top deco

Govert Pieters de Bont

Mannelijk 1650 - 1707  (~ 56 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Govert Pieters de Bont is gedoopt op 23 mei 1650 in Dordrecht; is gestorven in Ierland; is begraven op 23 feb 1707 in Dordrecht, Grote Kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1677; Bleker
    • vermelding: van 1679; Rekening nalatenschap Jannigie Hendricx Weeda
    • vermelding: van 1680; Aanspraak op deel nalatenschap
    • vermelding: van 1704; Verkoop voor f 7.000 garenblekerij buiten de stad Dordrecht
    • vermelding: van 8 feb 1716; Testament van Berbera Pietersdr Maasdam

    Aantekeningen:

    Zoon van Pieter Jansen de Bont en Maeijken Bartholomeus

    vermelding:
    ORA Strijen 41 1679: Rekening door Isack Gerritse Craeijesteijn, Leendert Pieterse Maesdam en Wouter Spruijt, met procutratie van Pieter Maesdam, weduwnaar van Janniggie Hendricx Weeda, Gerrit Prs. Maesdam, Corn. Jooste Verrijp, weduwnaar en boedelhouder van Maghtelt Prs. Maesdam, Jan Aeriense Aertoom, getrouwd met Joppie Prs. Maesdam en Ingentie Pieters Maesdam, weduwe van Cornelis A. Spruijt, ook voor Arijen Hendr. Weeda, getrouwd met Berbertje Prs. Maesdam met de kinderen van Jacob Gerrits Craeijsteijn als erfgenamen van Janniggie Hendr. Jacob Corn. van Dijck is getrouwd met Pietertie Jacobs Craeijesteijn.
    Op 8-3-1675 is openbaar verkocht te Dordrecht aan Arijen Hendricks Weeda, 4 mergen 595 roede land in Nieuwbonavontura (voor > 1.572 gld.). Omdat Arijen inmiddels is overleden en de overdracht heeft niet plaatsgevonden.
    Verkocht aan de heer Anthony Oem 1 morgen en 200 roeden land in NIeuwbon.; aan de heer Hendrick Onderwater, heere van Puttershoek, voor 450 gld. 2 mergen en 590 roede land in Nieuwbonavontuijra. In hetzelfde gebied 5 mergen en 420 roede land verkocht aan Adriaen Maesdam. In Oudbonavont. 2 mergen en 102 roeden land verkocht aan Aerdt Cornelisse.
    Op 26-4-1673 hebben Pieter Ariense van Maesdam en de erfgenamen van zijn overleden huisvrouw, onroerende goederen van haar verkocht.
    Uit verschillende opbrengsten zijn diverse obligaties betaald t.w.v. 1.600 car. gld, andere leningen en landpachten. Er wordt ook een betaling gedaan aan aan kinderen van Huijgh Ariense Maesdam.

    In de marge 13-3-1679: Overgebracht door de rendant ter presentie van Gerrit Prs. Maesdam, Jan Aerijens Aertoom, getrouwd met Joppie Prs. Maesdam, Govert Prs. de Bont, getrouwd met Berbertge Prs. Maesdam die weduwe was van Arijen Hend. Weda, Leendert Prs. Maesdam en Daniel Jansz Keijser als voogd van Ingentge Corn. Spruijt, weeskind van Ingentge Prs. Maesdam. Daniel Jansz Keijser is getrouwd met Marijgie Cornelis Verrijp ... van de nagelaten kinderen van Machtelt Prs. Maesdam en haar man Corn. Joosten Verrijp

    vermelding:
    1680: Govert Pieters de Bont, bleker en burger van Dordrecht, getrouwd met Berbera Pieters, die daarvoor weduwe was van Arien Hendricxs Weeda geeft te kennen dat Hubertge van Weeda, haar man Wouter van Sil als erfgenaam heeft benoemd, onder de voorwaarde dat aan haar vrienden en erfgenamen samen een som van 600 car. gld wordt uitgereikt, alle klederen, van linnen als wol, juwelen en zilverwerk. De voorkinderen van zijn vrouw zijn voor een vierdepart erfgenamen. Govert treedt op als voogd over de onmondige kinderen.

    vermelding:
    transportakte buiten de stad garenblekerij (wijk 12; 3673) Govert Bonte, garenblijker woonende buijten dese Stad, ende d'eerbare Barbera Pietersz. Maasdam deselfs Huijsvrouw, ende bekende sij Comptn: vercogt te hebben Adriaan Damisse Hoffman belent de blijkerije Jegenwoordig in Huere gebruijkt werdende bij den kooper aende eene, ende de blijkerije vande kinderen van Claas Gerritse Bierkens aende andere zijde.
    Betreft: Een garenblijkerije mitsgrs: een stuckie weijlant daar aen gelegen bestaande in een Hegt sterck woonhuijs met een thuijn, voorts melk en loockhuijs, lootse, mitsgaders verdere timmeratie, staande en gelegen buijten en ontrent dese Stad

    vermelding:
    8-2-1716: Berbera Pietersdr Maasdam, laatst weduwe van Govert Bonte, garenbleker, maakt haar testament. Tot voogden over de minderjarige erfgenamen worden benoemd: haar schoonzoon Adriaen Hoffman en haar zonen Hendrik en Pieter Weda.
    Tot erfgenamen Machtelt Weda, gehuwd met Adriaen Hofman bleker, Hendrick Weda, garenbleker buiten de stad, Pieter Weda, bleker te Utrecht, de kinderen van de overleden Jenneke Weda bij Michiel van der Spoor en de kinderen van
    de overleden Willem Weda, haar kinderen en kleinkinderen.
    Na haar overlijden wordt door de weeskamer te Dordrecht een extract gemaakt van het testament.

    Overleden:
    Govert Bonte buijte in Irelant

    Govert is getrouwd met Barbertje Pieters Maasdam op 28 nov 1677 (civil) in Dordrecht. Barbertje (dochter van Pieter Arijensz Maasdam en Jannitgen Hendricx Weda) is geboren in Strijen; is begraven op 9 okt 1720 in Dordrecht, Grote Kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Govert Pieters de Bond, bleijcker, JM van Dodrecht; Berbertje Pieters van Strijen, weduwe van Arien Hendricksen Weeda; beijde wonend buijten de Vriese poort

    Kinderen:
    1. Pieter Bonten is gedoopt op 28 dec 1678 in Dordrecht.

Generatie: 2




    Over deze website

    Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
    Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
    Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.