top deco
Jacques Joriszn Nauwincx

Jacques Joriszn Nauwincx

Mannelijk - vóór 1615

Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Jacques Joriszn NauwincxJacques Joriszn Nauwincx is geboren in Oudenaarde; is gestorven vóór 11 nov 1615.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Geschiedenis van Jacques Nauwincx
    • vermelding: Vermeld in publicatie over tapijtweverij Ysselsteyn te Gouda
    • vermelding: van 7 aug 1591; Poorter te Gouda
    • vermelding: van 3 aug 1600; Overdracht van erf om weverij te beginnen
    • vermelding: van 11 nov 1615; Anna van der Meulen, weduwe van Jacques Nauwinck

    Aantekeningen:

    vermelding:
    De Vlamingen, die in onrustige tijden naar Nederland uitweken waren vaak zeer kundige lieden, die in hun nieuwe vaderland hun mannetje wel wisten te staan. Onder hen bevonden zich bijv. geleerden, dichr tens, schilders, boekdrukkers en wevers. Aan deze laatste categorie wijdde ons Assense lid, mr. dr. H.P. Schaap, een artikel in de laatste aflevering van ‘De Navorscher’, het Nederlands archief voor genealogie en heraldiek, heemkunde en geschiedenis, Hij schrijft daarin nl, over de Vlaamse stichters van het wandtapijtenbednijf NAUWINCX in Schoonhoven en voegt aan deze publikatie een stamboom toe, die tot de dag van vandaag is bijgewerkt.

    Jacques Nauwincx kreeg op 21 februari 1600 van de stadsregering van Schoonhoven een terrein bij de veerpoort, om daar zijn handel van tapisserie te bedrijven.
    Gegevens in het archief van de stad Gouda hebben uitgewezen, dat deze familie uit Oudenaarde, midden in Vlaanderen, stamt.
    Vermoedelijk is deze protestante Nauwincx na de verovering van Oudenaarde in april 1582 naar Antwerpen uitgeweken en na de val van die stad in 1585 naar de noordelijke Nederlanden gevlucht om via Gouda in Schoonhoven te belanden.

    De stad Oudenaarde stond in die tijden al bekend als een plaats waar de tapijtweverij een hoge vlucht had genomen. En de stad Schoonhoven was er veel aan gelegen die kundige tapijtwevers te lokken en te binden door het stellen van uiterst gemakkelijke voorwaarden voor de vestiging van hun bedrijf. Een in 1623 te Schoonhoven geboren Herman Nauwincx verwierf zich als schilder en etser een grote naam.
    Tijdens het bezoek van koningin Henriëtte Marie van Engeland aan Amsterdam in 1642 leverde het bedrijf Nauwincx grote hoeveelheden tapijten. En in 1639 werden kostbare wandtapijten geleverd aan de stadsregering van Leiden. Bij de Leidse stadhuisbrand in 1929 gingen deze prachtige tapijten verloren.

    vermelding:
    "De Oudenaardsche tapijtnijverheid had van ouds gewerkt met plattelandsateliers, dus met werklieden-bazen, bijgestaan door een aantal arbeiders. De patroons woonden elders. De gewone toestand Was, dat zo'n baas werkte met minstens één getouw en ten minste twee of drie knechts. Een knecht kon 525 Brabantsche vierkante ellen (van 0,70 m2) per jaar vervaardigen, d.i. 1½ el per dag. Een meester als Jan van der Mate te Gouda, die aan zijn bedrijfschef Jacques Nauwincx 2000 tot 3000 ellen per jaar
    leverde, moet dus met vijf of zes knechts gewerkt hebben."

    vermelding:
    Jaques Nauwinck van Ouwenaeren is poorter gemaect bij Ghijsbert Aelbertsz Burgermeester den 7den Augusti 1591.

    vermelding:
    akte van transport waarbij burgemeester en schepenen aan Jacques Nauwynck een erf overdragen aan de westzijde van de Nieuwe Haven om daar een tapijtweverij te beginnen voor het symbolische bedrag van ƒ 1 per jaar, waarbij zij hem onder verband van dat erf ƒ 600 lenen en hem beloven het daar te bouwen huis vrij van verponding te zullen houden, 3 augustus 1600.

    vermelding:
    Met een akte van transport waarbij Anna van der Meulen, weduwe en boedelhoudster van Jacques Nauwinck, een huis en erf met winkel en werkhuis, met alle gereedschap en grondstoffen tot het verven en vervaardigen van tapijten, belast met een som van ƒ 750 en een jaarlijkse rente van ƒ 1.10.0 overdraagt, 11 november 1615

    Gezin/Partner: Anna van der Meulen. Anna is geboren in 1543; is gestorven na 11 nov 1615. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Joris Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1585 in Antwerpen; is gestorven circa 1645.
    2. 3. Jacobus Jacobsz Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1589 in Antwerpen; is gestorven in 1651 in Gouda.
    3. 4. Anthonij Jacques Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1591; is gestorven circa 1656.
    4. 5. Susanna Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren vóór 1593 in Schoonhoven; is gestorven vóór mei 1632.
    5. 6. Anna Nauwinxs  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren vóór 1593 in Antwerpen.


