top deco

Pieter Thonisz Pycolet

Mannelijk 1599 - 1649  (~ 50 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Compact    |    Verticaal    |    Alleen tekst    |    Register    |    Tabellen    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Pieter Thonisz Pycolet is geboren in 1599; is begraven op 7 feb 1649 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 4 dec 1630; Verkoopakte
    • vermelding: van 10 apr 1634; Attestatie
    • vermelding: van 9 mei 1642; Transportakte
    • vermelding: van 6 apr 1648; Machtiging

    Aantekeningen:

    Ook vermeld als Pickolet

    vermelding:
    Cornelis Stoffels schoenmaker verkoopt aan Pieter Thonisz (tekent met Pycolet), schoenmaker, een huis staande aan de westzijde van de Lombertstraet.

    Het huis is belend door:
    Ten noorden Mathijs Michielsz, schrijnwercker, strekkende achter het huis van Stijntgen Pieters, wed. van Michiel Michielsz.

    vermelding:
    Huybert Jans Schijffelaer, 47 jaar, en mr. Hendrick Bens(ch), chirurgijn, 48 jaar, leggen een verklaring af op verzoek van Symon Jans Eck in de kwestie tussen deze en Pieter Tonisz Picolet. Zij weten dat deze een akkoord hebben gesloten waarbij bepaald is dat Pieter geld aan Symon moet betalen, waaronder een bedrag van 55 gulden welke Pieter aan Dirck Troost heeft betaald. Bensch verklaarde over het laatste dat hij Pieter daartoe geen opdracht had gegeven.

    vermelding:
    Pieter Thonisz Pickolet (of Pycolet) man van Trientgen Cornelisdr Joncker bevestigt te hebben overgedragen aan zijn zwager Roelant Ariensz Versluys, man van Maritgen Cornelisdr Joncker, zijn deel in de erfenis van hun schoonmoeder wijlen Maritgen Ariensdr van Leyden, weduwe van Govert Ariensz 't Hoys, o.a. bevattend een derde deel van een huis in het Hangh genaamd de Fortuyn, voor een bedrag van 500 gulden.

    vermelding:
    Pieter Anthonisse Picolet, pachter van de impost van de wage, machtigt Pieter Lambertsz Schenck, exploitier van de Gemeyne Lantsmiddelen, om alle resterende impost van de wage en pachten van de rondemaet vanaf 1/4/1647 tot 1/4/1648 te innen.

    Begraven:
    Man van Trijntje Cornelisd

    Gezin/Partner: Trientgen Cornelisdr Joncker. Trientgen is gestorven na 25 sep 1663. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Kinderen:
    1. 2. Antonis Pietersen Picolet  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in Rotterdam; is begraven op 5 nov 1677 in Rotterdam.
    2. 3. Neeltgen Pieters Picolet  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven
    3. 4. Cornelis Pieters Picolet  Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven is geboren in 1626 in Rotterdam; is begraven op 2 mrt 1679 in Rotterdam.


Generatie: 2

  1. 2.  Antonis Pietersen Picolet Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pieter1) is geboren in Rotterdam; is begraven op 5 nov 1677 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 16 okt 1670; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter Anthonissen Picolet, silversmitsgezel, ouder dan 15 jaar zoals hijzelf verklaart, maakt zijn testament op. Zijn erfgenamen zijn Anthonij Picolet, meesterdraaier, zijn vader en Hester Jans, zijn stiefmoeder. In het geval beiden overleden zijn als hij sterft, erven zijn halfzusters Catharina en Margrieta Antonis Picolet.

