top deco

Sara Muijser

Vrouwelijk 1683 - 1740  (~ 57 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Sara Muijser is gedoopt op 14 jan 1683 in Rotterdam (dochter van Pieter Gerritsz Muijsert en Jannetje Abrahamsdr de Riemer); is begraven op 11 mei 1740 in Amsterdam, Oude kerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Weduwe van Gerard Muijser

    Sara is getrouwd met Gerrit Muijser op 25 mrt 1706 (civil) in Amsterdam. Gerrit (zoon van Johannes Gerritsz Muijsert en Geertruij Moll) is geboren in 1683 in Amsterdam; is begraven op 27 nov 1731 in Amsterdam, Oude kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    BG van Amsterdam, oud 23 jaren in de Warmoesstraat; BD van Rotterdam woont in de Warmoesstraat, geassisteert met haar voogd Jan Muijser met consent van haar andere voogd Gerrit Muijser.


Generatie: 2

  1. 2.  Pieter Gerritsz Muijsert is gedoopt op 14 nov 1655 in Rotterdam (zoon van Gerrit Jansz Muijsert en Maritie Pieters Snell); is begraven op 15 nov 1701 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 jan 1686; Verhuur van huis en erf aan de zuidzijde van het Haringhvliet te Rotterdam
    • Beroep: van 29 sep 1699; Koopman

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants; doopgetuigen Sara Pieters

    vermelding:
    Pieter Muyser, wonende alhier, verhuurt een huis en erf aan de zuidzijde van het Haringhvliet alhier aan Arent Aerssen van Alssem, advocaet alhier.
    Pieter Muyser heeft het voornoemde huis gekocht voor 3 jaar, van 1 mei 1686 t/m 30 april 1689, voor 630 gulden van Dirck Rosiers Ramsden, die het huis nog bewoont.

    Beroep:
    Uit akte bij notaris D Vos van Weel
    Pieter Muijser, coopman, machtigt Adriaan van Sterrevelt, procureur voor den Hove van Holland, om zijn zaken waar te nemen en alles te doen wat vereist zal zijn.

    Begraven:
    Op de Hoogstraet over Schuthuijs, prinse kerk sark eijge 2 doode verset.; weduwnaar van Jannitje de Riemer

    Pieter is getrouwd met Jannetje Abrahamsdr de Riemer op 8 nov 1679 (civil) in Rotterdam. Jannetje (dochter van Abraham Pieters de Riemer en Sophia Isbrants Blanckers) is gedoopt op 20 okt 1652 in Rotterdam; is begraven op 16 mei 1696 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Jannetje Abrahamsdr de Riemer is gedoopt op 20 okt 1652 in Rotterdam (dochter van Abraham Pieters de Riemer en Sophia Isbrants Blanckers); is begraven op 16 mei 1696 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doop remonstrants

    Overleden:
    overledene liet na 1 minderjarig kind; Oostende i.d. Pottebackerij; 3 uren beluijt

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Jongeman van Rotterdam wonend Rotterdam; jongedochter van Rotterdam wonend Rotterdam

    Kinderen:
    1. 1. Sara Muijser is gedoopt op 14 jan 1683 in Rotterdam; is begraven op 11 mei 1740 in Amsterdam, Oude kerk.


Generatie: 3

  1. 4.  Gerrit Jansz Muijsert is geboren in Rotterdam (zoon van Jan Jansz Muijser en Sara Anteunis); is begraven op 28 jan 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 okt 1646; Overeenkomst bij notaris Jacobus Delphius
    • Beroep: van 3 jun 1647; Koopman / pottenbakker
    • vermelding: van 3 okt 1648; Schuldbekentens bij notaris Johan van Weel de Oude in Rotterdam
    • vermelding: van 4 okt 1651; Huwelijkse voorwaarden
    • vermelding: van 18 mei 1652; Schuldbekentenissen bij notaris Johan van Weel de Oude
    • vermelding: van 29 jul 1652; Testament
    • vermelding: van 14 jan 1653; Wisselprotest
    • vermelding: van 9 jan 1654; Overeenkomsten met werknemers
    • vermelding: van 19 aug 1655; Vermeld als gemachtigde te Rottterdam
    • vermelding: van 12 nov 1655; Eigenaar van huis en erd aan de oostzijde van de Jan Jorissensteeg te Rotterdam
    • vermelding: van 16 aug 1657; Verklaring bij Notaris Johan van Weel de Oude
    • vermelding: van 24 aug 1657; Vermeld in akte bij notaris Johan van Weel de Oude
    • vermelding: van 6 jul 1662; Machtiging bij notaris Adriaan Kieboom
    • vermelding: van 19 feb 1663; Akte van verhuur bij Notaris Adriaan Kieboom

