top deco

Arent Jansse Duijvesteijn

Mannelijk 1721 - 1769  (~ 48 jaar)


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Arent Jansse Duijvesteijn is gedoopt op 27 mei 1721 in Berkel en Rodenrijs (zoon van Jan Arentse Duijvesteijn en Aaltie Pietersdr van der Zijs); is begraven op 18 aug 1769 in Hillegersberg.

    Aantekeningen:

    Overleden:
    Buiten begraven

    Arent is getrouwd met Anna Gerritse van Lingen op 11 feb 1757 (civil) in Hillegersberg. Anna is geboren in Hillegersberg; is begraven op 11 feb 1780 in Hillegersberg. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    JM van Berkel en JD van Hillegersberg.
    Anna is na het overlijden van Arend getrouwd met Jacobus Vollebregt


Generatie: 2

  1. 2.  Jan Arentse Duijvesteijn is gedoopt op 27 jun 1684 in Berkel en Rodenrijs (zoon van Arent Janse Duijvesteijn en Bastiaentje Roelen Schipper); is gestorven op 21 feb 1758.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: Openbare verkoping
    • vermelding: van 28 nov 1710; Testament moeder
    • vermelding: van 8 mrt 1714; Testament
    • vermelding: van 25 sep 1719; Genoemd in testament
    • vermelding: van 1 sep 1720; Genoemd als voogd in testament van nicht Maria Pietersdr Duijvesteijn
    • vermelding: van 22 aug 1724; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    Op 10-2-1733 verklaarde Jan Duivestein, wonende in 't Noord Einde van Berkel, een woning, berg, schuur met 52 mergen en 300 roeden wei- en hooiland onder de jurisdictie van Berkel en Rodenrijs gehuurd te hebben van de Heer Kornelis Wittert, vrijheer van Valkenburg en
    wonende binnen Rotterdam. Het land was gehuurd van kerstmis 1732 tot 1737 en de.woning van 1 mei 1733 tot 1 mei 1738 en dat alles voor ruim 1400 gld. per jaar g6). Al spoedig ontstonden er moeilijkheden met het betalen van de pachten en het kwam toteen proces en tenslotte werd op 22 en 23-4-1735 te Berkel een openbare verkoping gehouden van de goederen van Jan Duivestein

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 28-11-1710: Testament van Bastiaentje Roelen, laatst weduwe van Jan Ariensz de Jongh. Tot erfgenaam wordt benoemd haar jongste zoon Jan Arentsz Duijvesteijn. Jan mag geen 2.000 car. guldens eisen van haar oudste zoon Pieter Arentsz Duijvesteijn, die Pieter aan Bastiaentje verschuldigd is. Pieter is voor dit bedrag mede-erfgenaam in plaats van zijn legitieme portie

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 8-3-1714: Testament van Jan Arentsz Duijvesteijn, meerderjarig jongman wonend in Rodenrijs. Hij benoemt tot zijn enige erfgenaam Bastiaentje Roelen, zijn moeder.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 25-9-1719: In het testament van Ghillis Pietersz van den Bergh, wonend te Berkel worden zijn goede bekenden Jan Arents Duijvesteijn en Aeltje Pieters van der Sijs, als enige erfgenamen genoemd.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Cornelis Schipper 22-8-1724: Bastiaantje Roelof Schipper, weduwe van Jan de Jong en wonende in Berkel en Rodenrijs, herroept alle voorgaande testamenten etc. Zij verklaart haar nalatenschap gezamenlijk aan haar kinderen te laten; 300 gulden in obligaties voor de kinderen van haar zoon Pieter Arensz Duijvesteijn, gehuwd met Lijsbet Evertsdr Woggelom, met name Marijtje, Arent en Pleuntje Pietersz Duijvesteijn; roerende en onroerende goederen voor haar zoon Jan Arentsz Duijvesteijn. Opgemaakt bij het ziekbed van de testatrice Bastiaantje Roelen.

    Jan is getrouwd met Aaltie Pietersdr van der Zijs op 4 feb 1720 (civil) in Berkel en Rodenrijs. Aaltie is geboren in Berkel. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 3.  Aaltie Pietersdr van der Zijs is geboren in Berkel.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 25 sep 1719; Genoemd in testament

    Aantekeningen:

    Achternaam ook vermeld als van der Zijth en van der Sijs

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 25-9-1719: In het testament van Ghillis Pietersz van den Bergh, wonend te Berkel worden zijn goede bekenden Jan Arents Duijvesteijn en Aeltje Pieters van der Sijs, als enige erfgenamen genoemd.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    JM van Berkel en JD van Berkel; f 12,-

    Kinderen:
    1. 1. Arent Jansse Duijvesteijn is gedoopt op 27 mei 1721 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 18 aug 1769 in Hillegersberg.
    2. Jan Duijvesteijn is gedoopt op 17 jul 1723 in Berkel en Rodenrijs; is gestorven op 15 okt 1723 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 18 okt 1723 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk.
    3. Pieter Jansz Duijvesteijn is gedoopt op 4 aug 1726 in Berkel en Rodenrijs, RK kerk; is begraven op 7 sep 1726 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk.


