top deco

Hendrick Rotshouck

Mannelijk


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Hendrick Rotshouck

    Gezin/Partner: Onbekend. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Hieronimus Hendricxsz Rotshouck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    2. 3. Jan Hendricksz Rotshouck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1599; is begraven op 27 jul 1664 in Rotterdam.
    3. 4. Willem Hendriksen Rotshoek  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1602; is begraven op 14 mrt 1655 in Rotterdam.


Generatie: 2

  1. 2.  Hieronimus Hendricxsz Rotshouck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Hendrick1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 25 sep 1630; Vrijwaring
    • vermelding: van 10 jun 1631; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Rotterdam:
    Teunis Fiool, man van Jannetge Pieters Holaer; Hieronimus Henricx Rotshouck, man van Trijntge Pieters Holaer; Gerrit Pieters Holaer, Barent Pieters Holaer, Jacob Michielsz van Walegem ( is doorgestreept ) en genoemde Teunis Fiool als voogden van Pieter Leunisz Holaer's kinderen t.w. Cuniertgen Pieters en Jan Pieters Hollaer, besluiten het leen te verkopen, dat zij met elkaar gemeen hebben en dat staat ten name van Leunis Pieters Hollaer.
    Zij vrijwaren hem voor alle schaden, kosten e.d. die uit de verkoop zouden kunnen voortvloeien.

    vermelding:
    Rotterdam: Hieronimus Hendricxsz Rotshoeck, echtgenoot van Quierina Pieters Hollaer, benoemt zijn vrouw tot erfgename.
    Voor hun kinderen Catharina en Agnitta Hieronimusdr worden bepaalde voorwaarden vastgelegd i.v.m. de opvoeding en wanneer zij trouwen. Als voogden worden benoemd Jan en Willem Henricxsz van Rotshoeck, zijn broers, en Jan Aertsz Verhaef, zijn zwager. De akte wordt opgemaakt ten huize van Rotshoeck wonende op de hoek van de Lombertstraat.

    Gezin/Partner: Quierina Pieters Hollaer. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Jan Hendricksz Rotshouck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Hendrick1) is geboren in 1599; is begraven op 27 jul 1664 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 4 mei 1625; Eigenaar van den Vergulden Pauw te Rotterdam
    • vermelding: van 10 jun 1631; Testament
    • vermelding: van 3 aug 1634; Verklaring te Rotterdam
    • vermelding: van 13 sep 1634; Testament
    • vermelding: van 17 jun 1636; Arbitrage te Rotterdam
    • vermelding: van 28 jan 1640; Verkoop huis aan de Houttuyn te Rotterdam
    • vermelding: van 16 okt 1641; Notariële aanzegging te Rotterdam
    • vermelding: van 2 okt 1648; Kwitantie
    • Beroep: van 1649; Kapitein
    • functie: tot vóór 7 sep 1650; Schepen van Schiedam
    • Beroep: van 1651; Winkelier
    • vermelding: van 14 mei 1652; Optreden namen erfgenamen Johan Verboom
    • vermelding: van 24 dec 1653; Overeenkomst te Rotterdam
    • vermelding: van 13 mrt 1656; Genoemd in notariële machtiging
    • vermelding: van 6 apr 1656; Aanzegging bij notaris Jacobus Delphius te Rotterdam
    • vermelding: van 22 jul 1664; Testament
    • vermelding: van 26 jul 1664; Verklaring over beëindiging voogdijschap

    Aantekeningen:

    vermelding:
    voor f 5500 gekocht van Josijntgen Jansdr. Het huis staat in de Hoochstraet op de hoek van de Oude Kerckstraet

    vermelding:
    Rotterdam: Hieronimus Hendricxsz Rotshoeck, echtgenoot van Quierina Pieters Hollaer, benoemt zijn vrouw tot erfgename.
    Voor hun kinderen Catharina en Agnitta Hieronimusdr worden bepaalde voorwaarden vastgelegd i.v.m. de opvoeding en wanneer zij trouwen. Als voogden worden benoemd Jan en Willem Henricxsz van Rotshoeck, zijn broers, en Jan Aertsz Verhaef, zijn zwager. De akte wordt opgemaakt ten huize van Rotshoeck wonende op de hoek van de Lombertstraat.