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Samuel van der Laenen, Hendrick Panser en Gerrit Muijser, deelgenoten in een potterie en teerderie, gekocht van Willem Dircx Nobel, sluiten een compagnieschap.

    Beroep:
    Vermeld in overeenkomst bij notaris Johan van Weel de Oude:
    Gerrard Musert/Gerrit Muijsert, koopman, neemt Schalck Fransz Palmboom, jongman, aan voor 2 jaar als draeijer in zijn potterie.
    Het voorloon bedraagt het eerste jaar 135 gulden, met 25 gulden handgeld en elke werkdag 1 gulden, het tweede jaar bedraagt het voorloon 150 gulden, het handgeld 30 gulden en nog 1 gulden per werkdag.

    28-10-1655 bij notaris Arnout Wagensvelt:
    Gerard Muijser pottebacker gaat akkoord met dat gene wat Joannes van Weel notaris en procureur tot nu toe voor hun heeft gedaan in zijn zaak tegen Cornelis Joppen Caen pottedraijer en hij machtigt hem zijn zaken verder te behartigen.

    2-8-1664 bij notaris Jacobus Delphius:
    Koopman Gerard Muijser machtigt Francois Verjuis, koopman te Hamburg, om bij koopman Jan Willemsz aldaar geld te innen over verkochte koopwaar en het onverkochte deel over te nemen.

    vermelding:
    Aelbregt Cocx, koopman, heeft 11-05-1648 voor nots. schuldbekentis gedaan t.b.v. Gerrard Musert ad 600 gulden.(zie acte 65); dit met een borg van Jan Jacobsz Verhoeven. In de betaling is nu een fase van namptisement gekomen. Aelbregt verzoekt nu Musert hiervan af te zien en de betalingsregeling verder te accepteren. Voor meerdere zekerheid stelt zich nu ook Cornelis Mattheusen, viskoopman, borg. Deze gaat accoord.
    Musert tekent als Gerrit Muysert.

    vermelding:
    Gerrard Musert (tekent met Gerrit Muijsser) minderjarige jongman, coopman en toekomende bruidegom en Maertje Pieters Snel, weduwe van Schalk Fransz Palmboom, toekomende bruid, sluiten huwelijksvoorwaarden.
    Maertje Pieters Snel is voogd over Neeltje Schalkers, haar voordochter.

    vermelding:
    bij notaris Johan van Weel de Oude:
    Gerrit Muser (tekent als Muijser) verklaart naast een eerdere obligatie, verleden op 02-12-1651, nog eens 4000 gulden schuldig te zijn aan koopman Samuel van der Lanen.

    5-8-1653:
    Henrik Janssen Boelman, wantslager, verklaart 2000 gulden schuldig te zijn aan Gerrard Musert (tekent als Muijser), koopman.

    9-7-1653:
    Henrik Jansse Boelman, wantslager, verklaart dat hij boven de door hem op 23-05-1653 verleden obligatie, waar Gerard Muijser, koopman, borg voor stond, nog een bedrag van 1000 gulden schuldig is aan Samuel van der Lanen, koopman. Gerard Muijser stelt zich borg.

    26-6-1663 bij notaris Jacobus Delphius:
    Abraham Cornelisz Dorstman, cuijper, bekent een schuld van 400 gulden te hebben aan Gerrad Muijser, ter zake van een lening.