Generatie: 3

  1. 4.  Arent Janse Duijvesteijn is geboren circa 1640 (zoon van Jan Heijndricksz (de jonge) Duijvestein en Engeltge Vrancken van der Burch); is begraven in jan 1695 in Berkel.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 3 mei 1652; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 24 sep 1658; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 5 okt 1666; Vermeld bij boedelverdeling tante Annetge Henricxdr Duijvestein
    • vermelding: van 1672; Hoorngeld te Delfland
    • vermelding: van 1674; Familiegeld Berkel en Rodenrijs
    • vermelding: van 25 jan 1674; Koop onroerend goed te Schiedam
    • vermelding: van 13 feb 1674; Schuldbekentenis
    • vermelding: van 13 okt 1681; Benoeming als voogd
    • functie: van 1684; Ambachtsbewaarder van Berkel & Rodenrijs
    • vermelding: van 7 aug 1685; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 19 nov 1694; Testament
    • vermelding: van 16 mei 1696; Boedelscheiding

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 105v d.d. 3-5-1652: Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duijvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Arendt Vrancken van der Burch zekere 4 morgen 1 hond patrimoniaal weiland gelegen in de Wippolder in het ambacht van Wateringen.

    f. 111v (z.d.): Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Joost Jansz. Outshooren 3 morgen patrimoniaal teelland.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 75 d.d. 24-9-1658: Pieter Jansz. Duijvesteijn wonende in De Lier en Leendert Jansz. Duijvesteijn wonende te Wateringen voor hen zelf en als omen en bloedvoogden van Jannetge Meesen nagelaten kind van Jannetje Jansdr. haar comparanten zuster in echt geprocreerd bij Mees Gerritsz. van der Meer, en zich sterk makende voor Gerrit, Arent, Vranck en Engel Jansz. haar comparanten absente broeders, te samen kinderen en erfgenamen van zaliger Jan Gerritsz. (sic! Hendricks) Duijvesteijn in zijn leven woonachtig op Honselersdijk bekenden verkocht te hebben aan Gerrit Hendricksz. van Breuckhoven wonende op Honselersdijk in de ban van Wateringen een huis en erf in de ban van Wateringen daar de koper althans in woonachtig is.

    vermelding:
    ONA Delft, Notaris Christiaan van Vliet, 5-10-1666: Verdeling door de erfgenamen van het echtpaar Cornelis Sijmons van Schagen en Annetge Henricxdr Duijvesteijn. Haar deel wordt verdeeld onder:
    1. 1/3 deel naar haar broer Jan Hendricxsz van Duijvesteijn;
    2. 1/3 deel naar de (klein)kinderen van Jan Hendricxse Duijvestein de jonge: Pieter Janse Duijvesteijn, Gerrit Janse Duijvesteijn, Arent Janse Duijvesteijn, Vranck Janse Duijvesteijn, samen ook voor het weeskind van Jannetge Jansdr Duijvesteijn
    3. 1/3 deel naar de kinderen van haar zus Lijsbet Hendricx Duijvesteijn: Maritge Pouwels en Arij Pouwels.
    Met de talrijke erfgenamen van Cornelis Sijmons van Schagen kwam men bijeen in herberg 'De Vergulde Son' te Delft. Arien Pouwels (Verheul) had uit de nalatenschap ‘een wapering’ overgenomen. Er viel onder de erfgenamen voor bijna 5000 gld. te verdelen. Er is ook sprake van overgenomen hooi, haver en boter (uit het boerenbedrijf van het echtpaar). Er is interest berekend vanaf de maand maart (vermoedelijk overlijden langstlevende van het echtpaar)

    vermelding:
    Berkel en Rodenrijs: Arent Jansz. Duijvesteijn: 18 koeien; 3 ouwe vaarsen; 3 jonge vaarsen 1 paard en 45 voeren hooi.

    vermelding:
    Zuideinde: Arent Jansz. Duyvesteyn met sijn vrouw, ende een kint en knecht; uts. met bouwene [1000].

    vermelding:
    ORA Schiedam 25-01-1674. Jannetgen Vranckendr. gehuwd met Vranck Jansz. Duijvesteijn als houdende haar eigen goederen verkoopt Arent Jansz. Duijvesteijn zeker huis, bouwhuis, barg en geboomte met erf, belend O ‘s-heren bansloot genaamd de Krepelstraat en W de banen van de erfgenamen van Lijsbeth Jansdr., strekkende voor van de straat tot achter aan zekere andere ‘s-heren bansloot, voor 640 gld in gereed geld ontvangen.

    vermelding:
    Schiedam: Arent Jansz. Duijvesteijn
    Wonende tot Berckel, compareerde 13 februari 1674 , en bekenden wel en deugdelijk schuldig te zijn aan Maria Willems Maen, weduwe van Cornelis Galeijnsz. Keijser, de somma van 525 gulden, ter zake en per reste van koop en leverantie van koebeesten en hooi tot zijn Comparants volkomen contentement ontfangen.

    vermelding:
    Schiedam: Arijen Jansz. Duijvesteijn. Benoemd tot voogd door Gabriel Krijne Vermeer, wonende int Ambacht van Berckel, in dato 13 oct. 1681

