Pieter Florisz

Mannelijk


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Pieter Florisz 
  Geslacht Mannelijk 
  vermelding van 25 mei 1613  [1
  Afhandeling nalatenschap Marritgen Jansdr 
  • 25-5-1613 Gouda: Aeltgen Pieters, wed. wijlen Floris Jansz., won. tot Woerden, geass. met haar zoon Claes Floren en verder Claes Florisz (voornoemd), Evert Florisz, Gerrit Florisz, Coen Pietersz (x Maritgen Florensdr) en Grietgen Florensdr (wed. wijlen Jan Woutersz Versloot) namens zichzelf en ook vervangende hun broeder en zuster Jan Florensz en Anneken Florensdr (x Willem Corneisz), machtigen Pieter Florisz hun zoon, broeder en zwager om namens hen uit de erfenis van hun zuster en tante Maritgen Jansdr, te verkopen aan haar nog levende echtgenoot Pieter Jansz Hoogenboom in het Land van Stein: 4,5 hond buitendijks land in Rosendaal 'wezende t smaleijnde van de grooten draeck' en de helft van 3,5 morgen land in Sluipwijk in de Lange-roggebroek. De andere helften zijn reeds van Pieter Jansz Hoogenboom.
   De overdracht is geregistreerd op 28-2-1614
  vermelding van 9 jun 1613  [1
  Overdracht land 
  • 9-6-1613: Aeltgen Pieters, wed. wijlen Floris Jansz., met Jan Jacobsz haer gecoren voocht, in desen volgens vertichtinge van 23-1-1613 draagt over aan haar zoon Gerrit Florisz en zijn erven: 6 morgen land 'onbegrepen der mate mat huijs barch schuijr' daar op staande, gelegen op het Hoogeind van Langeweide'. Op diezelfde dag krijgen haar zonen Pieter Floorisz en Evert Floorisz hun vaderlijke erfenis, namelijk respectievelijk 5 en 4 morgen land op het Hoogeind van Langeweide
  vermelding van 4 mei 1623  [1
  Verkoop in nalatenschap 
  • Land van Stein 4-5-1623: De gemachtigden en erfgenamen van wijlen Pieter Jansz Hooghenboom, die woonde in de Negen Viertelen onder het Land van Stein en van zijn overleden echtgenote, Maritgen Jansdr, verkopen aan Dirck Thijmansz Verharst, brouwer in Gouda, een hofstede met 14 morgen land, gelegen in de Negen Viertelen onder het Land van Stein, met huis, berg. etc. voor 9050 gld.
   Onder de vele erfgenamen treedt Evert Florisz op namens zijn zuster, Anneken Florendr, zijn broers Pieter, Jan, Claes en Gherrit Floriszns en namens Wouter Jansz Versloot, Neeltgen Jansdr, Willem Hendricksz Loij (x Grietgen Jansdr) en namens voornoemde Wouter Jansz Versloot als bloedvoogd van de weeskinderen van Aeltgen Jansdr en Anneken Jansdr, zijn overleden zusters. Ook namens Luijt Jansz Olijslager (als man en voogd van Willemken Jacobsdr), Jan Petersz van Brouckhuijsen als voogd van Trijntgen Isacxdr), nagelaten kinderen van wijlen Maritgen Florendr van de Langeweide.
   Namens vele andere erfgenamen van Maritgen Jansz zijn de gemachtigden: Jan Adriaensz te Hekendorp, Pieter Woutersz te Hekendorp, Jacob Pietersz Tristeijn en Isaac Pietersz Tristeijn
  Persoon-ID I22270  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 27 mei 2018 

  Vader Floris Jansz,   geb. ca. 1531,   ovl. vóór 6 mei 1613  (Leeftijd ~ 82 jaar) 
  Moeder Aeltgen Pieters,   geb. ca. 1536,   ovl. na 20 feb 1614  (Leeftijd ~ 78 jaar) 
  Gezins-ID F1527400035  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S14431] OV 2009 Parenteel Floris Jansz door NP den Hollander - G Verwoerd