top deco

Willem Pietersz Boogert

Mannelijk ca. 1615 -


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Willem Pietersz Boogert 
  Geboren ca. 1615  [1
  • Was op 19-1-1658 43 jaar
  Geslacht Mannelijk 
  vermelding van 15 mrt 1658  [2
  Vermeld in testament als voogd 
  • Maassluis, Notaris Adrijaen de Bije 15-3-1658:
   Het echtpaar Claes Claesz Trapper, schoenmaker in Maasland en Neeltge Willemsdr Thoen, maakt hun testament.
   De boedel en goederen zijn voor de langstlevende. Er wordt een regeling vastgelegd voor hun (toekomstige) kinderen. Tot voogeden worden benoemd: Maerten Claes Trapper, zijn broer; Dirck Leendertsz Verdoes en Willem Pieters Bogaert te Maasland; Willem Jans Thoen haar vader, Jan en Pieter Thoen haar broeders
  vermelding van 28 mrt 1663  [3
  Regeling zorg kinderen van Neeltge Willemsdr Thoen 
  • Maassluis, Notaris Adrijaen de Bije 28-3-1663:
   Claes Claesz Trapper, weduwnaar van Neeltge Willemsdr Thoen wonend te Maasland geassisteerd met Willem Pietersz Bogaert en Jacob IJsbrantsz Perdelft wonend te Maasland ten eenre en Willem Jansz Thoen wonende aen de Nieuwech onder Maasland, grootvader en Jan Willemsz Thoen wonend te Vlaardinger Ambacht, oom, tesamen voogden, en Pieter Willemsz 't Hoen, mede oom en voogd, geassisteert met Jan Sijmonsz Patijn en Jacob Meesz Noordervliet, goede bekende ter andere zijde. Zij regelen de zorg voor en betalingen ten behoeve van de kinderen, Grietge Claes Trapper, oud 6 jr, en Trijntge Claes Trapper oud 5 jr door de dood van hun moeder Neeltge Willemsdr Thoen. Vermeld worden diverse zilveren sieraden en bloedkoralen kettingen.
  vermelding van 15 aug 1665  [2
  Machtiging voor betaling leen Cralingerpolder 
  • Maassluis, notaris Adriaen de Bije
   15-8-1665, nr 1721: Corn. Willemsz Boogaert out burgemr. der stede ’s-Gravezande voor Willem Gerritsz Thoen tot ’s-Gravesande woonachtig. In akte van 18 februari 1665 te Delft is verkocht een leen van de heerlijkheit Polanen en Hodenpijl te Cralingerpolder. Leen van Willem Thoen door de dood van zijn vader Gerrit Jansz Thoen.
   Het betreft een machtiging om de lasten op het leen te betalen, leenland ten behoud van de heer Poulis Teding Berckhout. Machtiging door Machtelt Willems wed. van Gerrit Thoen en de voornoemde Willem Thoen.
   Getekend door Cornelis Willemsz Boogaert, Wouter Gerrits Thoen en Willem Pietersz Boogaert
  vermelding van 1 dec 1665  [2
  Benoemd als voogd 
  • Maassluis, notaris Adriaen de Bije
   1-12-1665: Machtelt Willems Boogaert weduwe en boedelhoudster van Gerrit Jansz Thoen wonend aan de Westgaech onder Maaeslandt als bij testament van haar man van 29-10-1652 voogdesse over de minderjarige kinderen zijnde Corn. Gerritsz en Crijntge Gerrits Thoen benoemt tot voogden over haar onmondige kinderen Willem Pietersz Boogards en Evert Maertens van Dorp in Maeslant
  vermelding van 1 dec 1665  [2
  Vermeld in verklaring erfrecht 
  • 1-12-1665, nr 1749: Wouter Gerritsz ’t Hoen wonend te Maasland, Isbrant Huijbrecht van der Meer te Monster, gehuwd met Trijntge Gerrits Thoen, Zijbrant Huijb. van der Meer te Monster gehuwd met Arijaentge Gerrits ’t Hoen, Adrijaen Verstrate, zaaidrapier te Delft gehuwd met Maertge Gerrits Thoen, Willem Pietersz Boogaert voor Maerten van Dorp als voor Machtelt Willems Boogaert, voogden van de onmondige kinderen van Gerrit Janz ’t Hoen met namen Cornelis ende Crijntge Gerrits Thoen, absent mede Willem Gerrits Thoen, zoon van de voorn. Gerrit Jansz, allen kinderen van Gerrit Janz Thoen. Zij verklaren dat zij de staat van de nagelaten boedel van hun vader hebben ingezien. Hun moeder is Machtelt Willems Boogaert. De boedel is begroot op 40.000 gulden. Gerrit Jans Thoen heeft op 29 oktober 1652 een testament gemaakt.)
  Persoon-ID I24022  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 25 mrt 2020 

 • Bronnen 
  1. [S12826] www.hogenda.nl

  2. [S2522] FamilySearch

  3. [S15234] Famiysearch
Contact

Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.