top deco

Jan Claesz van Thorenvliet

Mannelijk ca. 1593 - na 1643  (> 50 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Jan Claesz van Thorenvliet is geboren circa 1593; is gestorven na 15 apr 1643; is begraven in Leiden, Hooglandse kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 sep 1613; Testament van Maritgen Jans van Thoorenvliet
    • vermelding: van 9 apr 1614; Testament van Ermptgen Jansdr
    • Beroep: van 1616; Saaiwerker en saaipakker
    • vermelding: van 1618 tot 1633; Vermeld in de bonboeken van Leiden
    • vermelding: van 9 okt 1618; Geschil over schutting
    • vermelding: van 28 apr 1620 tot 9 jul 1629; Kwesties over tuinhuisje en secreetgooe
    • vermelding: van 26 aug 1622; Boedelscheiding
    • vermelding: van 1 mrt 1623; Voogd over de kinderen van Nelletgen Claesdr van Thorenvliet zal.
    • vermelding: van 6 dec 1624; Testament
    • vermelding: van 1629 tot 1640; Eigenaar huis op het Noordeinde te Leiden
    • vermelding: van 4 nov 1631; Machtiging voor het innen van jaargeld
    • vermelding: van 12 nov 1631; Kwestie over verkoop huis aan het Hogelantse kerkhof
    • vermelding: van 4 dec 1632; Boedelscheiding
    • vermelding: van 12 jun 1633; Huwelijkse voorwaarden
    • functie: van 1634; Poorter van Leiden
    • vermelding: van 1636; Voogd te Leiden
    • vermelding: van 15 apr 1643; Getuige
    • vermelding: van 23 sep 1651; Verkoop Tuin met tuinhuis te Leiden

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ONA Delft 20-9-1613: testament van Maritgen Jans van Thoorenvliet, huisvrouw van Rochus Jansz van Bodegem wonend aan de Voldersgracht. Zij is gezond van lichaam en geest.

    Erfgenamen: de kinderen van zal. Claes Jansz van Thoorenvliet te Leiden met namen: Jan Claesz; Annetgen, Nelletgen en Lijsbeth Claesdr.
    Prelegaten naar de Armen en naar Jan Claes Thoorenvliet

    Vermeld: goederen gekomen van Nelleken Coenendr, weduwe van Jan Willemsz bierdrager, haar moeder; Jacob Cornelisz, vorige man van Maritgen; goederen van za. Pietertgen Jansdr, zus van Maritgen

    vermelding:
    ONA Leiden 9-4-1614: testament van Ermptgen Jansdr, weduwe van Claes Jansz van Thorenvliet wonend buiten Leiden. Zij heeft vier kinderen: Jan Claesz van Thoorenvliet en Nelletgen, Annetgen en Elisabeth Claesdrs van Thoorenvliet. Aan haar zoon had zij 176 gld. gegeven voor saeijtouw of rouwclederen; Aan haar dochter Nelletgen Claes 280 gld. voor rouwclederen als ook voor bruijloftsmaeltijt en bruijloftsclederen. De voorschreven penningen worden op hun erfdeel in mindering gebracht. De kinderen erven in gelijke delen.

    Beroep:
    Een saaiwerker was een thuiswerker voor het wassen, spinnen, kammen en weven van wol.
    Vanaf 1624 tot na zijn dood vermeld als saaipakker

    vermelding:
    Burgstreng en Kerkvierendeel, Pancras Kerkgracht (Pancras Kerkhof) (Nu Hooglandse Kerkgracht 31/33)
    2-7-1618: Henrick Goossens verkoopt aan Jan Claesz van Thoornvliet
    14-4-1633: Jan Claesz van Thoornvliet voor de helft en de voogden van het weeskind van Jan Claes (Anna Jans) voor de andere helft verkopen aan Pieter Pieter Poelaert, kleermaker het huis dat belast is met een rente

    vermelding:
    ONA Leiden 9-10-1618: Getuigenverklaring op verzoek van Jan Claesz van Thorenvliet, wonend te Leiden aan 't Hoochlantsche Kerckhoff. Heijnrick Goosens, kleermaker 22 jr en Tobias Christiaens, kleermaker 34 jr (buurman van Jan Claes). Zij verklaren over een schutting, die is veranderd door Dignum Cornelis, weduwe van Maerten Jans, kleermaker.