    2-6-1667 bij notaris Christiaan van Vliet:
    Pieter Willenhal, coopman, wonend te Rotterdam, bekent 1000 gulden schuldig te zijn aan Gerrit Muijser, coopman te Rotterdam.

    vermelding:
    Gerard Musert, coopman te Rotterdam benoemt zijn vrouw, Maertje Pietersdr Snel, tot erfgenaam en voogd.
    In het geval er geen kinderen uit het huwelijk zullen voortkomen, benoemt testateur Sara Anthonis, zijn moeder en bij haar vooroverlijden zijn broers en zuster

    vermelding:
    De notaris (Johan van Weel de oude te Rotterdam) gaat op verzoek van Gerard Muser of Muyser, koopman, naar Pieter Hugtenbroek, wijnkoper, met een wisselbrief i.v.m. de vervaldag.

    De brief is 10 januari 1653 in Keulen geschreven met het verzoek van Pieter Hoekens 300 rijksdaalders te betalen aan Paul de Hooghe voor rekening van Baltser Finger. De brief is getekend door Thomas van Mastricht en gericht aan Pieter Hugtenbruck, koopman. Er wordt aan de zijkant vermeld dit bedrag aan Gerard Muyser te betalen, getekend door De Hooghe.

    Pieter Hugtenbroek antwoordt de notaris dat hij niet zal betalen. Hij heeft de vorige dag geld aan Jacob Schiffer, kannekoper in Keulen, gezonden om Baltser Finger te betalen.

    vermelding:
    9-1-1654: Cornelis Joppen Caen, pottendraaier, wonende te Utrecht en Gerrit Muyser wonende alhier, sluiten een overeenkomst dat Caen gedurende 6 jaar indienst komt van Muyser om potten te draaien en met name suikerpotten. Naast het draaien en vormen zal hij net als de andere knechten het vloerwerk moeten doen, zoals aardetreden, de oven stoken, snijden en afbakken, en de knechten leren draaien. De werkdag is 12 uren waarvoor de eerste 2 jaar op de 18e dag en de andere 4 jaar op de 20e dag wordt betaald. Als loon ontvangt hij 80 gulden per jaar, plus 20 gulden voor het vormen en gieten van de aarde( de zgn. gootpenning.
    Caen mag niet naar een andere werkgever gaan mits hij een jaar tevoren dit aandient. Bij overlijden van Muyser zullen zijn nakomelingen zijn dienst mogen opzeggen.
    31-01-1656: Jan Roos, pottendraaier,verbindt zich opnieuw voor 6 jaar om bij Gerrard Muysert, of Musert, pottenbakker en wantstover, als pottendraaier te werken. Hij zal alle nodige opgedragen werkzaamheden in de potterij, wantstoverij en teerderij, met de andere knechten uitvoeren. Tevens zal hij een Engelse jongen, Jan Matthiasse, in het vak opleiden. Hij verdient voor zijn werk 1 gulden per (12-urige) werkdag; Muysert zal hem per jaar in totaal 175 gulden "voorloon" geven en 25 gulden handgeld. Bij gebleken vakkundigheid van leerjongen Mathiasse krijgen ze samen 25 gulden. Jan mag geen werk voor anderen doen.
    Gerrard tekent als Gerrit Muyser.

    vermelding:
    Catelijntge Francken, weduwe van Maerten Cabau, wonende in de Swanensteech, machtigt Jan Jacobsz Ketelaer, Abraham Verschuyre, Pieter Waerdeniers, en Gerard Muysers, om voor haar het huis en aflaat, staande in de Swanensteech, te verkopen onder voorwaarde dat zij haar levenlang erin mag blijven wonen, alsmede het koopbedrag en schuldbrief (als deze gemaakt mocht worden) te ontvangen. Daarnaast machtigt zij hen de schuldbrief en haar schuldbrief van 300 gulden ten laste van Jacob Bouwens, huystimmerman, waarvoor diens huis op de oosthoek van de Swaenensteech en de Kipstraet als onderpand dient, voor haar te verkopen, of de jaarlijkse rente ontvangen.

    vermelding:
    Gerrit Muyser koopt van Pieter Jansz Cuyper een huis en erf aan de oostzijde van de Jan Jorissensteeg. De verkoper is door de diaconie van de Remonstrantse Gemeente schadeloos gesteld. De kooppenningen zijn op 26-08-1667 door de koper aan de diaconie terugbetaald.

