top deco

Dirk Hendriks du Moulijn

Mannelijk 1725 -


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Dirk Hendriks du Moulijn is geboren op 19 sep 1725; is gedoopt op 23 sep 1725 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel (zoon van Hendrik du Moulijn en Machteltje Verschuur).

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Doopgetuigen Jan ten Hoof en Elsje Backer


Generatie: 2

  1. 2.  Hendrik du Moulijn is geboren in Amsterdam; is gedoopt op 29 sep 1676 in Amsterdam, Nieuwe kerk; is begraven op 31 aug 1743 in Amsterdam, Zuiderkerk.

    Aantekeningen:

    Zoon van Jan du Moulijn en Margrita du Pon

    Hendrik is getrouwd met Machteltje Verschuur op 12 nov 1710 (civil) in Rotterdam. Machteltje (dochter van Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer) en Sijburgie Michiels van der Heij) is gedoopt op 4 nov 1691 in Rotterdam; is begraven op 1 jun 1739 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Machteltje Verschuur is gedoopt op 4 nov 1691 in Rotterdam (dochter van Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer) en Sijburgie Michiels van der Heij); is begraven op 1 jun 1739 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Kind: in huis gedoopt.

    Begraven:
    Huisvrouw van Hendrik du Moulijn

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Weduwnaar wonend te Amsterdam; Weduwe van Martinus Tonneman, wonend Kaasmarkt Rotterdam

    Kinderen:
    1. Sijtje du Moulijn is gedoopt op 27 dec 1711 in Amsterdam, Nieuwe kerk; is begraven op 20 okt 1734 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    2. Hendrik du Moulijn is gedoopt op 2 sep 1714 in Amsterdam, Nieuwe kerk.
    3. Jacobus du Moulijn is gedoopt op 22 nov 1715 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel; is begraven op 7 sep 1730 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    4. Daniel Hendriks du Moulijn is gedoopt op 3 okt 1717 in Amsterdam, Zuiderkerk; is gestorven op 7 nov 1749 in Amsterdam, Karthuizer Kerkhof.
    5. Anna Hendriks du Moulijn is geboren op 19 okt 1719 in Amsterdam; is gedoopt op 22 okt 1719 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel.
    6. Fredrik Hendriks du Moulijn is gedoopt op 20 dec 1722 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel.
    7. 1. Dirk Hendriks du Moulijn is geboren op 19 sep 1725; is gedoopt op 23 sep 1725 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel.
    8. Asswerus du Moulijn is gedoopt op 12 jan 1727 in Amsterdam.
    9. Ahasweros du Moulijn is gedoopt op 22 aug 1731 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel; is begraven op 10 okt 1731 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    10. Jannetje du Moulijn is gedoopt op 22 aug 1731 in Amsterdam, Nieuwezijdskapel.


Generatie: 3

  1. 6.  Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer) is geboren in Rotterdam (zoon van Jacobus Verschuur (Verschuer) (Verschueren) en Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts)); is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: tot 1705; Goud- en zilversmid

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Eijge; overledene liet na 5 minderjarige kinderen; Kaesmardt

    Johannes is getrouwd met Sijburgie Michiels van der Heij op 2 okt 1690 (civil) in Rotterdam. Sijburgie is gedoopt op 14 nov 1666 in Rotterdam; is begraven op 2 jun 1730 in Rotterdam, Grote kerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 7.  Sijburgie Michiels van der Heij is gedoopt op 14 nov 1666 in Rotterdam; is begraven op 2 jun 1730 in Rotterdam, Grote kerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 6 mei 1673; Testament
    • vermelding: van 1707; Vraagt dispensatie
    • vermelding: van 22 jun 1714; Machtiging bij notaris Framcois van den Berg

    Aantekeningen:

    Dochter van Michiel van der Heij en Josina Snoeck; Verloor een oog door de pokken