    vermelding:
    ONA Leiden 28-4-1620: Pieter Casier, koopman van Wall? en Jan Claesz van Thorenvliet beide wonend te Leiden, achter tegen elkaar behuist op het Hogelantsche Kerckhoff. Zij hadden een kwestie over een zomerhuisje dat Jan Claes achter op zijn erf had gesteld. De schepenen hadden bepaald, dat het huisje moest worden afgebroken. Omdat zij de onderlinge vriendschap wilden behouden is door tussenspreken van diverse personen een overeenkomst bereikt. Jan Claes zal achter op zijn erf het zomerhuisje vervangen door een ander huisje en dit op een andere plek plaatsen. In de akte worden plek, hoogte en lengte van het nieuwe huisje vastgelegd. Jan Claes tekent met een merk.

    9-7-1629: Kwestie tussen Pieter Casier en Jan Claesz van Thorenvliet over de reiniging van de secreetgoot die onder de gang loopt. Betreft een gang van het Hogelandse kerkhof

    vermelding:
    ONA Leiden 26-8-1622: scheiding van de boedel van de overleden Ermpgen Jansdr, weduwe van Claes Jans van Thorenvliet.
    Erfgenamen: Jan Claes van Thorenvliet; Mr Johan Werkin is toeziender op stadsbierdragers en gemachtigd door Jan Pietersz Vinc, weduwnaar van Nelletgen Clasdr van Thorenvliet; Philps Pieters, saaijwerker, getrouwd met Elisabeth Claes van Thorenvliet.
    In de nalatenschap o.a. geld, 3 gouden ringen; een boomgaard in de Weide Waert aan een slootge in Leiderdorp; een hypothecaire lening op de harnasmaker in Den Haag aan Claes Woutersz; een lijfrente; een grafkelder gelegen in de Hogelandskerk; een bed met toebehoren; huisraad en inboedel; diverse doodschulden. Saldo 145 gld.

    vermelding:
    ONA Leiden 6-12-1624: Langstlevende-testament van het echtpaar Jan Claesz van Thorenvliet, saijpacker en Aeltgen Ariensdr, wonend op de Hogelantsche gedamde Kerkgracht te Leiden. Aeltgen ligt ziekelijk te bedde. In de boedel: goud, zilver, huisraad, kleren en linnengoed. Met voorwaarden t.a.v. de langstlevende voor het onderhoud en opvoeding van de niet met name genoemde kinderen. Als zij eerst komt de overlijden, dan krijgt haar moeder een legaat van 200 gld, een baaien rok met 3 koorden, een keurslijf met een borsrok en een zwart lijfken met een grouwe rok en een onderzielken?.
    Hun graf, nr. 97, komt in de Hooglandse Kerk aan het zuideinde. De langstlevende wordt de voogd over de onmondige kinderen met Jacob Willemsz Verboom, burgemeester en Gieles Thijmnas van Vliet, korenverkoper te Leiden.

    Op 28-6-1631 maken zij weer een testament. Jan Claes is gezond en Aeltgen Ariens is ziekelijk.
    Dan wordt ook een staat van de gelden van Jan Claesz opgemaakt met een totale waarde van 1621.4 gld.

    vermelding:
    Vermeld in de bonboeken van Leiden op de noordzijde van het Noordeinde / Noord-Rapenburg
    9-3-1629: Verkocht door Aeltgen Thonisdr, weduwe van Arent Maertens aan (schoonzoon) Jan Claesz van Thorenvliet belast met pacht.
    10-5-1640: Jan Claes van Thorenvliet verkoopt voor de ene helft en voor de andere helft: Johannes de Waert als man en voogd van Annetgen Jansdr van Thorenvliet, enige nagelaten dochter van Aeltgen Adriaensdr, getrouwd geweest met Jan Claes van Thorenvliet. Koper is Claes Cornelisz van Naeltwijck

    vermelding:
    ONA Leiden 4-11-1631: Jan Claes van Thoornvliet, burger te Leiden, machtigt Marijtge Jansdr van Thoornvliet, weduwe van Teunis Jacobsz, zijn moeije wonend te Delft om in te vorderen een jaarlijks bedrag van 50 gld uit de nalatenschap van joffrouw Clara van Sparwou in haar leven huisvrouw van Mr. Aert van der Meer. Ter verrekening van een schuld van 800 gld.

