top deco
Adrianus (de) Wildemans

Adrianus (de) Wildemans

Mannelijk - vóór 1762

Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Adrianus (de) WildemansAdrianus (de) Wildemans is geboren in Hagestein (zoon van Franchois de Wildemans); is gestorven vóór 29 jul 1762.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: van 1692; Steenbakker
    • vermelding: van 4 mei 1692; Staat borg voor andere steenbakker
    • vermelding: van 23 jun 1696; Verkoop partij steen
    • vermelding: van 16 jan 1710; Koop van land te Hagestein
    • vermelding: van 25 mrt 1710; Schuldbekentenis
    • vermelding: van 29 jul 1762; De erven van Adrianus Wildemans zijn vermeld als buur aan de Thiendweg te Hagestein

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Adrianus Wildeman, steenbakker te Vianen, staat borg voor Cornelis Maurick, steenbakker te Hagesteijn. Betreft een schuld van f 1000,- aan Adriaen van Kesteren in de Vaert

    vermelding:
    Breda 23-6-1696: Maria Blommendael wed.e van Joannes de Montenegro wonend op Lexmont, Cornelia de Montenegro wed.e van Selerit? Claessen de Wael, Adrianus de Wildemans wonend te Vianen en Frederick van der Paulus wonend te Lexmont, hebben steen verkocht. In de beschrijving van de partij worden bij Adrianus Wildemans vermeld: 30.000 klinkers, 80.000 grauwe moppen en 30.000 rode moppen.

    vermelding:
    ORA Hagestein 16-1-1710 (519/633): de heer Mr. Wolphert van Cattenburch, dijkgraaf van het land van Vianen transporteert aan Adrianus de Wildemans, steenplaatser, 4 mergen en 3 hond weiland in de polder van de Neerhoeven van Hagestein; N van den Hagewech tot Z aan het land van Dirk Verweij. Het land komt van wijlen juffr. Pitronnella Anna van Halewijn, zijn muije. De kooppenningen zijn voldaan.

    vermelding:
    Adrianus de Wildemans en Petronella Verschuer zijn als schuldenaar vermeld voor f 4500,- vanwege lening met 3 obligaties ten laste van generaliteit, als onderpand. Schuldeiser is Catharina Hermans tot Zuydwyck

    Adrianus is getrouwd met Petronella Jacobs (Pieternella) Verschuur (Verschuer) op 6 jun 1691 (civil) in Rotterdam. Petronella (dochter van Jacobus Verschuur (Verschuer) (Verschueren) en Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts)) is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Is applicatie hiervoor. En is hier van attestatie gegeven. Ten tijde van het huwelijk woonde Adrianus te Hagestein en Pieternella te Rotterdam.
    Op 10-5-1691 vermeld te Hagestein NH kerk: JM van Hagesteijn en JD van Rotterdam, aldaar getrouwd

    Kinderen:
    1. Fransois de Wildemans is gedoopt op 12 mei 1692 in Vianen, NH kerk; is begraven op 23 jul 1692 in Rotterdam.
    2. François Adriaans de Wildemans is gedoopt op 12 jun 1693 in Vianen, NH kerk.
    3. Magheltjen de Wildeman is gedoopt op 3 jan 1695 in Vianen, NH kerk.
    4. Clementia Adriaans de Wildemans is gedoopt op 20 okt 1698 in Vianen, NH kerk; is gestorven op 9 mei 1770 in Den Haag.
    5. Jacobus Adriaans Wildemans is gedoopt op 13 okt 1700 in Vianen; is gestorven op 6 jan 1734 in Azie.
    6. Maria de Wildemans is gedoopt op 14 jan 1703 in Vianen.

Generatie: 2

  1. 2.  Franchois de Wildemans is geboren circa 1630 in Vianen (zoon van Adriaen Dircxs de Wildemans en Maertge Frans van Polanen).