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 71 d.d. 7-8-1685: Pieter Jansz. Duijvesteijn, Maria Hendericksdr. van Noorden weduwe en boedelhoudster van Leendert Jansz. Duijvesteijn, Gerrit Jansz. Duijvesteijn, Arent Jansz. Duijvesteijn voor hem zelf en als transport hebbende van Vranck Jansz. Duijvesteijn in De Lier gepasseerd d.d. 21-8-1681 en Jan Benijer secretaris in De Lier als procuratie hebbende van Willem Jacobsz. Leelijezee als in huwelijk hebbende Jannetie Meesdr. dochter van Jannetie Jansdr. Duijvesteijn, zijnde deze procuratie gepasseerd voor schepenen van Maassluis op 31-7- 1685, alle kinderen en kindskind van Engeltie Vranckendr. van der Burgh die zuster was van zaliger Trintie Vranckendr. van der Burgh, nog Cornelis Ariensz. van der Burgh enige zoon van Arent Vrancken van der Burgh die broeder was van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en laatstelijk Leendert Jacobsz. Hoffsteede, Nicolaes Hoffsteede, Gijs Claesz. van der Voort als in huwelijk hebbende Trintie Jacobsdr. Hoffsteede en Dirck Cornelisz. van Dijck als in huwelijk hebbende Engeltie Jacobsdr. Hoffsteede, alle kinderen van Maertie Vranckendr. van der Burgh mede zuster van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en zulks gezamenlijk voor drie vierde parten collaterale erfgenamen van zaliger de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh haar comparanten gewezen moeie verklaarden verkocht te hebben aan de heer IJsbrant d’Overschije wonende in ’s Gravenhage een perceel land genaamd de Noortweij groot 4 morgen 5 hond 68 roeden vrij patrimoniaal goed uitgezonderd 3,5 hond wezende erfpacht te betalen aan de prins van Oranje, alles volgens de oude brief d.d. 28-6-1614, wezende het voorsz. perceel land gelegen in Wateringen in de Wippolder.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 19-11-1694: Langsstlevende-testament van het echtpaar Arent Jansz Duijvesteijn en Bastiaentje Roelen wonend te Berkel. Arent ligt ziek op bed en Bastiaentje is kloek en gezond. In het testament worden voorwaarden vastgelegd voor het onderhoud en onderricht van de kinderen. Bij het huwelijk of de leeftijd van 20 jaar krijgen de kinderen de som van 400 car. gulden en 20 stuivers boven een behoorlijke uitzet van linnen en wolle klederen. De weeskamer wordt uitgesloten. De langstlevende wordt tot voogd over de minderjarige kinderen benoemd.

    vermelding:
    ONA Berkel en Rodenrijs 16-5-1696: Boedelbeschrijving en -scheiding door de erfgenamen van zaliger Pieter Vrancken van der Burgh en de erfgenamen van zaliger Jannittie Leenderts ter andere zijde. Er was een testament gemaakt op 12-8-1655.
    In de boedel ter waarde van 6.408:6:4 gld. onder andere verschillende partijen land, huisraad, ongemunt goud en zilver. Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn is 2.600 gld. schuldig voor 8 morgen land en voor 3 jaar landpacht.
    Volgens testament krijgt Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn de som van 500 gld. Ook krijgt zij nog 310:10:10 voor de leverantie van boter en goederen.
    Per saldo wordt de helft van f 4726:16:4 verdeeld over de erfgenamen van Pieter Vrancken van der Burgh:
    1/4 deel naar Jaepje Arijens Slobbe, weduwe van Cornelis Arentsz van der Burgh;
    1/4 deel naar: Leendert Jacobsz Hoffsteede, wonend te Mondster; Trintie Jacobs Hoffsteede, weduwe van Za. Gijs Claes van der Voort wonend te Monster; de heer Nicolaes van Hoffsteede, schout van Waerder; Dirck Cornelisz van Dijck getrouwd met Engeltie Jacobs Hoffsteede;
    1/4 deel naar Vranck Arentsz van der Burgh wonend in Noord Keetel; Pieter Arents van der Burgh woned te Wateringen; Leendert Arentsz van der Burgh wonend te Hof van Delft; Bastiaen Jansz Swaenevelt getrouwd met Dingenom Arents van der Burgh; Engeltie Arents van der Burgh
    Overig naar Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn voor 2 delen voor haar zelf en van zaliger Vranck Arents Duijvesteijn; 1/3 deel naar Gerrit Jansz Duijvesteijn te Maasland; Pieter Jansz Duijvesteijn te Naaldwijk 1/6; Heijndrick Leenderts Duijvesteijn, Joost Leendertsz Duijvesteijn en Arij Pietersz Valck, getrouwd met Engeltie Leenderts Duijvestein samen 1/6 en Willem ... getrouwd met Jannittie Meesz ... te Brielle het resterende 1/6 deel.
    De erfgenamen van Jannittie Leenderts zijn:
    1/5 deel Bastiaentie Roelen weduwe van Arent Jansze Duijvesteijn
    1/5 deel Cornelis Corn. Roorijs
    1/5 deel Leendert Arentsz Storm
    1/5 deel Leendert Pieters .. van der Lelij; Arent Pieters Pas; Arij Claesz Vermeer getrouwd met Leentie Pieters Pas
    1/5 deel Teunis Arijens Hoogeveen; Corn. Wijndert getrowd met Neeltie Arijens Hoogeveen; Arijaentie en Leentie Arijens Hoogeveen