Generatie: 2

  1. 2.  Joris NauwinckJoris Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jacques1) is geboren in 1585 in Antwerpen; is gestorven circa 1645.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Tapissier
    • vermelding: van 9 mei 1616; Met broers overdracht van huis en erf
    • vermelding: van 1630; Deelname in compagnie voor tapisserie
    • vermelding: van 1632; Voogd voor de kinderen van zus Susanna Nauwincx
    • vermelding: van 5 aug 1637; Gemachtigde voor Johannes van Vliet
    • Beroep: tot 1645; Tapijtwever
    • vermelding: van 19 mei 1649; Machtiging
    • vermelding: van 1 jun 1666; Machtiging voor verkoop graven
    • vermelding: van 31 mei 1670; Machtiging voor verkoop

    Aantekeningen:

    Beroep:
    In het boek Prins Willem II vermeld als tapesier. Er wordt aan Joris Nauwinx een rekening betaald van f 2374-8-4.
    "Lijste der betalingen gedaen bij den Heeren, Burgemeesteren der Stadt Amstelredamme ten behoeve van dengenen, die ten tijde van 't comen 't verblijven, ende 't vertrecken van Hare Majt. de Coninginne van Engelandt uijt dersefster Stede hare waren gelevert, ende Diensten gedaen hebben."

    Joris is in het begin van de 17e eeuw meesterknecht geweest bij Simay te Gouda.

    vermelding:
    Akte van transport waarbij de broers Joris, Jacques en Anthonius Nauwincx aan burgemeesters en thesauriers van Schoonhoven een huis en erf bij de Veerpoort aan de (Nieuwe Haven overdragen, belast met een som van ƒ 750 en een jaarlijkse rente van ƒ 1.10.0, 9 mei 1616.

    vermelding:
    ONA Amsterdam (beschadigde akte) 30-10-1632: Geerart & Gijsbrecht Kuijsten ter eenre (elk voor 1/4 part) en Joris Nauwincx ter andere zijde (voor 2/4 part), kooplieden, sluiten een contract voor een Compagnie in Tapisserijen, die tot Schoonhoven als elders op hun winkel worden gemaakt en gekocht. Ingangsdatum 7-3-1630 en eindigend op 7-3-1638. Vermeld zijn werklieden in Schoonhoven, een specificatie van alles wat er in de winkel is geweest, overgenomen van Dirck Simeij, zoals restanten van carpijten, stoffen, patronen, getouwen, gereedschappen. Ook een vergelijkbare inventaris van de handel van Joris. Reiskosten, inkopen van stoffen, inkopen en verkopen van de tapijten, zowel Schoonhooffsche, Goudsche als andere worden door Joris Nauwincx geregistreerd. Broeder Jacques Nauwincx is belanghebbende.

    ONA Amsterdam 26-6-1636: Geraerdt en Gijsbrecht Kuijsten ter eenre; Joris Nauwincz ter andere zijde, alle drie 'in de boven en omge... compaigine van Tapisserije genomine...'. Zij verklaren vrijwillig en welbedacht het contract (aflopend op 7-3-1638)te willen continueren voor een termijn van 4 jaar. Joris Nauwincx heeft met consent van Gerardt en Gijsrecht Kuijsten in de voorschr. compagnie in maart laatstleden aan Pieter de Cracht, zijn zwager, getransporteert en overgelaten, de helft van zijn - en dus een kwart - aandeel in de compagnie. De deelname van Pieter de Cracht in de compagnie wordt vastgelegd.

    ONA Amsterdam 14-4-1643: Gerart Kuijsten voor hem zelf als voor Gijsbrecht Kuijsten voor de ene helft; Joris Nauwincx, koopman te Amsterdam met Pieter de Cracht, koopman wonend te Schoonhoven, tegenwoordig vindend binnen Amsterdam, elk voor een vierde part ter andere zijde. Betreft het contract van 30-10-1632, ingegaan 7-3-1630(!), geeindigt op 7-3-1638, echter geprolongeerd voor 4 jaar op 26-6-1636. Het contract wordt voor 6 jaar gecontinueert. Genoemd worden tapijten, patronen, gereedschappen met uit het eerste contract alle schilderijen, modellen en alle uitstaande schulden, actien, crediten.

    vermelding:
    ONA Utrecht 5-8-1637: Johannes van Vliet, luitenant van kapitein Bitter van Reede, met het schip van oorloge de wacht houdende voor Wesell, machtigt Joris Nauwincx te Amsterdam om uit zijn naam van de Heeren Raden ter Admiraliteijt gage e.a. te ontvangen.