    vermelding:
    Willem Hendriksen Drooghart, schipper, 50 jaar, Hendrik Willemssen Drooghart, 18 jaar, verklaren op verzoek van Gerrard Muijsert, koopman, getuige te zijn geweest dat hij, attestant Willem Hendrikssen, op
    15-08-1656 een lading suikerpotten en vormen van voornoemde Muijsert, in zijn damloper schuit vervoerd heeft naar Amsterdam en een partij vormen en potten met de voornoemde Hendrik Willemssen op verzoek van Muijsert van Jacob Pieterssen Bonsaert, pottenbakker in zijn damloper schuit vervoerd naar Amsterdam en de lading met vrachtbrief geleverd aan Abraham en Isaack Periro aldaar

    vermelding:
    Gerrard Muijsert, koopman, machtigt in zijn plaats Jan Muijsert, koopman te Amsterdam, zijn broer, om uit zijn comparantes naam van Abraham en Isaacq Periro, kooplieden te Amsterdam, 140 en 20 gulden te innen en tevens van andere personen in Amsterdam die hem nog geld verschuldigd zijn.

    vermelding:
    Gerardt Muijser, coopman, machtigt Ary Claesz van Vosse, te Leijden, om in zijn naam van Herrij Beijssoort, pijpenmaecker, 42 gulden te ontvangen, en van Baerthout Jans Veris 15 gulden voor geleverde aarde helmen.

    vermelding:
    Gerard Muijser verhuurt aan Jacob Willems Laer, glasemaecker, een huis en erf, gelegen aan het oosteinde van de Hoochstraet, met uitzondering van de kelder, voor 120 gulden per jaar, ingaande 01-05-1663 tot 30-04-1664.

    Overleden:
    Haringvliet

    Gerrit + Maritie Pieters Snell. Maritie is geboren in Strijen; is begraven op 2 mrt 1701 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 5.  Maritie Pieters Snell is geboren in Strijen; is begraven op 2 mrt 1701 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 4 okt 1651; Huwelijkse voorwaarden
    • vermelding: van 29 jul 1652; Testament
    • vermelding: van 1 mei 1700; Akte van verhuur bij Notaris D Vos van Weel
    • vermelding: van 1 mei 1700; Machtiging bij notaris D Vos van Weel

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Gerrard Musert (tekent met Gerrit Muijsser) minderjarige jongman, coopman en toekomende bruidegom en Maertje Pieters Snel, weduwe van Schalk Fransz Palmboom, toekomende bruid, sluiten huwelijksvoorwaarden.
    Maertje Pieters Snel is voogd over Neeltje Schalkers, haar voordochter.

    vermelding:
    Maertie Pieters Snel, vrouw van Gerrard Muser, coopman, benoemt tot erfgenaam, haar voordochter, Neeltje Schalke.

    vermelding:
    Maria Pieters Snel, weduwe van Gerard Muijser, voorheen coopman, verhuurt m.i.v. 1702 aan de bewoner Arij Gerritse Fonckert gedurende zeven jaar een woning met wei- en teelland en boomgaarden in het Westmaze Nieuwland, tussen de molen van de dorpen van Claaswaal en Westmaes, voor 560 gulden per jaar.
    Als eerstgenoemde het aangrenzende land van de heer Van den Hoonaert kan kopen, dan dient de huurder dit op dezelfde condities als overeengekomen te beheren.
    Op nakoming van de gestelde voorwaarden zullen toezien Abraham Selkart van Wouw en Willem Breur.

    vermelding:
    Maria Pieters Snel, weduwe van Gerard Muijser, machtigt Arij Gerritse Sonckert, wonende in 't Westmaze Nieuwland onder de jurisdictie van Claaswael, namens haar en andere Ingelanden van het dorp de rekeningen te helpen opmaken en besluiten te nemen tot nut en dienste van de polder.

