top deco

Henricus de Riemer

Mannelijk 1657 -


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Henricus de Riemer is gedoopt op 7 jan 1657 in Rotterdam (zoon van Pieter Pietersz de Riemer en Maria van Nieuwenhoven).

    Aantekeningen:

    Gedoopt:
    Doopgetuigen: Lijsbeth Jans, Grietie Spaens en Gerrit Nieuwenhoven


Generatie: 2

  1. 2.  Pieter Pietersz de Riemer (zoon van Pieter Abrahamsz de Riemer en Janneken Jacobsdr van der Cloet).

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 4 mei 1647; Doctor in de Medicijne
    • vermelding: van 5 jul 1655; Overeenkomst
    • vermelding: van 20 mei 1667; Aanzegging bij notaris Jacob Duijfhuijsen jr

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter de Riemer, doctor in de medicine, en Francois Wildeman, brouwer in De Haen verklaren het volgende:
    De Riemer heeft een obligatie van 800 gulden, tegen 5% rente bij notaris Jacob Duifhuisen gepasseerd op 13-12-1650 en waarvan de rente betaald is sedert 9-10-1652 tot nu toe ten laste van de overleden Adriaen Huijberts Huijsman, bierbeschoijer te Sevenhuijsen.
    Wildemans meent recht te hebben op een bedrag van de voornoemde Husman, wiens boedel en goederen bij executie zijn verkocht.
    Zij komen overeen dat de Riemer afstand doet van de obligatie, het geld en de rente ten behoeve van Wildemans en dat Wildemans 500 gulden (+ 50 gulden ter verering) aan de Riemer zal voldoen uit de opbrengst van de executie.
    N.B. Francois Wildeman tekent als Francoijs de Wildemans.
    de Riemer tekent niet.

    vermelding:
    Pieter de Riemer, coopman, wonende aan de noordzijde van het Haringvliet, verklaart dat hij door het overlijden d.d. 01-05-1667 van zijn enige broer Isaack de Riemer, die patroon was van een vicarie, zelf patroon is geworden. De vicarie is door wijlen priester Hugo Boudewijnss gefundeerd op het kruisaltaar in de kerk van Maerlant, waarvoor door de Staten van Hollant en Westvrieslant dd. 13-07-1648 toestemming verleend is aan Janneken Jacobsdr van der Cloet, moeder van Pieter. Tot de vicarie behoort een rentebrief van 1.654 gulden, dd. 11-10-1649 nr. 6062 te Den Haag uitgegeven. Deze brief heeft Cornelis de Voocht, cruydenier, man van Clara de Riemer, de zuster van Pieter, uit het sterfhuis van Isaack meegenomen. De Voocht heeft de brief door tussenkomst van notaris Jan van Rijsoort dd. 15-12-1666 verdeeld onder de 6 kinderen van genoemde Janneken. Pieter de Riemer maakt als huidige patroon van de vicarie hiertegen bezwaar, omdat het meenemen van de rentebrief zonder zijn toestemming is gebeurd. Aan de akte is toegevoegd dat de notaris dd. 23-05-1667 dit bezwaar gaat aanzeggen aan Cornelis de Voocht. Adriaen Franss Pieck, de schoonvader (stiefvader?) van de vrouw van Cornelis heeft geantwoord schriftelijk te zullen reageren. Zie ook aktenr. 68, 78, 79 en 80.

    Pieter is getrouwd met Maria van Nieuwenhoven op 19 mei 1647 (civil) in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Maria van Nieuwenhoven

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Jongeman, wonend op de Hoochstraat; jongedochter wonend op De Huijdebrugge

    Kinderen:
    1. Isaack Pieters de Riemer is begraven op 3 mrt 1658 in Rotterdam.
    2. Isaack Pieters de Riemer
    3. 1. Henricus de Riemer is gedoopt op 7 jan 1657 in Rotterdam.