    Beroep:
    In 1631 werden aan de koopman Jan van Os acht wandtapijten geleverd in de serie Antonius en Cleopatra.
    Bij de Amsterdamse tapijtwever Joris Nauwincx werden in 1635 elf wandtapijten besteld voor de Vroedschapskamer van Leiden, waar burgemeester en schepenen bijeenkwamen. Het stadsbestuur betaalde hier meer dan 1800 gulden voor. De tapijtreeks met bosgezichten werd in 1668 naar de Burgemeesterskamer verplaatst. De tapijten zijn verloren gegaan bij een brand in 1929.
    Pieter de Cracht (zwager) uit Amsterdam zette de firma Nauwincx voort in 1645.

    vermelding:
    ONA Amsterdam 19-5-1649: Maria van Wijnbergen, weduwe en boedelhoudster van Joris Nauwincx, machtigt Hermanus Nauwincx, haar 'behoudt' zoon, om uit haar naam te ontvangen van Abraham van Eschwijler, de penningen die haar voorsch. man zaliger door wijlen Josina van Tienen bij haar testament zijn geprelegateert.

    vermelding:
    ONA Den Haag 1-6-1666: Johan Nauwincx met procuratie van zijn moeder juffr. Maria van Wijnbergen, weduwe van Joris Nauwinccx, in zijn leven koopman te Amsterdam en nu getrouwd met de heer Johans Motte, raad der stad Bremen. Hij machtigt heer mr Gaspard van den Broeck, advocaat van het hof en de hoge raad van Holland, om uit zijn naam te verkopen 2 grafsteden, in eigendom van zijn moeder, gelegen in de grote kerk aan de markt te Schoonhoven.

    vermelding:
    ONA Utrecht 31-5-1637: Machtiging door Lodewijck van Wijnbergen wonend te Montfoort; Wichman van Wijnbergen wonend te Campen, ook voor zijn broer Everherd van Wijnbergen wonend te Oldebroeck; Zeno van Wijnbergen wonend te Harderwijk; Judith van Wijnbergen weduwe van Willem Burchout in zijn leven maior inde Commijs opt fort van Loevesteijn; Joris Nauwincx wonend te Amstelredam als voogd en man van Maria van Wijnbergen, ook voor Aernolda van Wijnbergen, de zus van zijn huisvrouw. Zij machtigen Henrick van Wijnbergen wonend te Zwolle, hun neef om transporteren en te ontvangen van Antonis Jan Benen de kooppenningen van een huijsinge te Montfoort, gekomen uit het sterfhuis van Eva van Wijnbergen, weduwe van Richart Holl, zowel van de portie van hun zuster? Eva van Wijnberen als voor de portie van Anna van Wijnbergen in haar leven weduwe van Cals?. Voorts te transporteren de meubelen en huisraad van het sterfhuis.

    Overleden:
    Rond deze tijd werd de tapijtweverij overgenomen

    Gezin/Partner: Willigen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 7. Herman Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 okt 1623 in Schoonhoven; is gestorven in 1670 in Hamburg.

    Joris is getrouwd met Constantia van Hoven op 11 nov 1619 (civil) in Amsterdam. Constantia is geboren in 1595 in Hamburg; is gestorven vóór 12 feb 1633. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 8. Anna Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 nov 1622 in Schoonhoven.
    2. 9. Gerrit Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 feb 1625 in Schoonhoven.
    3. 10. Constantia Nauwincks  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 okt 1626 in Amsterdam, Nieuwe kerk.
    4. 11. Angnieta Nauwijnck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 sep 1627 in Amsterdam, Nieuwe kerk.

    Joris is getrouwd met Maria van Wijnbergen op 1 mrt 1633 (civil) in Schoonhoven. Maria is geboren in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 12. Johannes Nauwinx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 mei 1639 in Amsterdam.