    vermelding:
    ONA Leiden 12-11-1631: Pieter Pieterz Poelaert heeft gekocht van Jan Claesz van Thoornvliet een huijsinge en erve te Leiden aan de westzijde van de het Hogelantse Kerckhoff. Bij de overdracht was hem niet bekend dat het huis belast was. Jan Claesz had beloofd het onroerend goed te zullen vrijwaren.

    vermelding:
    ONA Leiden 4-12-1632: scheiding van de boedel van Jan Claesz van Thoornvliet, saeijpacker en (de overleden) Aeltgen Arentsdr, conform de inventaris van de boedel. Notaris Adriaen Paedts is testamentaire voogd van het weeskind.
    Jan Claesz van Thoornvliet krijgt de helft ter voldoening van 2.538 gld. Hij moet aan de voogden van zijn kind voldoen de som van 29-8-5. Jan Claes houdt de helft van een huijsinge in het Noorteijnde en de helft van de huishuur die Pieter Poelaert schuldig is.
    Het kind Annetgen Jansdr krijgt de wederhelft ter waarde van 2.538 gld.

    vermelding:
    ONA Leiden 12-6-1633: huwelijkse voorwaarden tussen:
    - Jan Claesz van Thorenvliet, saeijpacker, weduwnaar van Aeltgen Arentsdr als toekomende bruidegom, geassisteerd met Louris Francke? Burgersdijck, professor in de universiteijt te Leiden en
    - Nelletgen Jansdr van der Leth, weduwe van Jan Thielmans (van Meden), als toekomende bruid, geassisteerd met Cornelis van Domburch, haar neef.

    functie:
    Op 20-3-1634 is Jan Claesz van Thoorenvliet borg voor Maerten Pietersz, kleermaker uit Warmond

    vermelding:
    Weeskamer Leiden no. 1 d.d. 5-3-1636: Cornelis Woutersz. kaarsmaker op Delfshaven oom en Jan Claesz. van Torenvliet neef zijn voogden gesteld over Pieter oud 24, Arent 20 en Haesgen 22 jaar oud of daar omtrent, nagelaten weeskinderen van Geertgen Harpersdr. Snouck zaliger gewonnen bij Cornelis Jansz. van Sonnevelt varendman.

    vermelding:
    ONA Leiden 15-4-1643: Jan Claes van Torenvliet, Pr. de Vilde en Willem Reijers van Bleijckers, allen gezworen packers te Leiden getuigen op verzoek van Pieter van Hersbeeck, koopman te Leiden.

    vermelding:
    Transportakte Leiden 23-9-1651 (inv. 1594-30):
    Johannes Waerts, makelaar in granen te Rotterdam, weduwnaar van Annetje Jansdr. van Thoornvliet, dochter en erfgename van Jan Claes van Thorenvliet, in leven saaipakker te Leiden, verkoopt voor f 810,- aan Lodewijck Hendricks Verbiest een tuin met erf en tuinhuis in de tweede Waard, ten O. de erfgenamen van vrouwe van der Nath, ten Z. de nazaten van Jan Louris van der Hoeve, ten W. de erven van Arent Dircks van Achthoven, ten N. de laan

    Overleden:
    graf 97 aan het zuideinde

    Gezin/Partner: Aeltgen Arents. Aeltgen (dochter van Arent Maertensz Deun en Aeltgen Thonis) is geboren circa 1595 in Leiden; is gestorven vóór 4 dec 1632; is begraven in Leiden, Hooglandse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Tonia Jans van Toornvliet  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gestorven vóór 4 dec 1632.
    2. 3. Anna Jans van Toornvliet  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1617 in Leiden; is begraven op 12 sep 1649 in Rotterdam.

    Gezin/Partner: Nelletgen Jans van der Leth. [Gezinsblad] [Familiekaart]



Generatie: 2

  1. 2.  Tonia Jans van Toornvliet Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is gestorven vóór 4 dec 1632.

