top deco

Franchois Verboom

Mannelijk - 1676


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Franchois Verboom is begraven op 9 nov 1676 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • functie: Baljuw en schout
    • functie: van 24 nov 1635; Advocaet voor den Hove van Hollant
    • vermelding: van 5 jan 1638; Overeenkomst
    • vermelding: van 14 jan 1641; Akte van verhuur
    • vermelding: van 1 nov 1650; Testament
    • vermelding: van 18 nov 1651; Borgstelling
    • vermelding: van 10 feb 1653; Akte van verhuur
    • vermelding: van 10 jan 1654; Voogd over de weeskinderen van broer Pieter Verboom
    • vermelding: van 19 sep 1654; Verkoopakte
    • vermelding: van 19 sep 1654; Verkoopakte
    • vermelding: van 19 okt 1658; Assisteert bij het opmaken van huwelijkse voorwaarden

    Aantekeningen:

    functie:
    Was op 4-10-1644 president schepen van Rotterdam. Op 11-10-1649 vermeld als schout. Is in 1672 vermeld als muitemaker.
    Op het schutblad van het register van het Sint Agnieten Zusterhuis te Rotterdam staat vermeld: Dit register heeft voormaals bezeten François Verboom, Baillue van Rotterdam.

    vermelding:
    Franchoys Verboom en Willem Jansz Haen, beiden schepen van het Hof en gerecht te Schielant hebben een meningsverschil met Willem Pietersz en Jan Woutersz, beiden buren, en wonende in Moordrecht, over de prijs van turfland. Als arbiters treden op Claes Bontebal, pachter van de Graeffelijckheitsturffmaten, en Harmen van Wielijck, bailliu en dijckgraeff van Schielant. Besloten wordt dat Willem Pietersz voor 400 roeden 80 gulden moet betalen en Jan Woutersz voor 200 roeden 200 gulden, en ieder nog 10 gulden voor gemaakte kosten. Hiermee is de zaak afgedaan.

    vermelding:
    Franchois Verboom, oud-schepen, verhuurt aan Robbert Eduarts, cleermaker, een huis aan de Groenendael, voor 2 jaar en voor 166 gulden per jaar.

    vermelding:
    Mr Franchois Verboom, baljuw en schout, en echtgenote Barbara Verboom Huygendr stellen een nieuw testament voor Barbara. Barbara benoemt haar man tot enig erfgenaam en voogd. De kinderen krijgen een opvoeding en uitzet. Indien kind(eren) niet accoord zijn met het testament dan zal haar man zijn/hun legitieme portie korten met de opvoedingskosten en uitzet. Har man zal inventarisatie doen van haar goederen.
    De acte wordt gepasseerd bij Verboom thuis voor het ziekbed van zijn vrouw.

    vermelding:
    Gerritje van der Bilt, weduwe van Hendrik Panser, koopvrouw, stelt zich borg voor de schadevergoeding die Trustram Callowe, Engels stuurman op het voor haar huis aan het Haringvliet liggende schip, gevoerd door schipper George Ellington, na veroordeling zal moeten betalen aan Francois Verboom, baljuw, wiens arm hij met een handspaak aan stukken heeft geslagen, en voor de betaling van de boete.

    vermelding:
    Jan Jansz de Collonia verhuurt aan Frans Jansz te Crooswijck in het huis van Franchoys Verboom, balliu, een thuyn met huysken en loots aan de oostzijde van de tuin in Crooswijck om te zaaien en beplanten tegen 48 gulden per jaar.

    vermelding:
    Vermeld als Capiteijn van een compagnie burgers

    vermelding:
    Francois Verboom, bailliu, gehuwd met Barbara Verboom die eerder weduwe was van Niclaes Hairwijcq, zoon van Sarach Jansz Hairwijcq in zijn leven burgemeester, raedt en vroetschap, samen met Alida van Driel die weduwe was van Sarach Hairwijcq en nu gehuwd met Pieter Blanckert oud-schepen en nu vredemaker, en met Niclaes Baelde gehuwd met een dochter van burgemeester Hairwijcq, bevestigen te hebben gecedeerd aan Pieter Blanckert het recht op een graf in de St. Laurenskerck genummerd 106, alsmede op een dubbelgraf in dezelfde kerk genummerd 138.

    vermelding:
    Pieter Blanckert, oud-schepen, tegenwoordig vredemaker, als gemachtigde van Henderick Schenck en Willem de Wolf, samen met zijn vrouw Alida van Driel, voorheen weduwe van Sarach Jansz Hairwijcq in zijn leven burgemeester, raedt en vroetschap, en met Niclaes Baelde, bevestigen te hebben gecedeerd aan mr. François Verboom, bailliu, het recht op een graf in de St. Laurenskerck genummerd 177.

    vermelding:
    Dirck Ambuijren? of Ambueren?, jonckman uit Vianen, en Maria Wildemans, jongedochter uit Vianen, die geassisteerd wordt door haar neven (via de tak Polanen) en voogden Francois Verboom, hoofdofficier alhier, en Joannes Waerts, pontgaarder en makelaar alhier, maken huwelijkse voorwaarden op. Zij zullen elk een inventarislijst van hun goederen maken. Er zal geen gemeenschap van goederen zijn.

    Begraven:
    Oppert

    Franchois is getrouwd met Barbara Huijgen Verboom op 24 nov 1635 (civil) in Rotterdam. Barbara (dochter van Huijch Ariens Verboom en Joostje Diricx) is geboren op 3 dec 1610 in Rotterdam; is begraven op 9 feb 1688 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.