  2. 3.  Jacobus Jacobsz NauwincxJacobus Jacobsz Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jacques1) is geboren circa 1589 in Antwerpen; is gestorven in 1651 in Gouda.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Tapijtwever
    • vermelding: van 9 mei 1616; Met broers overdracht van huis en erf
    • vermelding: van 18 jul 1630; Getuige te Amsterdam
    • vermelding: van 30 okt 1632; Vermeld als belanghebbende
    • vermelding: van 27 sep 1645; Assisteert neef bij huwelijkse voorwaarden

    Aantekeningen:

    Beroep:
    Jacques Nauwincx jr wordt na het overlijden van zijn vader bedrijfsleider in de tapijtweverij te Schoonhoven. Met de 2 broers wordt het bedrijf uitgebreid. In 1642 bestelt Henriëtte Marie, de koningin van Engeland, bij haar bezoek in Amsterdam, voor haar en de hele hofhouding wandtapijten.

    vermelding:
    Akte van transport waarbij de broers Joris, Jacques en Anthonius Nauwincx aan burgemeesters en thesauriers van Schoonhoven een huis en erf bij de Veerpoort aan de (Nieuwe Haven overdragen, belast met een som van ƒ 750 en een jaarlijkse rente van ƒ 1.10.0, 9 mei 1616.

    vermelding:
    ONA Amsterdam 18-7-1630: Jacques Nauwinckx (tekent als Jaques Nauwinck) poorter van Amsterdam is getuige bij het testament van Cornelis Gerritsz van Waveren.

    vermelding:
    ONA Amsterdam (beschadigde akte) 30-10-1632: Geerart & Gijsbrecht Kuijsten ter eenre (elk voor 1/4 part) en Joris Nauwincx ter andere zijde (voor 2/4 part), kooplieden, sluiten een contract voor een Compagnie in Tapisserijen, die tot Schoonhoven als elders op hun winkel worden gemaakt en gekocht. Ingangsdatum 7-3-1630 en eindigend op 7-3-1638. Vermeld zijn werklieden in Schoonhoven, een specificatie van alles wat er in de winkel is geweest, overgenomen van Dirck Simeij, zoals restanten van carpijten, stoffen, patronen, getouwen, gereedschappen. Ook een vergelijkbare inventaris van de handel van Joris. Reiskosten, inkopen van stoffen, inkopen en verkopen van de tapijten, zowel Schoonhooffsche, Goudsche als andere worden door Joris Nauwincx geregistreerd. Broeder Jacques Nauwincx is belanghebbende.

    vermelding:
    Schoonhoven 27-9-1645: Jacques Nauwincx assisteert als oom, zijn neef Floris Buijs bij de huwelijkse voorwaarden met Jacomina Loos

    Gezin/Partner: Niesgen Lamberts van Wije. Niesgen (dochter van Lambert van Wije) is gestorven op 28 okt 1636 in Schoonhoven; is begraven in Schoonhoven, NH kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 13. Jacobus Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1615 in Schoonhoven; is gestorven vóór 3 mei 1663.
    2. 14. Florence Jacobsdr Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 apr 1624 in Schoonhoven.
    3. 15. ? Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1625; is gestorven op 29 aug 1631 in Schoonhoven.

  3. 4.  Anthonij Jacques NauwincxAnthonij Jacques Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jacques1) is geboren circa 1591; is gestorven circa 1656.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 9 mei 1616; Met broers overdracht van huis en erf
    • vermelding: van 1621; Vermeld in Poorterboeken Schoonhoven

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Akte van transport waarbij de broers Joris, Jacques en Anthonius Nauwincx aan burgemeesters en thesauriers van Schoonhoven een huis en erf bij de Veerpoort aan de (Nieuwe Haven overdragen, belast met een som van ƒ 750 en een jaarlijkse rente van ƒ 1.10.0, 9 mei 1616.

    Anthonij is getrouwd met Aeltgen Baernts van Hessel op 3 nov 1614 (civil) in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 16. Jacques Anthonisz Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jul 1615 in Schoonhoven.
    2. 17. Jan Anthonisz Nauwinck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 mei 1617 in Schoonhoven.
    3. 18. Aafje Anthonisdr Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 sep 1618 in Schoonhoven.

  4. 5.  Susanna Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jacques1) is geboren vóór 1593 in Schoonhoven; is gestorven vóór mei 1632.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van mei 1632; Overdracht rentebrief

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ORA Willige Langerak mei 1632: Joris Nauwinck ende Michiel Wileys van Ronsen als voogden van de nagelaten weeskinderen van Niclaes Eymericxz Bercheyck ende Susanneken Nauwincxdr. zal. Droegen over t. b. van Anthonis Adriaensz van Coppenhole, won. ter Ameyde een rentebrief van f 350,-tot laste van Gerrit Goossensz Quel won. in W.L. Rente f 21,-17st sjaars. Uitgifte rentebrief 17 mei 1622.

    Gezin/Partner: Claes Bercheyck. Claes is geboren circa 1593 in Schoonhoven; is gestorven vóór mei 1632. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 19. Jan Claesz Bercheyck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 okt 1617 in Schoonhoven.
    2. 20. Ariaentgen Claesdr Bercheyck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 jun 1623 in Schoonhoven.

  5. 6.  Anna Nauwinxs Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jacques1) is geboren vóór 1593 in Antwerpen.

