn zoon Johannes Jansz Ravesteijn zijn kleding, een zilveren zoutvat met zijn naam en nadat hij begraven is de zarck en graffstede in de Princekerck, Nr.158, mits dat hij het graf tot 14 jaar na de begrafenis gesloten houdt. Verder prelegateert hij aan zijn jongste dochter Anna Jans Ravesteijn alle kleding die van haar moeder Emerentia Ketelaers geweest is en ook een zilveren kommetje met haar naam.
    N.B. Hij kon niet zelf tekenen omdat hij aan zijn rechter hand "geraeckt"is.

    15-10-1667:
    Jan Dircxsz van Ravesteijn die ziek ligt, herroept het testament dat hij op 20/11/1664 verleden heeft voor deze notaris, maar handhaaft de testamentaire dispositie gemaakt met zijn laatste vrouw Emmerentia Ketelaers op 23/02/1662, en de codicille van 13/10/1667. Hij prelegateert nog aan zijn oudste zoon Johannes van Ravesteijn de twee contrefeijtsels van hem en zijn vrouw, en bij diens vooroverlijden aan zijn dochter Anna van Ravesteijn, en na Anna's dood aan de oudste van zijn voorkinderen.N.B. Hij kan niet zelf ondertekenen omdat hij niet kan schrijven, daar zijn rechterzijde "geraeckt"is.

    vermelding:
    Jan Dircks Ravesteijn, wonende aan de oostzijde van de Lombartstraat, breidt het testament uit dat hij op 23-02-1662 met zijn overleden tweede vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt bij notaris Jacob Delphius, en herroept het codicille van 22-10-1668. De door hem gemaakte aanvulling houdt in dat zijn zoon Dirck Jansz Ravesteijn, uit hetgeen deze komt te erven, een legaat dient uit te keren aan diens voordochter Beatrix Dircks Ravesteijn, verwekt bij diens overleden eerste vrouw Ariana Sibrants van der Heij. Tot executeurs van zijn testament en tot voogden van zijn minderjarige nakomelingen benoemt hij zijn zonen Dirck Jansz Ravesteijn, Christiaen Jansz Ravesteijn en Adriaen Jansz Ravesteijn.

    22-10-1668:
    Jan Dircksen Ravesteijn, wonende aan de oostzijde van de Lombertstraet, vult het testament aan die hij met zijn 2e vrouw Emmerentia Ketelaers op 23-02-1662 heeft gemaakt ten overstaan van notaris Jacob Delphius. Hij bepaalt bij deze dat:
    - zijn zoon Dirck Jansz Ravesteijn uit de goederen die hij van hem zal erven, een legaat moet uitkeren aan diens voordochtertje Beatrix Dirx Ravesteijn, door hem verwekt bij diens overleden eerste vrouw Adriana Sibrants van der Heij.
    - zijn dochter Hendrickje Jans Ravesteijn, gehuwd met Leendert Jansz Pot, een legaat moet uitkeren aan haar kinderen.

    Tot executeurs van zijn testament en voogden van zijn minderjarige nakomelingen benoemt hij zijn zoons Dirck Jansz Ravesteijn, Christiaen Jansz Ravesteijn en Adriaen Jansz Ravesteijn.
    De akte is op 01-11-1668 herroepen.

    29-3-1669:
    Jan Dircksz Ravesteijn, wonende aan de oostzijde van de Lombardstraat, brengt een wijziging aan in het codicille dat hij op 01-11-1668 heeft laten passeren. De verandering houdt in dat hij zijn zoon Christiaen Jansz Ravesteijn ontslaat van het executeurschap van zijn testament, alsmede van het voogdijschap over zijn minderjarige nakomelingen. In zijn zoons plaats benoemt hij Willem Visch, rentmeester van het manshuis.

    16-7-1669:
    Jan Dircksz Ravesteijn, wonende aan de oostzijde van de Lombardstraat, brengt een wijziging aan in het codicil dat hij op 01-11-1668 heeft laten passeren. Hij verandert hierin dat zijn zoon Dirck Jansz Ravesteijn niet langer gehouden is om een legaat uit te keren aan zijn voordochter Beatrix Dirx Ravesteijn, maar dat hij het aan hem overlaat of hij het legaat al dan niet uitkeert.