  2. 3.  Anna Jans van Toornvliet Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Jan1) is geboren circa 1617 in Leiden; is begraven op 12 sep 1649 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1629 tot 1640; Eigenaar huis op het Noordeinde te Leiden
    • vermelding: van 28 apr 1632; Testament
    • vermelding: van 4 dec 1632; Boedelscheiding
    • vermelding: van 23 sep 1651; Verkoop Tuin met erf en tuinhuis in de tweede Waard te Leiderdorp
    • vermelding: van 1 mrt 1655; Machtiging bij notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    Anna staat ook zonder de achternaam 'van Toornvliet' vermeld.

    Geboorte:
    Is op 28-4-1632 over de 14,5 jaar.

    vermelding:
    Vermeld in de bonboeken van Leiden op de noordzijde van het Noordeinde / Noord-Rapenburg
    9-3-1629: Verkocht door Aeltgen Thonisdr, weduwe van Arent Maertens aan (schoonzoon) Jan Claesz van Thorenvliet belast met pacht.
    10-5-1640: Jan Claes van Thorenvliet verkoopt voor de ene helft en voor de andere helft: Johannes de Waert als man en voogd van Annetgen Jansdr van Thorenvliet, enige nagelaten dochter van Aeltgen Adriaensdr, getrouwd geweest met Jan Claes van Thorenvliet. Koper is Claes Cornelisz van Naeltwijck

    vermelding:
    ONA Leiden 28-4-1632: testament van Anneken Jans van Thoornvliet, oud over de 14,5 jaar, wonend te Leiden. Alle na te laten goederen gaan naar haar vader Jan Claes van Thorenvliet

    vermelding:
    ONA Leiden 4-12-1632: scheiding van de boedel van Jan Claesz van Thoornvliet, saeijpacker en (de overleden) Aeltgen Arentsdr, conform de inventaris van de boedel. Notaris Adriaen Paedts is testamentaire voogd van het weeskind.
    Jan Claesz van Thoornvliet krijgt de helft ter voldoening van 2.538 gld. Hij moet aan de voogden van zijn kind voldoen de som van 29-8-5. Jan Claes houdt de helft van een huijsinge in het Noorteijnde en de helft van de huishuur die Pieter Poelaert schuldig is.
    Het kind Annetgen Jansdr krijgt de wederhelft ter waarde van 2.538 gld.

    vermelding:
    Verkoper: Johannes Waerts, makelaar in granen te Rotterdam, weduwnaar van Annetje Jansdr. vanThoor
    Koper: Lodewijck Hendricks Verbiest

    vermelding:
    Johannes Waerts machtigt Pieter Burgersdijck, advocaet, om namens hem, als voogd over zijn kinderen die hij verwekt heeft bij wijlen zijn vrouw Anna van Toorvliet, en namens Samuel Jansz van Nier, van de heer Cruytmaecker het geld te ontvangen van de stukken land die deze heeft gekocht, en waarvan zijn kinderen en Van Nier het eigendom hadden. De stukken land zijn gelegen buiten 's Gravenhaege.

    Anna is getrouwd met Johannes Jaspers Weerts (Waerts) op 4 nov 1636 (civil) in Rotterdam. Johannes (zoon van Jaspar Weerts en Macheltgen Fransdr van Polanen) is geboren in 1614; is begraven op 27 nov 1675 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 4. Aaltje (Aeltge) Jans Weerts (Waerts)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is gestorven na 8 jun 1707.
    2. 5. Elisabeth Weerts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 6. Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is begraven op 26 mrt 1723 in Grote kerk in Rotterdam.
    4. 7. Geertruy Jans Weerts  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren circa 1647; is begraven op 30 apr 1715 in Rotterdam, Grote kerk.
    5. 8. Marija Waers  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 mrt 1649 in Rotterdam; is begraven op 9 sep 1671 in Rotterdam.


Generatie: 3

  1. 4.  Aaltje (Aeltge) Jans Weerts (Waerts) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Anna2, 1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is gestorven na 8 jun 1707.