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Brouwer
    • vermelding: van 18 dec 1653; Verkoopakte
    • vermelding: van 24 dec 1653; Overeenkomst te Rotterdam
    • vermelding: van 2 feb 1654; Machtiging
    • vermelding: van 9 okt 1654; Schuldbekentenis
    • vermelding: van 23 jan 1655; Machtiging
    • vermelding: van 5 jul 1655; Overeenkomst
    • vermelding: van 12 dec 1657; Boedelinventaris van Franchoys Wildemans en zijn vrouw za. Angenietge Rotshouck
    • vermelding: van 16 dec 1657; Ruzie tussen Ravensburgh en Wildemans
    • vermelding: van 22 apr 1660; Overeenkomst

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Jacob Verboom verkoopt aan Jan Heyndricxz Rotshouck en Franchois de Wildermans elk 1/4e deel van brouwerij en brouwnering Van de Haen, vroeger genoemd De Bijl met de Azijn, nering en alles wat er verder bijhoort voor 12.750 gulden in twee termijnen.
    Op de brouwerij, de brouwnering en de azijnnering staan hypotheken verstrekt door Jacob Paets, Joosge Dircxdr vrouw van Abraham Crijnen Vermeer en Dirck Huygen Verboom.

    vermelding:
    Jacob Verboom die 2 vierde delen van de brouwerij Van de Haen eerder genoemd De Bijl verkocht heeft aan Jan Henricxz Rotshouck en Franchois de Wildemans, belooft als er meer dan de 80e en 40e penningen geëist wordt, hij zal betalen.
    Verder is conditie dat 1/12e deel dat hij nog bezit in de brouwerij eerst aan Rotshouck en Wildemans aangeboden zal worden als hij het wil verkopen.

    vermelding:
    Franchoys Wildemans, die van Dirck Verboom en Jacob Verboom, gewezen brouwers in de brouwerij van Haen, het recht heeft verkregen om van de boedel en erfenis van Franchoys Beljaert, in zijn leven mayoor en bierbeschoijer te Lillo, een bedrag van 2028 gulden te vorderen wegens geleverde bieren, machtigt Pieter Jacobsz van Braeckel om dit geld voor hem te innen.
    31-8-1654:
    Jacob Paets en Franchoys Wildeman, beiden brouwer, mede optredend namens hun compagnon brouwers in de brouwerie de Haen, machtigen Johannes van Weel, notaris en procureur, om naar het Fort Lillo te gaan, en hen aldaar voor de rechters te vertegenwoordigen als mede crediteuren van de boedel van Franchoys Bailliart in zijn leven majoor en biersteecker op het fort, alsook in hun zaak tegen Abraham Boschman en anderen.

    vermelding:
    Jan Hendricxsz Rotshouck, voor 1/4e part, Franchoys Wildemans voor 1/4e part, Jacob Paets voor 4/12e part, namens Dirck Verboom voor 1/12e part, participanten in de brouwerije van De Haen, bekennen 12.000 gulden schuldig te zijn aan de nagelaten weeskinderen van Vincent Paets en Willemken Harmans van der Vult, wegens geleende gelden, van Jacob Paets, als voogd van de weeskinderen d.d. 6 oktober j.l. ontvangen.
    Jan Hendricxsz Rotshouck stelt zich borg voor Franchoys Wildemans, evenals Wildemans zelf, die machtiging heeft van Maertge Frans van Polanen, weduwe van Adriaen Dircxsz de Wildemans, gepasseerd voor notaris Gerrit Adriaensz van Leent te Vyaenen.

    vermelding:
    Franchoys de Wildemans, brouwer in de brouwerij van de Bijl, nu genaamd de Haen, die machtiging heeft van Jacob Verboom die de brouwerij overgenomen heeft van Dirck Verboom, machtigt Anderis de Roij om uit zijn naam geld te vorderen en te ontvangen volgens rekeningen etc. en verder om alle zaken in dezen af te handelen.

    vermelding:
    Pieter de Riemer, doctor in de medicine, en Francois Wildeman, brouwer in De Haen verklaren het volgende:
    De Riemer heeft een obligatie van 800 gulden, tegen 5% rente bij notaris Jacob Duifhuisen gepasseerd op 13-12-1650 en waarvan de rente betaald is sedert 9-10-1652 tot nu toe ten laste van de overleden Adriaen Huijberts Huijsman, bierbeschoijer te Sevenhuijsen.
    Wildemans meent recht te hebben op een bedrag van de voornoemde Husman, wiens boedel en goederen bij executie zijn verkocht.
    Zij komen overeen dat de Riemer afstand doet van de obligatie, het geld en de rente ten behoeve van Wildemans en dat Wildemans 500 gulden (+ 50 gulden ter verering) aan de Riemer zal voldoen uit de opbrengst van de executie.
    N.B. Francois Wildeman tekent als Francoijs de Wildemans.
    de Riemer tekent niet.

