top deco
Johan Laurentius

Johan Laurentius

Mannelijk 1641 - 1680  (38 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Johan Laurentius 
  Geboren 28 nov 1641  Den Haag Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  [1
  Gedoopt 1 dec 1641  Den Haag Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  [1
  Geslacht Mannelijk 
  Opleiding van 27 dec 1661  [1
  Ingeschreven als student de Leiden 
  Beroep van 1664  [2
  Advocaat voor het Hof van Holland 
  vermelding van 29 jun 1669  [2
  Koop 
  • Comp. Jannetgen Harpersdr. weduwe van Cornelis Teunisz. Verheul, Teunis Cornelisz. Verheul, Teunis Arendsz. als getrouwd hebbende Neeltie Cornelisdr. Verheul, Gosewijn Cornelisz. Verheul voor haar zelf en vervangende en de rato caverede voor Crijn Joppen van der Meer als getrouwd hebbende Claesje Cornelisdr. Verheul, Cornelis Dircxsz. Groenewegen als voogd van Ada Cornelisdr. Verheul, nog de voorn. Cornelis Teunisz. Verheul als vervangende Claes Cornelisz. Verheul en Crijn Jorisz. Westerlee voor zich zelf en vervangende Dirck Cornelisz. van Zijl als voogden van Harper Jorisz. van Alsemgeest, alle kinderen en erfgenamen van Cornelis Teunisz. Verheul, en bekenden te verkopen aan de heer en mr. Johan Laurentius advocaat voor het Hof van Holland zekere woning als huis, bijhuis, boes, bergen, twee duivenkasten, geboomte en verder getimmerte daar op staande op omtrent 4 hond erfhuurland, met de gevolgen van het gebruik van de portie van de Maasdijk van het ambacht van ’s Gravenzande binnen, staande en gelegen in de Kleine Geest tiende in Zandambacht. Idem nog 5 hond land gelegen in Zandambacht. Idem nog 1 morgen land gelegen aan de zuidzijde van de voorsz. 5 hond. Idem nog 2 morgen 2 hond 68 roeden land gelegen in de Grote Geest tiende in Zandambacht.
   Opvallend is, dat twee duivenkasten worden verkocht. Het recht van duivenhouderij was in Holland in het algemeen voorbehouden aan de adel.
  vermelding van 3 jul 1669  [2
  Koop 
  • Comp. Thomas Arentsz. Cleijwech wonende in Zandambacht en verklaarde verkocht te hebben aan de heer en mr. Johan Laurentius avocaat voor het Hof van Holland zekere 4 hond eigen land gelegen aan de Delflandse Maasdijk in Zandambacht (belend o.a. ten noorden de heer koper met zijn woning genaamd Den Alsemgeest), als breder blijkende is bij de opdrachtbrief van comparant voor deze gewezene woning en landen staande en gelegen aan de Maasdijk bij hem gekocht van Joris Leendertsz. van Alsemgeest zaliger op 24-5-1658 die geregistreerd is in het protocol met de letter A fol. 175.
  vermelding van 6 jun 1676  [2
  Koop 
  • Comp. juffr. Barbara Buijs huisvrouw van sr. Roelant de Bruijn wonende in ’s Gravenhage als procuratie hebbende van haar voorn. man en bekende in die kwaliteit getransporteerd te hebben aan de heer en mr. Johan Laurentius advocaat voor het Hof van Holland een stuk land groot ruim 3 morgen gelegen in de Groote Geest.
  vermelding van 9 dec 1676  [2
  Koop 
  • Comp. de e. heer Hillebrant van Wouw hoofd ingeland van het Nieuwland wonende in ’s Gravenhage en bekende getransporteerd te hebben aan de heer en mr. Johan Laurentius advocaat voor beide Hoven van Justitie in ’s Gravenhage 14 morgen 2 hond 41 roeden land daaronder begrepen zeker laantje toekomende zijne hoogheid de heer Prins van Orange mitsgaders 4 hond 64 roeden land bij hem heer comparant in een eeuwige erfpacht uitgegeven aan Isaack Dircxsz. Eijckman, alles gelegen in de Groote Geest en Pasthoors tiende in Zandambacht.
  Overleden 2 feb 1680  [1
  vermelding van 5 okt 1680  [2
  Koop 
  • Comp. Arent Adolfsz. van Sigmont en verklaarde te transporteren aan juffr. Lidia van Bleijswijck weduwe van mr. Johan Laurentius in zijn leven advocaat voor het Hof van Holland zekere 3 morgen geestland gelegen in Zandambacht.
  vermelding van 5 okt 1680  [2
  Koop 
  • Comp. Joris Pietersz. Ockenburgh en Arij Willemsz. Hogeveen gasthuismeesters van ’s Gravenzande, Jan Pouwelsz. Reijgersbergh voor hem zelf en vervangende Claes Harpersz. van der Valck gasthuismeester van Zandambacht, mitsgaders Maerten Pietersz. Sprockenburch kerkmeester van ’s Gravenzande en Pouwels Jansz. Reijgersbergh kerkmeester van Zandambacht vervangende en hem sterk makende voor Arent Pietersz. van der Meer mede kerkmeester aldaar, en verklaarden volgens zeker contract d.d. 18-5-1676 voor schepenen van Zandambacht gepasseerd aan de heer Johan Lourentius in zijn leven advocaat voor het Hof van Holland verkocht te hebben en alsnu te transporteren aan desselfs weduwe juffr. Lidia van Blijswijck 6 morgen en ettelijke roeden land gelegen in Zandambacht.
  vermelding van 7 okt 1680  [2
  Koop 
  • Comp. Aeltgen Cornelisdr. van Santvliet weduwe en boedelhoudster van Hendrick Hubregtsz. Ruijghrock en verklaarde te transporteren aan juffr. Lidia van Bleijswijck weduwe van mr. Johan Lourentius in zijn leven advocaat voor het Hof van Holland 4 hond geestland gelegen in Deunisvelt.
  vermelding van 7 okt 1680  [2
  Koop 
  • Comp. Neeltgen Pietersdr. weduwe Jan Willemsz. Deunisvelt en verklaarde te transporteren aan juffr. Lidia van Bleijswijck weduwe van de heer en mr. Johan Laurentius in zijn leven advocaat voor het Hof van Justitie zekere huising en erve staande en gelegen aan de Maasdijk in Zandambacht.
  vermelding van 23 dec 1680  [2
  Koop 
  • Comp. Maerten Pietersz. Sprockenburgh burgemeester van ’s Gravenzande als procuratie hebbende van de heer en mr. Pieter Tedingh Berckhout schepen en raad van de stad Delft als in huwelijk hebbende vrouwe Elisabeth Ruijsch in die kwaliteit voor hem zelf en zich sterk makende en de rato caverende voor de heer Coenraet Ruijsch schepen en raad van de stad Leiden, en verklaarde in die kwaliteit volgens de procuratie op 15-12-1680 voor notaris Floris van der Werff tot Delft gepasseerd, te transporteren aan juffr. Lidia Bleijswijck weduwe van de heer en mr. Johan Laurentius in zijn leven advocaat voor het Hof van Holland zekere 4 morgen 400 roeden land gelegen in Zandambacht beneffens de woning en landen van de voorn. juffr. Laurentius.
  vermelding van 6 jun 1691  [3
  Vermelding in archief weeskamer Delft 
  • Op den 6en Junij 1691 is ter weescamer geexhibeert den testament bij Mr Johan Laurentius en Juffr. Lidia van Bleiswijck egteluijden op den 3e December 1679 onder haar beijder handtekeninge gepasseert, ende ten selven dage bij superscriptie verleden, voor Cornelis van Rijp Nots. en getuijgen binnen 's-Gravenhage, ende door den testateur met de doot geconfirmeert, waarbij bevonden is de weescamer buijten gesloten te zijn. Gedaan bij alle de heeren weesmeesteren.
  Aantekeningen 
  • Zoon van Wijbrand Laurentius en Catharina Loenius
  Persoon-ID I19250  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 2 jul 2016 

