Dignom Janszn de Roo

Mannelijk - vóór 1626


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Dignom Janszn de Roo 
  Geslacht Mannelijk 
  vermelding van 21 mrt 1601  [1
  Koopt 2 morgen land gelegen in de polder van de Roversbroek bij Lisse 
  vermelding van 12 feb 1602  [1
  Vermeld in boedelscheiding van Marijtge Aerntsdr. 
  • 126. 12-2-1602 Dignom Janszn. de Roo, weduwnaar en boedelhouder van Marytge Aerntsdr. ter eenre en Dirck Dignomszn., Huygh Dignomszn., Symon Jeroenszn. met Grietge Dignomsdr., Dirck Pieterszn. Clinckenbergh man en voogd van Marytge Dignomsdr., Dirck Engelszn. man en voogd van Neeltge Dignomsdr., Aelbert Dignomszn., Floris Pieterszn. man en voogd van Trijntge Dignomsdr. en Cornelis Aerntszn. als oom met Cornelis Corneliszn. van Nyerop als couwen oom en bloedvoogd over Jan Dignomszn. 23 jr en Aernt Dignomszn. 20 jr allen tezamen kinderen van de voorsz. Marytge Aertsdr. delen de boedel. Dignom behoudt alles en zal zijn kinderen tezamen betalen 3600 gulden en nog aan de 4 jongste kinderen als Aelbert, Trijntge, Jan en Aernt of aan haar voogden elk 250 gulden, tezamen 1000 gulden, voor hun huwelijksgoed.
  Overleden vóór 8 apr 1626  Lisse Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  vermelding van 8 apr 1626  [1
  Verdeling boedel Dingenom Janszn de Roo 
  • 7. 8-4-1626. Dirck Dingnomszn. de Roo, Huygh Dingnomszn. de Roo, Aelbert Dingnomszn. de Roo, Jan Dingnomszn. de Roo, Arent Dingnomszn. de Roo, Grietge Dingnomsdr. de Roo weduwe van Symon Jeroenszn. met Dirck Dingnomszn. haar gekoren voogd, Dirck Pieterszn. Clinckenbergh vader en voogd over zijn minderjarige kinderen bij Maritge Dircksdr. en nog de voorsz. Aelbert, Huyg, Dirck en Arent als procuratie hebbende van Engel Engelszn. als voogd van de weeskinderen van Dirck Engelszn. zijn broer bij Neeltge Dingnomsdr. de Roo zijnde de procuratie gepasseerd op 19-3-1625 en Floris Pieterszn. man en voogd van Trijntge Dircksdr., allen kinderen en kleinkinderen van Dingenom Janszn. de Roo delen de boedel. Dirck, Huygh en Jan hun vaders roerende boedel, zilver etc. geen enkele uitgezonderd. Dirck eerst een stuk land genaamd de Cleylap gelegen aan de Westgeest ten dele afgezand en ten dele nog hoge geest groot 2 morgen 3 hond 50 roe, belend ZO de Heerweg, ZW de Abdij van Leeuwenhorst en Claes Gerritszn. op ‘t Nest, NW de Lijdweg en de erfgenamen van Jr Johan van Mathenesse en NO dezelfde erfgenamen, Huygh 3 stukjes land als eerst de Poelcamp groot 1 1/2 morgen gelegen in Roversbrouck, belend NO de Abdij van Leeuwenhorst, ZO Dirck Franszn. te Sassenheim, ZW Andries van der Horst en NW de Ringsloot van de nieuwe bedijkte poelpolder, 1 morgen gelegen als voren op de Cagermeer, belend ZO dezelfde Meer, ZW de Abdij voorsz., NW Jan Dingnomszn. en NO Huygh voorsz., de voorsz. Aelbert 4 hond land gelegen in de Westgeest, belend NO Trynenlaan, ZO de Heereweg, ZW de Kerk te Sassenheim en NW Jan Corneliszn. van Santvliet, Jan eerst een stuk land geweest zijnde twee percelen gelegen aan elkander in de Westgeest groot 4 hond, belend NO en ZW de voorsz. Abdij, strekkende voor van de Heereweg noordwaarts op tot het land van Claes Gerritszn. op ‘t Nest, Arent 2 hond land gelegen in de Westgeest, belast met 3 blancken per jr tbv de pastory tot Sassenheim en te betalen aan de ontvanger Coolwijck te Delft, belend NO en ZW de voorsz. Abdij, strekkende voor van de Heereweg tot aan het land van Jan Corneliszn. van Santvliet. De overigen zijn voldaan met geld.
  Persoon-ID I8890  Hennies genealogie | Laduk
  Laatst gewijzigd op 26 okt 2016 

  Gezin Marijtge Aerntsdr,   ovl. vóór 12 feb 1602, Lisse Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Getrouwd Type: civil  [2
  Kinderen 
  +1. Dirck Dignomsz de Roo
   2. Huijgh Dignomszn de Roo
   3. Grietge Dignomsdr de Roo
   4. Marijtge Dignomsdr de Roo
   5. Neeltge Dignomsdr de Roo,   ovl. vóór 8 apr 1626
   6. Aelbert Dignomszn de Roo
  +7. Trijntje Dignomsdr de Roo,   ovl. vóór 10 jun 1661
   8. Jan Dignomszn de Roo,   geb. 1579
  +9. Arent Dignomszn de Roo,   geb. 1582,   ovl. vóór 13 feb 1650  (Leeftijd < 68 jaar)
  Gezins-ID F1292281027  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsOverleden - vóór 8 apr 1626 - Lisse Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Dorp/stad       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Bronnen 
  1. [S13347] www.hogenda.nl - ORA Lisse

  2. [S13348] Vermeld in akte Lisse