    Overleden:
    Arent is overleden eind 1694 of in januari 1695

    Arent is getrouwd met Bastiaentje Roelen Schipper op 24 jan 1668 (civil) in Berkel. Bastiaentje (dochter van Roel Adriaensz Joppen en Neeltge Leenders) is gedoopt op 22 aug 1649 in Berkel, RK kerk; is gestorven op 25 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 30 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 5.  Bastiaentje Roelen Schipper is gedoopt op 22 aug 1649 in Berkel, RK kerk (dochter van Roel Adriaensz Joppen en Neeltge Leenders); is gestorven op 25 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 30 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1657 tot 1658; Overlijden
    • vermelding: van 18 mei 1669; Erfenis Bastiaen Leenerts Roodenrijs
    • vermelding: van 19 nov 1694; Testament
    • vermelding: van 16 mei 1696; Boedelscheiding
    • vermelding: van 28 nov 1710; Testament
    • vermelding: van 8 mrt 1714; Testament kind
    • vermelding: van 22 aug 1724; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    In 1657 heerste er een pestepidemie in Berkel. Waarschijnlijk heeft alleen Bastiaentje Roelen de epidemie overleefd. Zij is vermoedelijk opgevoed door haar tante Jannitge Leenders.
    In het begraafgerister:
    ..-..-1657 Roel Ariensz, kind van
    ..-..-1657 Roel Arij
    ..-..-1657 Roel Arijensz, kind van
    ..-..-1658 Roel Arijenss, kind van
    ..-..-1657 Roel Arijensz, huisvr. v.
    ..-..-1657 Roel Arijensz, 2 krn. v.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Vedastus Coornwinder, 18-5-1669: Boedelbeschrijving en -deling van Bastiaen Leenerts Roodenrijs, overleden in't Noorteijnde van Berckel.
    In de nalatenschap o.a. een partij land van 3 morgen, gelegen in het Noorteijnde van Berckel en diverse obligaties.
    De netto nalatenschap van f 8441-8- wordt verdeeld onder de volgende erfgenamen (ieder 1/6 deel): Jannetge Leenders, weduwe van Pieter Vrancken van der Burch; Adriaen Leenders Hoogeveen; Cornelis Leenders; Pieter Pieters Pas getrouwd met Annetge Leenderts; Arent Jansz Duijvesteijn, getrouwd met Bastiaentge Roele, dochter van Neeltge Leenders; Leendert Adriaens Storm, zoon van Maertge Leenders. Bastiaen was broeder en oom van de erfgenamen.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 19-11-1694: Langsstlevende-testament van het echtpaar Arent Jansz Duijvesteijn en Bastiaentje Roelen wonend te Berkel. Arent ligt ziek op bed en Bastiaentje is kloek en gezond. In het testament worden voorwaarden vastgelegd voor het onderhoud en onderricht van de kinderen. Bij het huwelijk of de leeftijd van 20 jaar krijgen de kinderen de som van 400 car. gulden en 20 stuivers boven een behoorlijke uitzet van linnen en wolle klederen. De weeskamer wordt uitgesloten. De langstlevende wordt tot voogd over de minderjarige kinderen benoemd.

    vermelding:
    ONA Berkel en Rodenrijs 16-5-1696: Boedelbeschrijving en -scheiding door de erfgenamen van zaliger Pieter Vrancken van der Burgh en de erfgenamen van zaliger Jannittie Leenderts ter andere zijde. Er was een testament gemaakt op 12-8-1655.
    In de boedel ter waarde van 6.408:6:4 gld. onder andere verschillende partijen land, huisraad, ongemunt goud en zilver. Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn is 2.600 gld. schuldig voor 8 morgen land en voor 3 jaar landpacht.
    Volgens testament krijgt Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn de som van 500 gld. Ook krijgt zij nog 310:10:10 voor de leverantie van boter en goederen.
    Per saldo wordt de helft van f 4726:16:4 verdeeld over de erfgenamen van Pieter Vrancken van der Burgh:
    1/4 deel naar Jaepje Arijens Slobbe, weduwe van Cornelis Arentsz van der Burgh;
    1/4 deel naar: Leendert Jacobsz Hoffsteede, wonend te Mondster; Trintie Jacobs Hoffsteede, weduwe van Za. Gijs Claes van der Voort wonend te Monster; de heer Nicolaes van Hoffsteede, schout van Waerder; Dirck Cornelisz van Dijck getrouwd met Engeltie Jacobs Hoffsteede;
    1/4 deel naar Vranck Arentsz van der Burgh wonend in Noord Keetel; Pieter Arents van der Burgh woned te Wateringen; Leendert Arentsz van der Burgh wonend te Hof van Delft; Bastiaen Jansz Swaenevelt getrouwd met Dingenom Arents van der Burgh; Engeltie Arents van der Burgh
    Overig naar Bastiaentie Roelen, weduwe van Arent Jansz Duijvesteijn voor 2 delen voor haar zelf en van zaliger Vranck Arents Duijvesteijn; 1/3 deel naar Gerrit Jansz Duijvesteijn te Maasland; Pieter Jansz Duijvesteijn te Naaldwijk 1/6; Heijndrick Leenderts Duijvesteijn, Joost Leendertsz Duijvesteijn en Arij Pietersz Valck, getrouwd met Engeltie Leenderts Duijvestein samen 1/6 en Willem ... getrouwd met Jannittie Meesz ... te Brielle het resterende 1/6 deel.
    De erfgenamen van Jannittie Leenderts zijn:
    1/5 deel Bastiaentie Roelen weduwe van Arent Jansze Duijvesteijn
    1/5 deel Cornelis Corn. Roorijs
    1/5 deel Leendert Arentsz Storm
    1/5 deel Leendert Pieters .. van der Lelij; Arent Pieters Pas; Arij Claesz Vermeer getrouwd met Leentie Pieters Pas
    1/5 deel Teunis Arijens Hoogeveen; Corn. Wijndert getrowd met Neeltie Arijens Hoogeveen; Arijaentie en Leentie Arijens Hoogeveen

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 28-11-1710: Testament van Bastiaentje Roelen, laatst weduwe van Jan Ariensz de Jongh. Tot erfgenaam wordt benoemd haar jongste zoon Jan Arentsz Duijvesteijn. Jan mag geen 2.000 car. guldens eisen van haar oudste zoon Pieter Arentsz Duijvesteijn, die Pieter aan Bastiaentje verschuldigd is. Pieter is voor dit bedrag mede-erfgenaam in plaats van zijn legitieme portie

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Dirck Uiterwaert, 8-3-1714: Testament van Jan Arentsz Duijvesteijn, meerderjarig jongman wonend in Rodenrijs. Hij benoemt tot zijn enige erfgenaam Bastiaentje Roelen, zijn moeder.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Cornelis Schipper 22-8-1724: Bastiaantje Roelof Schipper, weduwe van Jan de Jong en wonende in Berkel en Rodenrijs, herroept alle voorgaande testamenten etc. Zij verklaart haar nalatenschap gezamenlijk aan haar kinderen te laten; 300 gulden in obligaties voor de kinderen van haar zoon Pieter Arensz Duijvesteijn, gehuwd met Lijsbet Evertsdr Woggelom, met name Marijtje, Arent en Pleuntje Pietersz Duijvesteijn; roerende en onroerende goederen voor haar zoon Jan Arentsz Duijvesteijn. Opgemaakt bij het ziekbed van de testatrice Bastiaantje Roelen.