    Begraven:
    opt. Haringvliet

    Aantekeningen:

    Huwelijkstoestemming:
    Jongeman van Rotterdam; Wed. Schalck Fransen, van Strijen, wonend Rotterdam; Schalck Fransen is de vroegere werknemer van Gerrit Muijser.

    Kinderen:
    1. Johannes Muijser is gedoopt op 27 aug 1652 in Rotterdam; is begraven op 8 sep 1652 in Rotterdam.
    2. Johannes Gerritsz Muijsert is gedoopt op 28 sep 1653 in Rotterdam.
    3. 2. Pieter Gerritsz Muijsert is gedoopt op 14 nov 1655 in Rotterdam; is begraven op 15 nov 1701 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    4. Gerardus Muijser is gedoopt op 11 sep 1657 in Rotterdam; is begraven op 10 jun 1732 in Rotterdam, Prinsenkerk.

  3. 6.  Abraham Pieters de Riemer (zoon van Pieter Abrahamsz de Riemer en Janneken Jacobsdr van der Cloet); is begraven op 18 feb 1657 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 22 mei 1671; Testament bij Notaris Philips Basteels

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Clara Pieters de Riemer, vrouw van Cornelis de Voogd. Voor de andere helft erft haar andere zuster Anna Pieters de Riemer, weduwe van Willem Santvoort. Aan de laatst genoemde zuster legateert ze een zerk met begraafplaats in de Laurenskerk, in het middenpand, met nummer 154. Voorts gaat een bedrag van 50 gulden naar Maria en Jannetgen Abrahams de Riemer, de dochters van haar overleden broer Abraham Pieters de Riemer.

    Abraham is getrouwd met Sophia Isbrants Blanckers op 21 apr 1641 (civil) in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 7.  Sophia Isbrants Blanckers (dochter van Isbrand Blanckers).

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Jongeman wonend Hooftsteech, jongedochter

    Kinderen:
    1. Maria Abrahams de Riemer
    2. 3. Jannetje Abrahamsdr de Riemer is gedoopt op 20 okt 1652 in Rotterdam; is begraven op 16 mei 1696 in Rotterdam.


Generatie: 4

  1. 8.  Jan Jansz Muijser is geboren in Rotterdam (zoon van Jan Muijsert); is begraven op 9 mrt 1627 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 24 mrt 1620 tot 2 okt 1623; Koop/verkoop huis en erf aan de Egelantiersgracht te Amsterdam
    • vermelding: van 13 jun 1638; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Naast Claes Gerritsz ... aan de oostzijde en het hooghuis met een gemene muur aan de westzijde, van Gijsbert Hendricxz. Strekkende voor van de straat tot achter aen de Lucas de ?
    In 1623 verkocht aan Pieter Jansz

    vermelding:
    Barbara Jansdr Muijsers, vrouw van Jan Jacobsz slootmaker, wonende op de Nyeuwe Haven, benoemt haar man tot erfgenaam. Een legaat in natura voor Maria Jan Muijsers, dochter van testatrices broer Jan Muijser. Haar drie broers moet zij daarvoor een geldelijke compensatie geven. Verder legaten voor haar broer Evert Muijser en haar zusters Maertgen en Geertruyt Jansdr Muysers, en de dochter van wijlen haar broer Pieter Muyser, Aechgen Pieters Muysers. Ook de kinderen van haar man Martyntgen, Lysbet en Maertgen Jans krijgen een legaat.

    Begraven:
    Op de achterburchwal

    Jan is getrouwd met Sara Anteunis op 8 dec 1619 (civil) in Rotterdam. Sara (dochter van ? Antonis) is geboren in 1599 in Amsterdam; is begraven op 28 okt 1678 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 9.  Sara AnteunisSara Anteunis is geboren in 1599 in Amsterdam (dochter van ? Antonis); is begraven op 28 okt 1678 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Regentes van een liefdadigheidsinstelling te Amsterdam
    • vermelding: van 29 jul 1652; Testament

    Aantekeningen:

    Sara Anteunis is in 1671 - zittend achter het venster - geschilderd door Michiel van Musscher (signatuur was gewijzigd in Nicolaes Maes). Volgens een veilingcatalogus uit 1902 staat op de landkaart, die achter haar hangt, Aet suae (op de leeftijd van) 72 en Aet suae 47. Op één van de brieven staat 'Eersamen Discreten Jan Muyser Heere gracht tot Amsterdam'. Op een andere brief zou haar naam staan.