    vermelding:
    Goris van der Heyde, getrouwd geweest met Anneken Huygen, cruydenier, 39 jaar, en Jan Henricx van Rotshouck, 35 jaar, man van Leentge Huygen, beiden dochters van wijlen Huych Ariens Verboom, cruydenier, leggen een verklaring af op verzoek van Jan Willems Donijs, brouwer in De Molen. Zij verklaren dat de cruydenierswinkel van Verboom (overleden op 08-11-1630) 15.406 gulden waard was.

    vermelding:
    Jan Heyndricxsz Rotshoeck en zijn vrouw Leentge Huygen Verboom van de Hoochstraet, hoek Oude Kerckstraet, maken een wederzijds testament.

    vermelding:
    Adryaen Huygen Verboom en Jan Heynricksz Rotshouck man van Leentgen Huygen Verboom, als testamentair voogden over de minderjarige kinderen van Huych Aryensz Verboom, mr. Franchoys Verboom man van Barbara Huygen Verboom advocaet, en Jacob Verboom man van Niesgen Huygen Verboom laeckencooper, hebben een geschil met Cornelis Franssen van Dosten man van Ermpgen Huyghen Verboom Dordrecht, over drie rentebrieven ten laste van Phillips Jansz scheepmaecker Berchsenhouck, Jan Engelen schipper, Meritgen Jans weduwe van Daniel Baerthoutsz, die in de boedel gevonden zijn van Leendert Huygen Verboom zoon van Huych Adriaensz Verboom, arbiters zijn mr. Niclaes van Sorgen advocaet, Cornelis Bosch advocaet, Andries Ruyl advocaet.

    vermelding:
    Jan Hendricx Rotshouck verkoopt aan Hendrick Jepse (ondertekend Jopson), Engelsman, een huis aan de Houttuyn voor 3270 gulden.
    Belendingen: ten Westen Hendrick Walhoff, strekkend tot de haven.

    vermelding:
    Huych Verboom, bejaarde jonckman te Dordrecht, verzoekt de notaris van Jan Heynricksz Rotshouck als zijn gewezen testamentaire voogd rekening te eisen van de administratie zijn vaderlijke en moederlijke goederen; deze aanzegging is verschillende malen herhaald.

    vermelding:
    Wijnant Gillisz van Eyck, coopman te Schiedam, voor zichzelf, Jan Schouten, apotekaris te Enchuysen, man van Fennetje Claesdr, mede voor Emmetje Claesdr, weduwe van Wouter Heyndricx en voor Maertje Claesdr, de zuster van zijn vrouw, mede te Enchuysen, Jan Heyndricx Rotshouck, man van Leentjen Huygen Boon, meester Franchois Verboon, bailliu, man van Barbara Huygen Verboon, Jacob Verboon, man van Niesjen Huygen Verboon, gezamenlijk mede voor Cornelis Fransz van Dorsten, man van Ermtjen Huygen Verboon, en Hugo Huygens Verboon, allen erfgenamen van Huygh Leenderts, suyvelvercooper, hebben van Geertje Claesdr, weduwe van Evert Jans Santacker, 1200 gulden ontvangen. Dit in voldoening van de goederen die Santacker van voorn. Huygh Leenderts volgens het testament, gepasseerd op 19-06-1549 voor notaris Salomon Leenderts van der Wuert te Leyden, zijn leven lang mocht gebruiken

    Beroep:
    Wouter Jeronimusz Rotshoek (Rooshoock), koperslager uit Delft, bekent 235 gld. schuldig te zijn aan de weeskinderen van wijlen zijn zoon Jeronimus Woutersz Rotshoek, operslager, wegens gekochte en ontvangen koperwaren. Voogden van de kinderen zijn kapt. Jan Henrixsz Rotshoek en Claes Carelsz van Heyst. Zoon Jeronimus is hier overleden.