    Anna is getrouwd met Pieter de Cracht op 12 apr 1625 (religious) in Schoonhoven. Pieter is geboren in Schoonhoven; is begraven op 9 aug 1659 in Amsterdam, Nieuwe Zijds Kapel. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 3

  1. 7.  Herman Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 27 okt 1623 in Schoonhoven; is gestorven in 1670 in Hamburg.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Schilder en etser
    • vermelding: van 19 mei 1649; Machtiging

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Joris Nauwinck en NG (niet gehuwd?) Willigen hiet Herman Nauwinx

    Beroep:
    Verwierf als schilder en etser een grote naam

    vermelding:
    ONA Amsterdam 19-5-1649: Maria van Wijnbergen, weduwe en boedelhoudster van Joris Nauwincx, machtigt Hermanus Nauwincx, haar 'behoudt' zoon, om uit haar naam te ontvangen van Abraham van Eschwijler, de penningen die haar voorsch. man zaliger door wijlen Josina van Tienen bij haar testament zijn geprelegateert.


  2. 8.  Anna Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 1 nov 1622 in Schoonhoven.

    Anna is getrouwd met Hendrik Janssz den Soon op 28 okt 1654 (civil) in Schoonhoven. Hendrik is geboren in Luxemburg. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 9.  Gerrit Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 27 feb 1625 in Schoonhoven.

  4. 10.  Constantia Nauwincks Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 4 okt 1626 in Amsterdam, Nieuwe kerk.

  5. 11.  Angnieta Nauwijnck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 28 sep 1627 in Amsterdam, Nieuwe kerk.

  6. 12.  Johannes Nauwinx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (2.Joris2, 1.Jacques1) is gedoopt op 1 mei 1639 in Amsterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1 jun 1666; Machtiging voor verkoop graven

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Den Haag 1-6-1666: Johan Nauwincx met procuratie van zijn moeder juffr. Maria van Wijnbergen, weduwe van Joris Nauwinccx, in zijn leven koopman te Amsterdam en nu getrouwd met de heer Johans Motte, raad der stad Bremen. Hij machtigt heer mr Gaspard van den Broeck, advocaat van het hof en de hoge raad van Holland, om uit zijn naam te verkopen 2 grafsteden, in eigendom van zijn moeder, gelegen in de grote kerk aan de markt te Schoonhoven.


  7. 13.  Jacobus Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren circa 1615 in Schoonhoven; is gestorven vóór 3 mei 1663.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1667; Poorter van Schoonhoven

    Jacobus is getrouwd met Aechjen Jacobs op 11 nov 1638 (civil) in Schoonhoven. Aechjen is geboren circa 1617 in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 21. Emmichjen Nauwincx  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 nov 1650 in Schoonhoven, ger. kerk.

  8. 14.  Florence Jacobsdr Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Jacobus2, 1.Jacques1) is gedoopt op 11 apr 1624 in Schoonhoven.

    Florence is getrouwd met Maerten Claesz Ruijghaver op 3 mei 1648 (civil) in Schoonhoven. Maerten (zoon van Claes Maertens Ruichaver en Magdaleentgen Jans) is geboren circa 1623; is gestorven vóór 23 feb 1666. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 22. Johannes Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 23. Magdalena Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Schoonhoven; is begraven op 10 sep 1733 in Rotterdam, Grote kerk.
    3. 24. Ida Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is begraven op 18 mrt 1721 in Rotterdam.
    4. 25. Niesje (Neeltje) Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Schoonhoven; is begraven op 9 feb 1729 in Rotterdam.
    5. 26. Jannigje Maertens Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is begraven op 5 jun 1749 in Rotterdam.
    6. 27. Cornelis Maartensz Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    7. 28. Lambertus Maertensz Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1660 in Schoonhoven; is begraven op 20 apr 1730 in Den Haag.
    8. 29. Jacobus Maertensse Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1660 in Schoonhoven; is gestorven op 9 okt 1728 in Schoonhoven.

  9. 15.  ? Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren circa 1625; is gestorven op 29 aug 1631 in Schoonhoven.

    Aantekeningen:

    Overleden:
    "jaques nauwincx - zijn kind is 6 jaar oud, geschouwd, is verdronken"


  10. 16.  Jacques Anthonisz Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Anthonij2, 1.Jacques1) is gedoopt op 12 jul 1615 in Schoonhoven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1663; Poorter van Schoonhoven

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Gereformeerd

    vermelding:
    vermeld als Jacques Nauwens


  11. 17.  Jan Anthonisz Nauwinck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Anthonij2, 1.Jacques1) is gedoopt op 17 mei 1617 in Schoonhoven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Gereformeerd

    Jan is getrouwd met Maiken Jans op 29 nov 1645 (religious) in Schoonhoven. Maiken is geboren in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  12. 18.  Aafje Anthonisdr Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Anthonij2, 1.Jacques1) is gedoopt op 9 sep 1618 in Schoonhoven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 8 mei 1649; Vermeld in machtiging
    • vermelding: van 13 jan 1657; Huwelijkse voorwaarden

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Den Haag 8-5-1649: Henrick van Bemmel, schepen van Hulst is gemachtigde van Anthonij Repelaer, notaris te Schoonhoven om zich te vervoegen voor schout en gerecht van Groot Ammers in de baronie van Liesvelt inzake transport van goederen van Aeffgen Anthonij Nauwincx gelegen op Gelikenes. Aefgen zal landerijen in arrest nemen om een som te verhalen.