  Gezin Lidia Fransdr van Bleijswijck,   ged. 11 dec 1640, Delft Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 25 nov 1696  (Leeftijd ~ 55 jaar) 
  Huwelijkstoestemming 15 mrt 1664  Delft Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  [4
  Getrouwd 2 apr 1664  Delft Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  [4
  Type: civil 
  • Advocaet voorden Hove van Hollandt, J.M. van Amsterdam; J.D.
  Gezins-ID F1467443156  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - 28 nov 1641 - Den Haag Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGedoopt - 1 dec 1641 - Den Haag Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsHuwelijkstoestemming - 15 mrt 1664 - Delft Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: civil - 2 apr 1664 - Delft Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Dorp/stad       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Historie algemeen
  2. Buitenplaats Alsemgeest
  2. Buitenplaats Alsemgeest
  Informatie over de buitenplaats Alsemgeest en haar eigenaren
  1. Herkomst familienaam Alsemgeest
  1. Herkomst familienaam Alsemgeest
  Oorsprong van de familienaam Alsemgeest en informatie over de buitenplaats Alsemgeest

  Stukken <1900
  Detail van de buitenplaats Alsemgeest
  Detail van de buitenplaats Alsemgeest
  Detail van een kaart in 1712 gemaakt door Cruquis

 • Bronnen 
  1. [S13188] Genealogie Van Bleijswijck

  2. [S16058] hogenda.nl

  3. [S14162] SA Amsterdam

  4. [S14706] SA Delft
Contact

Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.