    Aaltje is getrouwd met Johannes (de Oude) (van) Ravenstein op 28 okt 1674 (civil) in Rotterdam. Johannes (zoon van Jan Dircx Ravesteijn en Emmerensken Jans Ketelaer) is gestorven na 8 jun 1707. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 9. Johannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.
    2. 10. Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam.
    3. 11. Iemant (van) Ravestein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.
    4. 12. Emmerensia van Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.
    5. 13. Emmerentie (van) Ravensteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam.

  2. 5.  Elisabeth Weerts Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Anna2, 1.Jan1)

  3. 6.  Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Anna2, 1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is begraven op 26 mrt 1723 in Grote kerk in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Testament bij Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 14 dec 1675; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Het echtpaar Pieter Aryaensz de Wildemans, brouwer in de Twee Gecroonde Swaerden te Vianen aan den Leck, en Machteltge Weerts benoemen elkaar wederzijds tot erfgenaam. De testateur ligt ziek in bed in het huis van zijn schoonvader, Johannis Weerts, in de Kerckstraet

    vermelding:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en
    Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen
    van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    Begraven:
    Maggeltje is begraven in een 'eijge kelder' van de Grote kerk. De overledene liet 4 meerderjarige kinderen na. Kaesmart.

    Magteld is getrouwd met Pieter Adriaensz. de Wildemans op 20 jun 1656 (civil) in Rotterdam. Pieter (zoon van Adriaen Dircxs de Wildemans en Maertge Frans van Polanen) is geboren circa 1633 in Vianen; is gestorven circa sep 1657. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Magteld is getrouwd met Jacobus Verschuur (Verschuer) (Verschueren) op 9 mrt 1660 (civil) in Rotterdam. Jacobus (zoon van Gerrit Jansz Verschuur en Annetie Jansdr Ketelaer) is geboren in Schiedam; is gedoopt in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 14. Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.
    2. 15. Gerrit Verschuur (Verschuer)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jun 1661 in Rotterdam.
    3. 16. Pieter Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 mrt 1662 in Rotterdam.
    4. 17. Anna Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 jan 1663 in Rotterdam; is begraven op 14 okt 1724 in Rotterdam.
    5. 18. Elizabeth (Lijsbeth) Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 26 dec 1663 in Rotterdam.
    6. 19. Petronella Jacobs (Pieternella) Verschuur (Verschuer)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam.
    7. 20. Maria (Maritie) Jacobs Verschuur (Verschuijer)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 mei 1671 in Rotterdam; is begraven op 23 jun 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    8. 21. Francoeis Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 jul 1673 in Rotterdam.
    9. 22. Aeltje Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 jan 1675 in Rotterdam.
    10. 23. Jacobus Jacobsz Verschuur (Verschuer)  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 feb 1677 in Rotterdam.
    11. 24. Machteltie Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 aug 1680 in Rotterdam.
    12. 25. Jasper Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 16 nov 1681 in Rotterdam.

  4. 7.  Geertruy Jans Weerts Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Anna2, 1.Jan1) is geboren circa 1647; is begraven op 30 apr 1715 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 11 jun 1676; Testament Notaris Philips Basteels

    Aantekeningen:

    Geertruydt staat onder verschillende achternamen vermeld: Wendte, Verbeets.

    vermelding:
    Jan Jansz Krooswijck, brandewijnbrander, en Geertruyt Weerts, echtgenoten, benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam. Blijft het huwelijk echter kinderloos en komt zij als eerste te overlijden dan gaan haar kleding, juwelen etc. plus 500 gulden naar haar erfgenamen.

    Begraven:
    in de Halvemanstraet, Grote Kerk trans eigen graf

    Geertruy is getrouwd met Jan Jansz Crooswijk (Crooswijck) op 12 apr 1665 (civil) in Rotterdam. Jan is begraven op 16 apr 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 26. Aeltje Krooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 feb 1666 in Rotterdam; is gestorven vóór 28 mei 1679.
    2. 27. Johannes Jansz Krooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 okt 1672 in Rotterdam.
    3. 28. Anna Crooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 dec 1676 in Rotterdam.
    4. 29. Aeltje Crooswijk  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 28 mei 1679 in Rotterdam; is begraven op 23 dec 1716 in Rotterdam, Westerkerkhof.
    5. 30. Cornelis Crooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 feb 1682 in Rotterdam.
    6. 31. Joris Krooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 dec 1685 in Rotterdam; is begraven op 12 jul 1709 in Rotterdam, Grote kerk.