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 13-01-1657
    Eijmbrecht Jans Blonck, weduwnaar, toekomende bruidegom, vergeselschapt met Sijmon Hendricxsz Vinck, zijn oom, ter eenre, en Aeffgen Nauwincxs, weduwe, aanstaande bruid, geassisteerd met Anthonij Nauwincx, haar vader, ter andere zijde.

    Aafje is getrouwd met Artus van Voordt op 22 apr 1645 (religious) in Schoonhoven. Artus is geboren circa 1622 in Den Haag; is gestorven vóór 12 jan 1675. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aafje is getrouwd met Engelbrecht Jansz Blonck op 30 jan 1657 (civil) in Schoonhoven. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  13. 19.  Jan Claesz Bercheyck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Susanna2, 1.Jacques1) is gedoopt op 11 okt 1617 in Schoonhoven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Gerformeerd gedoopt

    Jan is getrouwd met Anneken Jans Kemp op 5 jul 1647 (religious) in Vianen. Anneken is geboren in Vianen. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  14. 20.  Ariaentgen Claesdr Bercheyck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Susanna2, 1.Jacques1) is gedoopt op 4 jun 1623 in Schoonhoven.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Gereformeerd



Generatie: 4

  1. 21.  Emmichjen Nauwincx Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (13.Jacobus3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is gedoopt op 17 nov 1650 in Schoonhoven, ger. kerk.

    Gezin/Partner: Jan Cornelissen Bloemendael. Jan is geboren circa 1647 in Vlaardingen. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 22.  Johannes Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...


  3. 23.  Magdalena Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren in Schoonhoven; is begraven op 10 sep 1733 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    Begraven:
    overledene liet na 4 meerderjarige kinderen; Grote kerk huur; bij de Mosseltrap

    Magdalena is getrouwd met Johannes Maliman op 8 mei 1690 (civil) in Rotterdam. Johannes is gedoopt op 18 okt 1665 in Leiden, Marekerk; is begraven op 16 dec 1717 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 30. Florentia Malieman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 sep 1690 in Rotterdam; is begraven op 3 nov 1768 in Rotterdam, Grote kerk.
    2. 31. Henricus Maliman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jan 1693 in Rotterdam, Remonstr. kerk; is begraven op 25 sep 1727 in Rotterdam, Grote kerk.
    3. 32. Cornelia Maliman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 jun 1695 in Rotterdam; is begraven op 13 aug 1759 in Rotterdam, Grote kerk.
    4. 33. Magdaleentje Malieman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 jan 1698 in Rotterdam.
    5. 34. Geertruid Malieman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 30 apr 1701 in Rotterdam; is begraven op 10 okt 1747 in Rotterdam, Grote kerk.

  4. 24.  Ida Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is begraven op 18 mrt 1721 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    Begraven:
    Prinsestraet b.d. Penningsbregge

    Ida is getrouwd met Isaack Verbeeck op 21 mei 1702 (civil) in Rotterdam. Isaack is gedoopt op 26 mrt 1662 in Rotterdam; is gestorven na 18 mrt 1721. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 35. Maarten Verbeeck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 mei 1703 in Rotterdam; is begraven op 4 aug 1703 in Rotterdam, St Jans kerkhof.

  5. 25.  Niesje (Neeltje) Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren in Schoonhoven; is begraven op 9 feb 1729 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    Begraven:
    Overledene liet na 1 meerderjarig kind; Nieuwe kerk huer; Hoogstraat o/de A

    Niesje is getrouwd met Claes Wassenburg op 8 mei 1690 (civil) in Rotterdam. Claes is geboren in Rotterdam; is begraven op 9 mrt 1713 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  6. 26.  Jannigje Maertens Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is begraven op 5 jun 1749 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    Begraven:
    overledene was bejaarde jongedochter; Boerelaan b. Lange Warande vervoert na Den Berg (Hillegersberg) in de kerk


  7. 27.  Cornelis Maartensz Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...