    Begraven:
    OVerledene was weduwnaer, Hanck

    Antonis is getrouwd met Jannitje Huijghen van Buthuijsen op 9 sep 1648 (civil) in Woerden. Jannitje is geboren in Woerden; is begraven op 15 aug 1655 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Antonis is getrouwd met Hester Jans op 3 dec 1658 (civil) in Rotterdam. Hester is geboren in Rotterdam; is gestorven vóór 5 nov 1677. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Neeltgen Pieters Picolet Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pieter1)

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 mei 1654; Testament
    • vermelding: van 18 jun 1654; Attestatie
    • vermelding: van 14 apr 1661; Machtiging
    • vermelding: van 15 jun 1661; Testament
    • vermelding: van 9 jun 1677; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Neeltje Pieters Picolet benoemt Trijntje Cornelisdr, weduwe van Pieter Thonisz Picolet, tot universeel erfgename.

    vermelding:
    Verklaring op verzoek van Johannes de Goy, pachter van de impost op de Rondemaet.
    Neeltgen Pieters Picolet, collectrice van de Rondemaet verklaart hoe in juni 1653 ene Jacob de Grijse, koopman, bij haar heeft geinformeerd inzake de betaling voor een hoet kalk.(Beantwoord met 3 stuivers). Hij had 72 hoet van de Admiraliteit gekocht, en verklaarde de impost aan het comptoir te betalen. Ondanks afspraak tot betaling is dit nog niet geschied.
    De verklaring wordt gevolgd door een getuigenis van Jan Fransz, beedigd kalkmeester, d.d. 23-06-1654, dat hij in juni 1653 72 hoet kalk heeft gemeten bij de Admiraliteit t.b.v. Jacob de Grijse, daarvoor loon heeft gehad, doch dat -ondanks verzoeken daartoe- geen impost is betaald.

    vermelding:
    Neeltgen Pieters Picolet, ongehuwde meerderjarige dochter en gewezen collectrice van de impost op de rondemaet (=een inhoudsmaat), machtigt Matthijs Lambrechtsz Naveu om uit haar naam te vorderen en te ontvangen de 2 restanten van de impost op de rondemaet die haar toebehoren, ten laste van Nicolaes Vogel, in zijn leven brouwer in de Brouwerij van de Hollandse Tuin, of nu van zijn weduwe en erfgenaam, en de nog onbetaalde resterende termijnen en andere nog uitstaande schulden van zowel particuliere aard als wel als collectrice op de rondemaet.

    vermelding:
    Mathijs Lambrechtsz Naveu en zijn vrouw Neeltge Pietersdr Picolet benoemen elkaar tot hun erfgenaam.
    Wanneer zij zonder kinderen na te laten overlijden, is een legaat van 400 gulden voor zijn broers Willem en Lambert Lambrechtsz Naveu.
    Bij overlijden van Neeltge ontvangt haar moeder Trijntge Cornelisdr 800 gulden en Pieter Anthonisz Picolet, de zoon van haar broer, 200 gulden. Mocht haar moeder voor haar overlijden, dan is een bedrag van 500 gulden voor de kinderen van haar twee broers.

    vermelding:
    Maria Naveu, ouder dan veertien jaar, en Elisabeth Naveu, ouder dan twaalf jaar, zusters en beiden ongehuwd, benoemen elk afzonderlijk hun ouders Mathijs Naveu en Neeltge Pieters Licolet tot hun erfgenamen.

    Neeltgen is getrouwd met Mathijs Lambrechtsz Naveu op 5 jun 1661 (civil) in Rotterdam. Mathijs is gedoopt in 1638. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  3. 4.  Cornelis Pieters Picolet Nakomelingen tot dit punt grafisch weergegeven (1.Pieter1) is geboren in 1626 in Rotterdam; is begraven op 2 mrt 1679 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Schilder
    • vermelding: van 31 jul 1658; Attestatie

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Niet zeker, maar wel waarschijnlijk dat hij in Rotterdam is geboren

    Beroep:
    Werkzaam in:
    Gouda 1661
    Rotterdam 1668
    Delft 1674
    Rotterdam 1682
    Leraar van Adriaen van der Werff

    vermelding:
    Cornelis Pieters (tekent als Cornelis Picolet), schilder, verklaart dat hij nooit een trouwbelofte heeft gedaan aan Emmetgen Jans van Houck.

    Overleden:
    Slijckvaert

    Cornelis is getrouwd met Jannetje Tomas vóór 3 apr 1657 (civil). [Gezinsblad] [Familiekaart]





Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.