    Jan is getrouwd met Annetge Arijens Cleyn op 2 sep 1628 (civil) in Hillegersberg. Annetge is geboren in Hillegersberg; is begraven op 13 aug 1645 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Adriaen Jansz Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is begraven op 9 aug 1698 in Rotterdam.
    2. 3. Claesge Jans Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is gestorven vóór 20 dec 1681.
    3. 4. Heinderickgen Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 jan 1630 in Rotterdam; is begraven op 19 mei 1691 in Rotterdam, Nieuwe kerk.
    4. 5. Christiaen Jans Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1634 in Rotterdam; is begraven op 23 jun 1702 in Rotterdam.
    5. 6. Dirck Janse Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 16 jan 1634 in Rotterdam; is begraven op 18 jun 1694 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Jan is getrouwd met Emmerensken Jans Ketelaer op 17 jun 1646 (civil) in Rotterdam. Emmerensken (dochter van Jan Jacobs Ketelaer en Maeijken Andriesz van der Burch) is begraven op 5 okt 1664 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 7. Johannes (de Oude) (van) Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven na 8 jun 1707.
    2. 8. Anna Jans van Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven na 23 sep 1704.


Generatie: 2

  1. 2.  Adriaen Jansz Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is begraven op 9 aug 1698 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    Adriaen is getrouwd met Margareta van Cleeff op 11 apr 1667 (civil) in Rotterdam. Margareta is geboren in Rotterdam; is begraven op 17 feb 1714 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Claesge Jans Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is gestorven vóór 20 dec 1681.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 20 dec 1681; Overeenkomst
    • vermelding: van 5 jan 1682; Attestatie

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    vermelding:
    Een geschil tussen Gerard de Gruijter over de nalatenschap van zijn vrouw Claesge Jans van Ravensteijn, genoteerd op 08-02-1680, bij Govert van Gezel, notaris, Leendert Jans Pot en zijn vrouw Hendrikje Jans van Ravensteijn, als voogd over hun minderjarige kinderen,. Er zou 2400 gulden aan goederen tussen hen verdeelt moeten worden. Zij machtigen Gerard van dalfsen, Job Houtthuijs, Abraham Zena en Abraham Zelkant, procureurs, om uit hun naam deze zaken te regelen.

    vermelding:
    Zeger van Brugge en Carolus van den Enden, arbiter van Gerard de Gruijter, ter ener-zijde, Leendert Jans Pot, ter andere zijde, verklaren dat Gerard een bedrag van 2400 gulden alsnog zal betalen aan Leendert.

    30-01-1682:
    Leendert Jans Pot, heeft van Gerard de Gruijter 2600 gulden ontvangen na de uitspraak van Zeger van der Brugge en Carolus van den Enden, als arbiter in een questy over de verkoop van een huis en erve, staande aan de west-zijde van de Oude-Kerkstraet.
    Emanuel van Welsenes, secretaris, staat Leendert bij in deze zaken.

    Overleden:
    Slickvaert

    Claesge is getrouwd met Gerrit de Gruijtter op 1 mrt 1679 (civil) in Rotterdam. Gerrit is geboren in Rotterdam; is begraven op 24 dec 1683 in Rotterdam, Nieuwe kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 4.  Heinderickgen Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is gedoopt op 1 jan 1630 in Rotterdam; is begraven op 19 mei 1691 in Rotterdam, Nieuwe kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 25 jul 1649; Testament
    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop gereformeerd

    vermelding:
    Henrickge Jansdr van Ravensteijn, j.d., benoemt haar vader Jan Dircksz van Ravensteijn tot haar universele erfgenaam.
    Na overlijden van voorn. Jan Dircksz legateert zij 2.000 gulden aan haar broers t.w. Dirck Jansz, Christiaan Jansz en Arien Jansz, alsmede aan haar zuster Claesge Jansdr.
    De akte is opgemaakt ten huize van voorn. Jan Dircksz, genaamd St. Pietersscheepge staande aan de westzijde van de Lombertstraat.

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    Begraven:
    Huisvrouw van Lendert van der Podt; overledene liet na 4 meerderjarige kinderen; Nijeue Kerck kelder; Kerckstraet tot den tijnnegietter

    Heinderickgen is getrouwd met Leendert Jansz Pot op 1 apr 1652 (civil) in Rotterdam. Leendert is geboren in Rotterdam; is gestorven vóór 22 sep 1693. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 5.  Christiaen Jans Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is geboren in 1634 in Rotterdam; is begraven op 23 jun 1702 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1648; Meester goudsmid
    • vermelding: van 2 aug 1648; Bestedingsovereenkomst
    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 27 jan 1670; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jan Dircxz Ravesteyn, besteedt Christiaen Jansz (14), zijn zoon, voor 4 jaar bij Michiel Maeckelijn, goutsmit om hem het vak te leren.