    functie:
    in 1650 vermeld als out-schepen van Schielant / Schiedam

    Beroep:
    Vermeld in de boedelinventaris van Gijsbertge Jacobs

    vermelding:
    Gillis van der Eijck, raad en vroedschap te Schiedam, Jan Heindericx Rotshouck, kapitein van de burgerij, en meester Franchois Verboom, baljuw en schout, gemachtigd door de erfgenamen van Johan Verboom, heer van Godschalckoort, volgens de akte gepasseerd voor notaris Cornelis Maes op 09-10-1650, machtigen Jan Dingemans Keijser, secretaris te Ooltgensplaet, om aan Johan van Blenckvliet, medisch doctor, 15 gemeten land aldaar over te dragen. De weduwe van Pieter Jans Goederheijden heeft nog huur over het land tegoed.
    Belendingen: ten zuiden en oosten Joncker de la Torre, heer van Valckenisse, ten noorden Blenckvliet, en ten westen Beurt Huijbrechts

    vermelding:
    Jacob Verboom die 2 vierde delen van de brouwerij Van de Haen eerder genoemd De Bijl verkocht heeft aan Jan Henricxz Rotshouck en Franchois de Wildemans, belooft als er meer dan de 80e en 40e penningen geëist wordt, hij zal betalen.
    Verder is conditie dat 1/12e deel dat hij nog bezit in de brouwerij eerst aan Rotshouck en Wildemans aangeboden zal worden als hij het wil verkopen.

    vermelding:
    Hugo Verboom, koopman, wonend te Dordrecht, machtigt Cornelis Maes, procureur, om zijn zaken waar te nemen tegen Jan Henriksz Rotshoek, koopman, zijn comparantes zwager en de zaak tegen Adriaen Besemer, oud burgemeester en raed en vroetschap.

    vermelding:
    Op verzoek van Jacob Verboom, man van Angenieken Huygensdr Verboom, zuster en mede erfgename van Leendert Huygen Verboom en Jan Huygen Verboom den Ouden, haar broers, vervoegt de notaris zich bij Jan Heindericxsz Rotshouck, man van Leentgen Huygensdr Verboom, bij Franchoys Verboom, man van Barbara Huygensdr Verboom, bij Dirck Huygensz Verboom, bij Jacob Paets, man van Geertgen Huygensdr Verboom en bij Aeltge Steen, weduwe van Cornelis Huygensz Verboom, mede erfgenamen van Leendert Huygensz Verboom en Jan Huygensz Verboom den Ouden en hen te insinueren een custingbrief te betalen ten bate van Pieter Hoecklant, apotheker te Dordrecht. De geinsinueerden antwoorden in meerderheid dat zij deze last zullen dragen. Tussen de pagina' s van deze insinuatie is een uittreksel uit de boedeldeling gevoegd.

    vermelding:
    Jan Heindrixsz Rotshouck, oud capiteyn van de Burgerie, en zijn vrouw Helena Huygensdr Verboom herroepen hun testament van 13 september 1634, gepasseerd voor notaris Adriaen Kieboom, en maken bij deze een nieuw testament. Zij benoemen elkaar tot erfgenaam. De langstlevende van hun beiden zal hun nu nog onmodige dochter Helena Rotshouck verder moeten opvoeden. Hun nog ongehuwde zoon Heindrick en dochter Helena zullen een bedrag van 2500 gulden moeten ontvangen ter compensatie voor hetgeen zij als uitzet aan hun gehuwde dochters, genaamd Agnietge en Geertruyt Rotshouck, hebben gegeven. Zij maken een bepaling ten aan zien van Johan Maertensz Rotshouck, de enige nagelaten zoon van hun overleden dochter Geertruyt.

    vermelding:
    26-7-1664:
    Maria van Rijck, weduwe en boedelhoudster van Jacob Roscam, in zijn leven drogist, is bij testament d.d. 30/09/1661, gepasseerd bij Jacob Delphis, geautoriseerd tot administrerend voogdes over zijn voorkind Josina Roscam, met bevoegdheid om 2 toeziende voogden te benoemen. Thans benoemd zij in overleg met Bartolomeus van Muijen, toeziende voogd, naar aanleiding van het overlijden van Jan Henricxs Rotshouck, gewezen toeziend voogd, in diens plaats Gabriel du Molijn, juwelier, goud- en silversmit.