  8. 28.  Lambertus Maertensz RuijghaverLambertus Maertensz Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren circa 1660 in Schoonhoven; is begraven op 20 apr 1730 in Den Haag.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver
    • vermelding: van 2 jul 1692; Koop grutmolen
    • Beroep: van 1703; Grutter
    • vermelding: van 15 dec 1703; Machtiging
    • vermelding: van 30 mei 1704; Nalatenschap Cornelia Festus
    • vermelding: van 27 jul 1705; Regeling voogdij

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    vermelding:
    ONA Den Haag 2-7-1692: Laurens Jansz van Evelinge, mr. timmerman en molenmaker te Den Haag verkoopt voor 675 gld. aan Lambertus Ruijghaver, koopman, een grutmolen met alle toebehoren, het gebouw van timmerwerk, alsmede planken en balken van de zolder waar de boekweit ligt. De molen met schuur ligt in de Nieuwe Molstraet en wordt gebruikt door Arij Pietersz de Wilt.

    Beroep:
    Eigenaar van de "Schoonhovensche Grutterij" met grutmolen aan de Nieuwe Molstraat te Den Haag.

    vermelding:
    ONA Den Haag 15-12-1703: Pieter Timmers, Lambert Ruijchaver, Frans van der Heij, Arij van der Wilt, Johan van den Bastele en Jan van der Touw, grutters te Den Haag, machtigen Lambert Vijfhuijsen, als procureur voor de Hoge Raad in Holland om een zaak te voeren.

    vermelding:
    ONA Delft 30-5-1704: Inventaris van de boedel en goederen van Lambertus Ruijghaver en zijn overleden huisvrouw Cornelia Festus, die op 9 maart 1704 in de Corte (Nieuwe) Molstraat te Den Haag is overleden. Zij heeft nagelaten vier kinderen: Johannes van Lammeren, ca 22 jaar; Maerten Ruijghaver, 14 jaar; Cornelis Ruijghaver 11 jaar; Floris Ruijghaver, 6 jaar.
    Lambertus Ruijghaver en Cornelia Festus hadden op 28-8-1687 huwelijkse voorwaarden gemaakt, waarbij bedongen was dat er geen gemeenschap van goederen zou zijn. Lambertus heeft na het overlijden van Cornelia recht op een kindsdeel.
    Bij testament van 11-2-1688 voor notaris Pieter Verstraten te Den Haag, kreeg Lambertus naast de helft van de boedel een kindsgedeelte toebedeeld. In dat testament worden haar kinderen uit haar eerste huwelijk, Johannes en Cornelia van Lammeren genoemd. Daniel de Rave (gehuwd met Jannetien van Lammeren) wonend te Delft wordt als voogd over die kinderen genoemd.
    In de boedel o.a.:
    - twee huijsingen en erven met een grutmolen daarachter aan de zuidzijde van de Nieuwe Molstraat in Den Haag met een uitgang in de Rosemarijnstraat, belend ten zuiden en noorden Heerestraten... alles d.d. 20-5-1699 t.b.v. Lambertus Ruijghaver gepasseerd. Het westelijkste huis en erf met de grutmolen werd door Lambertus Ruijghaver zelf bewoond en gebruikt, en daar is de overledene gestorven. Het oostelijke huis en erf is verhuurd aan Jacob Capiteijn voor 80 gld. per jaar.
    - roerende goederen waaronder meubelen en huisraad, wol- en linnengoed.
    - Cornelia had veel kleding, zoals 33 vrouwe hemden; 18 witte-, 1 gebloemd-, en 3 blauwe schortecleden; handschoenen, 29 paar mouwen met en zonder kant, 17 mopmutsen met kant en 8 zonder kant. Ook had zij neusdoeken, 2 fontanie mutsen met kant en 10 kuijffmutsen met kant etc. Ook van Lambertus worden veel kleren vermeld.
    - juwelen, zoals 3 gouden ringen met diamanten steentjes, gouden houpringen, een gouden ketting, een gouden haarnaald, een zilver hoofdijzer met gouden stiften en meer juwelen.
    - zilveren zoutvat en mosterdpot met lepeltje; 13 zilveren lepels, zilveren kinderbel met ketting en een kleinere zonder ketting, etc.
    - eiken meubels, ledikant, spiegel met zwarte lijst, toelen, bedden, kasten, kookgerijk etc.
    - een schilderij, zijnde het portret van de overledene met haar eerste man zaliger en twee kinderen.
    - 4 schilderijtjes
    - 1 duitse bijbel
    - het wapen van Johannes van Lammeren
    - een zwarte merrie van 10 jaar en een van 7 jaar, een chaise met tuig en zitkussen.
    - In de 19 pagina's tellende boedelbeschrijving zijn de volgende ruimtes vermeld: achterkamer, bovenzolder, keuken aan het voorhuis, bottelerij, voorhuis, achterkeuken, de gang, de plaats, grutterij, stal, zolders, achterbovenzolder boven de achterkeuken, de molen.
    - In het voorhuis 3 zakken grutten, 1 zak gort, 4 zakken meel, 150 pond gepelde garst, 150 pond witte bonen, 1 agtendeel erwten, 1 agtendeel hoender gerst. In de molen 2 lasten en 20 zakken boekweit, 2 zakken grutten etc.
    - Het contant geld bedraagt 1580:9:2.
    - Er zijn nog diverse tegoeden en schulden
    - In het overzicht van schulden staat ook een bedrag voor Jannetie Ruijghaver, die de winkel en huishouden heeft waar genomen.
    Waarde van de boedel: f 8542:2:10; Lasten van de boedel f 6528:10:10.
    Lambertus Ruijghaver krijgt de helft en een kindsdeel: f 1027:6:-
    De kinderen krijgen het zilver, juwelen ter waarde van 395:16:8 en de wollen en linnen klederen ad 329:10:0, een prelegaat van 250:0:0. Elk een vierde deel ad 264:6:12.