  5. 8.  Marija Waers Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 12 mrt 1649 in Rotterdam; is begraven op 9 sep 1671 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Anna Verboom

    Begraven:
    overledene was jongedochter; Leuelaen



Generatie: 4

  1. 9.  Johannes van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Aaltje3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 12 jan 1676 in Rotterdam; is gestorven vóór 3 nov 1677.

  2. 10.  Johannes (de Jonge) Jansz van Ravenstein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Aaltje3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 3 nov 1677 in Rotterdam.

    Johannes is getrouwd met Levina Blaeuwvoet op 31 mrt 1700 (civil) in Rotterdam. Levina is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 17 jul 1678 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 32. Joannes van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 sep 1700 in Rotterdam.
    2. 33. Aeltie van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 sep 1701 in Rotterdam.
    3. 34. Aaltje van Ravenstein  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 aug 1705 in Rotterdam; is gestorven na 27 mrt 1740.
    4. 35. Elijsabeth van Ravesteijn  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 8 jun 1707 in Rotterdam; is begraven op 17 jul 1773 in Rotterdam.

  3. 11.  Iemant (van) Ravestein Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Aaltje3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 3 mrt 1680 in Rotterdam; is begraven op 23 mei 1680 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Christiaen van Ravestein, Anna van Ravestein en Geertruit Jans de Visser

    Begraven:
    Kerck; Lamstech, in 't huijs van den Haen


  4. 12.  Emmerensia van Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Aaltje3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 18 mei 1681 in Rotterdam; is begraven op 27 mei 1681 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Lamstech


  5. 13.  Emmerentie (van) Ravensteijn Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (4.Aaltje3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 7 jan 1683 in Rotterdam.

  6. 14.  Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: tot 1705; Goud- en zilversmid

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Eijge; overledene liet na 5 minderjarige kinderen; Kaesmardt

    Johannes is getrouwd met Sijburgie Michiels van der Heij op 2 okt 1690 (civil) in Rotterdam. Sijburgie is gedoopt op 14 nov 1666 in Rotterdam; is begraven op 2 jun 1730 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 36. Machteltje Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 nov 1691 in Rotterdam; is begraven op 1 jun 1739 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    2. 37. Josina Jans Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 9 aug 1693 in Rotterdam; is begraven op 15 nov 1755 in Rotterdam, Grote kerk.
    3. 38. Jacobus Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 nov 1695 in Rotterdam; is begraven op 10 mei 1742 in Rotterdam, Grote kerk.
    4. 39. Bijatrix Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 nov 1697 in Rotterdam; is begraven op 15 jun 1716 in Rotterdam, Grote kerk.
    5. 40. Johanna Jans Verschuijer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 dec 1699 in Rotterdam.
    6. 41. Johannis Verschuijer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 2 okt 1701 in Rotterdam.

  7. 15.  Gerrit Verschuur (Verschuer) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 12 jun 1661 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 5 mrt 1694; Borgstelling

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Joannes Kaff, pachter (van belastingen, GAR), en zijn echtgenote Maria van Rossen; Willem Sonhoff, borge en mede-stander, en zijn echtgenote Elisabeth Verschuyr; en Gerard Veschuyr, simpel borge, verklaren zich garant voor de te pachten gemeene lands impositien en stads accijnsen door Joannes Kaff.
    NB: Joannes tekent met Jan Kaff, Maria met Maritye van Rossen; Willem Sonhoff met Willem Som Hoff; Gerard Verschuyr met Gerridt Verschuer.


  8. 16.  Pieter Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 10 mrt 1662 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Andere doopgetuigen: Annetje Gerrits de Haes, huisvrouw van Mr. Evert van Leerswijck.