    vermelding:
    gemaakt ten overstaan van haar ouders, Jan Hendrick Rotshouck en Leentgen Huygen Verboom.
    Uitstaande tegoeden van:
    -Jacob Paets, brouwer in "de Druyff"
    -Samuel de Back, voor mouten
    -van Stigt, brander
    -Joris Petrus, voor de huur van het huis aan de mouterij
    -Aert Jans Kelck, voor huishuur
    -Willem Hendricx Rotshouck, voor het huren van de caey
    -Adriaen van der Cnap, voor huur van de zolder
    -het deel van de erfenis van Mayken en Metgen Wildemans, halfzusters
    van Franchoys Wildemans voorn. van vaders zijde.
    Schulden aan:
    -Jan Hendrick Rotshouck,
    -Christiaen Bos, voor een paard
    -Coenraet Jans Coch, pachter ven de turf en de kolen
    -Floris Pieters, voor het weiden van een paard
    -Jan Jacob Cnugse
    -Pouwels van Poeters (of van 't Eeters)
    -Ghijsbert de Leeu
    -Sijmon van 't Eeters, voor en paar schoenen
    -Marcelis Hoefnaegel, cleermaeker
    -Jeronimus Rotshouck, over geleverd brood
    -de ontvanger Blanckert
    -Barent de cleermaeker
    -Anthony van Berkel, over de huur van de mouterij
    -Cathalijntge Tienen, over huishuur
    -van der Waerden, over de koop van een paard
    -Jacob Paets, voor de levering van moutkolen
    -Hendrick Rotshouck
    -Samuel de Back
    -de brouwer Piek
    Verdeling van de bovenstaande overschietende penningen tussen Franchoys de Wildemans en Jan Hendricx Rotshouck.
    Wildemans heeft aan Jacob Verboom al 62 gulden betaald.
    In een aanhangsel varklaren Franchoys de Wildemans en Jan Hendricx Rotshouck akkoord te zijn met de verdeling.

    vermelding:
    16-12-1657: Fijtgen Harmens, vrouw van Dircq Willemsen, waard in 'Oud Roomen' op de Hoogstraat, Josijntgen Gillis, vrouw van Cornelis Arentsen, en Ariaentgen Lodewijcx, 20 jaar, leggen op verzoek van Francois verboom, baljuw, een verklaring af. Zij verklaren dat zij op een zekere zaterdag in het begin van dit jaar 1657, omstreeks middernacht, in het zijkamertje waren van het huis genaamd 'Oud Roomen', waar ook aanwezig waren: Francois Wildemans en Gerrit Ravensburgh, linnenlakenkoper, wonende in de Hoogstraat nabij de Korte Hoofdsteeg, Johannes (van) Cuijcque, en de heer Tailler, Engelsman. Zij hebben toen gezien dat Ravensburgh op het verkeerbert speelde tegen Tailler, en woorden kreeg met Wildemans, waarbij hij een wijnpint naar het hoofd van Wildemans gooide en hem met een mes wilde steken.
    27-01-1658: Pieter Gordijn (tekent als Godin), koopman in papier, verklaart op verzoek van Gerrit Ravensburch dat hij op 22 of 23 januari met en naast Jan Gijsen buiten de Hofpoort woorden heeft gehad met Josina, de gewezen dienstmaagd van Dirck Neef, waard in 'Out Roomen', en dat dit heeft plaatsgevonden in het huis van Gijsen. Er zijn toen woorden gevallen over een geschil dat Ravensburch heeft gehad met Francois Wildeman, gewezen brouwer in 't Haentgen, waarbij Josina heeft gezegd dat Ravensburch geen mes had getrokken.

    vermelding:
    Jacob Verboom, gewezen brouwer in de Bijl, en nu de Haen alhier, verklaart dat hij het geld wat hij heeft ontvangen van Joost Abrahamsz, tijdens zijn leven bierbeschoijer te Amsterdam, heeft overgedragen aan Franchoijs de Wildeman, voorheen brouwer in de genoemde brouwerije.

    Kinderen:
    1. 1. Adrianus (de) Wildemans is geboren in Hagestein; is gestorven vóór 29 jul 1762.
    2. Maria Wildemans is gedoopt op 14 dec 1665 in Vianen.