    Overleden:
    laatst wed. van Jan de Jong
    In de Noordkerk begraven f 11:10:-

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    voor schepenen: j.m. wonende int Roodenrijs van Berkel (boven 34 jaar) ; j.d., geass. met haar voogd Job Adriaans Schipper
    RK getrouwd: Arent Jans en Bastiaentie Roloelfs in Roorijs

    Kinderen:
    1. Neltie Duijvesteijn is gedoopt op 6 okt 1668 in Berkel en Rodenrijs; is gestorven in 1673 in Berkel.
    2. Pieter Arentse Duijvesteijn is gedoopt op 11 jan 1672 in Berkel en Rodenrijs; is gestorven op 29 jul 1723 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 2 aug 1723 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk.
    3. N.N. Duijvesteijn is gedoopt op 21 mei 1674 in Berkel en Rodenrijs.
    4. Neeltje Arents Duivestein is gedoopt op 3 mrt 1678 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 20 feb 1708 in Hillegersberg.
    5. 2. Jan Arentse Duijvesteijn is gedoopt op 27 jun 1684 in Berkel en Rodenrijs; is gestorven op 21 feb 1758.


Generatie: 4

  1. 8.  Jan Heijndricksz (de jonge) Duijvestein is geboren circa 1589 (zoon van Hendrick Jansz Duijvestein); is gestorven vóór 3 mei 1652.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 18 mei 1613; Koop huis en erf te Wateringen met zonen als borg
    • vermelding: van 4 aug 1624; Verkoop land uit nalatenschap
    • vermelding: van 9 mei 1626; Koop onroerend goed te Naaldwijkerbroek
    • vermelding: van 22 mei 1641; Verkoop onroerend goed te Naaldwijkerbroek
    • vermelding: van 3 mei 1652; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 24 sep 1658; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 5 okt 1666; Verdeling nalatenschap

    Aantekeningen:

    Geboorte:
    Jan was in 1613 borg voor zijn vader. Hij moet dan al volwassen zijn geweest

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 102v d.d. 18-5-1613: Cornelis Maertensz. wonende in het dorp van Wateringen bekende verkocht te hebben aan Henrick Jansz. Duijvesteijn onze mede buurman een huising, erf en boomgaard in het dorp van Wateringen.
    f. 103: Bijbehorende schuldbrief. Borgen Ouwe Jan Henricxsz. Duijvesteijn en Jonge Jan Henricxsz. Duijvesteijn zonen van de voorsz. Henrick Jansz.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 3 d.d. 4-8-1624: Jan Heijndricxsz. Duijvesteijn, Anthonis van Vliet en Abraham van Vliet als administrateurs van de boedel en goederen van Heijndrick Jansz. Duijvesteijn hebben verkocht bij willig decreet van het Hof van Holland aan Harman Pietersz. van Ruijven koopman binnen de stad Delft omtrent 3 morgen weiland gelegen in de Wippolder binnen het ambacht van Wateringen.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 23v d.d. 9-5-1626: Jonge Jan Heindricxsz. Duijvesteijn wonende in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen als principaal schuldenaar en Vranck Adriaensz. van der Burch mede wonende in hetzelfde ambacht als borg bekenden bij overwijzing van de erfgenamen van zaliger Arent Jansz. en Jannetgen Engelen in haar leven gewoond hebbende in Naaldwijkerbroek voorsz. schuldig te wezen aan Johan Sallengre als rentmeester van vrouwe Maria van Utrecht weduwe van heer Johan van Oldenbarnevelt in zijn leven heer van Berkel, Bakkum etc. advocaat van Holland en West-Friesland de som van 2000 car. gld. als rest van kooppenningen van een woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op bruiklanden in Naaldwijkerbroek met de actie van dezelfde landen door de voorn. erfgenamen aan voorsz. Jan Heindricxsz. Duijvesteijn heden getransporteerd.

    f. 24 d.d. 9-5-1626: Jan Engelsz. als oom en voogd van het nagelaten weeskind van zaliger Jannetgen Engelsdr. geweest zijnde huisvrouw van zaliger Arent Jansz. voor de ene helft, Adriaen Pietersz. van der Wol als getrouwd hebbende Aechgen Jansdr., Jan Maertsz. nagelaten zoon van Maritgen Jansdr., Cors Jorisz. als getrouwd gehad hebbende Hilletgen Jansdr. weduwe van Pieter Jansz., Doe van der Houff secretaris van Wateringen als transport hebbende Dit document is afkomstig van www.hogenda.nl Klik hier voor het totale register van Hogenda bronnen. van Claes Arensz. van der Hidde als getrouwd hebbende Annetgen Jansdr., alle in de voorsz. kwaliteit mede-erfgenamen van de voorsz. Arent Jansz., mitsgaders Adriaen Pietersz. van der Wol, Jan Maertsz. en Cors Jorisz. hen sterk makende voor de verdere erfgenamen van de voorsz. Arent Jansz. voor de andere helft, bekenden verkocht te hebben aan Jonge Jan Heinricxsz. Duijvesteijn zekere woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op zekere bruiklanden en dat met de toegift van dezelve bruiklanden, leggende in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen strekkende van de Brouckweg zuidwaarts tot de Sweth toe.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 190 d.d. 22-5-1641: Vranck Adriaensz. van der Burch onze inwoner als grootvader en voogd van de nagelaten weeskinderen van zaliger Engeltgen Vrancken geprocreerd bij Jan Heijnricxsz. Duijvesteijn wonende omtrent Kwintsheul in het ambacht van Moster en de voorn. Vranck Adriaensz. van der Burch bekenden in voorsz. kwaliteit voor de ene helft en de voorsz. Duijvesteijn voor de wederhelft verkocht te hebben aan Phillips Claesz. van Rijn onze inwoner, eerst een woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op bruiklanden, nog de toegift van 29 morgen 3 hond bruiklanden toebehorende verschillende eigenaren gelegen in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen strekkende van de Broekweg zuidwaarts op tot de Zwet toe, nog het gewas van 3,5 morgen tarwe op devoorsz. landen gestaan hebbende in het jaar 1640.