Generatie: 3

  1. 4.  Pieter Abrahamsz de Riemer (zoon van Abraham de Riemer en NN); is begraven op 14 mrt 1638 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Koopman
    • vermelding: van 30 sep 1624; Testament bij Notaris Willem Jacobsz
    • vermelding: van 7 dec 1637; Testament bij Notaris Arent van der Graeff

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Ryemer, en zijn vrouw Janneken Jacobusdr herroepen hun testament gemaakt op 24 mei 1623 t.o.v. notaris Willem Jacobsz, en benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam, met een legaat aan hun kinderen: Abraham Pietersz de Ryemer en Jacob Pietersz de Ryemer
    Als voogden over hun kinderen worden aangewezen: zijn broer Isaack de Ryemer, en haar vader Jacob Jobsz, en worden medegenoemd: zijn broer
    Cornelis de Ryemer, en haar oom Maerten Maertensz Thoveling.
    de laatst genoemde twee namen zijn echter doorgehaald.

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Riemer en echtgenote Jannetjen Jacobs benoemen elkaar tot erfgenaam. Zij legateren aan de langstlevende de helft van alle inboedel, kleren, en tuin en erf buiten de GoutschePoort. Indien Pieter eerstoverledene is dan krijgt Jannetje een lijfrente van 160 gulden 's jaars. Overig bezit voor de 1/2 bij langstlevende en 1/2 bij hun kinderen; daarbij optie aan langstlevende om die binnen 2 jaar voor vastgesteld bedrag over te nemen. Dit omvat a) huis en erf St.Christoffel in de Hooftstraet met comptoir en kelder ad 13.000 gulden; b) huis en erf in oostvierendeel aan NZ van de Hoochstraet, begrensd tO Grietgen Hercules, tW gemene buyrsteech en strekkend tot achter aan de mouterij van Antonius Claes van Akeren, ad 5.000 gulden; c) huis en erf in het oostvierendeel aan ZZ van de Hoochstraet met huisje genaamd het Botervat, grenzend tO Pieter Heyndricxsz, schrijnwerker, tW Doctor Johan Fournier, strekkend tot achter aan Jan Jansz, ad 2.500 gulden; d) pakhuis, haringplaats en lootsen aan de ZZ van het Haringvliet ad 3.000 gulden. Als bijvoogd benoemt Pieter zijn broer Cornelis de Riemer en neef Adriaen de Riemer; Jannetje haar cousijns Abraham Crijnen en Jan Barentsz Rees. Vanwege een vicarie in het land van Voorne ad 35 gulden p.jr., legateren zij aan de kinderen elk 300 gulden.
    NB: Jannetje tekent als Jannetge Jacops; Pieter is ziek van lichaam.

    Begraven:
    Hoofdsteeg

    Pieter is getrouwd met Janneken Jacobsdr van der Cloet vóór 16 nov 1616 (civil). Janneken (dochter van Jacob Jobsz en Cecilia Jansdr) is geboren in 1594; is begraven op 27 mrt 1661 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 5.  Janneken Jacobsdr van der Cloet is geboren in 1594 (dochter van Jacob Jobsz en Cecilia Jansdr); is begraven op 27 mrt 1661 in Rotterdam.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 20 nov 1625; Testament bij Notaris Willem Jacobsz
    • vermelding: van 12 jun 1638; Machtiging bij notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 27 sep 1640; Machtiging bij notaris Arnout Hoflant
    • vermelding: van 10 aug 1645; Machtiging bij notaris Johan Troost Albertsz
    • vermelding: van 10 dec 1646; Verklaring bij Notaris Jacobus Delphius
    • vermelding: van 24 jul 1647; Arbitrage bij notaris Jacobus Delphius

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Pieter Abrahamsz de Riemer, en zijn vrouw Jannetgen Jacobsdr benoemen elkaar tot universeel erfgenamen met legaten aan haar neef en nichten Gerrit Jobsz van der Cloot, Ploontgen Claesdr, Gryete Voocht aan voornoemde Gerrit Jobsz van der Cloot wordt een huis en erve in de Stinckslootstraet in gebruik gegeven. De weeskamer wordt uitgesloten van bemoeienis.

    vermelding:
    Jannetgen Jacobsdr, weduwe van Pieter de Riemer, in zijn leven coopman alhier, machtigt Gillis de Glabbers, coopman te Brussel, om van Niclaes Kints, coopman, 273 gulden te innen die hij van hem tegoed heeft wegens geleverde coopmanschappen

    vermelding:
    Jannetge Jacobsdr, weduwe van Pieter de Riemer, coopman, machtigt Jan Baptist Versijlwegen, procureur te Brussell, om van Nicolaes Kints wonende te Brussel 273 gulden te ontvangen.
    Jannetge Jacobs tekent als Janneken Jacops.