    vermelding:
    Gerard Musert, coopman te Rotterdam benoemt zijn vrouw, Maertje Pietersdr Snel, tot erfgenaam en voogd.
    In het geval er geen kinderen uit het huwelijk zullen voortkomen, benoemt testateur Sara Anthonis, zijn moeder en bij haar vooroverlijden zijn broers en zuster

    Begraven:
    Weduwe van Jan Jansz Muijser vande Haerlemmerstraat 8:-

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Jan Jansz Muijser, jongeman van Rotterdam; Sara Antonis jongedochter van Amsterdam wonend in de Hartestraet

    Kinderen:
    1. 4. Gerrit Jansz Muijsert is geboren in Rotterdam; is begraven op 28 jan 1683 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    2. Maria Jans Muijser
    3. Pieter Muijser is geboren in 1625 in Amsterdam.
    4. Jan Muijsert is geboren in 1626 in Rotterdam; is begraven op 16 jun 1682 in Amsterdam.

  3. 12.  Pieter Abrahamsz de Riemer (zoon van Abraham de Riemer en NN); is begraven op 14 mrt 1638 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Koopman
    • vermelding: van 30 sep 1624; Testament bij Notaris Willem Jacobsz
    • vermelding: van 7 dec 1637; Testament bij Notaris Arent van der Graeff

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Ryemer, en zijn vrouw Janneken Jacobusdr herroepen hun testament gemaakt op 24 mei 1623 t.o.v. notaris Willem Jacobsz, en benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam, met een legaat aan hun kinderen: Abraham Pietersz de Ryemer en Jacob Pietersz de Ryemer
    Als voogden over hun kinderen worden aangewezen: zijn broer Isaack de Ryemer, en haar vader Jacob Jobsz, en worden medegenoemd: zijn broer
    Cornelis de Ryemer, en haar oom Maerten Maertensz Thoveling.
    de laatst genoemde twee namen zijn echter doorgehaald.

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Riemer en echtgenote Jannetjen Jacobs benoemen elkaar tot erfgenaam. Zij legateren aan de langstlevende de helft van alle inboedel, kleren, en tuin en erf buiten de GoutschePoort. Indien Pieter eerstoverledene is dan krijgt Jannetje een lijfrente van 160 gulden 's jaars. Overig bezit voor de 1/2 bij langstlevende en 1/2 bij hun kinderen; daarbij optie aan langstlevende om die binnen 2 jaar voor vastgesteld bedrag over te nemen. Dit omvat a) huis en erf St.Christoffel in de Hooftstraet met comptoir en kelder ad 13.000 gulden; b) huis en erf in oostvierendeel aan NZ van de Hoochstraet, begrensd tO Grietgen Hercules, tW gemene buyrsteech en strekkend tot achter aan de mouterij van Antonius Claes van Akeren, ad 5.000 gulden; c) huis en erf in het oostvierendeel aan ZZ van de Hoochstraet met huisje genaamd het Botervat, grenzend tO Pieter Heyndricxsz, schrijnwerker, tW Doctor Johan Fournier, strekkend tot achter aan Jan Jansz, ad 2.500 gulden; d) pakhuis, haringplaats en lootsen aan de ZZ van het Haringvliet ad 3.000 gulden. Als bijvoogd benoemt Pieter zijn broer Cornelis de Riemer en neef Adriaen de Riemer; Jannetje haar cousijns Abraham Crijnen en Jan Barentsz Rees. Vanwege een vicarie in het land van Voorne ad 35 gulden p.jr., legateren zij aan de kinderen elk 300 gulden.
    NB: Jannetje tekent als Jannetge Jacops; Pieter is ziek van lichaam.

