top deco

Baertgen Dierxdr de Mist

Vrouwelijk - vóór 1702


Generaties:      Standaard    |    Verticaal    |    Compact    |    Box    |    Alleen tekst    |    (Uitgebreide)kwartierstaat    |    Voorouderwaaier    |    Media    |    PDF

Generatie: 1

  1. 1.  Baertgen Dierxdr de Mist is gestorven vóór 1702.

    Baertgen is getrouwd met Joost Willems van Suijdtwijck op 11 jul 1649 (civil) in Rijswijk. Joost (zoon van Willem Joosten Zuijtwijck en Neeltje Claesdr Gravelaer) is geboren circa 1624 in Rijswijk; is gestorven circa 1688 in Rijswijk?. [Gezinsblad] [Familiekaart]

    Aantekeningen:

    Getrouwd:
    Beide jongeluijden kwamen van Rijswijk.
    Joost Willemsz. van Zuijtwijck werd bij verschillende transportakten te Rijswijk genoemd. In 1676 als buur bij een verkoop. Op 09-08-1686 was er sprake van een schuldbrief van 200 gulden ten laste van Joost Willemsz. van Zuijdwijk.
    Uit een testament, dat door notaris Nicolaes van Elst te Rijswijk op 17-05-1654 werd opgesteld, bleek, dat bij het overlijden van Annetgen Jacobs, huisvrouw van Phillip Arentsz., Joost Willemsz. van Zuijdwijk een huis met erf, gelegen in het Pastoorscroft te Rijswijk, en een som geld van 150 gulden zou erven. Verder stond er nog in het testament, dat hij meedeelde in het "linnen, wolle en tinne". Joost was getrouwd met Baartje Dircx, een nicht van Annetgen Jacobs.
    Op 01-04-1701 werd het geërfde huis met erf op een veiling door Johan Bout, secretaris te Rijswijk, door het gerecht van Rijswijk geauthoriseerd, tot het verkopen van het huis, verkocht aan Nanning Bartelsz. Goetman voor 525 gulden. Er stond verder, dat het huis het laatst in het bezit was van Baartje Dircx de Mist, die weduwe en boedelhoudster was van wijlen Joost Willemsz. van Zuijdwijk.
    Van de kinderen die door mij aan dit echtpaar zijn gekoppeld zijn nog geen doopdata gevonden. Gezien de naamgeving van de eerste 5 kinderen met het achtervoegsel Joosten, en de veronderstelde geboorte-jaren, zou het kunnen zijn, dat niet alle kinderen tot dit gezin behoorden. Misschien was Joost Willemsz. van Zuijdwijck voor de tweede keer getrouwd en kreeg hij daarbij de vier genoemde kinderen? Alleen Jacob Joosten van Zuijtwijck werd geen enkele keer als doopgetuige genoemd. De andere zeven (Martinus, Anna, Maria, Theodora, Esther, Bernardina en Joost) traden wel op als doopgetuigen bij de kinderen van hun broers en zusters.
    Op 10-02-1722 werden de erfgenamen van Joost Suijdwijker genoemd als zuiderburen van een verkocht huis met erf, dat was gelegen in het Pastoorskroft te Rijswijk-dorp. Op 22-10-1728 werden de erfgenamen nogmaals als zuiderburen genoemd.


Generatie: 2




    Over deze website

    Heb je aanvullingen, verbeteringen, vragen en/of foto's? Neem contact op. Wij horen graag van je!
    Je kunt gegevens overnemen van de site als je de bron vermeldt.
    Vanwege het auteursrecht op diverse documenten kun je afbeeldingen niet overnemen.