    f. 191 d.d. 22-5-1641: Phillips Claesz. van Rijn bekende schuldig te wezen Jan Heijnricxsz. Duijvesteijn voor de ene helft en de nagelaten weeskinderen van Engeltgen Vrancken geprocreerd bij de voorn. Jan Heijndricxsz. Duijvesteijn voor de wederhelft de som van 3100 car. gld. spruitende uit koop van een woning en bruiklanden

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 105v d.d. 3-5-1652: Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duijvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Arendt Vrancken van der Burch zekere 4 morgen 1 hond patrimoniaal weiland gelegen in de Wippolder in het ambacht van Wateringen.

    f. 111v (z.d.): Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Joost Jansz. Outshooren 3 morgen patrimoniaal teelland.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 75 d.d. 24-9-1658: Pieter Jansz. Duijvesteijn wonende in De Lier en Leendert Jansz. Duijvesteijn wonende te Wateringen voor hen zelf en als omen en bloedvoogden van Jannetge Meesen nagelaten kind van Jannetje Jansdr. haar comparanten zuster in echt geprocreerd bij Mees Gerritsz. van der Meer, en zich sterk makende voor Gerrit, Arent, Vranck en Engel Jansz. haar comparanten absente broeders, te samen kinderen en erfgenamen van zaliger Jan Gerritsz. (sic! Hendricks) Duijvesteijn in zijn leven woonachtig op Honselersdijk bekenden verkocht te hebben aan Gerrit Hendricksz. van Breuckhoven wonende op Honselersdijk in de ban van Wateringen een huis en erf in de ban van Wateringen daar de koper althans in woonachtig is.

    vermelding:
    ONA Delft, Notaris Christiaan van Vliet, 5-10-1666: Verdeling door de erfgenamen van het echtpaar Cornelis Sijmons van Schagen en Annetge Henricxdr Duijvesteijn. Haar deel wordt verdeeld onder:
    1. 1/3 deel naar haar broer Jan Hendricxsz van Duijvesteijn;
    2. 1/3 deel naar de (klein)kinderen van Jan Hendricxse Duijvestein de jonge: Pieter Janse Duijvesteijn, Gerrit Janse Duijvesteijn, Arent Janse Duijvesteijn, Vranck Janse Duijvesteijn, samen ook voor het weeskind van Jannetge Jansdr Duijvesteijn
    3. 1/3 deel naar de kinderen van haar zus Lijsbet Hendricx Duijvesteijn: Maritge Pouwels en Arij Pouwels.
    Met de talrijke erfgenamen van Cornelis Sijmons van Schagen kwam men bijeen in herberg 'De Vergulde Son' te Delft. Arien Pouwels (Verheul) had uit de nalatenschap ‘een wapering’ overgenomen. Er viel onder de erfgenamen voor bijna 5000 gld. te verdelen. Er is ook sprake van overgenomen hooi, haver en boter (uit het boerenbedrijf van het echtpaar). Er is interest berekend vanaf de maand maart (vermoedelijk overlijden langstlevende van het echtpaar)

    Jan is getrouwd met Engeltge Vrancken van der Burch vóór 9 mei 1626 (civil). Engeltge (dochter van Vranck Adriaensz van der Burch en Dingenom Pieters van der Valck) is gestorven vóór 22 mei 1641. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  2. 9.  Engeltge Vrancken van der Burch (dochter van Vranck Adriaensz van der Burch en Dingenom Pieters van der Valck); is gestorven vóór 22 mei 1641.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 9 mei 1626; Koop onroerend goed te Naaldwijkerbroek
    • vermelding: van 22 mei 1641; Verkoop onroerend goed te Naaldwijkerbroek
    • vermelding: van 3 mei 1652; Verkoop uit nalatenschap
    • vermelding: van 7 aug 1685; Verkoop uit nalatenschap

    Aantekeningen:

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 23v d.d. 9-5-1626: Jonge Jan Heindricxsz. Duijvesteijn wonende in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen als principaal schuldenaar en Vranck Adriaensz. van der Burch mede wonende in hetzelfde ambacht als borg bekenden bij overwijzing van de erfgenamen van zaliger Arent Jansz. en Jannetgen Engelen in haar leven gewoond hebbende in Naaldwijkerbroek voorsz. schuldig te wezen aan Johan Sallengre als rentmeester van vrouwe Maria van Utrecht weduwe van heer Johan van Oldenbarnevelt in zijn leven heer van Berkel, Bakkum etc. advocaat van Holland en West-Friesland de som van 2000 car. gld. als rest van kooppenningen van een woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op bruiklanden in Naaldwijkerbroek met de actie van dezelfde landen door de voorn. erfgenamen aan voorsz. Jan Heindricxsz. Duijvesteijn heden getransporteerd.