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    vermelding:
    Christiaen van Ravesteijn, meester goudsmid, en Geertruijd de Visscher (Geertie de Visser), zijn echtgenote, regelen dat bij overlijden van een van beiden:
    - ze elkaars erfgenaam zijn,
    - ze eventuele kinderen tot hun twintigste jaar zullen opvoeden, en dat de kinderen i.p.v. de legitieme portie 400 gulden ontvangen.
    Voorts worden -als er geen kinderen zijn- legaten toebedeeld aan de volgende familieleden:
    - Christiaen Pot, zoon van Hendrickje van Ravesteijn, zijn zuster,
    - Dirk de Visscher en Yeman de Visscher, haar broers,
    - Maertje de Visscher en Hendrickje de Visscher, haar zusters,
    - Belitje de Visscher, dochter van wijlen haar broer Jan Jansz de Visscher.

    Begraven:
    kerk sark; Kerkstraet

    Christiaen is getrouwd met Geertruijd Jans de Visscher op 29 mei 1667 (civil) in Rotterdam. Geertruijd is geboren in Rotterdam; is begraven op 13 apr 1724 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  5. 6.  Dirck Janse Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is gedoopt op 16 jan 1634 in Rotterdam; is begraven op 18 jun 1694 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 apr 1656; Testament
    • vermelding: van 20 nov 1664; Testament Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop gereformeerd

    vermelding:
    Dirck Jansz van Ravensteyn, verruwer en zijn vrouw Ariaentgen Sybrants van der Hey benoemen elkaar tot erfgenaam.

    vermelding:
    Jan Dirxsz van Ravesteyn herroept het testament dat hij op 23 februari 1662 met zijn vrouw Emmerentia Ketelaers heeft gemaakt, met uitzondering van de bepalingen van zijn vrouw, in het bijzonder die ten aanzien van hun kinderen, dewelke moeten worden nagekomen. Tot erfgenamen benoemt hij zijn kinderen, genaamd Dirck, Cristiaen, Aryen, Claesge, Johannes, en Anna, ieder voor een zevende part. Zijn dochter Heindrickie, gehuwd met Leendert Jansz Poth, krijgt een legitieme portie, met bepalingen ten aanzien van haar kinderen. Tot executeurs van het testament en voogden over de minderjarige erfgenamen benoemt hij Jan Jacobsz Ketelaer en zijn zonen Dirck, Cristiaen en Adriaen Jansz Ravesteyn.

    Begraven:
    Prijntsse Kerck; Lommerstraet

    Dirck is getrouwd met Ariaentje Sijbrants van der Heij op 16 mei 1655 (civil) in Rotterdam. Ariaentje is geboren in Rotterdam; is begraven op 7 nov 1660 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Dirck is getrouwd met Geertruijd Jacobs Groenrijs op 27 nov 1661 (civil) in Rotterdam. Geertruijd is begraven op 25 jul 1704 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 7.  Johannes (de Oude) (van) Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is gestorven na 8 jun 1707.

    Johannes is getrouwd met Aaltje (Aeltge) Jans Weerts (Waerts) op 28 okt 1674 (civil) in Rotterdam. Aaltje (dochter van Johannes Jaspers Weerts (Waerts) en Anna Jans van Toornvliet) is geboren in Rotterdam; is gestorven na 8 jun 1707. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 9. Johannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.
    2. 10. Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam.
    3. 11. Iemant (van) Ravestein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.
    4. 12. Emmerensia van Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.
    5. 13. Emmerentie (van) Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam.

  7. 8.  Anna Jans van Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is gestorven na 23 sep 1704.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 29 dec 1670; Testament
    • vermelding: van 23 sep 1704; Testament

    Aantekeningen:

    Na het overlijden van Baerthout is Anna op 22-8-1694 getrouwd met Pieter Basius

    vermelding:
    Yeman de Visscher, Neurenburgse winkelhouder, en Anna van Ravesteijn, echtgenoten, maken een testament op de langstlevende op. Er zijn de gebruikelijke regelingen voor hun kinderen. Ze krijgen bovendien 400 gulden uitgekeerd als ze 20 zijn of trouwen. De acte is opgemaakt in hun huis aan de noordzijde van de Hoogstraat.