Generatie: 3

  1. 4.  Adriaen Dircxs de Wildemans (zoon van Dirk de Wildemans); is gestorven vóór 24 feb 1643.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: tot vóór 1643; Schepen en brouwer te Vianen
    • vermelding: van 24 feb 1643; Verkoopakte bij Notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Gerrit Jacobs van Musscher (schoonzoon van haar zus), gemachtigd door Marichgen Fransdr, weduwe van Adrijaen Dircx, schepen en brouwer te Viaenen, verkoopt aan Cornelis Jans Cogel, huistimmerman, man van Magdaleentgen de Cooninck, een huis aan de westzijde van de Oude Kerckstraet, genaamd "den Bonten Hont", belast met een waarborg voor het huis van Leendert de Jongen, gekocht van Cornelis Waerts, op het Steijger en genaamd "de Maeckelaer", ook de rente van het huis ten behoeve van het leprooshuijs, en verder voor 3700 gulden.. Hij mag geen brood bakken zolang Johannes Waerts in de Kerckstraet bakt.
    Belendingen: ten noorden Areaentgen Conincx en ten zuiden Johannes Waerts.

    Adriaen + Maertge Frans van Polanen. Maertge (dochter van Frans Jansz en Marritgen Aertsdr) is gestorven na 9 okt 1654. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 5.  Maertge Frans van Polanen (dochter van Frans Jansz en Marritgen Aertsdr); is gestorven na 9 okt 1654.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 24 feb 1643; Verkoopakte bij Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 1654; Schuldbekentenis bij notaris Gerrit van der Hout

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Gerrit Jacobs van Musscher (schoonzoon van haar zus), gemachtigd door Marichgen Fransdr, weduwe van Adrijaen Dircx, schepen en brouwer te Viaenen, verkoopt aan Cornelis Jans Cogel, huistimmerman, man van Magdaleentgen de Cooninck, een huis aan de westzijde van de Oude Kerckstraet, genaamd "den Bonten Hont", belast met een waarborg voor het huis van Leendert de Jongen, gekocht van Cornelis Waerts, op het Steijger en genaamd "de Maeckelaer", ook de rente van het huis ten behoeve van het leprooshuijs, en verder voor 3700 gulden.. Hij mag geen brood bakken zolang Johannes Waerts in de Kerckstraet bakt.
    Belendingen: ten noorden Areaentgen Conincx en ten zuiden Johannes Waerts.

    vermelding:
    Jan Hendricxsz Rotshouck, voor 1/4e part, Franchoys Wildemans voor 1/4e part, Jacob Paets voor 4/12e part, namens Dirck Verboom voor 1/12e part, participanten in de brouwerije van De Haen, bekennen 12.000 gulden schuldig te zijn aan de nagelaten weeskinderen van Vincent Paets en Willemken Harmans van der Vult, wegens geleende gelden, van Jacob Paets, als voogd van de weeskinderen d.d. 6 oktober j.l. ontvangen.
    Jan Hendricxsz Rotshouck stelt zich borg voor Franchoys Wildemans, evenals Wildemans zelf, die machtiging heeft van Maertge Frans van Polanen, weduwe van Adriaen Dircxsz de Wildemans, gepasseerd voor notaris Gerrit Adriaensz van Leent te Vyaenen.

    Kinderen:
    1. Geertruijt de Wildemans
    2. 2. Franchois de Wildemans is geboren circa 1630 in Vianen.
    3. Pieter Adriaensz. de Wildemans is geboren circa 1633 in Vianen; is gestorven circa sep 1657.
    4. Maria Wildemans is geboren circa 1637 in Vianen; is gestorven vóór 23 okt 1687.


Generatie: 4

  1. 8.  Dirk de Wildemans
    Kinderen:
    1. 4. Adriaen Dircxs de Wildemans is gestorven vóór 24 feb 1643.

  2. 10.  Frans Jansz is gestorven vóór 25 okt 1601.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 12 apr 1581 tot 27 mrt 1584; Leen van 3 morgen land in Oud Goudriaan
    • vermelding: van 18 nov 1585; Transport van land te Goudriaan
    • vermelding: van 6 mrt 1588; Transport van land te Goudriaan
    • vermelding: van 25 okt 1601; Makelaar en pontgaerder
    • vermelding: van 2 jun 1610; Trasnportakte
    • vermelding: van 14 sep 1630; Uitkoop akte Notaris Gerrit van der Hout

    Aantekeningen:

    Hoewel 3 dochters niet met de achternaam 'Van Polanen' zijn genoemd blijkt de verwantschap uit diverse aktes

    vermelding:
    Leenkamer Arkel:
    12-4-1581: Cornelis Bastiaansz. bij dode van Bastiaan Corsz., zijn vader, waarna overdracht aan Frans Jansz., pondgaarder te Rotterdam, LRK 135 fol. 194.
    27-3-1584: Gerard Allardsz. te Goudriaan bij overdracht door Frans Jansz., LRK 135 fol. 382v.

