top deco

Andries Schepper

Mannelijk 1618 - Ja, datum echter onbekend  (~ 49 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Andries Schepper is gedoopt op 30 dec 1618 in Delft; en is gestorven; is begraven op 17 jun 1668 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 20 mei 1648; Zilversmid
    • Feit: van 29 sep 1650; Testament
    • Feit: van 16 mei 1652; Attestatie
    • Feit: van 9 sep 1652; Attestatie
    • Feit: van 14 okt 1652; Attestatie
    • Beroep: van 1 sep 1653; Keurmeester
    • Feit: van 8 nov 1657; Machtiging
    • Feit: van 14 mrt 1669; Schuldbekentenis

    Aantekeningen:

    Beroep:
    Andries Scheppers, silversmith, verklaart schuldig te zijn aan Pieter Uyttenbrouck, silversmith, de somma van 1000 gulden t.z.v. geldlening.

    Feit:
    Andries Schepper, silversmit, en zijn vrouw Wietjen Hendricxdr van Deuren benoemen elkaar tot erfgenaam.

    Feit:
    Abraham Verschuer en Andries Schepper, beiden hoofden van het goud- en zilversmedengilde alhier en tevens Daniel de Coninck als zevenman van hetzelfde gilde verklaren dat zij van de hoofden van het gilde van goud- en zilversmeden van Gouda een roosring met een claeuring ter bezichtiging hadden gekregen die door een goudsmid in Gouda was gemaakt.
    Zij hebben geconstateerd dat er lood gebruikt is onder de stenen en dat is tegen de regels van het gilde en tegen het plakkaet van Keyser Carell en van de Staten van Hollant. De gildebroeder die zoiets heeft gemaakt is een dief en een oplichter.

    Feit:
    Abraham Verschuyr en Andries Schepper, hooftluyden van het goudt- en silversmitsgilde, verklaren op verzoek van de hoofdlieden van het goud- en zilversmidsgilde te 's Gravenhage dat het gebruikelijk is en ook in de ordonnantien is opgenomen, dat boscolen (houtskool) dat hier wordt aangevoerd, aan het bestuur van het gilde ter verkoop moet worden aangeboden. Indien er meer is dan de gildebroeders afnemen, dan zal dat aan andere beroepsgroepen worden verkocht.

    Feit:
    Andries Schepper, keurmeester, Pieter Uijttenbrouck, Jan Jacobs, ketelaer, Augustijn van den Heuvel, overmannen of Sevenmannen van het Gout en siversmithsgilde, leggen een verklaring af op verzoek van Abraham Verschuijren, oud-deecken en overman van het voorn. gilde. Het betreft de kwestie tussen Macchelijn Mackelijns, goutsmith, en Jan Dircx Ravesteijn, over het leren van het vak door de zoon van Ravesteijn bij Mackelijn. Voor de vreedemakers werd Mackelijn geassisteerd door Cornelis Slaets en Lucas Stelder (of Stender) en Ravesteijn door Daniel Waesbergen en Hendrick Ravesteijn, alle vier gildebroeders.

    Feit:
    Andries Ketelaer en Andries Scheppers, beiden voogd over de kinderen van Vincent Uyttermeer, apotheker, machtigt Poieter Jacobus van Brackel, om de schilden te vorderen die nog open staan volgens de boekhouding van Uyttermeer en om de boeken ter hand te stellen aan de Vredemakers.

    Feit:
    Cornelis Wijckmans, schilder, bekent een schuld van 191 gulden te hebben aan de erfgenamen van Tanneke Jans van Riel, weduwe van Jan Claes Bellemans, ter zake van huishuur en kostgeld.
    De schuld is voldaan op 11-06-1671 aan Jan de Vries, man van Maria van Driel, Cornelis van Riel, voogd over de kinderen van Metge van Riel, en Willem Beije, voogd over de nagelaten kinderen van Andries Schepper, allen erfgenamen van Tanneken Jans van Riel

    Begraven:
    Overledene was weduwnaar

    Andries is getrouwd met Aeltgen Hendricxdr van Duijren op 29 mrt 1648 (civil) in Rotterdam. Aeltgen en is gestorven; is begraven op 13 mei 1668 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.