    3-6-1665: Maria van Rijck, wonende op het Westnieuwelant, weduwe en boedelhoudster van Jacob Roscam, in zijn leven drogist, verklaart op verzoek van Leentge Huijgen Verboom, weduwe van Jan Henricxs Rotshouk, dat haar man mede-voogd was over Josina Jacobsdr Roscam, dochter van genoemde Jacob Roscam en de nalatenschap van haar moeders- en vaderszijde. Deze voogdij is door zijn overlijden op 26/07/1664 beeindigd. Comparante Maria van Rijck verklaart verder van Leentge Huijgen te hebben ontvangen de inventaris en enige bijbehorende stukken van genoemde nalatenschap.

    Jan is getrouwd met Leentgen Huijgen Verboom op 22 mrt 1626 (civil) in Rotterdam. Leentgen (dochter van Huijch Ariens Verboom en Geertgen Jansdr Santacker) is geboren op 4 aug 1603; is gestorven op 25 okt 1666. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 5. Angenietge Rotshouck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is begraven op 19 aug 1657 in Rotterdam.
    2. 6. Hugo Rotshouck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 8 dec 1635 in Rotterdam.

  3. 4.  Willem Hendriksen Rotshoek Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Hendrick1) is geboren in 1602; is begraven op 14 mrt 1655 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 14 feb 1627; Machtiging bij notaris Nicolaas Vogel te Rotterdam
    • vermelding: van 10 jun 1631; Testament
    • vermelding: van 25 mei 1633; Attestatie
    • vermelding: van 2 sep 1637; Overeenkomst
    • Beroep: van 5 jul 1639; Kruidenier
    • vermelding: van 17 nov 1641; Verkoop huis en erf op de Melckmerckt te Rotterdam
    • vermelding: van 2 jun 1647; Huwelijksvoorwaarden
    • functie: van 10 jun 1650; Ouderling en voorstander van de Remonstrantse gemeente te Rotterdam
    • vermelding: van 30 jan 1654; Verklaring bij Notaris Johan van Weel de Oude
    • vermelding: van 8 mrt 1655; Testament door Pieter Rotshouck
    • vermelding: van 20 aug 1655; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 13 feb 1656; Transportakte te Rotterdam
    • vermelding: van 29 jun 1663; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 8 jan 1665; Verklaring bij Notaris Jacob Duyfhuysen jr

    Aantekeningen:

    Na het overlijden van Catarina op 23-06-1647 te Rotterdam gehuwd met Maertge PIeters Hontoms, weduwe

    vermelding:
    14-02-1627: Pieter van der Schuyre of Schuren, machtigt zijn behoudtsoone Willem Hendricxs Rotshouck, wonende in Frerickstadt op de Eyder in Holsteyn om al zijn zaken daar te behartigen.
    4-7-1635: Pieter van der Schuere, silversmith, machtigt Willem Hendricxsz Rotshoeck, zijn schoonzoon, goederen te transporteren op de Heide in Oosterlant in het hertogdom Holsteyn.

    vermelding:
    Rotterdam: Hieronimus Hendricxsz Rotshoeck, echtgenoot van Quierina Pieters Hollaer, benoemt zijn vrouw tot erfgename.
    Voor hun kinderen Catharina en Agnitta Hieronimusdr worden bepaalde voorwaarden vastgelegd i.v.m. de opvoeding en wanneer zij trouwen. Als voogden worden benoemd Jan en Willem Henricxsz van Rotshoeck, zijn broers, en Jan Aertsz Verhaef, zijn zwager. De akte wordt opgemaakt ten huize van Rotshoeck wonende op de hoek van de Lombertstraat.

    vermelding:
    Willem Hendricxsz Rotshoeck, cruijdenier, oud 31 jaar, en Catharijna Verschuijer, oud 27 jaar, echtelieden, verklaren op verzoek van Aerijaentge Claes te Delfshaven dat zij nooit boter voor haar gekocht, laat staan bij haar thuis gebracht hebben.

    vermelding:
    Maerten Huysman, wijnverlater, sluit een overeenkomst voor de betaling van 170 gulden op een obligatie ten laste van hem met Willem Heynricksz Rotshouck, als houder v.d. obligatie die op naam staat van zijn schoonvader
    Pieter Verschuyren, als borg stelt zich zijn zoon Anthonis Huysman notaris.

