Cornelis Jorisz van der Meer

Mannelijk


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Cornelis Jorisz van der Meer 
  Geslacht Mannelijk 
  vermelding van 16 nov 1636  [1
  Verkoop uit nalatenschap 
  • f. 92 d.d. 16-11-1636: Sijmon Leendertsz. van der Wint als man en voogd van Lijsbeth Jorisdr., Leentgen Jansdr. weduwe van Joris Jorisz. van der Meer geassisteerd met Jan Jansz. haar zoon en verkoren voogd in deze, Jan Vrancken van Velden wonende in De Lier als man en voogd van Soetgen Pouwelsdr., voorn. Sijmon Leendertsz. als oom en voogd van zijn huisvrouwswege van vaderszijde en Adriaen Claesz. van Geest als oom en bloedvoogd van moederszijde van het nagelaten weeskind van Cornelis Jorisz. van der Meer geprocreerd bij Griete Claesdr., en dezelfde Sijmon Leenderts. in kwaliteit voorsz. als oom en voogd van vaderszijde van de twee nagelaten weeskinderen van de voorn. Cornelis Jorisz. van der Meer geprocreerd bij Soetgen Pouwelsdr. zijn tweede huisvrouw geassisteerd met de heer baljuw en weesmeesters van Naaldwijk als oppervoogden van de voorsz. drie nagelaten weeskinderen bekenden, te weten voorn. Sijmon Leendertsz. en Leentgen Jansdr. elk voor een derde part, Jan Vrancken van
   elden voor een zesde part en de voogden van de voorn. drie weeskinderen te samen voor een zesde part, verkocht te hebben aan de heer schout Sijmon van Catshuijsen een huis 9 hond 48 roeden zowel boomgaard als teelland waarop ten dele de voorsz. huising is staande, staande en gelegen op Honselersdijk, met al de huisraad, inboedel en roerende goederen met de kleding van Arent Pietersz. Dom die alle te samen op boelhuisrecht zijn verkocht, alles hun comparanten opgekomen en aanbestorven door overlijden van Rusgen Dircxsdr. en Arent Pietersz. Dom.
  Aantekeningen 
  • Ook getrouwd geweest met Soetgen Pouwelsdr
  Persoon-ID I22494  Hennies genealogie
  Laatst gewijzigd op 3 sep 2018 

  Gezin Margriet Claesse op de Geest,   ged. 10 okt 1599, Naaldwijk, Protest. kerk Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. vóór 10 mei 1634  (Leeftijd ~ 34 jaar) 
  Getrouwd Type: civil 
  Gezins-ID F1535963831  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S14499] ORA Honselersdijk