    vermelding:
    Ida van Berchem, laatst weduwe van Jacob van Goch- in leven raad en vroedschap, machtigt Michel Mager te den Briel om tegoed geld te innen van Jan Jacobsz Schrijver aldaar en hem te bewegen om afstand te doen van de borgtocht die zij heeft ten behoeve van Jannitge Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, of Abraham de Riemer

    vermelding:
    Jannetgen Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, 52j., en Neeltgen Dircx, nu vrouw van Adrijaen Pieters, brouwer, 54j., leggen een verklaring af op verzoek van Crijntge Boudewijns van Eijck, weduwe van Dirck Adrijaens de Bouffiens, eigenaarster van het huis "de Bonten Os"op de Delftsevaert. Het betreft de kozijnen van haar huis.

    vermelding:
    Anthonis Claesz van Aeckeren, brouwer in 'de Drie Aeckeren', en Jannetgen Jacobs, weduwe van Pieter de Riemer, hebben een geschil betreffende een muur tegen het huis van Jacobs, genaamd 'de Hollantsche Kaesen' aan de noordzijde van de Hoochstraet. Arbiters zijn Adrijaen Jacobs van Braeckel, Guilliaem Bidloot en Olivier Oliviers van Vlierden.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Op 16-11-1616 maakt het echtpaar een testament waarbij Trijntgen Bartholomeusdr als grootmoeder van Janneken Jacobsdr is vermeld

    Kinderen:
    1. Abraham Pieters de Riemer is begraven op 18 feb 1657 in Rotterdam.
    2. Catharina Pieters de Riemer is begraven op 3 mrt 1658 in Rotterdam.
    3. Clara Pieters de Riemer
    4. Anna Pieters de Riemer is begraven op 11 jun 1705 in Rotterdam.
    5. Isaack de Riemer is geboren in Rotterdam; is gestorven op 1 mei 1667.
    6. 2. Pieter Pietersz de Riemer
    7. Jacob Pietersz de Riemer is begraven op 8 apr 1646 in Rotterdam.
    8. NN de Riemer is begraven op 3 nov 1618 in Rotterdam.
    9. NN de Riemer is begraven op 25 jan 1620 in Rotterdam.


Generatie: 4

  1. 8.  Abraham de Riemer (zoon van NN); is begraven op 30 sep 1623 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Achternaam ook als Ryemer vermeld

    Abraham + NN. is begraven op 25 okt 1608 in Rotterdam. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 9.  NN is begraven op 25 okt 1608 in Rotterdam.

    Aantekeningen:

    Begraven:
    Huisvrouw van Abraham de Riemer

    Kinderen:
    1. 4. Pieter Abrahamsz de Riemer is begraven op 14 mrt 1638 in Rotterdam.
    2. Cornelis Abrahams de Riemer is geboren in Rotterdam.
    3. Isaack Abrahams de Riemer is begraven op 2 mei 1649 in Rotterdam.
    4. Abraham Abrahams de Riemer is begraven op 30 sep 1623 in Rotterdam.

  3. 10.  Jacob Jobsz is gestorven vóór 29 nov 1625.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • Beroep: Schuijtvoerder op Delft
    • vermelding: van 29 nov 1625; Verklaring bij Notaris Willem Jacobsz

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Op verzoek van Jacob Harmansz Heemsing, wordt een verklaring afgelegd door Jacob Jansz (van der) Mont, 64 jr.dat in zijn tegenwoordigheid Jacob Heemsing van Cecilia Jansdr, weduwe van Jacob Jobsz, marcktschuytvoerder op Delff, Spoeyevaerten van Pieter de Riemer, man van Janneken Jacobsdr, dochter van genoemde Jacob Jobsz gekocht heeft een stuk land nagelaten door Jacob Jobsz, gelegen in Cool bij de Coolse Watermoelens, alsmede
    de huur heeft overgenomen van een stuk land dat zij in huur hebben van de heer van Raephorst. Gecroonde Os. De akte is verleden ten huize van Jacob Crijnsz Maeger
    in de Heerestraet.

    Jacob + Cecilia Jansdr. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 11.  Cecilia Jansdr
    Kinderen:
    1. 5. Janneken Jacobsdr van der Cloet is geboren in 1594; is begraven op 27 mrt 1661 in Rotterdam.




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.