    Beroep:
    Willem Hendriksz Rotshouck, cruydenier, machtigt Claes Claesz de Jonghe, coopman, om van Jan Willemsz, ketelsmit, wonende te Zierikzee 136 gulden te ontvangen die hij hem schuldig is wegens geleverde waren.
    N.B.: Willem Rotshouck tekent als Willem Hendricksen Rotshouck.

    vermelding:
    Willem Heijndericxz Rotshouck, cruijdenier, verkoopt aan Harmen Jansz en zijn vrouw Aeltge Dircxdr zijn huis en erf op de Melckmerckt, met de bijbehorende papieren dd. 04/08/1632, voor 3200 gulden. Een voorwaarde: als het secreet in de gemeenschappelijke muur moet worden verplaatst, dan alleen op de grond van de koper.
    Belendingen: de verkoper, Adriaen van der Cnap, Cornelis de Haen.

    vermelding:
    Willem Hendricxsz Rotshouck, weduwnaar van Catarina Verschuier, bruidegom, geassisteerd door Jan Heyndricxsz Rotshouck, zijn broer, en Maertje Pietersdr Hontom, weduwe van Carel Claesz Wijtmans, geassisteerd door haar broer Pieter Hontom, en haar zwagers Yemand Doelman en Adriaen van der Knap sluiten een contract van huwelijksvoorwaarden.

    vermelding:
    Rotterdam: Willem Henriksen Rotshoek, 52 jaar, en Frans maertenssen van den Bosch, 47 jaar, leggen een verklaring af op verzoek van Cornelis de Paep, wijnverlater, gehuwd met Anneken Cornelis Valkoog, een voole zuster van Jan Cornelis Valkoog.
    Zij zeggen dat Jan 23 jaar geleden als jong bootsgesel in dienst van de Oostindische Compagnie voor de Camer van Delff naar Oostindien gevaren is op het schip 's-Hartogenbosch.
    Jan heeft nooit geschreven, niemand heeft hem in Indien gezien. Zij vermoeden dat Jan overleden is voordat hij in Oostindien arriveerde.
    Rotshoek zegt dat zijn vader en de moeder van Jan broer en zuster waren van vaders zijde.
    Van den Bosch zegt dat zijn overleden vrouw en Jan broer- en zusterskinderen waren van vaders zijde.
    Zij hebben Jan als buren gekend.

    vermelding:
    Pieter Rotshouck, jongman, wonend in de Lommertstraat en ziek liggend, benoemt tot zijn erfgenaam zijn vader Willem Henricxsz Rotshouck.

    vermelding:
    Willem Henriksen Rotshoeck, is gehuwd geweest met de overleden Catharina Verschuer, hij is erfgenaam van zijn overleden zoon Pieter Willemsz Rotshoeck, en vader en voogd van hun kinderen Hieronimus, Elisabeth en Catharina Rotshoeck.
    Abraham Verschuer, silversmith, capitain Nicolaes Claessen de Jongh, gehuwd met Sara Verschuer, Henrik Janssen van der Plasch, gehuwd met Elisabeth Verschuer, Gillis van der Clancq, gehuwd met Lucretis Verschuer, Adriaen Meeusen de Haes, wonend in den Briel, gehuwd met Maria Verschuer, en Pieter Verschuer, advocaat, en Agneta Rotshoek en Henrik Rotshoek, meerderjarige kinderen van genoemde Willem Rotshoek,
    zijn allen mede-erfgenamen van Pieter Verschuer, hun vader, grootvader resp. schoonvader.
    Zij machtigen Elisabeth van der Clooth, weduwe van Pieter Verschuer, om het eigendom over te dragen aan Joost Janssen van der Mij van een huis en erf, genaamd Chingelshoek, gelegen buiten de Goudtse poort, dat Nicolaes de Jongh namens hen allen heeft verkocht voor 1750 gulden.
    Het huis wordt belend door de Goudse Rijweg ten oosten, Pieter Pietersz ten westen en achter het erf van Thomas Govertsen van Houten, binnenvader van 't Gasthuijs.