    vermelding:
    ORA Goudriaan 1 fol 39 d.d. 18-11-1585: Jan Arien Huygen, Gerrit Cornelisz Stuijver en Neeltgen Cornelisdr, syn suster, met haer gec. voogt Joris Jansz, schout van Goudriaen, transp. aan Frans Jansz haer portie, wesende ¼ part in 3 m. ½ hont en ¼ hont lants, gelegen gemeen in Mr. Coossenweer, groot 6 m. 1½ hont lants, zoo de vsz. comparanten in dit lant bestorven zijn bij dode van za. Grietken Huygens, tselve weer lants leggende op te N.Z. van Goudriaen, bel. boven Ernst Willemsz en beneden Jan Daemen, str. van de Goudriaen totte landscheyding aen Langeraec toe.

    Op dezelfde dag transp. Jan Arien Huygen en Frans Jansz aan Gerrit Cornelisz Stuijver 2 hont lants, gelegen op te Z.Z. van Goudriaen, daer aff dat eene hont lants gelegen is in Ykenshoevew, daer die selve Gerrit Cornelisz jegenwoordich op woont, bel. boven Adriaen Pietersz Boon c.s. en beneden Claes Aertsz c.s., str. dezelve hoeve van de Goudriaen totte landscheyding an Slingelant toe, en dair dander hont lants gelegen is in Fy Huygens hoeve, daer vsz. Frans Jansz jegenwooridich op woont, bel. boven Adriaen Heymansz en beneden ’t gemeene lant van de Z.Z.

    vermelding:
    ORA Goudriaan 1 fol 55vo d.d. 6-3-1588: Frans Jansz als man en voecht van Maritgen Aert Pieterssoonsdr transp. aen Joris Jansz, schout in Goudriaen, 13 hont lants, en Thonis Reijersz transp. aen Joris Jansz vsz. ¾ hont lants, maeckende tsamen het rechte 1/4 part in een weer van 9 m. 1 hont op te Z.Z. van Goudriaen mitte tymeringe, boven tgasthuys tot Schoenhoven en beneden Dirck Pietersz Boon en Arien Henricxz Brouwer.

    vermelding:
    Maertgen Aertsdr weduwe van Frans Jansz pontgaerder
    pontgaertster
    Arent Fransz, haar zoon
    Swarte Leeuw, de 44 last
    Aelbert Reyndertsz
    machtiging tot waarneming van zaken, met name om het schip in de Maas te laten brengen

    vermelding:
    Marritgen Aerts, weduwe van Frans Jansz, maeckelaer, draagt over aan Cornelis Weerts, backer, haar schoonzoon, 2 jaar huishuur van de helft van hun huis in 't Oostvierendeel op de zuidzijde aan de Hoochstraet, in gebruik bij Lijsbet Claes en Geertgen Claes, beiden ongehuwd, en gelden uit de boedel van Jan Jansz, backer, in mindering van de borgtocht van 170 gulden, waarvoor Cornelis Weerts zich voor haar ten behoeve van Cornelis Opmeer borg had gesteld.

    vermelding:
    In deze akteworden de (schoon)kinderen van Frans samen vermeld. Verwantschap tussen één of meerder kinderen blijkt ook uit andere aktes.

    Gijsbert Fransz, Leonart Verboom (Man van Elsken Frans van Polanen), Cornelis Waerts (man van Beatrix Frans) en Jasper Waerts (man van Macheltgen Frans), mede namens Robbert Aerts (Man van Geertje Franse) en Adriaen Dircx (Man van Maertge Frans van Polanen), en gemachtigd door Cornelis Huyberts, coorncoper te Vianen, op 26 augustus 1630 voor notaris Antony de Ridder hebben geprocedeerd met de kinderen en erfgenamen van Jan 't Hooft betreffende de uitkoop van de boedel van Huibertgen Willems. Volgens haar testament voor notaris Abcoude zal 156 gulden moeten worden uitgekeerd aan elk van de kinderen van Jan 't Hooft en hun vrouwen.
    De boedel van Lijsbeth Staet, vrouw van Cornelis Huyberts is ingevolge haar testament gescheiden en gedeeld. Andries Jans, Hendrik Jans en Willem Aryens verklaren hiermede bekend te zijn.

    Frans is getrouwd met Marritgen Aertsdr op 17 mrt 1576 (civil) in Rotterdam. Marritgen (dochter van Aert Pietersz en NN) is geboren in Goudriaan. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 11.  Marritgen Aertsdr is geboren in Goudriaan (dochter van Aert Pietersz en NN).