    f. 24 d.d. 9-5-1626: Jan Engelsz. als oom en voogd van het nagelaten weeskind van zaliger Jannetgen Engelsdr. geweest zijnde huisvrouw van zaliger Arent Jansz. voor de ene helft, Adriaen Pietersz. van der Wol als getrouwd hebbende Aechgen Jansdr., Jan Maertsz. nagelaten zoon van Maritgen Jansdr., Cors Jorisz. als getrouwd gehad hebbende Hilletgen Jansdr. weduwe van Pieter Jansz., Doe van der Houff secretaris van Wateringen als transport hebbende Dit document is afkomstig van www.hogenda.nl Klik hier voor het totale register van Hogenda bronnen. van Claes Arensz. van der Hidde als getrouwd hebbende Annetgen Jansdr., alle in de voorsz. kwaliteit mede-erfgenamen van de voorsz. Arent Jansz., mitsgaders Adriaen Pietersz. van der Wol, Jan Maertsz. en Cors Jorisz. hen sterk makende voor de verdere erfgenamen van de voorsz. Arent Jansz. voor de andere helft, bekenden verkocht te hebben aan Jonge Jan Heinricxsz. Duijvesteijn zekere woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op zekere bruiklanden en dat met de toegift van dezelve bruiklanden, leggende in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen strekkende van de Brouckweg zuidwaarts tot de Sweth toe.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 190 d.d. 22-5-1641: Vranck Adriaensz. van der Burch onze inwoner als grootvader en voogd van de nagelaten weeskinderen van zaliger Engeltgen Vrancken geprocreerd bij Jan Heijnricxsz. Duijvesteijn wonende omtrent Kwintsheul in het ambacht van Moster en de voorn. Vranck Adriaensz. van der Burch bekenden in voorsz. kwaliteit voor de ene helft en de voorsz. Duijvesteijn voor de wederhelft verkocht te hebben aan Phillips Claesz. van Rijn onze inwoner, eerst een woning als huis, schuur, bargen en geboomte staande op bruiklanden, nog de toegift van 29 morgen 3 hond bruiklanden toebehorende verschillende eigenaren gelegen in Naaldwijkerbroek in het ambacht van Wateringen strekkende van de Broekweg zuidwaarts op tot de Zwet toe, nog het gewas van 3,5 morgen tarwe op devoorsz. landen gestaan hebbende in het jaar 1640.

    f. 191 d.d. 22-5-1641: Phillips Claesz. van Rijn bekende schuldig te wezen Jan Heijnricxsz. Duijvesteijn voor de ene helft en de nagelaten weeskinderen van Engeltgen Vrancken geprocreerd bij de voorn. Jan Heijndricxsz. Duijvesteijn voor de wederhelft de som van 3100 car. gld. spruitende uit koop van een woning en bruiklanden

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 105v d.d. 3-5-1652: Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duijvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Arendt Vrancken van der Burch zekere 4 morgen 1 hond patrimoniaal weiland gelegen in de Wippolder in het ambacht van Wateringen.

    f. 111v (z.d.): Arij en Pieter Vrancken van der Burch als omen en bloedvoogden van de onmondige kinderen van Engeltgen Vrancken van der Burch in haar leven huisvrouw van Jan Heijndricksz. Duvesteijn, bekenden verkocht te hebben aan Joost Jansz. Outshooren 3 morgen patrimoniaal teelland.

    vermelding:
    ORA Wateringen f. 71 d.d. 7-8-1685: Pieter Jansz. Duijvesteijn, Maria Hendericksdr. van Noorden weduwe en boedelhoudster van Leendert Jansz. Duijvesteijn, Gerrit Jansz. Duijvesteijn, Arent Jansz. Duijvesteijn voor hem zelf en als transport hebbende van Vranck Jansz. Duijvesteijn in De Lier gepasseerd d.d. 21-8-1681 en Jan Benijer secretaris in De Lier als procuratie hebbende van Willem Jacobsz. Leelijezee als in huwelijk hebbende Jannetie Meesdr. dochter van Jannetie Jansdr. Duijvesteijn, zijnde deze procuratie gepasseerd voor schepenen van Maassluis op 31-7- 1685, alle kinderen en kindskind van Engeltie Vranckendr. van der Burgh die zuster was van zaliger Trintie Vranckendr. van der Burgh, nog Cornelis Ariensz. van der Burgh enige zoon van Arent Vrancken van der Burgh die broeder was van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en laatstelijk Leendert Jacobsz. Hoffsteede, Nicolaes Hoffsteede, Gijs Claesz. van der Voort als in huwelijk hebbende Trintie Jacobsdr. Hoffsteede en Dirck Cornelisz. van Dijck als in huwelijk hebbende Engeltie Jacobsdr. Hoffsteede, alle kinderen van Maertie Vranckendr. van der Burgh mede zuster van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en zulks gezamenlijk voor drie vierde parten collaterale erfgenamen van zaliger de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh haar comparanten gewezen moeie verklaarden verkocht te hebben aan de heer IJsbrant d’Overschije wonende in ’s Gravenhage een perceel land genaamd de Noortweij groot 4 morgen 5 hond 68 roeden vrij patrimoniaal goed uitgezonderd 3,5 hond wezende erfpacht te betalen aan de prins van Oranje, alles volgens de oude brief d.d. 28-6-1614, wezende het voorsz. perceel land gelegen in Wateringen in de Wippolder.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Vranck Adriansz van der Burch is op 9-5-1626 borg voor (zijn schoonzoon) Jonge Jan Heindricxsz Duijvesteijn

    Kinderen:
    1. Engel Jansz Duijvestein is gestorven vóór 1666.
    2. Pieter Janse Duijvestein is geboren circa 1623 in Wateringen; is gestorven na 16 mei 1696.
    3. Jannetge Jansdr Duijvestein is geboren circa 1628; is gestorven vóór 1 nov 1654.
    4. Gerrit Janse Duijvestein is geboren circa 1630 in Naaldwijkerbroek; is gestorven na 7 feb 1721.
    5. Leendert Jansz Duijvestein is geboren circa 1634 in Wateringen; is gestorven vóór 1 apr 1672.
    6. 4. Arent Janse Duijvesteijn is geboren circa 1640; is begraven in jan 1695 in Berkel.
    7. Vranck Janse Duijvestein is geboren vóór 1644; is gestorven na 21 aug 1681.

