top deco

Maertgen Reijersdr van Adrichem

Vrouwelijk ca. 1633 - vóór 1703  (~ 70 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Maertgen Reijersdr van Adrichem 
  Geboren ca. 1633  Woutharnasch Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  • Is onmondig in 1654
  Geslacht Vrouwelijk 
  vermelding van 24 sep 1634  [2
  Vermeld in Giftboek Hof van Delft 
  • Hof van Delft 24-9-1634: Wint gift Lenert Crijnen van der Burcht als getrouwd hebbende Neeltgen Jans van Overgaeu van 7 morgen onvrij hofland gelegen tot Delfgauw in de hoefslag van Vrou Russenslooth en de Oude Laen.
   24-9-1634: Heeft Cornelis Arijensz. van Overgaeu vervangende Pieter Vrancken van Adrichem als mede-voogd van de jonge kinderen van dezelve Reijer Vrancken met namen Neeltgen Reijersdr., Vranck Reijersz. en Maertgen Reijersdr. alle kinderen van de voorsz. Reijer Vrancken zal. gewonnen bij de voorsz. Neeltgen Jansdr. van Overgaeu van de zelve 7 morgen land hier voren verhaald.
  vermelding van 11 jun 1651  [2
  Vermeld in Giftboek Hof van Delft 
  • Hof van Delft 11-6-1651: Cornelis Arentsz. Hoochwecht getrouwd hebbende Neeltgen Reijersdr. van Adrichem wint gift van 5 morgen onvrij hofland gelegen neffens de Pijnackerse vaart in de hoefslag van Russensloot staande op 8 ponden schots, strekkende van het land hem en de heer Pieter van der Dussen toebehorende tot aan het land van de advocaat Veen. Nog Gerrit van der Wel als rentmeester van Vranck Reijersz. van Adrichem en Maritgen Reijersdr. van Adrichem elk voor de helft van 2 morgen onvrij hofland aan de Overgaeu west op in de hoefslag van de Oude Laen, staande de morgen op 6 ponden schots. Hunlieden respectievelijk bij scheiding voor het gerecht van Santambacht d.d. 7-2-1651 uit de boedel van Reijer Vranckensz. van Adrichem te beur gevallen.
  vermelding van 4 feb 1652  [2
  Vermeld in het giftboek Hof van Delft 
  • Hof van Delft 4-2-1652: Gerrit van der Wel not. en rentmeester van de nagenoemde onmondige kinderen als procuratie hebbende van Lenert Quiringsz. van der Burch wonende in Woutharnesch, van Jan Reijersz. van Adrichem wonende tot Naaldwijk, van Cornelis Arentsz. Hoochwecht wonende alhier aan de Rotterdamse weg, en van Huijch Cornelisz. Arckesteijn wonende in Santambacht aan de Maesdijck als voogden van Vranck Reijersz. van Adrichem en Marijtgen Reijersdr. van Adrichem onmondige kinderen van zal. Reijer Vranckesz. van Adrichem bij hem verwekt aan Neeltgen Jansdr. van Ruijven (proc. gepasseerd voor Cornelis Couckebacker, not. d.d. 31-1-1652) en heeft uit kracht vandien de gift gegeven aan Cornelis Ariensz. Sijdeman mede gezworene van deze ambacht van een stuk land in de oude brieven begroot op 2 morgen zijnde onvrij hofland gelegen in de hoefslag van de Oude Laen.
  vermelding van 14 feb 1654  [2
  Verkoop uit nalatenschap 
  • ORA Pijnacker 14-2-1654: Comp. Gerrit van der Wel, notaris, rentmeester van de nagenoemde onmondige weeskinderen als procuratie hebbende van Leenert Quiringsz. van der Burch wonende in Woutharnis, van Jan Reijersz. van Adrichem wonende tot Naeldwijck, van Cornelis Arentsz. Hoochwecht wonende aan de Rotterdamsewech, en van Huijch Cornelisz. Arckesteijn wonende in Santambacht aan de Maesdijck als voogden van Vranck Reijersz. van Adrichem en Maritgen Reijersdr. van Adrichem, onmondige weeskinderen van zal. Reijer Vranckensz. van Adrichem bij hem verwekt aan Neeltgen Jansdr. van Ruijven (proc. d.d. 31-1-1652 voor Cornelis Couckebacker not. tot Delft), en heeft verkocht aan Cornelis Adrijaensz. Sijdeman woonachtig in het Hoff van Delff een stuk land begroot op 3 morgen gelegen in Pijnacker achter Nieucoop.
  vermelding van 2 nov 1656  [3
  Huwelijkse voorwaarden 
  • Delft 2-11-1656: Huwelijkse voorwaarden van:
   Jan Jansz vander Houve, jongman wonende tot Watering, geassisteert met Jan Huijbrechtsz Persoon, sijn schoonvader en Neeltgen Claesdr sijn moeder en Jan Pijetersz Costerlaen en Rochus Willemsz van Schipluij zijn schoonbroeders en nog met Claes Jacobsz van Duijndam, Dirck Jansz Vercrocht en Jan Dircxsz Sterreburch sijn oomen en neeff en van:
   Maritgen Reijersdr van Adrichem jonge dochter wonende in Wouthernes geassisteert met Jan Adriaensz van Overgaeu haer schoonvader (stiefvader) ende Neeltgen Jans van Overgaeu haer moeder met Vranck Reijersz van Adrichem en Jan Reijersz van Adrichem haer broeders, Cornelis Arentsz Hoochwecht en Huijch Cornelijs Arckesteijn, haer schoonbroeders, alsmede Vranck Pieters van der Valck haer oom.
  vermelding van 7 okt 1682  [2
  Gift onvrij hofland in de hoefslag van de Oude Laen 
  • Hof van Delft 7-10-1682: Jan Jansz. van der Houve in huwelijk hebbende Marijtge Reijersdr. van Adrichem [doorgehaald: Jaepje Leendertsdr. van der Burch? laatst wed. van Willem Pietersz. Heemskerck], Maria en Geertruijd van der Burch? bejaarde dochters, Reijer Cornelisz. Hoogwech zoon van Neeltge Reijersdr. van Adrichem, zo voor haar zelf als mede vervangende en de rato caverende voor de verdere mede-erfgenamen van Neeltgen Jansdr. van Ruijven in haar leven wed. van Reijer Vranckesz. van Adrichem en van Leendert Quiringsz. van der Burch, winnen gift vermits het overlijden van dezelve Neeltgen Jansdr. van 7 morgen 4 hond onvrij hofland gelegen in de hoefslag van de Oude Laen, staande de morgen op 6 ponden.
  Overleden vóór 7 aug 1703  [4
  Persoon-ID I24607  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 24 jul 2020 