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Pontgaerster
    • vermelding: van 6 mrt 1588; Transport van land te Goudriaan
    • vermelding: van 18 jan 1602; Vermeld in transportaktes te Rotterdam
    • vermelding: van 28 aug 1607; Akte van goedkeuring
    • vermelding: van 2 jun 1610; Trasnportakte

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ORA Goudriaan 1 fol 55vo d.d. 6-3-1588: Frans Jansz als man en voecht van Maritgen Aert Pieterssoonsdr transp. aen Joris Jansz, schout in Goudriaen, 13 hont lants, en Thonis Reijersz transp. aen Joris Jansz vsz. ¾ hont lants, maeckende tsamen het rechte 1/4 part in een weer van 9 m. 1 hont op te Z.Z. van Goudriaen mitte tymeringe, boven tgasthuys tot Schoenhoven en beneden Dirck Pietersz Boon en Arien Henricxz Brouwer.

    vermelding:
    18-01-1602: Aelbert Reynertz, Maertgen Aertsdr pontgaertster, Aert Fransz, Jan Olfertz overl schoonvader van Aelbert Reynertz, Hoorn, Jacob Meerhout notaris (1601) Hoorn.
    Betreft overdracht van rechten op een erfenis

    13-11-1602:
    Marijtgen Aerts, weduwe van Frans Jansz, maeckelaer, transporteert aan Cornelis Jansz Hertichvelt te Briele 1500 gulden wegens aan Maerten Arentsz Blomert geleverd graan door Anthonis Cornelisz uit Delft plus 612 gulden uit hoofde van borgtocht wegens leverantie van 5 last rogge aan Cornelis Jansz, mangelaer te Goude door Jan Jansz Schot, schipper.

    vermelding:
    Lenert Willemsz Verboom, die optreedt namens zijn stiefmoeder Marritgen Aerts, en Aelbert Reynertsz, wonend te Amsterdam stemmen erin toe dat het geschil over een obligatie van 200 gulden, die eerstgenoemden aan Aelbert Reynertsz hebben verstrekt, de eerstvolgende rechtsdag zal worden afgedaan, zonder hoger beroep.

    vermelding:
    Marritgen Aerts, weduwe van Frans Jansz, maeckelaer, draagt over aan Cornelis Weerts, backer, haar schoonzoon, 2 jaar huishuur van de helft van hun huis in 't Oostvierendeel op de zuidzijde aan de Hoochstraet, in gebruik bij Lijsbet Claes en Geertgen Claes, beiden ongehuwd, en gelden uit de boedel van Jan Jansz, backer, in mindering van de borgtocht van 170 gulden, waarvoor Cornelis Weerts zich voor haar ten behoeve van Cornelis Opmeer borg had gesteld.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Den voorseijden dage compareerden voor Burgermeesteren deser Stede Frans Jansz pontgaerder ende Maritgen Aertsdr. huijsvrouw uijt Goudriaen ende verclaerden dat sij bij weten wille ende consent van haer vader moeder ten weerz. In den echte. state waren getreden ende dat sij dyen volgende ende naer vermogen ‘d ordonnantie ende publicatie bij den magistraten deser stede gemaeckt daer in begeerden te continueren ende over sulcx sijn sij volgens de selve ordonnerende heur voorscreven burgers daer inne bevestigt ende geconfirmeert actum als boven

    Dit is een bijzondere huwelijksakte. Het gaat hier om echtelieden die al eerder gehuwd waren en dit om de een of andere reden bij de heren burgenmeesters (Stadstrouw) in Rotterdam moesten bevestigen. Ze waren dus al eerder gehuwd, mogelijk was er dus al sprake van een kind of meerdere kinderen. De echte datum van de trouw is niet gegeven.

    Kinderen:
    1. Macheltgen Fransdr van Polanen is gestorven vóór 3 aug 1651.
    2. Beatrix Fransdr is geboren in Rotterdam; is begraven op 2 mrt 1642 in Rotterdam.
    3. Elsken Frans van Polanen (Plain) is geboren in 1582 in Rotterdam; is begraven op 12 okt 1664 in Rotterdam.
    4. Geertje Franse van Polanen is gestorven na 22 feb 1664.
    5. 5. Maertge Frans van Polanen is gestorven na 9 okt 1654.
    6. Cornelia Franszdr is gestorven vóór 7 sep 1625.
    7. Arent Fransz van Polanen




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.