    Gedoopt:
    Getuigen doop: Sibrant van der Heij; Jannetie van der Heij en Trijntie Snoeck

    vermelding:
    Michiel Sibrantsz van der Heij, brandewijnbrander, wil regelingen treffen voor zijn na te laten goederen en de voogdij over zijn minderjarige erfgenamen, aansluitend op de huwelijksvoorwaarden die hij op 26 maart 1670 samen met Aefje Cornelis Roos, zijn vrouw, sloot.
    Uit de winsten die tijdens dit huwelijk gemaakt worden, gaat de interest van een kapitaal van 3.000 gulden naar zijn voorkinderen, die hij bij zijn eerste vrouw, Josina Snoeck, verwekte.
    Verder is er een speciale regeling voor zijn voordochter Siburghje Michiels van der Heij, die een oog verloor door de pokken. Ze krijgt 1.500 gulden , wat ten laste komt van de erfenis die naar zijn kinderen en voorkinderen gaat. Voorts krijgt Willem Michielsz van der Heij, een voorzoon, 60 gulden, wegens een legaat van Maertge Sibrants van der Heij, zijn overleden zuster. Tot slot krijgt Frederick Michielsz van der Heij, ook een voorzoon, 25 gulden, wegens een legaat van Frederick Michielsz van Leeuwen, zijn overleden oom.
    Tot voogden over de minderjarige erfgenamen worden benoemd: Abraham Verschueren, zijn aangetrouwde oom, en Pieter Vettekeucken, zijn zwager.
    De akte is opgemaakt in zijn huis aan de noordzijde van de Blaeck.

    In de marge van de akte is vermeld dat de akte herroepen is door een akte van 01-06-1690.

    vermelding:
    Feijte van der Heij, de weduwe van goud- en zilversmid Johannes Verschuer, richtte zich in 1707 tot de burgemeesters van Rotterdam met het verzoek de goud- en zilverwinkel van haar man te kunnen behouden. Dit werd toegestaan mits zij niets in haar huis zou laten maken, totdat haar minderjarige zoon of toekomende man een proef had afgelegd en zijn eed had gezworen. Zij moest zich daarbij ‘stiptelijk reguleren’ naar de ordonnantie van de goud- en zilversmeden. De burgemeesters droegen de bestuursleden op haar in het gilde te erkennen

    vermelding:
    Siburgje van der Heij, laatst weduwe van Joris Crooswijk, wonende alhier, machtigt Jan de Meester, schipper van Middelburg in Zeeland om uit haar naam te vorderen en te ontvangen van Maria Maton, wonende te Middelburg, alle gelden die uit de overhandigde bescheiden blijken.

    Begraven:
    eijge; overledene liet na 3 meerderjarige kinderen; Kaasmarkt

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    JM van Rotterdam wonend Hoogstraet; JD van Rotterdam wonend Blaek

    Kinderen:
    1. 3. Machteltje Verschuur is gedoopt op 4 nov 1691 in Rotterdam; is begraven op 1 jun 1739 in Amsterdam, Nieuwe kerk en Engelse kerk.
    2. Josina Jans Verschuer is gedoopt op 9 aug 1693 in Rotterdam; is begraven op 15 nov 1755 in Rotterdam, Grote kerk.
    3. Jacobus Verschuer is gedoopt op 6 nov 1695 in Rotterdam; is begraven op 10 mei 1742 in Rotterdam, Grote kerk.
    4. Bijatrix Verschuer is gedoopt op 10 nov 1697 in Rotterdam; is begraven op 15 jun 1716 in Rotterdam, Grote kerk.
    5. Johanna Jans Verschuijer is gedoopt op 20 dec 1699 in Rotterdam.
    6. Johannis Verschuijer is gedoopt op 2 okt 1701 in Rotterdam.


Generatie: 4

  1. 12.  Jacobus Verschuur (Verschuer) (Verschueren) is geboren in Schiedam; is gedoopt in Rotterdam (zoon van Gerrit Jansz Verschuur en Annetie Jansdr Ketelaer).

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Meesterzilversmid
    • vermelding: van 14 apr 1656; Testament Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 14 dec 1675; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    14-4-1656: Jacobus Verschuijren (tekent met Jocobus Verschueren), jongman van Rotterdam, gezond van lichaam, benoemt zijn broers en zussen tot erfgenamen, mits zij eerst 400 gulden uitkeren aan Jan Jacobsz Ketelaer, zijn voogd.