  9. 17.  Anna Verschuur Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 7 jan 1663 in Rotterdam; is begraven op 14 okt 1724 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    overledene liet na 3 meerderjarige kinderen; Santstraet b.d. Raemstraet

    Anna is getrouwd met Nicolaas Jansz van der Alst op 11 apr 1683 (civil) in Rotterdam. Nicolaas is begraven op 11 mei 1700 in Rotterdam, Franse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 42. Macheltie van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 jan 1684 in Rotterdam.
    2. 43. Baertie van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 apr 1685 in Rotterdam.
    3. 44. Johannes van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jul 1686 in Rotterdam.
    4. 45. Jakobus van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 24 jul 1689 in Rotterdam.
    5. 46. Maria van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 mrt 1691 in Rotterdam.
    6. 47. Baertje van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 sep 1692 in Rotterdam.
    7. 48. Elisabeth van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 dec 1693 in Rotterdam.
    8. 49. Johannis van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 mrt 1696 in Rotterdam.
    9. 50. Jacoba van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 11 aug 1697 in Rotterdam; is begraven op 30 jul 1774 in Rotterdam, Zuiderkerkhof.
    10. 51. Johannis van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 okt 1699 in Rotterdam.
    11. 52. Klasina van der Alst  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 dec 1700 in Rotterdam.

  10. 18.  Elizabeth (Lijsbeth) Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 26 dec 1663 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 14 dec 1675; Testament
    • vermelding: van 5 mrt 1694; Borgstelling

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en
    Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen
    van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    vermelding:
    Joannes Kaff, pachter (van belastingen, GAR), en zijn echtgenote Maria van Rossen; Willem Sonhoff, borge en mede-stander, en zijn echtgenote Elisabeth Verschuyr; en Gerard Veschuyr, simpel borge, verklaren zich garant voor de te pachten gemeene lands impositien en stads accijnsen door Joannes Kaff.
    NB: Joannes tekent met Jan Kaff, Maria met Maritye van Rossen; Willem Sonhoff met Willem Som Hoff; Gerard Verschuyr met Gerridt Verschuer.

    Elizabeth is getrouwd met Willem Sonhof (Somhof) op 11 apr 1689 (civil) in Rotterdam. Willem is geboren in Schiedam; is begraven op 30 apr 1723 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 53. Maria Sonhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 okt 1691 in Rotterdam.
    2. 54. Machteltje Sonhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 feb 1693 in Rotterdam.
    3. 55. Jakobus Somhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 18 dec 1695 in Rotterdam.
    4. 56. Dirck Somhoff  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 27 okt 1697 in Rotterdam.
    5. 57. Machteltje Somhof  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 apr 1699 in Rotterdam.

  11. 19.  Petronella Jacobs (Pieternella) Verschuur (Verschuer)Petronella Jacobs (Pieternella) Verschuur (Verschuer) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 25 mrt 1710; Schuldbekentenis

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Adrianus de Wildemans en Petronella Verschuer zijn als schuldenaar vermeld voor f 4500,- vanwege lening met 3 obligaties ten laste van generaliteit, als onderpand. Schuldeiser is Catharina Hermans tot Zuydwyck

    Petronella is getrouwd met Adrianus (de) Wildemans op 6 jun 1691 (civil) in Rotterdam. Adrianus (zoon van Franchois de Wildemans) is geboren in Hagestein; is gestorven vóór 29 jul 1762. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 58. Fransois de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 mei 1692 in Vianen, NH kerk; is begraven op 23 jul 1692 in Rotterdam.
    2. 59. François Adriaans de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 12 jun 1693 in Vianen, NH kerk.
    3. 60. Magheltjen de Wildeman  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 jan 1695 in Vianen, NH kerk.
    4. 61. Clementia Adriaans de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 20 okt 1698 in Vianen, NH kerk; is gestorven op 9 mei 1770 in Den Haag.
    5. 62. Jacobus Adriaans Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 okt 1700 in Vianen; is gestorven op 6 jan 1734 in Azie.
    6. 63. Maria de Wildemans  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 14 jan 1703 in Vianen.

  12. 20.  Maria (Maritie) Jacobs Verschuur (Verschuijer) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 17 mei 1671 in Rotterdam; is begraven op 23 jun 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    eigen; overledene liet na 2 minderjarige kinderen; Bagijnenstraat boven Jan Portael

    Maria is getrouwd met Willem Stoop op 30 dec 1691 (civil) in Rotterdam. Willem is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 20 jan 1671 in Rotterdam, Remonstr. kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 64. Katarina Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 25 dec 1693 in Rotterdam; is begraven op 1 aug 1695 in Rotterdam.
    2. 65. Jacobus Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 jun 1695 in Rotterdam; is begraven op 18 aug 1695 in Rotterdam.
    3. 66. Catarina Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 13 jan 1697 in Rotterdam.
    4. 67. Jacobus Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 10 feb 1699 in Rotterdam.
    5. 68. Magteltie Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 21 jul 1701 in Rotterdam.
    6. 69. Pieter Willems Stoop  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 19 dec 1707 in Rotterdam; is begraven op 22 apr 1753 in Amsterdam, Noorderkerk en Kerkhof.