    vermelding:
    Elisabeth Willems Lansingh, weduwe van scheepstimmerman Jan Aernoudsz Moorenhout, wonend aan de zuidzijde van de Raemstraet in deze stad, wil het voorgaande testament van Philips Basteels en getuigen op de 13e mei 1698 bekrachtigen, en noemt de volgende erfgenamen:
    Henrik Pauw wonend alhier;
    Jannetie Cornelis Garnaet wonend alhier;
    Clasina Cornelis Kroes, enig kind van haar overleden dochter Huybertie Hubrechts Brouwer en haar vader Cornelis Kroes haar huis en erf gelegen aan de oostzijde van de Schiedamsen Dijk op de zuidwesthoek van Soetensteegh tegenover het nieuwe gemeend land van Schielandshuijs in deze stad;
    Belijtie Jans en Jacob Jans, kinderen van Louis Willems Lansingh;
    Barent Jacobs Everaer, borstelmaker;
    Daniel Bazius, meester advocaat voor het hof van Holland, wonend te 's Gravenhage;
    de dochter van juffrouw Anna van Ravesteijn, weduwe van Pieter Bazius, hier wonend;
    Barbara Leenderts, huisvrouw van Arij Willems van Rhijn, bouwman, wonend in Krooswijk, het Paradijs;
    Mesie Jans, dochter van Niesie Jacobs en Jan Thijsz, brouwer, hier wonend;
    Beurik Pauw en Jacobus Slacque;
    Verder worden nog vermeld:
    Willemma Bout, dochter van Maria Lansingh, wonend te 's Gravenhage;
    Marijtie Ariens en Willem Ariens, kinderen van Barbara Leenderts.

    Anna is getrouwd met Iemand Jansz de Visscher op 7 apr 1670 (civil) in Rotterdam. Iemand is geboren in Rotterdam; is begraven op 28 aug 1679 in Rotterdam, Schotse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Anna is getrouwd met Baerthout Weerts op 8 dec 1680 (civil) in Rotterdam. Baerthout (zoon van Franchoijs Jaspersdr Weerts en Burgie Baerthouts Burghoorn) is gedoopt op 3 okt 1655 in Rotterdam; is begraven op 10 aug 1691 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 14. Emmerencije Weerts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 22 aug 1683 in Rotterdam; is begraven op 26 mrt 1761 in Rotterdam, Grote kerk.

    Anna is getrouwd met Pieter Basius op 22 aug 1694 (civil) in Rotterdam. Pieter is geboren in Rotterdam; is begraven op 17 mei 1697 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 3

  1. 9.  Johannes van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.

  2. 10.  Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam.

    Johannes is getrouwd met Levina Blaeuwvoet op 31 mrt 1700 (civil) in Rotterdam. Levina is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 17 jul 1678 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 15. Joannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 sep 1700 in Rotterdam.
    2. 16. Aeltie van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 sep 1701 in Rotterdam.
    3. 17. Aaltje van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 aug 1705 in Rotterdam; is gestorven na 27 mrt 1740.
    4. 18. Elijsabeth van Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 8 jun 1707 in Rotterdam; is begraven op 17 jul 1773 in Rotterdam.

  3. 11.  Iemant (van) Ravestein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Christiaen van Ravestein, Anna van Ravestein en Geertruit Jans de Visser

    Begraven:
    Kerck; Lamstech, in 't huijs van den Haen


  4. 12.  Emmerensia van Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Lamstech


  5. 13.  Emmerentie (van) Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam.

  6. 14.  Emmerencije Weerts Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (8.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 22 aug 1683 in Rotterdam; is begraven op 26 mrt 1761 in Rotterdam, Grote kerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    G.K.H. eigen; overledene liet na 1 meerderjarig kind; Leuvehaven bij de Brandsteeg

    Emmerencije is getrouwd met Bruno de Wit op 28 nov 1705 (civil) in Rotterdam. Bruno is gedoopt op 28 apr 1675 in Rotterdam; is begraven op 29 nov 1717 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 4

  1. 15.  Joannes van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Johannes3, 7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 9 sep 1700 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Kind in huis gedoopt


  2. 16.  Aeltie van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Johannes3, 7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 25 sep 1701 in Rotterdam.

  3. 17.  Aaltje van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Johannes3, 7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 23 aug 1705 in Rotterdam; is gestorven na 27 mrt 1740.

  4. 18.  Elijsabeth van Ravesteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (10.Johannes3, 7.Johannes2, 1.Jan1) is gedoopt op 8 jun 1707 in Rotterdam; is begraven op 17 jul 1773 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    overledene was 67 jaar en had een langduurige ziekte; Armhuijs

    Elijsabeth is getrouwd met Thomas van Bergen op 24 nov 1733 (civil) in Rotterdam. Thomas is geboren in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.