    vermelding:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    Jacobus is getrouwd met Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts) op 9 mrt 1660 (civil) in Rotterdam. Magteld (dochter van Johannes Jaspers Weerts (Waerts) en Anna Jans van Toornvliet) is geboren in Rotterdam; is begraven op 26 mrt 1723 in Grote kerk in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 13.  Magteld (Machteld) (Maggeltje) Jans Weerts (Waerts) is geboren in Rotterdam (dochter van Johannes Jaspers Weerts (Waerts) en Anna Jans van Toornvliet); is begraven op 26 mrt 1723 in Grote kerk in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Testament bij Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 14 dec 1675; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Het echtpaar Pieter Aryaensz de Wildemans, brouwer in de Twee Gecroonde Swaerden te Vianen aan den Leck, en Machteltge Weerts benoemen elkaar wederzijds tot erfgenaam. De testateur ligt ziek in bed in het huis van zijn schoonvader, Johannis Weerts, in de Kerckstraet

    vermelding:
    Elisabeth Andries Emmels, weduwe van Johannes Weerts, marktschipper op Leyden, benoemt tot universeel erfgenaam haar zuster Trijntgen Andries Emmels, weduwe van Teunis Jansz de Jonge, houtkoper. Zij is gehouden om de volgende legaten uit te keren aan:
    - de diakenen van de remonstrantse gemeente 800 gulden.
    - haar nicht Susanna Samuels wonende te Dordrecht 1.000 gulden.
    - haar nicht Elisabeth Samuels wonende te Dordrecht de rente van een
    lening van 1.000 gulden tegen 4% rente. de lening blijft berusten
    onder haar zuster Trijntge Andries Emmels.
    - haar neven Andries en Dirck van Steenderen ieder 100 gulden.
    - Elisabeth Verschuer, waarvan de ouders zijn Machteltge Weerts en
    Jacobus Verschuer, meesterzilversmid alhier, 300 gulden.
    - Martijntge, Grietge, Catalijntge en Trijntge Simons alle kinderen
    van Simon Breda en Catalijntge Jacobs ieder 50 gulden.
    - Ermpje Hendrix 25 gulden.
    - Aeltge Jacobs, echtgenote van Aernout de Wever, 25 gulden.

    Begraven:
    Maggeltje is begraven in een 'eijge kelder' van de Grote kerk. De overledene liet 4 meerderjarige kinderen na. Kaesmart.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Jacobus en Machtetge woonden te Rotterdam; Machteltge was weduwe van Pieter Adriaensen Wildeman.
    Jacobus en Machteltje kregen veel kinderen. Alleen Jacobus, Petronella, Johannes en Maria staan in de boeken van het Clara van Sparwoudefonds vermeld. Dit kan zijn, omdat de andere kinderen op jongere leeftijd zijn gestorven. Het fonds keerde namelijk uit bij huwelijken. Dit lijkt te worden bevestigd door het feit dat Maggeltje bij het overlijden vier meerderjarige kinderen naliet.

    Kinderen:
    1. 6. Johannes Jacobs (Johannis) Verschuur (Verschuijer) is geboren in Rotterdam; is begraven op 13 mrt 1705 in Rotterdam, Grote kerk.
    2. Gerrit Verschuur (Verschuer) is gedoopt op 12 jun 1661 in Rotterdam.
    3. Pieter Verschuer is gedoopt op 10 mrt 1662 in Rotterdam.
    4. Anna Verschuur is gedoopt op 7 jan 1663 in Rotterdam; is begraven op 14 okt 1724 in Rotterdam.
    5. Elizabeth (Lijsbeth) Verschuer is gedoopt op 26 dec 1663 in Rotterdam.
    6. Petronella Jacobs (Pieternella) Verschuur (Verschuer) is geboren in Rotterdam; is gedoopt op 23 aug 1665 in Rotterdam.
    7. Maria (Maritie) Jacobs Verschuur (Verschuijer) is gedoopt op 17 mei 1671 in Rotterdam; is begraven op 23 jun 1708 in Rotterdam, Prinsenkerk.
    8. Francoeis Verschuer is gedoopt op 23 jul 1673 in Rotterdam.
    9. Aeltje Verschuer is gedoopt op 10 jan 1675 in Rotterdam.
    10. Jacobus Jacobsz Verschuur (Verschuer) is gedoopt op 14 feb 1677 in Rotterdam.
    11. Machteltie Verschuer is gedoopt op 18 aug 1680 in Rotterdam.
    12. Jasper Verschuer is gedoopt op 16 nov 1681 in Rotterdam.




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.