  13. 21.  Francoeis Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 23 jul 1673 in Rotterdam.

  14. 22.  Aeltje Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 10 jan 1675 in Rotterdam.

  15. 23.  Jacobus Jacobsz Verschuur (Verschuer) Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 14 feb 1677 in Rotterdam.

    Gezin/Partner: Elisabeth Claas. Elisabeth is gestorven vóór 28 dec 1704. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Jacobus is getrouwd met Jacoba van Roijen op 11 jan 1705 (civil) in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 70. Magheltje Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 1 jan 1706 in Rotterdam; is begraven op 11 apr 1789 in Rotterdam.
    2. 71. Sijtie Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 3 apr 1707 in Rotterdam.
    3. 72. Gerardus Verschuur  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 23 apr 1709 in Rotterdam.
    4. 73. Jacobus Verschuer  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 21 feb 1710 in Rotterdam.

  16. 24.  Machteltie Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 18 aug 1680 in Rotterdam.

  17. 25.  Jasper Verschuer Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (6.Magteld3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 16 nov 1681 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Elisabeth Andries


  18. 26.  Aeltje Krooswijck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 14 feb 1666 in Rotterdam; is gestorven vóór 28 mei 1679.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Jan Cornelisz Krooswijck en Maertje Jans de Jongh

    Overleden:
    Overleden tussen 20 december 1676 en 28 mei 1679


  19. 27.  Johannes Jansz Krooswijck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 9 okt 1672 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuige doop: Maertje Jans Crooswijck

    Johannes is getrouwd met Maria Amhuizen (Anburen) op 31 aug 1692 (civil) in Rotterdam. Maria is geboren in Vianen. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 74. N.N. Krooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 5 sep 1694 in Rotterdam.
    2. 75. Diderijk Krooswijk  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 4 apr 1696 in Rotterdam; is gestorven vóór 30 nov 1699.
    3. 76. Geertruij Crooswick  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 7 apr 1697 in Rotterdam; is gestorven vóór 17 aug 1698.
    4. 77. Geertruid Krooswijk  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 17 aug 1698 in Rotterdam; is gestorven vóór 6 dec 1702.
    5. 78. Diederijk Crooswijk  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 30 nov 1699 in Rotterdam.
    6. 79. Geertruij Crooswijck  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is gedoopt op 6 dec 1702 in Rotterdam.

  20. 28.  Anna Crooswijck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 20 dec 1676 in Rotterdam.

  21. 29.  Aeltje Crooswijk Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 28 mei 1679 in Rotterdam; is begraven op 23 dec 1716 in Rotterdam, Westerkerkhof.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Joris Crooswijk en Maertje Jans Peltenburgh

    Begraven:
    Hofstraat


  22. 30.  Cornelis Crooswijck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 1 feb 1682 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Joris Crooswijck; Maria Crooswijck en Aeltie Crooswijck

    Cornelis is getrouwd met Catharina van der Strael op 5 nov 1709 (civil) in Rotterdam. Catharina is gedoopt op 23 apr 1690 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  23. 31.  Joris Krooswijck Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (7.Geertruy3, 3.Anna2, 1.Jan1) is gedoopt op 2 dec 1685 in Rotterdam; is begraven op 12 jul 1709 in Rotterdam, Grote kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Joris Krooswijck, Aeltje Krooswijck en Maria Krooswijck

    Begraven:
    Grote kerk eigen; overledene liet na 5 minderjarige kinderen; Kaasmarkt. (NB: de kinderen zijn de kinderen uit het vorige huwelijk van Sijburgie).

    Joris is getrouwd met Sijburgie Michiels van der Heij op 8 mei 1707 (civil) in Rotterdam. Sijburgie is gedoopt op 14 nov 1666 in Rotterdam; is begraven op 2 jun 1730 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.