    vermelding:
    ONA Delft 27-7-1705: Lambertus Ruijghaver, koopman en grutter wonend in de Nieuwe Molstraat te Den Haag, geeft machtiging aan zijn broer Jacobus Ruijghaver, wonend te Schoonhoven en aan zijn zwager Nicolaes Wassenburgh wonend te Rotterdam, als voogden over zijn minderjarige nakomelingen

    Begraven:
    6-7-0
    4e kl. f 3,-

    Lambertus is getrouwd met Cornelia Festus op 31 aug 1687 (civil) in Den Haag. Cornelia is geboren circa 1660 in Kleef, Duitsland; is gestorven op 9 mrt 1704 in Den Haag; is begraven op 13 mrt 1704 in Den Haag, Nieuwe kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 36. Martinius Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 feb 1688 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is gestorven vóór 19 apr 1689.
    2. 37. Maarten Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 apr 1689 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is gestorven op 16 jan 1761 in Den Haag.
    3. 38. Maartjen Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 apr 1689 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is gestorven vóór 30 mei 1704.
    4. 39. Cornelis Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 jan 1691 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is gestorven vóór 12 jan 1693.
    5. 40. Geertruij Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 15 jan 1691 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is gestorven vóór 30 mei 1704.
    6. 41. Cornelis Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jan 1693 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is begraven op 15 sep 1737 in Den Haag.
    7. 42. Florentia Ruijchaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1695 in Schoonhoven; is gestorven op 19 jun 1765 in Den Haag.
    8. 43. Cornelia Ruijghaever  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 31 mrt 1695 in Den Haag, Remonstrantse kerk; is begraven op 9 feb 1709 in Rotterdam, Westerkerkhof.
    9. 44. Floris Ruijghaver  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jan 1697 in Den Haag, Remonstrantse kerk.

    Lambertus is getrouwd met Maria de Haes op 21 jun 1705 (civil) in Rotterdam. Maria is gestorven vóór 25 mrt 1737. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  9. 29.  Jacobus Maertensse Ruijghaver Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (14.Florence3, 3.Jacobus2, 1.Jacques1) is geboren circa 1660 in Schoonhoven; is gestorven op 9 okt 1728 in Schoonhoven.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Vermeld in testament Jannigje Klaes Ruyghaver
    • vermelding: van 1688; Getuige in aktes bij notaris Hugo Pijlle te Schoonhoven
    • vermelding: van 27 jul 1705; Voogd over de minderjarige nakomelingen van Lambertus Ruijghaver
    • vermelding: van 1727; Vermeld op de lidmatenlijst van de Remonstrantse kerk

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Schoonhoven 3-1-1686: vermeld in testament van Jannigje Klaes Ruyghaver, huysvrouwe van Cornelis Janse Oosterbaen
    ...
    nog prelegateert zij aen Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van haer broeder Maerten Klaesse, ijder twee silvere ducatons met twee hoofden ... vsz. Magdaleentje, Emmida, Niesje en Jannigje Maertens Ruyghaver tesamen voor de wederhelft alle de cleederen van linnen en wollen mitsg. cleynodien ter hare lijve behorende en van derselver ouders en suster aengecomen alsmede alle de inboel en huysraet die sij van deselve heeft geërft.
    ...
    en Lambertus, Johannes, Cornelis, Jacobus, Niesje, Magdaleentje, Emmida en Jannigje Maertens Ruyghaver, kinderen van Maerten Klaesse Ruyghaver, tesamen voor de wederhelft...

    vermelding:
    Op 18-06-1688, 25-06-1688

    Gezin/Partner: Elijsabeth Sijmens Oosterbaen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Jacobus is getrouwd met Maartie Theunis Alblas na 1683 (civil). [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.