    vermelding:
    Willem Henricxsz Rotshoeck heeft gisteren van Jacob Muliers en Gerard van der Meulen, man van Magdaleene Muliers, elk voor zich zelf en als voogden over Anna en Elisabeth Muliers, allen kinderen en erfgenamen van Grietge Jans van Sweden, weduwe van Jacob Muliers den Ouden, een aanspraak van 1800 gulden verkregen, die Nicolaes Claesz de Jong als principaal en Rotshoeck als borg schuldig waren, welke obligatie d.d. 22 december 1649 bij notaris Adriaen Kieboom ten behoeve van genoemde Grietge Jans is opgemaakt. Rotshoeck draagt dit nu over aan zijn zwager Adriaen van der Knap, pondgaarder en makelaar, die een machtiging krijgt dit geld bij genoemde De Jong te innen.

    vermelding:
    Maritgen Pietersdr Houtom, weduwe van Willem Hendericxsz Rotshouck, en Agnietgen Rotshouck, Jeronimus Rotshouck en Catarina Rotshouck, in deze voor Elisabeth Rotshouck, allen kinderen en enige erfgenamen van Willem Hendericxsz Rotshouck, verkopen aan Johanns Hoogerwerff hun huis en erf aan de westzijde van de Lamsteech, voor 6500 gulden.
    Belendingen: Cornelis de Haen, de stadstrappen, de Turffmarct (nu de Caremelckmarct).

    vermelding:
    Rotterdam: Maertge Claesdr Rotshouck, weduwevrou, oud 58 jr, wonende in de omgeving van Soetermeer en haar dochter Neeltge Haechdoorn, wonende op de Kipstraet, oud 32 jr, leggen een verklaring af op verzoek van Bartholomeus van Muijen, coopman en Gabriel du Molijn, gout- en silversmit en juwelier, als voogden over Josina Jacobsdr Roscam. Zij verklaren dat Jacob Roscam hen heeft verteld dat hij gedurende 13 maanden tot aan haar overlijden gehuwd is geweest met Josijntge Claesdr Rotshouck, respectievelijk hun zuster en moeije. Hij is bij testament universeel erfgenaam geworden van haar omvangrijke en rijke boedel, alsook van meer dan 12.000 gld. Deze Josijntge had van haar vader Claes Jeronimusz Rotshouck een prelegaat ontvangen, vergelijkbaar met hetgeen Maertge en haar broers Jeronimus en Jan Claesz Rotshouck bij hun huwelijk hebben ontvangen. Verder hebben deposante als moeije en Jan en Willem Henricks Rotshouck, de (toenmalige) voogden van genoemde Josijntge Jacobsdr een contract getekend, gedateerd 04/04/1652 en gepasseerd voor Jacob Delphius, waarbij aan genoemd weeskind een bedrag van 4.000 gld werd toegekend van haar moeders legitieme portie.

    Willem is getrouwd met Catarina Verschuiere op 29 okt 1623 (civil) in Rotterdam. Catarina (dochter van Pieter Joosten (den ouden) Verschuyr en Elisabeth van Immerseel) is geboren in 1606 in Rotterdam; is gestorven vóór 8 jun 1647. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 7. Agnieta Willems Rotshoek  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven


Generatie: 3

  1. 5.  Angenietge Rotshouck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Jan2, 1.Hendrick1) is begraven op 19 aug 1657 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 24 dec 1653; Overeenkomst te Rotterdam
    • vermelding: van 12 dec 1657; Boedelinventaris van Franchoys Wildemans en zijn vrouw za. Angenietge Rotshouck

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jacob Verboom die 2 vierde delen van de brouwerij Van de Haen eerder genoemd De Bijl verkocht heeft aan Jan Henricxz Rotshouck en Franchois de Wildemans, belooft als er meer dan de 80e en 40e penningen geëist wordt, hij zal betalen.
    Verder is conditie dat 1/12e deel dat hij nog bezit in de brouwerij eerst aan Rotshouck en Wildemans aangeboden zal worden als hij het wil verkopen.