    Begraven:
    Hoofdsteeg

    Pieter is getrouwd met Janneken Jacobsdr van der Cloet vóór 16 nov 1616 (civil). Janneken (dochter van Jacob Jobsz en Cecilia Jansdr) is geboren in 1594; is begraven op 27 mrt 1661 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 13.  Janneken Jacobsdr van der Cloet is geboren in 1594 (dochter van Jacob Jobsz en Cecilia Jansdr); is begraven op 27 mrt 1661 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 nov 1625; Testament bij Notaris Willem Jacobsz
    • vermelding: van 12 jun 1638; Machtiging bij notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 27 sep 1640; Machtiging bij notaris Arnout Hoflant
    • vermelding: van 10 aug 1645; Machtiging bij notaris Johan Troost Albertsz
    • vermelding: van 10 dec 1646; Verklaring bij Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 24 jul 1647; Arbitrage bij notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Riemer, en zijn vrouw Jannetgen Jacobsdr benoemen elkaar tot universeel erfgenamen met legaten aan haar neef en nichten Gerrit Jobsz van der Cloot, Ploontgen Claesdr, Gryete Voocht aan voornoemde Gerrit Jobsz van der Cloot wordt een huis en erve in de Stinckslootstraet in gebruik gegeven. De weeskamer wordt uitgesloten van bemoeienis.

    vermelding:
    Jannetgen Jacobsdr, weduwe van Pieter de Riemer, in zijn leven coopman alhier, machtigt Gillis de Glabbers, coopman te Brussel, om van Niclaes Kints, coopman, 273 gulden te innen die hij van hem tegoed heeft wegens geleverde coopmanschappen

    vermelding:
    Jannetge Jacobsdr, weduwe van Pieter de Riemer, coopman, machtigt Jan Baptist Versijlwegen, procureur te Brussell, om van Nicolaes Kints wonende te Brussel 273 gulden te ontvangen.
    Jannetge Jacobs tekent als Janneken Jacops.

    vermelding:
    Ida van Berchem, laatst weduwe van Jacob van Goch- in leven raad en vroedschap, machtigt Michel Mager te den Briel om tegoed geld te innen van Jan Jacobsz Schrijver aldaar en hem te bewegen om afstand te doen van de borgtocht die zij heeft ten behoeve van Jannitge Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, of Abraham de Riemer

    vermelding:
    Jannetgen Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, 52j., en Neeltgen Dircx, nu vrouw van Adrijaen Pieters, brouwer, 54j., leggen een verklaring af op verzoek van Crijntge Boudewijns van Eijck, weduwe van Dirck Adrijaens de Bouffiens, eigenaarster van het huis "de Bonten Os"op de Delftsevaert. Het betreft de kozijnen van haar huis.

    vermelding:
    Anthonis Claesz van Aeckeren, brouwer in 'de Drie Aeckeren', en Jannetgen Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, hebben een geschil betreffende een muur tegen het huis van Jacobs, genaamd 'de Hollantsche Kaesen' aan de noordzijde van de Hoochstraet. Arbiters zijn Adrijaen Jacobs van Braeckel, Guilliaem Bidloot en Olivier Oliviers van Vlierden.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Op 16-11-1616 maakt het echtpaar een testament waarbij Trijntgen Bartholomeusdr als grootmoeder van Janneken Jacobsdr is vermeld

    Kinderen:
    1. 6. Abraham Pieters de Riemer is begraven op 18 feb 1657 in Rotterdam.
    2. Catharina Pieters de Riemer is begraven op 3 mrt 1658 in Rotterdam.
    3. Clara Pieters de Riemer
    4. Anna Pieters de Riemer is begraven op 11 jun 1705 in Rotterdam.
    5. Isaack de Riemer is geboren in Rotterdam; is gestorven op 1 mei 1667.
    6. Pieter Pietersz de Riemer
    7. Jacob Pietersz de Riemer is begraven op 8 apr 1646 in Rotterdam.
    8. NN de Riemer is begraven op 3 nov 1618 in Rotterdam.
    9. NN de Riemer is begraven op 25 jan 1620 in Rotterdam.

  5. 14.  Isbrand Blanckers
    Kinderen:
    1. 7. Sophia Isbrants Blanckers
    2. Elisabeth Isbrands Blanckers is begraven op 31 okt 1679 in Rotterdam.




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.