  Vader Reijer Vrancken van Adrichem,   geb. ca. 1586,   begr. 17 aug 1633, Naaldwijk Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 47 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Moeder Neeltgen Jansdr van Ruijven,   geb. ca. 1603,   ovl. 25 jan 1681, Delft Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 78 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Getrouwd vóór 7 mrt 1627  [5
  Gezins-ID F1591506561  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Jan Jansz van der Hoeff,   geb. ca. 1634, Wateringen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Huwelijkstoestemming 2 nov 1656  Hof van Delft Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [3
  Getrouwd 5 nov 1656  Hof van Delft Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [3
  Type: civil 
  • Jongman woonende tot Wateringh; Jongedochter woonende op Swet inde jurisdictie van Groeneveld
   BG geassisteerd met Jan Huijbrechtsz Persoon sijn stiefvader ende Neeltge Claesdr Haesbroeck sijn moeder; BD geassisteerd met Jan Adriaensz Overgaeu haer stiefvader ende Neeltge Jansdr Overgaeu haer moeder
  Gezins-ID F1591611570  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsHuwelijkstoestemming - 2 nov 1656 - Hof van Delft Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: civil - 5 nov 1656 - Hof van Delft Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Dorp/stad       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Bronnen 
  1. [S12948] Vermeld bij huwelijk - geschat

  2. [S15341] www.hogenda.nl - T van der Vorm

  3. [S14706] SA Delft

  4. [S12739] Vermeld bij later huwelijk partner

  5. [S15448] Vermeld in giftboek Hof van Delft
Contact

Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.