top deco

Trijntie Reijersdr (jr) van Adrichem

Vrouwelijk 1621 -


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Trijntie Reijersdr (jr) van Adrichem 
  Geboren mei 1621  [1
  • Zandambacht 8-7-1623: Jan Reijersz. en het derde Trijntie Reijersdr. wezende tweelingen oud omtrent op mei 2 jaar
  Geslacht Vrouwelijk 
  vermelding van 8 jul 1623 tot 9 mrt 1627  [2
  Verklaring over de zorg van de weeskinderen 
  • Zandambacht 9-3-1627: Comp. Reijer Vrancken van Adrichem wonende binnen Zandambacht onze mede broeder in rechte en bekende al op 8-7-1623 zekere uitkoop gedaan te hebben ten overstaan van schout en schepenen van Zandambacht jegens de gemeen bloedvoogden van zijn weeskinderen die hij in de echt geprocreerd heeft bij wijlen Maertgen Jansdr. van Vliedt zijn eerste huisvrouw aangaande de erfenis daarin dezelve weeskinderen door overlijden van haar voorsz. moeder bestorven waren, breder volgens zekere uitkoopcedulle luidende aldus:
   Op de navolgende condities en voorwaarden zijn in vriendschap veraccordeerd Reijer Vranckensz. van Adrichem weduwnaar van Maertge Jansdr. van Vliedt wonende in Zandambacht zijnde geassisteerd met Vranck Reijersz. van Adrichem zijn vader, Cornelis en Pieter Vranckensz. van Adrichem, Cornelis Adrijaensz. van Overgaeu en Lenaert Jansz. in de Langetaem alle wonende in Maasland zijn respectievelijke broeders en zwagers ter eenre met Joris Cornelisz. van Vliedt wonende tot Delfgauw representerende de persoon van Corstijaen Jorisz. van der Houve als getrouwd hebbende Maertgen Jorisdr. van Vliedt en als van dezelve procuratie hebbende tot het doen van deze uitkoop, zijnde mede geassisteerd met Pouwels Adrijaensz. van Dijck vervangende Arendt Thou Jansz. zijn zwager en overzulks in die kwaliteit voogden van de drie nagelaten weeskinderen van wijlen Maertgen Jansdr. van Vliedt in echt geprocreerd bij de voorn. Reijer Vranckensz., het ene genaamd Trijntie Reijersdr. oud op Vrouwlichtmis voorleden 13 jaar en het andere Jan Reijersz. en het derde Trijntie Reijersdr. wezende tweelingen oud omtrent op mei 2 jaar, zijnde mede geassisteerd met Crijspijn van Mijerop schout, Pieter Jansz. Vos en Willem Cornelisz. schepenen in Zandambacht als oppervoogden van alle weeskinderen van Zandambacht, ook mede present Beijer Andriesz. Bogaert in het Honderdland en Dirick Jorisz. van Adrichem wonende opte Vliedt als mede geassisteerden ter andere zijde, en dat aangaande de erfenis daarin dezelve weeskinderen bestorven waren door overlijden van haar zaliger moeder te weten dat Reijer Vrancken van Adrichem zal blijven bezitten al de boedels goederen […]. Aldus gedaan en geaccordeerd op de woning van de boedelhouder door tussanspreken van Jan Jansz. Dom tot Naaldwijk, Claes Claesz. van Zwieten secretaris te ’s Gravenzande, Jan Diricxsz. Vercroft tot Wateringen e Adrijaen Claesz. tot Naaldwijk, alle arbiters, ondertekend op 8-7-1623.
   Alle welke voorwaarden hij comparant belooft bij deze punctueel te voldoen, en heeft hij comparant speciaal hiertoe verbonden zijn woning als huis, schuur, bargen en geboomtem met 7 morgen eigen geestelijk land gekomen van het convent van Koningsveld eertijds buiten Delft en daar de voorsz. woning met zijn gevolgen op staat. Idem nog diverse percelen land.
  Persoon-ID I24683  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 24 jul 2020 

  Vader Reijer Vrancken van Adrichem,   geb. ca. 1586,   begr. 17 aug 1633, Naaldwijk Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 47 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Moeder Maritgen Jans van Vliet,   geb. ca. 1578,   ovl. vóór 8 jul 1623  (Leeftijd ~ 45 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Getrouwd vóór 1610  [3
  Gezins-ID F1591689879  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Huijch Corneliszn Arckesteijn 
  Getrouwd vóór 1656  [4
  Type: civil 
  Gezins-ID F1595584062  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S15447] Vermeld in akte te Zandambacht

  2. [S15341] www.hogenda.nl - T van der Vorm

  3. [S3610] Geschat

  4. [S15463] Vermeld bij huwelijkse voorwaarden (schoon)zus
Contact

Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.