  3. 10.  Roel Adriaensz Joppen is geboren circa 1624 in Berkel (zoon van Adriaen Joppen); is gestorven na 1 aug 1657 in Berkel.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1657 tot 1658; Overlijden
    • vermelding: van 1 aug 1657; Testament

    Aantekeningen:

    vermelding:
    In 1657 heerste er een pestepidemie in Berkel. Waarschijnlijk heeft alleen Bastiaentje Roelen de epidemie overleefd. Zij is vermoedelijk opgevoed door haar tante Jannitge Leenders.
    In het begraafgerister:
    ..-..-1657 Roel Ariensz, kind van
    ..-..-1657 Roel Arij
    ..-..-1657 Roel Arijensz, kind van
    ..-..-1658 Roel Arijenss, kind van
    ..-..-1657 Roel Arijensz, huisvr. v.
    ..-..-1657 Roel Arijensz, 2 krn. v.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Vedastus Coornwinder, 1-8-1657: Testament van het echtbaar Roel Adrieanss en Neeltgen Leenderts, wonend in het dorp van Berkel. Roel is kloek en gezond en Neeltgen ligt ziek te bed. De weeskamer wordt uitgesloten. De langstlevende wordt benoemd als voogd.

    Roel is getrouwd met Neeltge Leenders op 8 sep 1647 (civil) in Berkel. Neeltge (dochter van Leendert en Leentgen Sijmons) is geboren circa 1626; is gestorven na 1 aug 1657. [Gezinsblad] [Familiekaart]


  4. 11.  Neeltge Leenders is geboren circa 1626 (dochter van Leendert en Leentgen Sijmons); is gestorven na 1 aug 1657.

    Andere gebeurtenis soorten en attributen:

    • vermelding: van 1657 tot 1658; Overlijden
    • vermelding: van 1 aug 1657; Testament
    • vermelding: van 18 mei 1669; Erfenis Bastiaen Leenerts Roodenrijs

    Aantekeningen:

    vermelding:
    In 1657 heerste er een pestepidemie in Berkel. Waarschijnlijk heeft alleen Bastiaentje Roelen de epidemie overleefd. Zij is vermoedelijk opgevoed door haar tante Jannitge Leenders.
    In het begraafgerister:
    ..-..-1657 Roel Ariensz, kind van
    ..-..-1657 Roel Arij
    ..-..-1657 Roel Arijensz, kind van
    ..-..-1658 Roel Arijenss, kind van
    ..-..-1657 Roel Arijensz, huisvr. v.
    ..-..-1657 Roel Arijensz, 2 krn. v.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Vedastus Coornwinder, 1-8-1657: Testament van het echtbaar Roel Adrieanss en Neeltgen Leenderts, wonend in het dorp van Berkel. Roel is kloek en gezond en Neeltgen ligt ziek te bed. De weeskamer wordt uitgesloten. De langstlevende wordt benoemd als voogd.

    vermelding:
    ONA Berkel, notaris Vedastus Coornwinder, 18-5-1669: Boedelbeschrijving en -deling van Bastiaen Leenerts Roodenrijs, overleden in't Noorteijnde van Berckel.
    In de nalatenschap o.a. een partij land van 3 morgen, gelegen in het Noorteijnde van Berckel en diverse obligaties.
    De netto nalatenschap van f 8441-8- wordt verdeeld onder de volgende erfgenamen (ieder 1/6 deel): Jannetge Leenders, weduwe van Pieter Vrancken van der Burch; Adriaen Leenders Hoogeveen; Cornelis Leenders; Pieter Pieters Pas getrouwd met Annetge Leenderts; Arent Jansz Duijvesteijn, getrouwd met Bastiaentge Roele, dochter van Neeltge Leenders; Leendert Adriaens Storm, zoon van Maertge Leenders. Bastiaen was broeder en oom van de erfgenamen.

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    JM en JD tot Berkel
    Getuigen Ariaentge Cornelis en Trijntge Vranken

    Kinderen:
    1. Leendert Roelen is gedoopt op 6 aug 1648 in Berkel, RK kerk; is gestorven in 1657.
    2. 5. Bastiaentje Roelen Schipper is gedoopt op 22 aug 1649 in Berkel, RK kerk; is gestorven op 25 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs; is begraven op 30 aug 1724 in Berkel en Rodenrijs, Noordkerk.
    3. Arij Roelen is gedoopt op 2 dec 1650 in Berkel, RK kerk; is gestorven in 1657.
    4. Simon Roelen is gedoopt op 13 sep 1652 in Berkel, RK kerk; is gestorven in 1657.
    5. Teunis Roelen is gedoopt op 25 mrt 1654 in Berkel, RK kerk; is gestorven in 1657.
    6. Ariaentge Roelen is gedoopt op 19 sep 1655 in Berkel, RK kerk; is gestorven in 1657.




Over deze website

Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.