Jacob Adriaensz Goeijenbier

Mannelijk 1560 - vóór 1630  (< 70 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Jacob Adriaensz Goeijenbier 
  Geboren 1560  De Lier Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Geslacht Mannelijk 
  vermelding van 13 mrt 1612  [2
  Verkoop huis 
  • Comp. Jacob Adriaensz. Goijenbier als erfgenaam van Jacob Adriaensz. wever en bekende verkocht te hebben aan Cornelis Jorisz. van der Bie wonende aan de Maasdijk in Zandambacht zeker huis, erf en boomgaard zoals hetzelve bij hem comparant bezeten is, staande en gelegen binnen de stad ’s Gravenzande op het zuideinde aan de Langestraat.
   Comp. Cornelis Jorisz. van der Bie wonende aan de Maasdijk in Zandambacht en bekende schuldig te wezen aan Jacob Adriaensz. Goijenbier de som van 1050 gld. uit zaak van koop en levering van een huis, erf en boomgaard staande en gelegen op het zuideinde aan de Langestraat binnen de stad ’s Gravenzande.
  vermelding van 26 mrt 1613  [2
  Koopt huis 
  • Comp. Willem Cornelisz. [in de aanhef: in de Valck] tegenwoordig wonende in het ambacht van Wateringen en bekende verkocht te hebben aan Jacob Adriaensz. Goijenbier een zeker huis en erve staande en gelegen aan de Ommeloop op de westhoek aan het marktveld binnen de stad ’s Gravenzande genaamd De Valck.
   Comp. Jacob Adriaensz. Goijenbier en bekende schuldig te wezen aan Willem Cornelisz. zijn zwager tegenwoordig wonende in het ambacht van Wateringen de som van 750 gld. uit zaak van koop en levering van een zeker huis en erve staande en gelegen aan de Ommeloop op de westhoek aan het marktveld binnen de stad ’s Gravenzande genaamd De Valck.
  vermelding van 8 mrt 1616  [2
  Verklaring 
  • Comp. Jannitgen Engelendr. weduwe van Willem Cornelisz. in de Valck wonende tot Wateringen met Jan Engelsz. haar broeder en gekoren voogd in deze wonende mede tot Wateringen en bekende hoe dat haar overleden man Willem Cornelisz. voorn. al op 20-2-1610 zekere uitkoop gedaan heeft jegens de gemeen voogden van zijn Willem Cornelisz. weeskinderen bij hem in de echt gewonnen en nagelaten bij zijn eerste huisvrouw, breder als bij zeker uitkoopvoorwaarden daarvan gemaakt hierna geinsereerd luidende als volgt:
   Zo bekende Willem Cornelisz. weduwnaar van Neeltge Jacobsdr. ’s Gravenzande veraccordeerd te zijn met Adriaen Jansz., Pieter Adriaensz. en Jacob Adriaensz. Goijenbier te samen als voogden van de nagelaten weeskinderen van de voorn. Neeltge Jacobsdr., geassisteerd met Cornelis Jaspersz. van Alenburch vervangende Jan Thonisz. smidt schepenen van de stad ’s Gravenzande, gelijk dezelve voogden mede bekenden geassisteerd en met advies voorsz. met dezelve Willem Cornelisz. mede veraccordeerd te zijn aangaande de uitkoop van de goederen bij de kinderen, bij name Maertge Willemsdr. oud omtrent 8 jaar en Jacob Willemsz. oud omtrent 4 jaar, [hier tussen ontbreekt zoiets als: ‘haar moeder’] met de dood achtergelaten en daarin dezelve kinderen gerechtigd en bestorven waren en dat door tussenspreken van de nabeschreven arbiters, zoals hierna volgt […].
   tot ’s Gravenzande, en ondertekend op 20-2-1610.
   Comparante als stiefmoeder van de voorsz. weeskinderen belooft de voorwaarden te voldoen en verbindt tot waarborg speciaal de vier laatste custingen tot 50 gld. ’s jaars uit zekere custingbrief die zij comparante sprekende heeft op Jacob Adriaensz. Goijenbier haar zwager, verzekert op de huising van de Valck staande op de westhoek van de Ommeloop binnen de stad ’s Gravenzande gekomen van Willem Cornelisz., breder volgens dezelve custingbrief voor schepenen van ’s Gravenzande gepasseerd d.d. 26-3-1613.
  Overleden vóór 10 jun 1630  's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [3
  vermelding van 10 jun 1630  [2
  Verkoopakte 
  • Comp. Pieter Cornelisz. riedt- of stoe decker als getrouwd hebbende Aeltgen Jacobsdr. uit de Valck en bekende verkocht te hebben aan Jonge Maertge Jacobsdr., zijn comparants huisvrouwen zuster, de helft van het huis en erf genaamd de Valck, waarvan de wederhelft de voorsz. Jonge Maertge Jacobsdr. competerende is, en henluiden te samen aangekomen door het overlijden van Jacob Adriaensz. Goijenbier haar resepctievelijke vader was, en het voorsz. huis en erf is staande en gelegen binnen de stad ’s Gravenzande op de westhoek van de Ommeloop aan het marktveld.
  Persoon-ID I4736  Hennies genealogie | Alsemgeest
  Laatst gewijzigd op 1 jul 2016 

  Vader Adriaan Goeijenbier,   geb. 1530 
  Gezins-ID F1292281611  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Huychgen Wever,   geb. 1570 
  Getrouwd Type: civil  [1
  Kinderen 
   1. Adriaen Goeijenbier,   ovl. 1592, Scheveningen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
  +2. Jan Jacobsz Goeijenbier,   geb. 1590, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 1640, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 50 jaar)
   3. Pieter Jacobsz Goeijenbier,   geb. 1596, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 1663, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 67 jaar)
   4. Aeltge Jacobsdr Goeijenbier,   geb. 1600, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
   5. Maertgen Jacobsdr Goeijenbier,   geb. 1600, 's-Gravenzande Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
  Gezins-ID F1292281610  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - 1560 - De Lier Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - vóór 10 jun 1630 - 's-Gravenzande Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Dorp/stad       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Bronnen 
  1. [S190] Databank Peter Eering

  2. [S12826] www.hogenda.nl

  3. [S12527] Vermeld in notariële akte