    vermelding:
    gemaakt ten overstaan van haar ouders, Jan Hendrick Rotshouck en Leentgen Huygen Verboom.
    Uitstaande tegoeden van:
    -Jacob Paets, brouwer in "de Druyff"
    -Samuel de Back, voor mouten
    -van Stigt, brander
    -Joris Petrus, voor de huur van het huis aan de mouterij
    -Aert Jans Kelck, voor huishuur
    -Willem Hendricx Rotshouck, voor het huren van de caey
    -Adriaen van der Cnap, voor huur van de zolder
    -het deel van de erfenis van Mayken en Metgen Wildemans, halfzusters
    van Franchoys Wildemans voorn. van vaders zijde.
    Schulden aan:
    -Jan Hendrick Rotshouck,
    -Christiaen Bos, voor een paard
    -Coenraet Jans Coch, pachter ven de turf en de kolen
    -Floris Pieters, voor het weiden van een paard
    -Jan Jacob Cnugse
    -Pouwels van Poeters (of van 't Eeters)
    -Ghijsbert de Leeu
    -Sijmon van 't Eeters, voor en paar schoenen
    -Marcelis Hoefnaegel, cleermaeker
    -Jeronimus Rotshouck, over geleverd brood
    -de ontvanger Blanckert
    -Barent de cleermaeker
    -Anthony van Berkel, over de huur van de mouterij
    -Cathalijntge Tienen, over huishuur
    -van der Waerden, over de koop van een paard
    -Jacob Paets, voor de levering van moutkolen
    -Hendrick Rotshouck
    -Samuel de Back
    -de brouwer Piek
    Verdeling van de bovenstaande overschietende penningen tussen Franchoys de Wildemans en Jan Hendricx Rotshouck.
    Wildemans heeft aan Jacob Verboom al 62 gulden betaald.
    In een aanhangsel varklaren Franchoys de Wildemans en Jan Hendricx Rotshouck akkoord te zijn met de verdeling.

    Angenietge is getrouwd met Franchois de Wildemans op 2 nov 1653 (civil) in Rotterdam. Franchois (zoon van Adriaen Dircxs de Wildemans en Maertge Frans van Polanen) is geboren circa 1630 in Vianen; is gestorven vóór 16 jun 1667; is begraven in Vianen, NH kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 8. Johanna Maria Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 jun 1656 in Rotterdam.

  2. 6.  Hugo Rotshouck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Jan2, 1.Hendrick1) is gedoopt op 8 dec 1635 in Rotterdam.

  3. 7.  Agnieta Willems Rotshoek Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Willem2, 1.Hendrick1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 29 jun 1663; Verkoop te Rotterdam
    • vermelding: van 23 dec 1663; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Maritgen Pietersdr Houtom, weduwe van Willem Hendericxsz Rotshouck, en Agnietgen Rotshouck, Jeronimus Rotshouck en Catarina Rotshouck, in deze voor Elisabeth Rotshouck, allen kinderen en enige erfgenamen van Willem Hendericxsz Rotshouck, verkopen aan Johanns Hoogerwerff hun huis en erf aan de westzijde van de Lamsteech, voor 6500 gulden.
    Belendingen: Cornelis de Haen, de stadstrappen, de Turffmarct (nu de Caremelckmarct).

    vermelding:
    Agnieta Willems Rotshoeck, ziek, ongehuwd, wonend aan de noordzijde van de Hoogstraat genaamd Het Ontset van Leijden, benoemt haar broeder, Jeronimus Willems Rotshoeck, als legaat uit te keren aan haar zusters, Elisabeth en Catharina Willems, diverse goederen, en waardevolle sieraden. Verder een bedrag van 50 gulden.



Generatie: 4

  1. 8.  Johanna Maria Wildemans Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (5.Angenietge3, 3.Jan2, 1.Hendrick1) is gedoopt op 17 jun 1656 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop gereformeerd





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.